Hur man hanterar någon som huggar lakan

Sova med en plåtspartner kan störa sömnen och till och med orsaka problem i ditt förhållande! Du kan sova i komfort genom att lära dig olika tekniker för att få tag i lakan, prata med din partner om filtstöld och även justera sängkläder så att båda har gott om omslag.

Steg

Metod 1 av 3:
Håll dig bekväm på natten
  1. Bild med titeln Deal med någon som huggar lakan Steg 1
1. Tuck del av arket under dig. Försök att tucka på sidan av arket under din kropp innan du går och lägger dig. På det sättet kommer din partner inte att kunna dra det hela vägen.
  • Bild med titeln Deal med någon som huggar lakan Steg 2
    2. Tuck arkkanterna under madrassen. Om du flyttar för mycket för att hålla arket ner själv, eller om din partner är mycket starkare än du, försök att tucka båda sidor under madrassen. Detta kommer att skapa en ficka som du kan sova i. Du kan även köpa specialprodukter för att säkra dina lakan!
  • Många tycker att sova i tucked-in-lakan som begränsar, så kolla med din partner innan du försöker detta.
  • Bild med titeln Deal med någon Hogging lakan Steg 3
    3. Koka din partner. Koka upp nära din partner och dra filten över er båda. Om du är nära dem hela natten, blir det väldigt svårt att ta det från dig!
  • Bild med titeln Deal med någon hogging lakan Steg 4
    4. Dra lakorna tillbaka försiktigt. Om du vaknar utan lakan eller en filt, försök bara försiktigt ta tillbaka dem tills du är täckt. Detta är ett bra alternativ om din partner brukar inte ta filten, eller om du vill undvika att vakna upp dem.
  • Bild med titeln Deal med någon hogging lakan Steg 5
    5. Stå upp och räta ut filten. Om din partner har tagit för mycket av filten för att du försiktigt dra tillbaka, kan du behöva gå upp och justera hela saken. Stå upp och försiktigt unfurl det, kom tillbaka i sängen.
  • Piska inte hela filten från sängen - det kommer att väcka din partner och kan börja ett argument.
  • Metod 2 av 3:
    Pratar med din partner
    1. Bild med titeln Deal med någon hogging lakan Steg 6
    1. Vakna din partner. Ibland har människor ingen aning om att de huggar lakan. Om din partner regelbundet tar alla lakan, kan du helt enkelt kunna väcka dem och berätta för dem försiktigt att du inte kan sova utan omslag.
    • Försök nudging din partner och säga "Älskling, vakna, du har alla lakan. Kan jag få lite tillbaka?"
    • Många människor är grumpiga när de vaknar i mitten av natten. Försök att hålla dig lugn och mild när du berättar för din partner om de stulna lakan.
  • Bild med titeln Deal med någon som huggar lakan Steg 7
    2. Prata med dem om det under dagen. Om filt-stjäl är ett vanligt problem, sitta din partner ner och prata med dem om det under dagen. De är mycket mer benägna att komma ihåg en konversation på dagtid, och det kommer att bidra till att betona hur viktigt det här är för dig. Berätta för dem att du har svårt att sova upptäckt, och be dem att försöka använda bara hälften av filten.
  • Du behöver inte göra det ett formellt samtal. Prova något som "Jag har märkt att du brukar slå upp med alla omslag på natten. Det är faktiskt ganska svårt för mig att sova, skulle du tänka på att försöka hålla mig till hälften av filten?"
  • Bild med titeln Deal med någon som huggar lakan Steg 8
    3. Fråga om de är bekväma på natten. Många stjäla lakan eftersom de är för kalla eller eftersom det andra sängkläderna är obekväma. Fråga din partner om de är bekväma på natten. Om de inte är, försök att byta sängkläder eller vända ugnen innan du går och lägger dig.
  • Metod 3 av 3:
    Byter sängkläder
    1. Bild med titeln Deal med någon som huggar lakan Steg 9
    1. Använd separata ark. Försök att få var och en av er ett separat blad. Om du har en dekorativ sängkläder som du inte vill ändra, kan den andra uppsättningen hållas i linne garderoben eller i underbädd lagring tills sänggåendet varje natt.
  • Bild med titeln Deal med någon hogging lakan steg 10
    2. Köp en större sängkläder. Dina lock kan helt enkelt vara för små för er båda! Försök att få en storlek större än din säng - om du sover i en queen size-säng, få en king size set
  • Bild med titeln Deal med någon som huggar lakan Steg 11
    3. Få en mindre säng. Många stjäla lakan eftersom de bara är för långt ifrån sin partner att dela. Om det är ett alternativ kan en mindre säng vara en bra lösning. Försök sova i en drottning eller full size-säng - det kan vara omöjligt att stjäla lakan!
  • Bild med titeln Deal med någon hogging lakan Steg 12
    4. Försök sova separat. Om du verkligen inte kan bli bekväm och ingen annan lösning har fungerat för dig, kan separata sängar vara en sista utväg för att förhindra ytterligare förhållande. Du behöver inte sova i separata rum. Försök att trycka två små sängar nära varandra.
  • Tips

    Överväg att hålla en sovsäck på vänteläge för riktigt kalla nätter!
  • Tala alltid om frågan när den först börjar.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande