Hur man är modig

Vill du vara mer modig? Bravery är inte något du är född med - du förvärvar det över tiden när du får livserfarenheter. Du kan öva att vara modig genom att agera på vad ditt hjärta säger att du ska göra och utmana dig med nya erfarenheter, även när du är rädd. Det kan ta lite tid och mycket tålamod med dig själv, men med en positiv attityd och hjälpsamma sätt att tänka, kommer du att bli snabbare än du någonsin trodde.

Steg

Del 1 av 3:
Acceptera var du är
  1. Bild med titeln vara modig steg 1
1. Erkänna att du är rädd. Bravery betyder inte att du aldrig är rädd - det betyder att du är rädd, men du går framåt ändå, även i de skrämmaste stunderna. När du försöker driva känslor bort, blir de ofta starkare. Istället erkänner du att du känner det sätt du känner. Du kommer att kunna hantera dina känslor när du är ärlig om dem.
  • Säg det högt. Verbalizing vad du är rädd för kan ta ut det i det öppna och gör det vanligare. Du behöver inte säga det till någon annan, bara för dig själv.
  • Du kan också prova journaling. Skriv privat, men ärligt, om vad du känner. Håll dig borta från att döma dig själv - det är inte bra att säga saker som, "Jag är en sådan feg."Fokusera på vad du känner för tillfället utan att döma det:" Jag känner mig rädd för operationen, jag måste ha i morgon."
  • Bild med titeln vara modig steg 2
    2. Validera dina känslor. Du bör förstå att dina känslor är normala. Rädsla härstammar i Amygdala, en region i din hjärna kallas ibland din "ödla hjärna" eftersom det handlar om primala känslor, och alla upplever det. Att döma dig själv för dina känslor är inte till hjälp, och det kommer inte att leda till tapperhet.
  • Det kan vara till hjälp att läsa historier av människor som har mött deras rädsla och övervinna dem. Detta kan hjälpa dig att förstå att du inte är ensam i att känna dig rädd, vilket kan göra det lättare för dig att acceptera denna känsla i dig själv.
  • Bild med titeln vara modig steg 3
    3. Namn din rädsla. Ibland är vi inte ens säker på vad vi är rädda för. Den osäkerheten kan öka ångest, vilket då får oss att känna oss ännu mer rädda. Ta lite tid att identifiera vad som kan orsaka dessa känslor av rädsla.
  • Du kan hitta att självreflektion är till hjälp. Försök att vara så specifik och detaljerad som möjligt.
  • Till exempel: "Jag känner mig rädd. Jag känner det överallt i min kropp. Jag känner mig illamående. Jag vet inte varför jag är rädd just nu. Saker som kan orsaka denna rädsla kan vara min oro över min partners hälsa, eller min oro över att hålla mitt jobb, eller känna att Lakers inte kommer att vinna mästerskapet i år."
  • Du kanske också tycker det är bra att prata med en mentalvårdspersonal. Många tror att myten att terapin bara är för personer som har stora, oöverstigliga problem, men det är inte sant alls. Om du konsekvent har problem med att vara rädd, kan en terapeut eller rådgivare hjälpa dig att identifiera varför och komma med strategier för att ta itu med det.
  • Bild med titeln vara modig steg 4
    4. Undersök din rädsla. Vi tenderar att vara rädda när vi uppfattar någon skada eller hot mot oss själva (eller andra). Vissa rädslor är legitima, men andra gör mer skada än bra. Ta en bra titt på dina rädslor och bestämma om du tror att de är hjälpsamma eller skadliga.
  • Till exempel, är rädd för fallskärmshoppning när du aldrig har haft en lektion är en rimlig rädsla. Du har ingen utbildning eller färdigheter i det området och kan bli skadad. Men du kan hantera denna rädsla genom att ta lektioner och lära sig mer om fallskärmshoppning. Du kan fortfarande känna en kant av rädsla när du är uppe i planet, men du kommer att ha tagit alla åtgärder som du kan styra.
  • Å andra sidan, vara rädd för att avsluta skriva din bok eftersom du är rädd för hur andra kommer att döma det är inte riktigt bra. Du har inte kontroll över andras reaktioner, men du kan styra vad du do. I det här fallet är det enda som håller dig tillbaka är rädd för sig själv.
  • Din rädsla kan också manifestera som oföränderlig och global. Ta ett steg tillbaka och undersök dem. Till exempel, "Jag är bara inte modig nog att resa på egen hand" förutsätter att din rädsla är inneboende och permanent. I stället fokusera på vad du kan göra med övervinna den rädslan: "Jag är rädd att resa på egen hand. Jag kan göra forskning om den plats jag reser till så jag känner mig mer bekväm när jag kommer dit. Jag kan ta självförsvarsklasser så jag känner mig starkare."
  • Bild med titeln vara modig steg 5
    5. Acceptera sårbarhet. En vanlig anledning vi är rädda är att vi oroar oss för att vara sårbara. Med sårbarhet kommer möjligheten till osäkerhet, skada eller risk. Men att vara sårbar öppnar dig också att älska, anslutning och empati. Att lära sig att acceptera sårbarhet som ett faktum i livet kan hjälpa dig att oroa dig mindre om dina rädslor.
  • Ett sätt att vara modig är att acceptera att allt är en risk. Alla saker du gör på en dag - från att komma ur sängen för att äta middag - bära någon risknivå.Men det hindrar inte dig från att leva ditt liv. Inte heller om de saker du är rädd för.
  • Rädslan för misslyckande är en annan mycket vanlig rädsla. Försök att tänka på saker som inte är när det gäller misslyckande eller framgång, men när det gäller vad du kan lära av dem. På så sätt är allt som är hjälpsamma på något sätt, även om det inte är på det sätt du förväntade dig.
  • Bild med titeln vara modig steg 6
    6. Fokusera på vad du kan styra. Du kan inte hjälpa till att vara rädd för något - det är ett känslomässigt svar som du inte kan ändra.Men du kan styra vad du gör om det. Håll din uppmärksamhet fokuserad på dina handlingar, inte dina ofrivilliga svar.
  • Kom ihåg att du också inte kan kontrollera resultaten av någon åtgärd. Du kan bara styra vad du gör. Släpp av tanken att du "har" att kontrollera hur någon åtgärd visar sig - du kan helt enkelt inte kontrollera det här. Fokusera på dina handlingar, inte deras resultat.
  • Del 2 av 3:
    Bygga ditt självförtroende
    1. Bild med titeln vara modig steg 7
    1. Hitta en förebild. Om du har svårt att se din väg ut ur en situation, försök att modellera ditt beteende efter någon annan som står inför motgång. Det kan inte bara ge dig en bra dos av perspektiv ("Wow, åtminstone mitt problem är inte så illa som det"), det kan inspirera dig att vara mer modig.
    • Leta efter en förebild bland personer du redan vet. Om du känner dig bekväm nog, överväga att fråga dem hur de hanterade situationer som krävde modighet.
    • Läs om modiga historiska figurer. Slå upp livshistorierna för personer som är kända för motstående motgång med modighet, som Theodore Roosevelt, Harriet Tubman eller Joan of Arc, Freedom Fighters, Rebels, etc.
  • Bild med titeln vara modig steg 8
    2. Utveckla mental motståndskraft. Bravery kräver att du är "tuff" när du stöter på skrämmande eller svåra situationer. Mental motståndskraft är dock mer än en tuff front, men. För att vara verkligt fjädrande måste du träna följande:
  • Flexibilitet. Kognitiv flexibilitet är förmågan att anpassa sig till förändrade situationer. Det är förmågan att hålla sig borta från defensiveness om något går fel. Det är förmågan att leta efter nya sätt att närma sig ett problem eller en situation. Du kan utveckla flexibilitet genom att erkänna potentialen för att lära sig i alla situationer, och genom att utveckla en tankegång i snarare än oro.
  • Engagemang. För att vara modig om en situation måste du möta det. Verkligen modiga människor undersöker situationen och identifierar hur man ska närma sig det, snarare än att försöka springa eller ignorera problemet. Att bryta ner en situation i mindre element kan hjälpa dig att möta oroliga situationer. Du kan också försöka föreställa dig det bästa möjliga scenariot, snarare än det värsta.
  • Uthållighet. Saker kan inte alltid gå smidigt. Modiga människor förstår detta och gå tillbaka när de faller ner. Du kan hjälpa dig att bli beständig genom att definiera vilka åtgärder du behöver för att ta varje steg på vägen. Det är mycket lättare att möta ett bakslag om du vet att nästa steg du behöver ta är uppnåelig, snarare än en monumental uppgift.
  • Bild med titeln vara modig steg 9
    3. Utmana negativa tankar. Vi är alla fast i ohjälpliga sätt att tänka, eller "kognitiva snedvridningar", från tid till annan. När du befinner dig själv tänker negativa tankar om dig själv eller en situation, utmana dig själv för att undersöka vilka bevis du verkligen har för dessa tankar, eller reframe dem i positiva termer.
  • Generalisering är en vanlig förvrängning. Till exempel, "Jag är en sådan feg" är ett generaliserande uttalande om dig själv som inte är sant. Du kan uppleva rädsla, men det gör dig inte "en feg."
  • Refocus på vad du känner för tillfället. Till exempel: "Jag känner mig rädd för det här stora datumet imorgon eftersom jag är nervös att mitt datum inte gillar mig."Detta hjälper dig att undvika att hålla ohälsosamma (och felaktiga) övertygelser om dig själv.
  • Katastrofering är en annan snedvridning som kan orsaka rädsla svar. När du katastroferar, blåser du en händelse eller erfarenhet av proportion tills det spiraler ur kontroll. Till exempel: "Min chef tittade inte på mig när jag passerade henne i hallen. Hon är nog arg på mig. Jag har nog gjort något fel. Hon kan avfyra mig. Jag kommer att förlora mitt hus."Detta är uppenbarligen ett värsta scenario som är extremt osannolikt att hända.
  • Utmana dessa tankar genom att kräva att du undersöker bevisen för varje steg i ditt antagande. Till exempel: "Min chef tittade inte på mig när jag passerade henne i hallen. Hon kunde vara arg på mig. Hon kunde också vara distraherad av något annat. Hon kanske inte ens sett mig. Antag att hon är arg på mig, gör inte meningsfullt - jag frågar henne om allt är okej innan jag blir för upprörd."
  • Bild med titeln vara modig steg 10
    4. Avvisa perfektionism. Perfektionism är den skyldige bakom många rädslor. Vi kan vara så rädda för att våra ansträngningar inte kommer att vara "perfekta" att vi inte ens försöker dem. Det är en vanlig myt att perfektionism är densamma som en hälsosam ambition, eller en körning för excellens. I själva verket försöker perfektionism att hålla oss från att någonsin uppleva förlust eller misslyckande - och det är bara inte möjligt i livet.
  • Perfektionism kan få dig att vara så hård på dig själv som du ser saker som verkligen är prestationer som "misslyckanden" eftersom de inte lever upp till dina orimliga normer. Till exempel kan en perfektionist överväga att tjäna en B i historien ett "misslyckande" eftersom det inte är en perfekt betyg. En student som är rättvis för sig själv kunde se den som en framgång, för hon arbetade så hårt som hon kunde i klassen. Fokusera på din process, snarare än dess resultat, kan hjälpa dig att slå perfektionism.
  • Perfektionism kan ofta leda till en känsla av skam i dig själv eftersom den bara fokuserar på dina brister. Det är väldigt svårt att visa mod om du skäms över dig själv.
  • Perfectionism leder inte till framgång. Faktum är att många människor som identifierar sig som perfektionistiska är mindre framgångsrik än människor som omfamnar möjligheten till motgångar och ser dem som lärande erfarenheter.
  • Bild med titeln vara modig steg 11
    5. Börja varje dag med självbekräftelser. Självbekräftelser är fraser eller mantra som är personligen meningsfulla för dig. Du kan upprepa dem för att uttrycka vänlighet och acceptans mot dig själv. Även om det kan låta ostlikt, kan självbekräftelser faktiskt bidra till att öka ditt förtroende över tiden.
  • Du kan till exempel säga något som "Jag accepterar mig själv idag för vem jag är" eller "Jag är värd kärlek."
  • Du kan också fokusera dina självbekräftelser om att utveckla ditt mod. Till exempel kan du säga något som "Jag kan vara modig idag" eller "Jag är tillräckligt stark för att hantera vad som helst kastar mitt sätt."
  • Kom ihåg att hålla dina självbekräftelser fokuserade på, ja, själv. Kom ihåg att du inte kan kontrollera andra. Till exempel kan en hjälpsam självbekräftelse se ut så här: "Jag ska göra mitt bästa idag för att hantera mina rädslor. Jag kan inte göra mer än mitt bästa. Jag kan inte styra hur andra agerar eller svarar på mig."
  • Fras dina självbekräftelser på ett positivt sätt. Människor svarar negativt på negativa uttalanden, även om de är avsedda att vara till hjälp. I stället för att säga "Jag kommer inte att ge in i mina rädslor idag," säg något som "Jag kan möta min rädsla idag för att jag är stark."
  • Bild med titeln vara modig steg 12
    6. Avstå dig själv från din rädsla. Ibland kan det vara till hjälp att se din rädsla som något separat från dig själv. Visualisera din rädsla som en separat varelse kan hjälpa dig att känna dig mer kontroll över det.
  • Till exempel kan du föreställa dig att din rädsla är en liten sköldpadda. När det är rädd, drar sköldpaddan sitt huvud inuti sitt skal och kan inte göra eller se någonting, vilket uppenbarligen inte är till hjälp. Visualisera din "rädsla sköldpadda" och konfrontera det, berätta att du gör vad du kan styra och inte oroa dig för vad du inte kan.
  • Att använda humoristisk eller komisk bild kan ta en del av din rädsla för att göra det löjligt. (Det fungerade i Harry Potter, rätt? Riddikulus!)
  • Bild med titeln vara modig steg 13
    7. Fråga dina vänner för hjälp. Ibland kan ett ord av uppmuntran från en vän eller älskad hjälpa dig när du känner dig mindre än modig. Omger dig med människor som också är engagerade i sårbarhet och modighet, snarare än de som tillåter rädda tankar att dominera dem.
  • Människor är mottagliga för "Emotional Contagion."Det visar sig att, precis som du kan få en förkylning, kan du också" fånga "känslor från folket runt dig. Det är viktigt att omge dig med människor som accepterar och modiga sig själva. Om du hänger mest med andra människor som är rädda för någonting (och inte gör någonting för att hantera den rädslan), kan du ha mer problem med att övervinna din egen rädsla.
  • Bild med titeln vara modig steg 14
    8. Försök svåra uppgifter. Att lyckas med något som du hittar utmanande kan ge dig ett boost i självförtroende. Även om du inte omedelbart hämtar ditt åtagande, behandla utmaningen som en lärande och påminna dig om att du kan ta så mycket tid som du behöver lära dig.
  • Till exempel kan du ställa ett mål att lära dig gitarr, laga en gourmetfransmjöl, bli certifierad i dykning - den enda gränsen är din fantasi.
  • Ställ in mål och försök utmaningar som är personligen meningsfulla för dig. Ett surefire sätt att skada ditt självförtroende är att jämföra dig ständigt med andra. Oroa dig inte vad någon annan tänker på dina mål - gör dem för du.
  • Bild med titeln vara modig steg 15
    9. Öva mindfulness. En anledning som många människor kämpar med mod är att vi vill undvika att känna sig ledsen, arg eller frustrerad, så vi "stämmer" av det lidande som vi och andra upplever. Att öva uppmärksam acceptans av den nuvarande erfarenheten, utan dom, kan hjälpa dig att acceptera negativa känslor såväl som de positiva, som kan hjälpa dig att känna dig modigare.
  • Mindfulness meditation kan vara ett utmärkt sätt att öva dessa färdigheter. Du kan ta en klass i den, eller lära dig själv.
  • UCLA erbjuder flera nedladdningsbara guidade meditationer. UCSD har också nedladdningsbara MP3-meditationsguider. Harvard Pilgrims "Mind det ögonblicket" programmet har en gratis kurs och tränar videor för mindfulness praxis.
  • Del 3 av 3:
    Öva modighet varje dag
    1. Bild med titeln vara modig steg 16
    1. Öva att acceptera osäkerhet. Osäkerhet är källan till många rädslor. Du kan dock lära dig att tolerera osäkerhet genom att gradvis arbeta i din dagliga upplevelse. Detta kommer att öka ditt självförtroende och förmåga att hantera osäkra situationer, vilket gör att du kan agera med modighet.
    • "Intolerans av osäkerhet" orsakar mycket ångest. Du kan få det svårt att acceptera att något negativt kan hända i en situation. Du kan överskatta riskerna med en situation eller undvika att agera eftersom du är orolig för konsekvenserna.
    • Håll en tidskrift hela dagen, notera när du känner dig osäker, ängslig eller rädd. Skriv ner i specifika detaljer vad du tycker orsakar dessa känslor. Observera också hur du svarar på dem i ögonblicket.
    • Rangera din rädsla. Placera de saker du är rädd för eller angelägen om på en skala från 0-10. Till exempel, "går på ett datum med en främling" kan vara en 8, medan "går till en film jag aldrig sett tidigare" kan vara en 2.
    • Börja långsamt att lära sig att hantera din rädsla för osäkerhet genom att öva i lågriskinställningar. Välj till exempel en av de rädslor du har rankat lägre, som "Prova en ny restaurang" och öva det. Du kan sluta hata restaurangen, och det är okej. Det viktiga är att bevisa att du kan möta osäkerhet med tapperhet och komma ut starkare på andra sidan.
    • Spela in dina svar i din tidskrift. Varje gång du står inför en rädsla, registrera vad som hände. Vad gjorde du? Vad tyckte det att göra det? Hur svarade du på dessa känslor? Hur visade det sig?
  • Bild med titeln vara modig steg 17
    2. Göra specifika planer. Det är lätt att känna sig rädd när du inte vet vad du behöver göra. Bryta ner utmaningar och situationer i mindre uppgifter som du kan uppnå.
  • Förutsätta de möjliga vägblockarna du kan stöta på kan hjälpa dig att agera modigt när du stöter på svårigheter. Tänk på eventuella hinder som du kan möta och skapa en handlingsplan för att hantera dem.
  • Ord dina planer och mål på positivt språk. Forskning visar att du är mer benägna att uppnå dina mål när du ramar dem positivt som något du jobbar mot, inte vad du jobbar bort från.
  • Håll dina mål prestationsbaserad. Kom ihåg att du bara kan kontrollera din handlingar och svar, inte någon annans. Var noga med att ställa in mål och göra planer som du kan åstadkomma genom ditt eget arbete.
  • Bild med titeln vara modig steg 18
    3. Välj att hjälpa andra. När du är rädd eller stressad, kan din naturliga tendens vara att gömma sig från världen. Psykologisk forskning tyder dock på att detta inte är det mest användbara sättet att öka ditt mod. Många människor visar en "tendens" tendens, där du reagerar på en stressig situation genom att uttrycka vård för andra. Att uttrycka vård för andra aktiverar ett tillstånd av modighet i din hjärna som kan överföra i dina egna situationer. Nästa gång du känner rädsla, försök att visa någon annan medkänsla eller hedra deras styrka. Du kan hitta dina egna ökningar också.
  • När det sociala vårdsystemet, som regleras av neurotransmittorns oxytocin, stimuleras, upplever du större empati och anslutning till andra. Detta system hämmar också områdena i din hjärna som behandlar rädsla.
  • Belöningssystemet i din hjärna släpper ut en kraftfull neurotransmittor som kallas dopamin som ökar din känsla av motivation och minskar din känsla av rädsla. Dopamin kan få dig att känna sig mer optimistisk och modig.
  • Atunement-systemet i din hjärna är beroende av neurotransmittorn serotonin. Din självkontroll och intuition är kopplad till serotonin, vilket innebär att du känner dig mer kunna göra modiga (och smarta) beslut.
  • Bild med titeln vara modig steg 19
    4. Var modig i 20 sekunder. Ibland är det för svårt att föreställa sig att vara modig för en hel dag, eller till och med en hel timme. Öva är modig i bara 20 sekunder åt gången. Du kan göra något i bara 20 sekunder. När du har avslutat den första uppsättningen, starta en annan. Och en annan. Och en annan. Dessa lilla bitar lägger till.
  • Bild med titeln vara modig steg 20
    5. Tänk på ditt beslut. Om du står inför en situation som kan betyda att göra ett modigt men svårt beslut, ta lite tid att tänka på det. Om du känner dig starkt om vad som behöver göras, kan du använda det för att hjälpa till att öka ditt mod för tillfället. Övertygsamhet är en viktig faktor i mod. Fråga dig själv:
  • Är det här rätt att göra?Det rätta är inte alltid det enklaste eller de mest populära. Lita på ditt samvete för att hjälpa dig att bestämma.
  • Är det det enda sättet att lösa situationen?Tänk om det finns andra sätt att komma runt ditt problem. Finns det en lösning du inte har tänkt på än?
  • Är du beredd att möta konsekvenserna? Om åtgärden du ska göra har stora konsekvenser, ta en extra sekund att tänka på det. Om det värsta scenariot hände, skulle du kunna hantera det?
  • Varför fattar du detta beslut? Varför är det viktigt för dig? Vad händer om du inte gör det?
  • Du kan också göra en lista över fördelar och nackdelar för varje handlingsplan du kan ta. Vad är det värsta som kan hända? Vad är det bästa som kan hända?
  • Bild med titeln vara modig steg 21
    6. Tänk inte - agera.Efter en viss punkt är det bättre om du slutar bo på vad du ska göra och bara göra det. Overthinking kan inte bara prata dig om att vidta åtgärder, det kan betona dig och få dig att känna dig som du kan inte gör något. Ta ett djupt andetag, försök att rensa ditt sinne och gå vidare med vad du redan har bestämt dig för. Tveka inte, och fokusera på att bara komma igenom det.
  • Det kan hjälpa till att upprepa dina bekräftelser medan du tar den här åtgärden. Förtroende är viktigt att få dig igenom det första steget. När du fortsätter att agera, fortsätter du att känna dig modigare.
  • Bild med titeln vara modig steg 22
    7. Fejka det till du klarar det. Att lära sig att tolerera osäkerheten och obehag av vissa situationer är bara det - en konstant lärande erfarenhet. Du kommer inte vara modig över natten. Men forskning har visat att "sätta på ett modigt ansikte", även när du inte känner dig modig, kan hjälpa dig att bli modigare.
  • Vänta inte tills du känner mig "modig. Ofta, även människor vi tänker på som modiga - brandmän, soldater, läkare - känner inte modig i ögonblicket. De vet bara vad som måste göras, och de väljer att göra det.
  • På flipsidan, tro att du kan inte gör något kommer sannolikt att bli en självuppfyllande profetia. Din tro på dig själv kan antingen hjälpa eller hindra din prestation.
  • Tips

    Mod bråkar inte alltid. Ibland har modet tillräckligt med styrka för att gå upp och försöka igen.
  • Kom ihåg att mod är inte frånvaro av rädsla, men styrkan att konfrontera den rädslan.
  • När du behöver kalla upp mod, kom ihåg andra utmaningar du överträffade. Alla har varit modiga någon gång (lär sig att cykla, till exempel). Du kan vara modig igen.
  • Hitta en inspirerande vers eller sång. Versen eller låten kan hjälpa dig att känna att du inte är ensam. Skriv det ner på ett papper och håll det med dig. Bättre än, memorera det! När du går igenom din dag, sjunga låten eller läsa eller recitera versen!
  • Framgång betyder inte en frånvaro av problem, men övervinna problemen.
  • Gör bara vad som är rätt. Det är det viktigaste och det kommer att få folk att tro att du är modig. Till exempel, stå upp för att någon blir mobbad.
  • Varningar

    Det finns en fin linje mellan tapperhet och dumhet. Oavsett hur modig du är, ta inte risker du inte behöver ta.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande