Hur man är nattlig

Människor har en cirkadisk rytm som får oss att sova under natten och hålla sig vaken under dagen. Men vad händer om du vill vända den här naturliga ordningen och bli nattlig? Oavsett om du arbetar med kyrkogårdsskiftet och behöver sätt att vara uppmärksam på jobbet eller du är bara intresserad av att bli en kvälls varelse, med viss övning kan du träna din kropp för att anta nattliga vanor.

Steg

Del 1 av 4:
Stanna upp hela natten
  1. Bild med titeln vara nattlig steg 1
1. Träna dig själv gradvis. Det är svårt att byta direkt från ett vanligt soldrivet schema till en där du sover medan resten av världen är vaken. Att göra detta kommer sannolikt bara att lämna dig helt sömn berövad, eftersom du kommer att tvinga dig att stanna hela natten och du kommer inte att kunna sova bra under dagen. I stället börjar gradvis stanna senare varje natt och sova senare på morgonen. Tryck tiderna tillbaka mer och mer, och i en vecka eller så kommer du inte ha så mycket problem att vakna och sova när du vill.
  • Den första natten av träning, stanna upp så sent som möjligt utan att tvinga dig själv. Håll dig vaken tills du känner att du inte kan hålla ögonen öppna en stund längre, gå och lägg dig och lägg dig. Ställ inte in ett larm och blockera fönstren så att du inte kommer att vakna med solen. Sova så sent som möjligt, vakna och gå om din dag.
  • Nästa natt, försök att stanna upp en timme senare än du gjorde natten före, och på morgonen, sov en extra timme.
  • Fortsätt den här processen tills du somnar och stiger när du vill.
  • Bild med titeln vara nattlig steg 2
    2. Håll ditt sinne ockuperat. Att stanna upp på natten är mycket lättare när du gör aktiviteter som håller din hjärna engagerad. Titta på shower eller filmer kan vara till hjälp, även om många är kända för att somna halvvägs genom en episod. Prova något som håller dig aktivt, som att läsa en bok eller spela videospel.
  • Vissa tycker att de känner sig mer kreativa på natten. Försök att arbeta på ett konstprojekt, vilket gör musik eller skriva en uppsats i mitten av natten. Försök att inte gå och sova tills du är på en bra stopppunkt. Du kommer nog inte ens märka när solen börjar stiga.
  • Bild med titeln vara nattlig steg 3
    3. Övning på natten. Detta är ett säkert sätt att få ditt blod rusande och få dig att känna dig mer alert och vaken istället för sömnig. Gå för en nattkörning eller en snabb promenad. Friska luften kommer också att vakna upp dig. Om du inte vill gå ut, gör uppsättningar av crunches, situps eller pullups i ditt hus för att hålla dig vaken.
  • Ta en dusch När du har tränat, helst en cool, kommer också att hjälpa dig att hålla dig från att somna.
  • Om du inte gillar att träna, håll bara huvudet ute och ta flera djupa andetag av luft när du känner dig trött. Temperaturskillnaden kommer att göra din kropp vakna upp.
  • Bild med titeln vara nattlig steg 4
    4. Äta en måltid. Din kropp kommer att vakna lite för att börja smälta maten du tar in. Koka en måltid och äta den i mitten av natten. Falla inte tillbaka på ett typiskt midnatt mellanmål, som en jordnötssmörsmörgås eller pizza, för att de är mat som ditt sinne redan associerar med sen natt att äta. I stället lagar du en måltid som du normalt skulle äta under dagen, som pocherad lax, spenat och couscous. Drick ett stort glas kallt vatten också.
  • Bild med titeln vara nattlig steg 5
    5. Spela musik. Om du inte delar ditt hem med människor som vill kunna sova i fred, sätt på en hög, snabb musik för att få din kropp att röra sig. Välj musik som gör att du vill gå upp och dansa eller sjunga, istället för musik som sätter dig att sova. Om du är bekymrad över att vakna människor, använd hörlurar.
  • Bild med titeln vara nattlig steg 6
    6. Prata med andra människor som är vakna. Har du någonsin haft en av de sena natten telefon sessioner med en vän som håller båda upp till dawn? Att prata med någon annan är mycket stimulerande, och det är ett av de bästa sätten att hålla dig vaken. Om du har en vän som också försöker stanna upp hela natten och sova under dagen, schemalägga telefonsamtal för att hålla varandra underhöll.
  • Om du inte känner till någon annan som försöker vara nattlig, använd ett chattprogram för att komma i kontakt med någon som bor i en annan tidszon där allas vaken. Om du chattar med någon som bor på en plats där det är dagtid, kan du vakna upp.
  • Bild med titeln vara nattlig steg 7
    7. Handla på butiker som är öppna hela natten. Att komma ut ur huset och gå runt kan hjälpa dig att känna dig mer vaken och normal på natten. Om du känner till en butik eller en middag som alltid är öppen, överväga att gå dit för att umgås och handla eller äta i några timmar. Det är oftast lättare att göra i en stad där det finns andra människor som letar efter fläckar att umgås på natten.
  • Se till att du bor i säkra, väl upplysta områden när du går ut på natten. Eftersom färre människor kommer att vara ute, är det viktigt att vara medveten om din omgivning och medvetna om din säkerhet. Ta med dig en mobiltelefon med dig och berätta för någon där du går.
  • Bild med titeln vara nattlig steg 8
    8. Använd koffein försiktigt. Koffein är en stimulans som ger en utmärkt hämtning i några timmar, och det är bra i en nypa när du behöver dra en enstaka all-nighter. Men om ditt mål är att bli permanent (eller semi-permanent) nattligt, bör du inte falla tillbaka på koffein som ditt verktyg för att stanna vaken. Att ha mycket koffein i ditt system kommer det att göra det svårare att sova under dagen, och det är viktigt att du sover när du kan så att du inte berövar din vila.
  • Detsamma gäller för energidrycker som innehåller andra typer av stimulanser. Det är bättre att gradvis träna din kropp för att hålla sig vaken istället för att tvinga det med hjälp av konstgjorda medel.
  • Del 2 av 4:
    Vilar under dagen
    1. Bild med titeln vara nattlig steg 9
    1. Använd blackout gardiner. När din kropp känner av solen har kommit upp, är det mycket svårare att sova. Den minsta delen av solen som kikar ut från runt kanterna på dina persienner kommer att få din kropp att bli mer alert. Om du vill kunna sova under dagen, investera i blackout gardiner. De är så robusta och ogenomskinliga, de blockerar allt solljus. När solen kommer upp, har du ingen aning om att det är dagtid.
    • Om du inte vill köpa en uppsättning blackout gardiner, bli mycket mörka, tunga draperier eller täcka dina fönster med tjocka, mörkfärgade filtar.
    • Att använda en sovmask för att blockera ljuset är också till hjälp om du inte har något emot att sova med något på ditt ansikte.
  • Bild med titeln vara nattlig steg 10
    2. Blockera ljud också. När resten av världen vaknar, börjar de att göra alla slags ljud: ljudet av en soptunnor som barreling nerför gatan, den granne som kallar sin hund, din rumskamrats mikrovågsugn och stängning. För att försvara sig mot morgonljuden behöver du ett bra par öronproppar eller buller-avbryta hörlurar.
  • Om du inte gillar att bära objekt på huvudet medan du sover, försök använda en vit ljudmaskin. Dessa maskiner producerar låga, tysta ljud som dina öron snabbt växer vana, och de blockerar de andra mer irriterande ljud som kan komma in i ditt rum.
  • Bild med titeln vara nattlig steg 11
    3. Prova melatonin. Detta är en kemikalie som hjärnan producerar för att sätta kroppen att sova. Melatoninpiller är ett naturligt sömnhjälpmedel som kan hjälpa din kropp att vila om du har problem med att sova under dagen. Till skillnad från vanliga sömntabletter har de inte beroendeframkallande egenskaper och kommer inte lämna dig groggy när du vaknar.
  • Om du är intresserad av att ta starkare sömntabletter som använder syntetiska kemikalier för att sätta kroppen att sova, är det bäst att diskutera detta med din läkare först. Detta är särskilt viktigt om du måste köra eller gå till jobbet vid vakning.
  • Bild med titeln vara nattlig steg 12
    4. Ät frukost när du vaknar. Även om du vaknar klockan 6:00 på kvällen, äta frukostmat. Detta kommer att signalera till din hjärna och kropp som det är början på din dag. Om du äter lunch eller middagsmat, skickar du olika signaler. Följ den normala morgonrutinen du skulle ha om du vaknade klockan 8:00. Sätt på en kruka med kaffe eller te och njut av din typiska frukost.
  • Bild med titeln vara nattlig steg 13
    5. Berätta för folk att inte störa dig. Om du är ganska seriös om att följa ett nattligt schema, berätta för folket i ditt liv att inte störa dig under dagen om det inte är en nödsituation. Låt dem veta att det är väldigt viktigt för dig att sova under dagen, för annars kommer du att sluta sova berövad.
  • Du måste ställa in ett schema som fungerar för din familj så att de inte behöver störa dig. Till exempel, om dina barn kommer att komma hem från skolan under den tid du ska sova, ha en plan på plats för dem att gå till efter skolan eller stanna hos någon tills du vaknar.
  • Del 3 av 4:
    Håll din kropp frisk
    1. Bild med titeln vara nattlig steg 14
    1. Hålla sig till ett schema. Om du planerar att stanna nattligt ett tag är det viktigt att hålla fast vid ett stadigt schema. Gå till sängs på samma gång på dagen och stiga samtidigt, också. Om du inte gör det kommer din sömnschema att sluta överallt, och det kan orsaka kaos på din hälsa.
    • När du gradvis har blivit van vid ditt schema, håll dig på samma sätt som du skulle vara ett vanligt schema. Ställ in ditt larm och försök att gå och lägga dig i tid.
    • När du är redo att gå tillbaka till ett vanligt dag / nattschema, gör det gradvis.
  • Bild med titeln vara nattlig steg 15
    2. Få vitamin d. Vistas inuti under dagen betyder att du inte kommer att bli utsatt för solens hälsosamma strålar. Visst, för mycket sol är en dålig sak, men för lite sol är faktiskt sämre. När du inte blir utsatt för någon sol, producerar din kropp inte vitamin D, vilket är viktigt för en hälsosam bentillväxt och andra naturliga funktioner.
  • Försök att ordna ditt schema så att du får åtminstone en liten sol exponering under dagsljuset.
  • Du kanske vill få en sollampa för att stimulera vitamin D-produktion om du blir väldigt liten sol.
  • Bild med titeln vara nattlig steg 16
    3. Var försiktig med driftsmaskiner. När du antar ett nattligt schema, går du emot din kropps naturliga rytmer. Du kommer alltid att bli lite sömnig och mindre skarp än du skulle vara om du hade en vanlig dag / nattschema. Av den anledningen är det viktigt att vara försiktig med driftsmaskiner, inklusive en bil, medan du fortfarande blir van vid att vara vaken hela natten. Stanna som varning som möjligt, särskilt när du är på jobbet.
  • Del 4 av 4:
    Välja en långsiktig nattlig livsstil
    1. Bild med titeln vara nattlig steg 17
    1. Bestäm om att vara nattlig kommer att förbättra ditt liv. Det finns många anledningar till att gå nattliga, men de måste resonera med vem du är och det liv du vill leda. Nackdelarna med att gå nattliga bör vägas när man överväger det som ett sätt att leva. Du kommer inte att vara runt när de flesta är vakna, så det betyder att du saknar mycket sociala aktiviteter. Du kommer också att vara underexponerad till D-vitamin, vilket kan påverka din hälsa negativt. Fördelarna med att gå nattliga är dock många:
    • Det finns färre människor runt under natten, vilket kan vara bra av ett antal skäl.
    • Det kan vara en kreativt produktiv tid om du är naturligtvis en nattuggla. Människor kommer inte att maila dig med krav, så du kommer inte att avbrytas.
    • Du kommer att vara partiets liv eftersom du blir mer uppdaterad än alla människor som slår av en dags arbete. Du kan till och med gå med i ledningarna av "Professionella nattuggar" Vem bor för att festa i de bästa nattklubbarna i stan.
    • Det är en chans att ansluta med intressanta människor också stannar hela natten, inklusive nattuggar, vampyrfläktar, sociala malar och människor som bara inte kan komma från internet sent på kvällen.
    • Ditt hus kommer inte att verka som rörigt. Människans vision är hemskt på natten. Även med lamporna är det svårare att se damm och fluffbunnies. Du behöver inte rengöra hälften så hårt!
    • En annan sak att överväga är nattligt säsongsmässigt eller under en viss period i stället för hela året. Detta kan vara användbart under en speciell säsong som sommartid när nätterna är underbara, under en semestersäsong och så vidare. Du kan vara tillgänglig för att driva vilka intressen som händer med att sammanfalla med ditt behov av att stanna upp hela natten.
  • Bild med titeln vara nattlig steg 18
    2. Hitta ett jobb eller en livsstil som låter dig ha en nattlig livsstil. Om du är seriös om att göra detta ett långsiktigt engagemang, måste du hitta ett jobb som låter dig sova under dagen och vara vaken på natten. Om du planerar att stanna nattlig som en långsiktig eller permanent förändring, måste du kunna arbeta runt de saker som vanligtvis görs under dagen.
  • Skiftarbete gör att du kan fortsätta arbeta under natten. Det finns många olika möjligheter till skiftarbete, inklusive lastning och transport av varor, säkerhet och polisning, övervakningsanläggningar, nattfyllnad i stormarknader, hotellmottagning, fiske, städning, journalister, motorvägsarbete och så vidare. Även sport kan spelas på natten - en ny studie visade att morgonen larks gjorde bättre morgon krukor, medan natten ugglor gjorde bättre kvällsställare.
  • Arbeta hemifrån. Om du är en bloggare, Online marknadsförare, eBay säljare, författare, konstnär, etc., Vem kan arbeta hemifrån, ställa in din egen rutin som passar ditt arbete.
  • Studier kommer att vara svårare, men om du tar klasser på nätet kan du studera detta när du vill. För universitetet, få inspelningar av föredrag, eller fråga vänner för anteckningar. Du kommer att ha problem med saknade tutorials som kräver närvaro för betyg, så försök att schemalägga kvällens tutorials.
  • Bild med titeln vara nattlig steg 19
    3. Anslut med andra nattliga eller nattuggar. Hitta andra personer som älskar natten mer än dagen, från geeks och spelare, till kreativa typer och mystiker. Försök att ansluta till människor som har samma kärlek till natten som du. Var medveten om att detta kommer att vara mer sannolikt i en stor stadsmiljö som New York, Tokyo eller Sydney än någon annanstans - städer som aldrig sover.
  • I New York City kan du ansluta till andra likasinnade nattuggar genom New York Night Owls, en veckovis möte av hårt arbetande nattuggar som håller timmarna 10:00 - 4:00. Tanken har också fångat i London, och kan komma till en plats nära dig när som helst snart!
  • Leta efter kaféer och andra mötesplatser som domstolen nattuglor och släng inte ut efter midnatt. Återigen är dessa mer benägna att existera i stora stadsmiljöer, men om det inte finns någon nära dig, överväga att skapa ett hemnätverk med andra nattliga, så att du kan släppa in på varandra och ha en kopp av något och brainstorm kreativt tillsammans i nattens djupa.
  • Använd sociala nätverk webbplatser som Twitter Och Facebook att ansluta till andra nattliga i ditt område: Kontrollera platsstatus så att du vet att du pratar med en nattuggla och inte en lark i en stad på andra sidan världen!
  • Bild med titeln vara nattlig steg 20
    4. Var uppmärksam på din mentala hälsa. Var medveten om att medan det har hävdats nyligen är natten ugglor mer intelligenta än deras morgon larko-motsvarigheter, kan en nattuggla påverka din mentala hälsa negativt. Om du befinner dig som upplever mentala utmaningar, som depression, kanske du vill ompröva ditt nattuggla beteenden. Sök råd från din läkare om du är orolig.
  • Var noga med att få tillräckligt med vitamin D. Du behöver lite vanligt solsken dagligen.
  • Bild med titeln vara nattlig steg 21
    5. Återgå till ditt dagliga jag. Om du vill vara tillbaka till ditt vanliga dagliga själv igen, är det enkelt. Bara stanna hela natten och håll dig vaken hela dagen nästa dag. När solen kommer upp och tänds upp himlen med vackra färger, bör du känna dig fredlig med den månen som fortfarande hänger på himlen, det kommer att ge dig en underbar fräsch, vaken känsla för dagen. Den tid det tar att komma tillbaka till den vanliga rytmen kommer att bero på din personlighet, aktiviteter och hur sömn berövade Du känner.
  • Tips

    Hitta butikerna som håller dina timmar så att du kan få din vanliga livsmedelsbutik och annan shopping gjort med lätthet.
  • Observera att det här blir lättare om du naturligtvis är en nattuggla personlighet.
  • Ge dig själv en ny start på kvällen genom att ta en dusch, klä på och redo för natten, äta en hjärtlig vakna måltid och få lite frisk luft ute genom att träna - hoppa på en cykel eller gå till en jog medan det fortfarande är lätt eller skymning.
  • För många människor, förmågan att stanna upp sent förändringar under hela ditt liv - om du inte kan göra det nu (för att dina föräldrar eller partner säger det, eller för att din kropp straffar dig allvarligt för det), försök igen på något annat Steg i ditt liv.
  • Underskatta inte öronpropparnas ära och en ögonmask! Många 3: e shifters skulle aldrig sova alls utan dem.
  • Varningar

    Undvik koffein om du inte vet att du kan dricka det och fortfarande sova under dagtid. Dagtids sömn är mycket mer benägna att distraktioner och du är mycket mer benägna att vakna, vilket orsakar eventuella sömnberövande utmaningar.
  • Om du är rädd för mörkret, kan det vara nattligt att konfrontera. Då kan det bara vara ett sätt att övervinna en sådan rädsla.
  • Andra familjemedlemmar, make eller partner och vänner kanske inte gillar dina nattliga vanor. Håll andra människors önskemål i åtanke. Om du är singel och snyggsfri är att vara nattlig är lättare än om du är gift och har barn i släp, även om skiftarbete kan motivera en nattlig livsstil.
  • "Skiftarbete Malaise" är ett välkänt tillstånd som medför humörstörningar, trötthet, en oförmåga att koncentrera sig och brutna sömn.
  • Att göra detta kan orsaka att du förlorar ditt jobb eller flunk dina studier. Eleverna kan få föreläsningar från andra studenter, men goodwill sträcker sig hittills!
  • Få solsken regelbundet. Vitamin D är viktigt för vår hälsa, vilket utsätts för ljus för tillväxt och god hälsa.
  • Detta är inte det normala mönstret för människor, men vi har möjlighet att åsidosätta vår vanliga cirkadianrytm - undersöka de potentiella hälsokonsekvenserna om man planerar att göra detta långsiktiga. Shift Worker Studies kommer förmodligen att hjälpa dig.
  • Många experter hävdar att en nattlig livsstil är cancerframkallande, även om det här kan bero på ohälsosamma vanor som kommer med att vara en nattuggla, inte de sovande vanorna själva. Cancer i piloter, flygledare och skiftarbetare har visat sig ha en länk med störda cirkadiska cykler på grund av de okonventionella scheman som åläggs dem genom arbete.
  • Störda cirkadiska cykler är kopplade till humörstörningar som bipolär sjukdom, men andra sårbarheter bidrar också, till exempel stress.
  • Om du är student, gör det inte det här! Det kan sakta din inlärningsprocess extremt ner!
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande