Hur man är mentalt förberedd före ett spel

Mental förberedelse är en viktig del av en idrottsman. Tekniker som visualisering och positiv självtalning kan låta dig göra negativ energi i fokus och förtroende, vilket hjälper dig att spela ditt bästa under ett spel. Att mentalt förbereda sig för ett stort spel, utveckla en färdigrutin, få en god natts sömn natten innan och träna meditation för fokus.

Steg

Metod 1 av 3:
Fokusera strax före ett spel
  1. Bild med titeln Mentally Förbered dig själv för en hästshow Steg 1
1. Ta djupa andetag för att lugna dig själv. Om du känner dig själv att få jittery och nervös, ta lite djupa andetag. Inhale och andas djupt, drar från membranet. Detta kommer att hjälpa till att lugna din puls ner till en hälsosam takt och låta dig fokusera på spelet.
  • Bild med titeln Undvik ormar Steg 14
    2. Gå en promenad för att koppla av. Någon lätt aerob träning kan lugna dina nerver och öka ditt humör, så ta en kort promenad om dina nerver blir överväldigande. Running eller Sprinting kommer att använda upp värdefull energi, så håll dig till 10-20 minuters livlig promenad eller promenader. Ljusövning släpper ut endorfiner, vilket kan hjälpa till att lugna nerverna.
  • Bild med titeln uppskattar jazzmusik Steg 8
    3. Lyssna på lite musik för att hantera starka känslor. Oavsett om du behöver lite lugnande musik för att hjälpa till att lugna jitter eller energisk musik för att psykera dig, gör eller hitta en spellista för att lyssna på före spelet. Lägg några hörlurar i eller lyssna på en högtalare med några lagkamrater för att fördjupa dig i musiken.
  • Genrer med drivande slag och aggressiva texter, som pop, hiphop eller rap, är perfekt för att pumpa dig själv pre-game.
  • Lyssna på instrumental musik eller låtar med positiva, inspirerande texter om du behöver hjälpa till med att få din nervös energi tillbaka till en hälsosam spänning.
  • Bild med titeln har ett avkopplande självskedjande nattsteg 21
    4. Meditera i 10 minuter för att slappna av din kropp och sinne. Om du befinner dig överväldigad och spänd på speldagen, prova en kort meditationssession. Att öva meditering, sitta i ett bekvämt, lugnt ställe. Stäng dina ögon, rensa ditt sinne och fokusera på djupt andning i 10-20 minuter. Detta kan hjälpa dig att tömma dig i din stress och kanal i fokus.
  • Bild med titeln vara en gymnasieskola fotbollsträning steg 1
    5. Visualisera din idealiska framgångsrika prestanda. Före spelet, föreställ dig framgångsrika tidigare spel eller framtida föreställningar. Föreställa dig att svänger alla dina skott, slå en hemkörning, scorera ett mål eller springa i en touchdown. Mentalt repeterar ett framgångsrikt spel i förväg kan ge dig förtroende för dina förmågor och förbättra din prestation.
  • Gör scenariot som realistiskt som möjligt-imagine detaljer som sevärdheter, ljud, känslor och luktar. Föreställ dig själv att lyckas i det här scenariot om och om igen.
  • Bild med titeln Bli ett professionellt MMA-fighter Steg 4
    6. Hydrat med vatten såväl som sportdrycker för att hålla ditt sinne skarpa. Inom två timmar av spelet, drick 17 till 20fl oz (0.50 till 0.59 l) vatten.Detta kommer att hydrera din kropp samt hålla ditt sinne klara och fokuserade. Kom ihåg att också hydrera dagliga tonåriga och vuxna idrottare ska dricka minst 80 till 100Fl oz (2.4 till 3.0 l) vatten om dagen.
  • Du bör också dricka 1 eller 2 sportdrycker på morgonen i spelet, som Gatorade eller Powerade, för att öka dina kolhydrater och elektrolyter.
  • Metod 2 av 3:
    Etablera en rutin
    1. Bild med titeln Kapten ett cricket team Steg 6
    1. Gör en rutin för att distrahera dig från spetsen. Natten före spelet är det lätt att fånga upp i nerver och hitta dig själv. Istället hitta 1 eller 2 tekniker som hjälper till att lugna dig ner. Gör dessa tekniker en enkel rutin för att gå igenom natten före ett spel, eller till och med strax innan spelet börjar.
    • Många idrottare lyssnar på en viss uppsättning låtar, studsa en boll, eller drick en viss dryck för deras pre-game ritual för att minska jitters och villkor för att vara lugn under stress.
    • Undvik att göra din rutinmässig vidskepelse-du behöver inte slutföra en ritual för att fungera bra. Denna rutin är bara avsedd att hjälpa till att hålla dig av stress före ett spel och fokusera din energi.
  • Bild med titeln Fånga en cricket boll steg 06
    2. Öva omfamna dina nerver. Översvämningen av adrenalin som kommer med pre-game nerver är exakt vad du behöver för att vara skarp och spela på din topp. Förutse att "buzz" känsla så det kommer inte att slänga dig och omfamna det.
  • Om du börjar känna att "fjärilar i magen" känsla, ta några djupa andetag och berätta för dig själv, "det här är min kropp som säger att jag är redo att spela."
  • Bild med titeln Coach A Sports Team Steg 10
    3. Vänd negativ självtal i bekräftelser. Var extra avsiktlig om att spåra din inre monolog under dagarna före ett stort spel. Var medveten om någon negativitet som kan härröra från tryck och förväntningar och vidta åtgärder för att göra dessa tankar till positiva uppmuntrningar. Det kan känna sig tvungen först, men även bara att säga dig positiva tankar kan ha en kraftfull mental effekt.
  • Till exempel, om du befinner dig själv, "Jag kan inte göra det," vända den tanken till, "Jag kan göra det här. Jag har övat och förberett för detta, och jag vet att jag kan göra mitt bästa."
  • Din inre monolog kan fokusera på yttre tryck, till exempel "Jag kommer att misslyckas framför alla och låt mitt lag ner."Istället, berätta för dig själv," Jag ska jobba hårt och prova mitt bästa. Jag ska göra mitt team stolt."
  • Även bara tänker grundläggande bekräftelser som "vara stark", "fokusera på framgång" och "ge allt" kan psykera dig och öka ditt självförtroende.
  • Metod 3 av 3:
    Upprätthålla goda vanor
    1. Bild med titeln Villkor för tennisäsongen Steg 4
    1. Ät bra före spelet för att behålla din energinivå. Speldag näring varierar beroende på sporten, men i allmänhet borde du äta ett lågt protein, lågt fet måltid natten innan såväl som 4-6 timmar före spelet. Du bör också snacka hela dagen-en gång 2-3 timmar före spelet och en gång i timmen före spelet - för att hålla dina energinivåer upp.
    • En bra spel dag måltid kan inkludera pasta, potatis, bönor, nötter, ris, bröd och frukter.
    • Din snacks ska vara små och lätt smältbara, som nötter, torkade frukter och pretzels.
  • Bild med titeln Använd din glada plats för att somna i steg 3
    2. Få en god natts sömn före spelet. Kvalitets sömn kan förbättra din hastighet, noggrannhet och reaktionstid, så det är viktigt att få minst en hel 7 till 9 timmar natten innan ett spel. Öva djupt andning, spänningsavkopplingscykler och meditation för att hjälpa dig att rensa ditt sinne, stämma ut en upptagen inre monolog och somna lättare.
  • Ät inte eller använd din telefon för nära sänggåendet, eftersom de kan påverka din sömncykel negativt.
  • Bild med titeln vara bra på basket omedelbart steg 5
    3. Öva de färdigheter du behöver för att lyckas. Det kan tyckas uppenbart, men träning är avgörande för din mentala förberedelse och prestanda. När du sätter i praktiken kan du gå in i spelet med självförtroende, lita på dina förmågor och lita på instinkter baserat på muskelminne.
  • Vanligtvis bör du träna i minst en timme 5 till 6 gånger i veckan.
  • Bild med titeln vara en stor amerikansk fotbollsträning Steg 1
    4. Förbered dig på några misstag eller hinder. Precis som du skulle visualisera din idealiska prestanda, visualisera olika situationer med icke-idealiska omständigheter. Fokusera inte på negativiteten hos dessa scenarier - istället, föreställ dig hur du svarar när något går fel. På så sätt är du mindre benägna att bli förvånad och kastas av när något går fel.
  • Denna praxis försäkrar dig också, för nu får du en spelplan för eventuellt resultat.
  • Bild med titeln vara en ny mamma Steg 6
    5. Tänk på de människor som tror på dig. Oavsett om det är dina föräldrar, tränare, familj eller vänner, behåll dina största supportrar i ditt sinne. Deras förtroende för dig kommer att uppmuntra dig och hjälpa dig att ha förtroende för dig själv. Göra en vana att tänka på dina anhängare när du känner dig nervös eller osäker.
  • Föreställa dina kära "ansikten innan du spelar och berätta för dig själv" Det här är människor jag älskar och beundrar, och de tror på mig. Jag kan göra detta."
  • Tips

    Om du har en färdigrutin, försök inte lägga till ett extra steg eller ändra det strax före ett spel. Detta kan vara distraherande och kan kasta dig av. I stället planerar du din rutin minst några dagar i förväg och tränar det tills det blir andra naturen.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande