Hur är det lugnt på ett första datum

Tanken på ett första datum kan vara väldigt stressigt. Du kan vara socialt ängslig, tror att du är en dålig konversationist, eller förstår inte varför någon skulle vilja datera dig. Dessa tankar kan orsaka större ångest på ett datum. Att stanna lugnt på ett datum är möjligt om du kommer in i en positiv tankegång, har några konversationsämnen redo, och kom ihåg att personen är förmodligen lika nervös som du är.

Steg

Metod 1 av 3:
Ändra din attityd
  1. Bild med titeln Var lugn på ett första datum Steg 1
1. Komma in i en positiv tankegång före datumet. Att gå in i ett datum som känner sig negativ eller för stressad kommer inte att göra för ett bra datum. För att hjälpa till att bekämpa denna negativitet, försök att ta dig till ett positivt humör innan du går på datumet. Gör något före ditt datum som gör dig lycklig och ökar ditt humör.
  • Till exempel kan du lägga på din favoritmusik som gör att du känner dig attraktiv eller glad, dansar runt ditt hus, eller sätt på din favoritutrustning.
  • Fokusera på dina positiva egenskaper. Titta i spegeln och ge dig några komplimanger. Ange några positiva egenskaper om dig själv.
  • Bild med titeln Var lugn på ett första datum Steg 2
    2. Undvik att bo på ångest. Alla blir nervösa på ett första datum. Det är helt normalt. Det betyder att du inte borde obsessera om din ångest. Du kommer inte att förstöra datumet, och du kan inte veta om datumet kommer att bli en katastrof eller inte. Tänk på hur ofta du känner ångest och allt blir helt bra.
  • I stället för ångest, tänk på hur det är spännande att gå ut på ett datum och träffa någon ny, även om den inte blir en kärleksanslutning.
  • Bild med titeln Var lugn på ett första datum Steg 3
    3
    Var självsäker. Att gå på ett datum är ett ömsesidigt beslut, vilket innebär att den andra personen vill gå på ett datum med dig. Detta borde ge dig lite förtroende för att hjälpa till att bekämpa nerverna. Försök hitta sätt att öka ditt självförtroende när du förbereder dig för ditt datum så att du kan vara ditt bästa jag.
  • Du kan arbeta med att se självsäker. Håll huvudet höga, ha bra hållning, gör ögonkontakt och le. Genom att agera självsäker, kommer du faktiskt att känna dig mer självsäker.
  • Fokusera på dina goda egenskaper. Det kan vara ett fysiskt attribut eller ett karaktärsdrag. Kom ihåg att personen ville gå ut med dig av en anledning, så tveka inte att du förtjänar att njuta av ditt datum.
  • Bild med titeln Var lugn på ett första datum Steg 4
    4. Undvik att ha orealistiska förväntningar. Om varje datum gick perfekt skulle folk inte behöva datera flera personer eller känna ångest. Verkligheten är att vissa första datum är besvärliga, dåliga eller tråkiga. Det är normalt. Låt inte allt åka på det här datumet, och det kan hjälpa till att minska din ångest.
  • Bara för att ditt första datum inte är perfekt betyder det inte att det inte finns en chans för ett andra datum. Ibland tar det några datum att börja ansluta bra. Bli inte upprörd om datumet inte går perfekt. Mycket få första datum gör.
  • Metod 2 av 3:
    Planering för ett lågt stressdatum
    1. Bild med titeln Var lugn på ett första datum Steg 5
    1
    Kom upp med några samtal av konversation. Om du är rädd att ditt sinne kommer att gå tomt i mitten av ditt datum, kanske du vill komma upp några saker du kan prata om. Vad har du båda gemensamt? Vad är du glada över eller intresserade av? Att ha några idéer i åtanke kan hjälpa dig att lugna dig.
    • Till exempel, om du vet att du både som att laga, resa eller vara ute, tänka på några frågor eller historier du kan berätta om de här ämnena.
  • Bild med titeln Var lugn på ett första datum Steg 6
    2. Välj en datum plats som gör att du känner dig bekväm. Även om du kanske vill göra något kul på ditt datum, borde du inte göra något nytt som gör dig ännu mer obekväma. Du vill gå till en plats du är lite bekant och bekväm med. Även om det inte är något ställe du har gått ofta, om det är i ett område du vet, det är nog att hjälpa till att lugna dig.
  • Till exempel, om du aldrig går till fina restauranger eller balletten, välj inte det som en första datum plats.
  • Bild med titeln Var lugn på ett första datum Steg 7
    3. Välj en rolig aktivitet. Datum ska vara roliga. Visst, alla går till middag och en film, och det kan vara roligt för dig. Men du kan hjälpa till att lugna ditt första datum jitters genom att göra något du vet blir roligt. Prova något du aldrig skulle tänka på som ett första datum. Det kan hjälpa båda av dig att bryta isen.
  • Till exempel kan du gå fönstret eller regelbunden shopping, träna tillsammans, gå till en bokhandel eller musikbutiker och titta runt, gå på vandra eller gå till ett museum.
  • Välj en aktivitet som du kan njuta av och är intresserade av, om du vet vad den andra personen gillar. Om du inte vet vad den andra personen gillar, försök att fråga dem. Ofta, gör dessa saker hjälpa dig att visa upp din personlighet mest.
  • Bilden med titeln Var lugn på ett första datum Steg 8
    4. Klä sig bekvämt. Även om du vill se bra ut och klä för att imponera, bära inte kläder du känner dig obekväma i. Du kommer inte känna dig som dig själv. Du kommer vara orolig, och ditt datum kommer att kunna berätta. Att välja en avslappnad eller fin outfit är bäst. Tänk på var du går på ditt datum och klä i enlighet därmed.
  • Till exempel, om du aldrig bär klänningar och klackar eller en kostym och slips, gör det inte på ett första datum. Om du bär kläder kan du inte andas in eller skor du inte kan gå in, kan du börja trippa eller ha problem med att andas.
  • Metod 3 av 3:
    Njuter av datumet
    1. Bild med titeln Var lugn på ett första datum Steg 9
    1. Stanna i ögonblicket. Ett sätt som människor ger i sin ångest blir fångad i huvudet och tänker på värsta scenarier eller situationer som inte är riktiga. Vara närvarande på ditt datum genom att stanna i ögonblicket. Att stanna i ögonblicket kan hjälpa dig att fokusera på personen framför dig, vilket kan hjälpa dig att hålla dig lugn.
    • Säg till dig själv, "Jag ska njuta av det här ögonblicket och inte lyssna på mina tankar." Tankar är inte verklighet, och de håller dig borta från ögonblicket. Att trycka dina tankar åt sidan kan hjälpa dig att njuta av ditt datum.
    • Fokusera på vad som händer runt dig. Tänk inte, "Mitt datum gillar inte mig." Istället var uppmärksam på ditt datum och interagera med dem. De gillar förmodligen dig ganska lite sedan de gick med på att gå på datumet i första hand.
  • Bild med titeln Var lugn på ett första datum Steg 10
    2. Påminna dig om att du gillar ditt datum. Glöm inte att ditt datum gillar dig också. De gick med på att gå på ett datum med dig, så det betyder att du båda redan har någon form av ömsesidig attraktion. Tänk på varför du gillar den här personen. Är de fysiskt attraktiva? Eller tror du att de har en trevlig personlighet?
  • Det spelar ingen roll varför du gillar dem. Kom ihåg att gå ut med den person du gillar är ett spännande och lyckligt ögonblick.
  • Bild med titeln Var lugn på ett första datum Steg 11
    3. Tänk på dem som en vän. Om du tittar på ditt datum som någon du inte vet bra, kan du bli nervös och inte bara kunna var dig själv. Prata med ditt datum som du skulle ha en vän. Lekfullt reta dem som du kan dina vänner, berätta dumma historier, och var inte rädd för att visa upp din underbara personlighet.
  • Att behandla dem som någon du vill vara runt, och som vill vara runt dig, kan hjälpa dig att känna dig mer tillfreds. Inte fokuserat på det romantiska trycket kan också hjälpa dig att agera mer naturligt.
  • Bild med titeln Var lugn på ett första datum Steg 12
    4. Kom ihåg att ditt datum är också nervöst. Nästan alla som går på ett första datum är nervöst. Det betyder att du inte är den enda nervös på det här datumet. Ibland, påminna dig om att den andra personen är lika nervös kan hjälpa dig att lugna dig och hjälpa dig att njuta av dig själv.
  • Bild med titeln Var lugn på ett första datum Steg 13
    5. Uppmuntra ditt datum att prata. Vissa tror att de behöver fylla upp varje tystnad eftersom tystnaderna gör dem nervösa. De kan också tro att tystnad betyder obekvämhet och att datumet inte går bra. Två personer som inte känner varandra så väl kommer att naturligt uppleva några tystnader, så bli inte freaked ut av dem. Istället ge ditt datum ett tillfälle att prata.
  • Om ditt datum inte gör mycket att prata, fråga dem en fråga. Frågan kan bygga upp något du vet att de är intresserade av eller något du pratade om tidigare.
  • Bild med titeln Var lugn på ett första datum Steg 14
    6. Undvik att hoppa till fel slutsats. Du kan börja bli stressad eftersom du tror att ditt datum inte gillar dig. Eftersom du är nervös, kan du komma med värsta scenarier i ditt huvud. Att göra upp scenarier orsakar bara mer stress, och många gånger är det inte ens sant. Försök att hålla dig lugn genom att inte hoppa till slutsatser.
  • Du kan inte läsa datumets sinne. Kom ihåg att de gick med på att gå på datum med dig och några besvärliga stunder betyder inte att datumet går dåligt. Bara njut av datumet och behåll upp scenarierna till ett minimum.
  • Bild med titeln Var lugn på ett första datum Steg 15
    7. Prova Djupa andningsövningar. Att ta djupa andetag kan ha en lugnande effekt på din kropp. Före och under ditt datum kan du prova några djupa andningsövningar för att lugna sig så att du kan njuta av dig själv.
  • Ta ett djupt andetag genom näsan och håll kvar för ett antal fem eller sex. Då andas ut genom din mun för ett antal av omkring sju. Försök att upprepa 10 gånger.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande