Hur man byter ett barns blöja på natten med minimal störning

Babies gråter ofta under en blöjabyte. Om du försöker hålla ditt barn lyckligt och bekvämt, behöver du fortfarande ändra dem när deras blöjor blöts ut eller smutsigt. Thiswill hjälper dig att ta itu med en nightid blöja förändring med minsta störningar.

Steg

  1. Bild med titeln Ändra en bebis
1. Låt din baby sova om blöjan inte är blöt och smutsig. Det finns inget behov av att byta en blöja om det inte skapar ett problem under sömnen - en liten våthet är osannolikt att orsaka utslag eller ett problem, även om de sover i det i några timmar.
  • Att använda en övernattningsblöja kan hjälpa dig att undvika behovet av att byta en sovande bebis blöja på alla barn kan ofta gå 12 timmar eller mer om de bär rätt slags absorberande blöja.
  • Bild med titeln Ändra en bebis
    2. Stabilisera rummets temperatur. Temperaturändringar kan vara en stor anledning till att en bebis kan bli upprörd när du tar av sig kläderna för att ändra blöjan. Om luften är för kall, i synnerhet, kan de gråta.
  • Bild med titeln Ändra en bebis
    3. Vaker inte aktivt din baby. De gör det inte behöver att vara vaken under en nattändring, om de kan sova genom det. Bara skopa upp dem försiktigt och hålla interaktioner minimal. De kan röra och vakna lite, men det blir lättare för dem att bosätta sig för att sova om de inte har blivit helt varna under förändringen.
  • Överväga att ändra dem i sin spjälsäng. Genomförandet av detta beror på din installation. Om möjligt kanske du inte vill flytta barnet från sitt sovrum till ett blöjabyte område.
  • Bild med titeln Ändra en bebis
    4. Prata inte med barnet om de sover eller sömniga. Ju mer du kommunicerar med din sovande eller sömniga bebis, desto mer sannolikt är de att röra och bli upprörd under en förändring. Håll interaktioner minimala för att skicka meddelandet att det fortfarande är natt, och de kommer snart att gå och sova.
  • Bild med titeln Ändra en bebis
    5. Håll rummet mörkt. Använd inte mer belysning än du behöver. Ett red-hued eller orange-hued nattljus är bra för att hålla dem sömniga.
  • Bild med titeln Ändra en bebis
    6. Håll din ljudmaskin på. Om du använder lugnande nattljud, stäng dem inte av under en förändring. Att hålla ljudet och ljuset i rummet så konsekvent som möjligt hjälper din baby att vara sömnig och faller tillbaka för att sova efter förändringen.
  • Bild med titeln Ändra en bebis
    7. Prova lugnande dofter i rummet. Låt inte lukten av de äldre smutsiga blöjorna eller någon annan onaturlig doft. Barnet kanske inte är vana vid, tränger igenom luften. Lavendel och kamille luktar kan användas i en oljediffusor för att effektivt lugna barnet.
  • Bild med titeln Ändra en bebis
    8. Slutför blöjan förändring snabbt, effektivt och tyst. Försök att inte göra för mycket ljud och få dem buntade upp och bekväma igen så fort som möjligt. Placera dem sedan tillbaka i spjälsängen och, om möjligt, låt dem komma tillbaka för att sova på egen hand. Om de har vaknat för mycket, kan du behöva upprepa vilken rutin du brukar använda för att få dem att somna.
  • Tips

    Tygblöjor kan göra mindre buller än engångsblöjor - men de kan också hålla mindre avfall, så det är lite av en kasta upp som du använder.
  • Användningen av babypulver rekommenderas inte. Om du behöver använda en salva eftersom din baby är mottaglig för blöjautslag, gör det, men bara vara snabb och mild.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande