Hur man undviker sömnighet på jobbet

Du har känt det: den eftermiddagen slump när du inte kan hålla ögonen öppna på jobbet. Det bästa sättet att hantera den typen av sömnighet är att du får tillräckligt med god sömn på natten, vilket förhindrar dåsigheten i första hand. Men om du fortfarande befinner dig dåsig kan du göra några livsstilsförändringar för att öka din energi övergripande, liksom använda några knep för att upp din alertness när dåsigheten slår dig.

Steg

Metod 1 av 3:
Öva god sömnhygien
  1. Bild med titeln Undvik sömnighet på jobbet Steg 1
1. Sakta ner på koffein. Koffein är bra att väcka dig på morgonen. Det kan dock också hålla dig på natten. Sluta dricka koffein inom 4 till 6 timmar att gå och lägga sig för att minska chansen att det håller dig vaken på natten.
  • Bild med titeln Undvik sömnighet på jobbet Steg 2
    2. Hoppa över cigaretterna. Nikotin håller dig vaken, så sluta röka är ett måste om du vill ha bättre sömn. Också, dina begär kan hålla dig vaken eller göra dig mer rastlös på natten.
  • Bild med titeln Undvik sömnighet på jobbet Steg 3
    3. Kontrollera dina piller. Vissa läkemedel kan hålla dig vaken, såsom antidepressiva medel och astma mediciner. Fråga din läkare om dina piller kan hålla dig, och han eller hon kan hjälpa till med att omorganisera dina mediciner för mer vilsam sömn.
  • Bild med titeln Undvik sömnighet på jobbet Steg 4
    4. Få din träning i. Studier visar att utövare tenderar att sova bättre. Men den faktiska handlingen att träna vaknar dig, eftersom det släpper ut kortisol i din kropp, så du borde träna tidigare på dagen för att sova bättre.
  • Bild med titeln Undvik sömnighet på jobbet Steg 5
    5. Ät inte en stor måltid före sängen. För att hjälpa dig att sova, försök inte äta en stor mängd strax innan du sover, eftersom problem som matsmältningsbesvär kan hålla dig. Försök att äta större måltider minst ett par timmar innan du ska sova.
  • Bild med titeln Undvik sömnighet på jobbet Steg 6
    6. Håll ett sömnschema. Din kropp gillar rutin. Om du går och lägger dig varje kväll samtidigt och vaknar samtidigt varje dag, vet din kropp när det behöver bli sömnig och när det måste vara vaken. Hålla fast vid ditt schema även på helgerna, och du får mer vilsam nätter.
  • Ett sätt att hålla dig själv på schemat är att ställa in ett larm eller påminnelse för att berätta för dig att gå och lägga dig. På det sättet kommer du inte att stanna upp förbi din sängtid utan att märka.
  • Om du har problem med att få tillräckligt med sömn, försök att gå och lägga dig lite tidigare varje natt tills du får den rekommenderade 7 till 8 timmars sömn.
  • Bild med titeln Undvik sömnighet på jobbet Steg 7
    7. Släck ljuset. När du går och lägger dig, måste du hålla ut allt ljus från ditt sovrum, inklusive alla solljus eller streetlights. Prova ljusblåsande gardiner för att blockera utvändigt och täcka sängklockan för att blockera sitt ljus.
  • Bild med titeln Undvik sömnighet på jobbet Steg 8
    8. Stäng ut ljud. Stäng av radio och tv, men ta även bort objekt som orsakar mindre ljud, till exempel din bärbara dator om den tenderar att göra någon form av buller. Om du inte kan hålla ut bullret, lägg i öronproppar för att drunkna ut det.
  • Bild med titeln Undvik sömnighet på jobbet Steg 9
    9. Sparka dina husdjur ut. Medan din kattunge kan vilja krulla upp vid foten av din säng, kan ett husdjurs nattrörelser väcka dig. Om du befinner dig som vaknar ofta på grund av dina husdjur, kan du behöva stänga av dem ur ditt sovrum.
  • Bild med titeln Undvik sömnighet på jobbet Steg 10
    10. Vind ner före sängen. Det är, strömma ner dina skärmar om en timme innan du går och lägger dig. Lamporna på elektroniska enheter håller hjärnansvarningen, snarare än att låta den stängas av för natten.
  • Bild med titeln Undvik sömnighet på jobbet Steg 11
    11. Notera dina bekymmer. Om du lägger vaken tänker du på vem du behöver ringa eller vad du behöver göra i morgon, försöker skriva några anteckningar om det före sängen, inklusive en handlingsplan. På det sättet kan du låta ditt sinne slappna av och gå och sova.
  • Metod 2 av 3:
    Med hjälp av daglig hälsa för att hålla sig vaken
    1. Bild med titeln Undvik sömnighet på jobbet Steg 12
    1. Drick tillräckligt med vätska. Dehydrering kan få dig att känna dig trött, så var noga med att dricka vatten ofta, speciellt när din kropp säger att det är törstigt.
    • För att hjälpa dig att få tillräckligt med vatten, kom ihåg att kaffe, te och till och med fruktjuice räknas som en del av din totala. För att krydda ditt vatten, försök att dricka mousserande vatten med en skiva apelsin eller citron i den.
  • Bild med titeln Undvik sömnighet på jobbet Steg 13
    2. Fokusera din lunch på protein, grönsaker och komplexa kolhydrater. Medan det kan vara frestande att nå en godisbar efter lunch, kan sockret i det vara din undergång för eftermiddagsnedgången. Istället, prova komplexa kolhydrater som helkorn, grönsaker och frukter, parade med ett magert protein som fisk eller kyckling.
  • Protein är också anslutet till att reglera kroppens alertness, så en måltid som är hög i protein kan hjälpa dig att känna dig mer energisk och varning. Protein höjer tyrosinnivåer i din kropp i stället för tryptofanska nivåer, och tyrosin ger dig mer energi. Äta för många kolhydrater på en gång gör motsatsen.
  • Bild med titeln Undvik sömnighet på jobbet Steg 14
    3. Ändra din position. Försök att föra dina axlar upp, så hela kroppen är rättare. Lutad över kan göra dig sömnig.
  • Ett annat alternativ är en position som kräver att du balanserar dig själv. Till exempel använder vissa människor yoga bollstolar för att förbättra sin balans, men de kan också hjälpa dig att hålla dig vaken.
  • Bild med titeln Undvik sömnighet på jobbet Steg 15
    4. Stanna inte på en uppgift för länge. Att stanna på en uppgift endast i timmar i taget kan leda dig till hjärnan brinna ut och sömnighet. Istället byt upp uppgifter om du märker att din hjärna bär ut. Det hjälper dig att hålla dig mer uppmärksam.
  • Metod 3 av 3:
    Använda knep för att skaka dig när du känner dig sömnig
    1. Bild med titeln Undvik sömnighet på jobbet Steg 16
    1. Drick lite koffein. Koffein arbetar för att hålla dig vaken genom att blockera adenosin, en neurotransmitter som är utformad för att berätta för dina celler att slå ner. Men eftersom koffein inte fungerar ju mer du använder det, försök bara dricka det varje gång i taget, snarare än varje dag.
    • Börja med något lättare på koffein, som grönt te. Om du behöver något starkare, svart te och kaffe har båda mer koffein.
  • Bild med titeln Undvik sömnighet på jobbet Steg 17
    2. Sträcka din kropp. Du är begränsad på ditt kontor om hur mycket stretching du kan göra, men du kan utföra några enkla sträckor.
  • Till exempel, dra händerna ihop bakom ryggen och sträcker ut kroppens framsida. Andas djupt i några sekunder, släpp sedan händerna. Gör det ett par gånger i rad.
  • Försök sträcka ut dina höfter. Vänd i stolen tills du står inför vänster. Lyft ditt höger ben ut bakom dig, sträcker det rakt. Försök att hålla den övre halvan av din kropp sitter upp rakt. Upprepa sträckningen ett par gånger och vänd sedan för att göra det med det andra benet.
  • Bild med titeln Undvik sömnighet på jobbet Steg 18
    3. Använd dofter. Det är, prova ett vaxmältningssystem på ditt kontor eller använd eteriska oljor. Dofter som pepparmynta, eukalyptus och citron kan hjälpa dig att hålla dig varning.
  • Bild med titeln Undvik sömnighet på jobbet Steg 19
    4. Gå ut ur din stol. Vissa kontor låter dig arbeta på ett stående skrivbord, vilket ökar rörelsen och vakenheten. Om det inte låter som något du vill, försök flytta runt när du tar raster. Gå upp och ta en kort promenad för att öka din alertness., Du kommer att göra ännu bättre om du kan gå utanför i några minuter i solen, eftersom det skickar signaler till din kropp för att vakna upp.
  • Bild med titeln Undvik sömnighet på jobbet Steg 20
    5. Prova ett energiförstärkande tillskott. De flesta kosttillskott är beroende av kalorier, stimulanser eller näringsämnen som påverkar hur din kropp metaboliserar energi. Du får energi från din kraftlunch, och koffein är en stimulans. Men om du fortfarande behöver en ökning, kan du prova ett tillägg som fokuserar på att öka din metaboliserande, med ingredienser som kreatin, coq10, b vitaminer och taurin.
  • Bild med titeln Undvik sömnighet på jobbet Steg 21
    6. Prova en kort kattlock. Om du har utrymme och tiden, försök att ta en kort 10 till 20 minuters tupplur över din lunchpaus. Dessa typer av tändningar kan hjälpa till att uppdatera din hjärna utan att orsaka dåsighet. Det är faktiskt naturligt att känna lite eftermiddags dåsighet. Vid ca 7 timmar efter att du vaknat på morgonen, kräver din kropp en paus, och en kort tupplur kan hjälpa till att uppfylla det behovet.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande