Hur man hanterar din blyg kille

Kanske har du dömt en blyg kille i några månader, eller kanske har du en förälskelse på en vän som är blyg och du vill fråga honom.Hur som helst, relationer med introverter kräver viss förståelse för deras temperament, men kan vara bra när du räknar ut hur man hanterar dem.Genom att förstå vad han behöver från dig, hur man får honom att känna sig bekväm och hur man integrerar honom i din värld kan du ha ett underbart förhållande med din blyg kille.

Steg

Del 1 av 4:
Ta initiativ
  1. Bild med titeln Deal med din blyg kille Steg 1
1. Göra det första draget.Shy killar kanske inte känner sig bekväma att göra de första rörelserna i ett förhållande.Istället för att vänta på att han ska fråga dig eller luta dig först för en kyss, du göra det första draget.Han kanske inte känner sig bekväm att ta ledningen i dessa situationer och du gör det här kommer att hjälpa till att ta trycket av honom.
  • Bild med titeln Deal med din blyg kille Steg 2
    2. Planera datum där han kan koppla av.Att räkna ut vad man ska göra på ett datum med en blyg kille kräver någon tanke.Du måste göra ett försök att göra honom bekväm.Blyg killar brukar föredra lågmälda datum där de kan koppla av och öppna långsamt över de där de känner sig pressade för att vara utåtriktade.
  • Välj datum som att bo i och titta på en film eller spendera en eftermiddag på drivområdet, istället för att bjuda in honom till en packad bar med en stor grupp vänner.Datum som ger någon form av aktivitet och fokuserar inte enbart på att prata kan hjälpa honom att slappna av.
  • Datum på vilka han har möjlighet att lära dig en färdighet som han är bra på är också en bra idé.Inte bara kommer de två av er obligationer över aktiviteten, men han kommer sannolikt att få ett förtroende för att lära dig.
  • Bild med titeln Deal med din blyg kille Steg 3
    3. Fråga öppna frågor.När du har att göra med en blyg kille, kommer du förmodligen att behöva lägga in en majoritet av den ansträngning som behövs för att hålla konversationen att gå.Detta kan vara tufft när din kille inte är naturligt chattig.För att uppmuntra honom att ge mer än bara ett snabbt, ett ordsvar, fråga honom öppna frågor och undvika de som kan besvaras med ett "ja" eller "nej."
  • Till exempel, ställer du frågor som "Hur blev du så stor gitarrspelare?"Snarare än," Gillar du att spela gitarr?"Uppmuntra honom att dela mer information om sig själv.
  • Bild med titeln Deal med din blyg kille Steg 4
    4. Välj rätt ämne.Även om det kan vara lätt för dig att prata om vad du gillar att göra, kan en blyg kille ha problem med att lägga till den konversationen.Försök prata om ämnen som han är intresserad av och undviker ämnen som kan göra honom obekväma, vilket får honom att klämma upp.
  • Till exempel kommer din kille förmodligen inte att ha mycket att säga om din senaste erfarenhet på nagelsalongen, men han kommer sannolikt att ha lite att säga om bandet du såg efter middagen den andra natten.Prata om ämnen du båda har gemensamt.
  • Också, kom ihåg att välja ämnen som inte kommer att få honom att känna sig obekväma.Be honom att prata om ett ansträngt familjeförhållande, till exempel, kan få honom att bli obekväma och sluta prata.
  • Bild med titeln Deal med din blyg kille Steg 5
    5. Prova olika kommunikationsmetoder.Om du har problem med att få honom att öppna upp i person, försök använda en annan typ av kommunikation.Till exempel kanske han har problem med att kommunicera i ansikte mot ansikte, men känns mer bekväm att prata via telefon eller textning.Ge honom chansen att göra det tills han börjar känna sig mer bekväm runt dig.Sociala medieplattformar ger massor av olika sätt att kommunicera.Försök meddela honom på Facebook eller Instagram för att få konversationen att gå.
  • Bild med titeln Deal med din blyg kille Steg 6
    6. Beröm hans ansträngningar.Att få en blyg kille att öppna upp till dig är en hel del att bygga upp sitt förtroende.Se till att du meddelar att du uppskattar de små sakerna han gör för dig.Praising honom för saker som att ta ut skräpet, vilket ger dig en kaffe på jobbet och gnuggar fötterna i slutet av en lång dag kommer att låta honom veta att du är uppmärksam på hans handlingar, inte bara hans ord.Detta kommer att hjälpa honom att känna sig älskad och uppskattad.
  • Också vara säker på att berömma honom när han gör ett försök att öppna upp till dig.Om du hade en bra konversation en natt, låt honom veta hur mycket du tyckte om det och att du skulle vilja höra mer av hans tankar och idéer.
  • Del 2 av 4:
    Acceptera hans temperament
    1. Bild med titeln Deal med din blyg kille Steg 7
    1. Ta inte det personligen.Du kanske känner att din kille oförmåga att öppna upp till dig är ett tecken som han inte är intresserad, men det är inte nödvändigtvis fallet.Shyness är ett personlighetsdrag, så ta inte det personligen.Förstå att han sannolikt vill öppna upp till dig, det tar honom bara mer tid än andra människor.
  • Bild med titeln Deal med din blyg kille Steg 8
    2. Ha tålamod.Din blyg kille kommer inte att öppna upp till dig över natten.Att bryta ner de första barriärerna kan vara en av de svåraste delarna av att hantera en blyg kille och det kan ta tid.Han låter förmodligen inte många människor i sin inre cirkel, men om du är tålmodig med honom och ge honom tid att öppna upp i sin egen takt, kommer han så småningom att låta dig.
    Expertips
    Laura bilotta

    Laura bilotta

    Dating Coachlaura Bilotta är en dating coach, matchmaker och grundaren av singel i staden, hennes dating och relation coaching service baserat i Toronto, Ontario, Kanada. Med över 18 års datum coaching erfarenhet är Laura specialiserat på dating etikett, relationer och mänskligt beteende. Hon är värd för dating och relationen Radio Talk Show på AM640 och på Apple Podcasts. Hon är också författaren till "Singel i staden: från anslutningar och heartbreaks till kärlek och livmän, Tales & Tips för att locka din perfekta match."
    Laura bilotta
    Laura bilotta
    Dating Coach

    Vår expert samtycker till: En blyg person behöver vanligtvis bygga förtroende med någon innan de kan låta dig, så gå långsamt. Te inte dem om att vara blyg, och lägg dem inte på plats genom att fråga dem en miljon frågor. Även när de äntligen börjar öppna, ge dem fulla uppmärksamhet för att uppmuntra dem.

  • Bild med titeln Deal med din blyg kille Steg 9
    3. Acceptera verkligen.Din kille kommer troligen att känna sig ganska sårbar när han börjar öppna upp till dig, så gör allt för att visa honom att du tycker om att prata med honom och lära dig mer om honom.Till exempel, om han berättar ett skämt, skratta högt.Om han pratar om hur han gillar att spela gitarr, låt honom veta att du skulle älska att höra honom spela någon gång.Om han berättar för dig en pinsamt historia, försäkra honom att det kommer att stanna mellan er två och sedan berätta för honom en egen.
  • Att vara för entusiastisk om sina berättelser, skämt, hobbyer, och så vidare, kan ibland komma över som falska.Medan du borde göra allt för att göra ditt intresse uppenbart, förfalska inte ett skratt eller någon annan reaktion om det inte är vad du faktiskt känner.
  • Del 3 av 4:
    Lättar hans nerver
    1. Bild med titeln Deal med din blyg kille steg 10
    1. Komplimanger honom.När du har räknat ut hur man hanterar din blyg kille, kan du också göra några saker för att hjälpa honom att känna sig mer bekväm.Du kan hjälpa till att lätta din kille nerver genom att vara säker på att han vet hur mycket du gillar honom, hur attraktivt du hittar honom, och att du är glada att se honom.Du behöver inte göra någonting över-the-top för att se till att han vet, även ett enkelt textmeddelande kan räcka för att lugna nerverna.
    • Försök komplimangerar hans hår eller berätta för honom att han har ett bra leende.Eller skicka honom en text några timmar före ett datum och låt honom veta att du inte kan vänta med att umgås med honom.
  • Bild med titeln Deal med din blyg kille Steg 11
    2. Tillåta att det är tystnad.Om du är en utåtriktad, chattig person, kommer du förmodligen att känna behovet av att fylla varje bit av tystnad med chit-chat.Försök att motstå den här frestelsen när du hanterar din kille.Shy killar är vanligtvis bekväma med tysta pauser från tid till annan.Istället för att prata när man kommer upp, försök hålla handen eller ler på honom istället.
  • Om du inte kan motstå uppmaningen att fylla tystnaden, använd den här tiden för att fråga honom enkla frågor som hjälper honom att öppna sig om sig själv.Till exempel, fråga sina tankar om den sista boken han läste eller be honom att berätta om hans favorit barndomsminne.Introverts känner inte behovet av att fylla varje tystnad med liten prata, så om du känner behovet av att prata, gör det meningsfullt.
  • Bild med titeln Deal med din blyg kille Steg 12
    3. Ge honom utrymme.Blyga människor behöver ofta mer utrymme och tid för sig själva än utgående människor.För introverts är att vara runt människor ständigt tömmer.De behöver tid ensam för att ladda.Medan du förmodligen vill spendera mycket tid med din pojkvän, så att han får lite extra "mig tid" kommer bara att hjälpa ditt förhållande.Då, när du spenderar tid tillsammans, kommer han att bli uppdaterad och energiserad.
  • Till exempel, om de två går iväg för helgen, låt honom ha några dagar till sig själv hela veckan.Han kan behöva den här extra tiden att göra de saker som hjälper honom att slappna av och ladda om det spelar videospel, läser en bok eller går för en körning.
  • Del 4 av 4:
    Introducera honom till dina vänner och familj
    1. Bild med titeln Deal med din blyg kille Steg 13
    1. Presentera honom långsamt.Om saker går fram med din kille, vill du så småningom presentera honom för dina vänner och familj, vilket kan vara utmanande för någon som är blyg.Stora sociala sammankomster kan vara skrämmande för en blyg kille, så när det är dags att presentera honom för dina vänner och familj, gör det i små doser.Detta kommer att hjälpa honom att känna sig mer bekväm och mindre utsatt.
    • Till exempel, snarare än att bjuda in honom till din familjs stora nyårsafton precis utanför fladdermusen, bjuda honom till middag med din syster och hennes betydande andra först.
  • Bild med titeln Deal med din blyg kille steg 14
    2. Stödja honom under sociala situationer.Även små sammankomster, även om mindre skrämmande, kan fortfarande vara stressande för någon som är blyg.Du kan hjälpa din man att öppna sig genom att hålla sig nära under sociala situationer och hjälpa honom att ta upp ämnen som han gillar att prata om.
  • Till exempel, ta upp det faktum att han är en stor gitarrspelare på middag med din syster istället för att vänta på att han volontär informationen.
  • Att stödja honom betyder också att vara tålmodig.Det kommer förmodligen att ta honom ett tag att börja känna sig bekväma runt dina vänner och familj, men ge honom tid och bli inte upprörd med honom om det inte händer så fort du vill.
  • Bild med titeln Deal med din blyg kille Steg 15
    3. Förstärka sina handlingar.Han är förmodligen nervös om vilken typ av intryck han gjorde på din familj och vänner.Ge honom positiv förstärkning för att låta honom veta att det gick bra.Att göra det kommer att underlätta sin ångest om sociala situationer och förhoppningsvis tillåta honom att öppna sig snabbare.
  • Till exempel, säg, "Min syster var verkligen imponerad av att du är en sådan åstadkommen gitarrspelare!"Eller" Mina vänner tyckte att du var mycket charmig och vittig den andra natten!"
  • Tips

    Det kan ta tid att räkna ut det bästa sättet att kommunicera med din blyg kille.Prova olika sätt att kommunicera tills du hittar en som fungerar bäst.

    Varningar

    Shyness är ett personlighetsdrag och det är inte troligt att förändras.Även om din kille kan bli mer öppen med dig över tiden, kommer han alltid att vara blyg.Om det här är något du inte gillar eller inte kan lära dig att leva med, kanske han inte är den rätta killen för dig.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande