Hur (och när) att bryta ett foder för att sova vana

Om din baby inte kan somna utan att amma eller ha en flaska, har de förmodligen kommit in i ett foder för att sova vana. Medan denna rutin inte nödvändigtvis är en dålig sak, kan det vara lite skatt på dig, speciellt om din baby tar sin tid medan du äter. Om du vill bryta ditt barns vana, det finns några sätt att du sakta avvika dem medan du håller dem lyckliga. Så småningom kommer din bebis att kunna somna på egen hand och somna för längre sträckor (även om det inte verkar som det just nu!).

Steg

Fråga 1 av 6:
Hur får jag min baby att sova utan matning?
  1. Bild med titeln bryta ett flöde för att sova vana steg 1
1. Upprätta en sängtidsrutin. Om ditt barn brukar äta strax innan de somnar, kan de som används för en annan rutin hjälpa. Försök att ge dem ett bad, byta dem till pyjamas, dämpa lamporna och ge dem en godnatt kyss eller krama för att hjälpa dem att somna.Du kan också försöka rocka din bebis eller gå runt med dem för att hjälpa dem att sova.
  • 2. Förkorta längden på nattmatningen över tiden. Om din baby normalt matar i 15 minuter innan du sover, låt dem mata i 13 minuter. Fortsätt skära den med 2 till 3 minuter varje natt tills så småningom behöver de inte föda för att somna längre.
  • Om din baby normalt bara matar i 5 minuter eller mindre, försök helt enkelt hoppa över det. Eftersom deras vanliga matningstid är så kort, kanske de inte behöver den gradvisa avvänjningsperioden.
  • Om din baby ofta vaknar på natten och vill mata, försök att erbjuda dem en sippy kopp vatten istället för en flaska eller ditt bröst.
  • Fråga 2 av 6:
    När ska du sluta mata för att sova?
    1. Bild med titeln bryta ett flöde för att sova vana steg 3
    1. När din baby är mellan 6 och 12 månader gammal. Alla barn är olika, men du kan långsamt börja avvänja ditt barn från sängtidmatningar efter att de vänder sig 6 månader gamla. Vid denna tidpunkt kan din bebis börja själv-lugna istället för att få tröja från dig.
    • Om du inte har något emot att mata dem innan de går och lägger dig, behöver du inte oroa dig för att bryta vanan direkt.
    Fråga 3 av 6:
    Hur kan du berätta om din baby använder dig som en napp?
    1. Bild med titeln bryta ett flöde för att sova vana steg 4
    1. Om din baby inte sväljer mjölk, kan de använda dig som en napp. Du kan säga att de inte är riktigt omvårdnad om de inte spänner tätt på din bröstvårtor eller de låter mjölken droppa ur munnen. Detta är inte nödvändigtvis en dålig sak, barn kommer att använda omvårdnad som en komfortaktivitet för att lugna sig ner. Om du vill stoppa tröstvård, sätt restriktioner för hur ofta din baby kan amma utan att faktiskt äta någonting hela dagen.
    • I slutändan kommer allt ner till din personliga preferens. Att ge Babies Comfort är aldrig en dålig sak, men det kan vara överväldigande för att ge dem tillgång till dig hela tiden på dagen. Gör vad som är bäst för ditt barn medan du tar hand om dig själv, också.
    Fråga 4 av 6:
    Hur lär jag mig att jag själv sett?
    1. Bild med titeln bryta ett flöde för att sova vana steg 5
    1. Sätt din baby till sängs när de är dåsiga, men fortfarande vaken. Håll din bebis och krama dem tills de nästan sover, sedan försiktigt sänka dem i sin spjälsäng. Hjälpa dem att bli vana vid att somna på egen hand istället för att förlita sig på dig för att lugna dem.
  • 2. Håll lamporna dim och ljud till ett minimum. Betona skillnaden mellan natt och dag genom att stänga av lamporna, tala tyst och bara mata dem i sovrummet på natten. Det hjälper din baby att lära sig skillnaden mellan natt och dag och stelna den natten är att sova.
  • 3. Hjälpa dem att lösa om du hör riktiga gråt. När ditt barn är ungefär 6 månader gammal kan de kunna vakna och få sig tillbaka till sängs. Om du hör lite ljud eller några grunts, vänta i några minuter för att se om de faller upp i sömn. Om de börjar gråta, gå till deras rum så snart som möjligt för att lugna dem tillbaka till sömn.
  • Fråga 5 av 6:
    Hur kan jag få min baby att sova för längre sträckor i taget?
    1. Bild med titeln bryta ett flöde för att sova vana steg 8
    1. Låt din baby sova i sin egen säng. Det är inte bara säkrare för din bebis, men det kommer också att hjälpa dem att vakna och falla tillbaka somna på egen hand. De kommer att ha mindre ångest om att vakna utan dig än om du är där hela tiden.
  • 2. Kolla på dem när de är krångel, men försök att inte ingripa. Om du hör några grunts eller groans betyder det att din baby vaknar - men de kanske inte behöver dig för att hjälpa dem att falla tillbaka somna. Känn dig fri att slå på huvudet och dubbelkontrollera att de är okej, men försök att inte låta dem se dig. Om du hör riktiga gråt, så kan du gå och trösta dem.
  • Fråga 6 av 6:
    Hur kan du berätta om en bebis är hungrig eller om de vill ha tröst?
    1. Bild med titeln bryta ett flöde för att sova vana steg 10
    1. Ett hungerskrig är vanligtvis kort och lågt. Ett komfortskrik är vanligtvis plötsligt och högt, och det kan vara lite skrymmande. Varje bebis är annorlunda, så som du spenderar mer tid tillsammans, lär du dig ditt barns speciella gråt och vad de menar.
    • Om du inte är säker på vilken gråta det är, försök att delta i ditt barns mest pressande behov först. Ändra blöja, värma upp dem och ge dem mat. Om de fortfarande gråter, kan de bara behöva rockas och hållas av dig.

    Tips

    Om du har några problem eller frågor, prata med din barnläkare för vägledning.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande