Hur man utvecklar din sjätte mening

De fem grundläggande sinnena är lukt, syn, smak, beröring och hörsel. Dessa sinnen är baserade på materiella känslor - de tillåter oss att uppfatta saker som fysiskt existerar runt oss. Tanken med "sjätte mening" är att förutom dessa grundläggande fem har människor också en sjätte känsla som är anpassad till subtler, icke-fysiska känslor som inte är uppenbara eller märkbara av våra andra fem sinnen. Sjätte mening beskrivs ibland som intuition, eller känslan av att veta något utan tidigare lagrad kunskap om det. I det som följer, lär du dig hur och varför att knacka på din "sjätte mening."

Steg

Del 1 av 3:
Tappa in i din intuition
  1. Bild med titeln utveckla din sjätte mening steg 01
1. Odla din intuition. Intuition är termen för "gut känsla" -Något som du vet eller tror sannolikt baserat på instinktiv känsla snarare än medveten resonemang. När du får en omedelbar smak eller ogillar för någon du just träffat, eller ha en bra eller dålig känsla om något som händer, anses det vara intuitiv känsla.
  • Forskare tror att intuition är en form av snabb informationsbehandling, och det är en färdighet som kan utvecklas med praktik och uppmärksamhet.
  • Förmågan att använda intuition utvecklas av upprepad exponering för olika situationer och resultat - desto mer rik och komplexa dina erfarenheter, desto mer sannolikt är du att utveckla omedveten, intuitiv kunskap om ett brett utbud av situationer och erfarenheter.
  • Följaktligen börjar utvecklingen av din intuition med att exponera dig för människor, platser och saker och observera dem nära. Var noga med dina känslor som svar på de saker du stöter på. Observera hur du känner och reagerar på dem - kanske till och med börja hålla en journal där du noterar dessa känslor och de omständigheter som gav upphov till dem. Ju mer praktiserat du blir på att observera andra och dina omedvetna reaktioner på dem, desto mer anpassade kommer du att vara till din intuition.
  • Bild med titeln utveckla din sjätte mening steg 02
    2. Håll en drömtidskrift. Drömmar anses vara omedvetna uttryck för våra inre känslor, tankar och idéer. Som sådan kan de innehålla värdefull intuitiv information som ditt medvetna sinne kan vara omedveten.
  • Gör det till en vana att skriva ner allt du kan komma ihåg från dina drömmar omedelbart när du vaknar. Notera människor, evenemang, platser, föremål och känslor.
  • Försök att göra anslutningar mellan innehållet i dina drömmar och pågående känslor eller situationer från ditt medvetna liv.
  • När du börjar dra förbindelser mellan din medvetna och omedvetna upplevelse blir du mer medveten om och anpassad till de mer subtila idéerna och erfarenheterna som händer under ytan av ditt omedelbara medvetenhet.
  • Bild med titeln utveckla din sjätte mening steg 03
    3. Gratis skriv. Gratis skrivning innebär att sitta ner med ett tomt papper och skriva ner vad som helst tankar. Gratis skrivning kan vara en extremt användbar praxis eftersom det låter dig trycka in i den del av ditt medvetande som finns innan ditt rationella sinne intercedhe.
  • Att frigöra skriv, sitta ner i en lugn, distraktionsfri plats. Ta ut ett tomt pappersark och börja skriva vad som än kommer ihåg, även om det ursprungligen är bara "Jag vet inte vad jag ska skriva."
  • Fortsätt skriva tills du har uttömt dina tankar.
  • Om du behöver lite mer uppmaning att hjälpa dig att komma igång, kan du börja med att fråga dig en fråga som, "Vad behöver jag ett svar på?"Eller" Vad har jag varit i mitt sinne på sistone?"Du kommer att bli förvånad över var du kan gå igenom gratis skrivning och av de oväntade insikterna kommer du att snubbla på.
  • Del 2 av 3:
    Odla din uppfattning
    1. Bild med titeln utveckla din sjätte mening steg 04
    1. Lär dig att märka små saker. En del av att utveckla en sjätte mening är att lära sig att ägna stor uppmärksamhet åt din omgivning, särskilt till små eller minuters detaljer.
    • Ju mer uppmärksamhet du betalar till din omgivning, desto mer medveten om att du blir av små förändringar och variationer, och ju mer anpassade du blir med världen runt dig.
    • Förbättra din uppfattning på detta sätt hjälper dig att märka subtila skift och förändringar i din miljö och så småningom för att förutse vissa saker innan de händer.
    • Föreställ dig till exempel en gata du reser ofta. Försök att föreställa dig det så nära och så mycket exakt detalj som möjligt. Var är de olika butikerna? Vilka trafikskyltar är upplagda? Vilka är parkeringsreglerna? Vilken typ av landskap har gatan? Skriv ner så många detaljer som du kan komma ihåg, besök sedan gatan och fyll i ämnena i ditt minne noga. Skriv ner en detaljerad beskrivning av vad du ser. Senare, testa dig själv för att se hur du väl ihåg de detaljer du skrev ner. Lär dig att märka och absorbera denna detaljnivå var du än än går.
  • Bild med titeln utveckla din sjätte mening steg 05
    2. Spela in det du ser. Lär dig själv att fokusera din uppmärksamhet utåt snarare än inåt. Att göra det hjälper dig att utveckla känslighet för vad som händer runt dig och kommer att lära dig att tysta dina egna tankar och uppmärksamhet när det är nödvändigt.
  • Ta en anteckningsbok med dig när du går platser. Observera vad du ser och känner så mycket som möjligt. Gör det här en vanlig övning tills du befinner dig automatiskt med eller utan anteckningsboken.
  • Bild med titeln utveckla din sjätte mening steg 06
    3. Lär dig att titta och lyssna noga. När du pratar med någon, träna dig själv för att få din fulla uppmärksamhet på dem. När du lär dig att observera någon nära och uppmärksamt, lär du dig ofta att hämta på små, nästan omärkliga ledtrådar som kommer att ange vad personen verkligen känner eller tänker.
  • Notera små variationer i sin ton och böjning, titta på deras ögons rörelse och sammandragningen eller utvidgningen av eleverna, var uppmärksam på de ord de väljer och märker pauserna och tystnaderna mellan sina ord.
  • Bild med titeln utveckla din sjätte mening steg 07
    4. Utöva dina icke-visuella sinnen. Vi tenderar att förlita oss på vår syn att tolka världen runt oss, så mycket så att synen kan komma att dominera över våra andra sinnen. Men om du medvetet arbetar med att prioritera andra sinnen än syn, kan du börja uppfatta mer subtila variationer i den miljö som du tidigare var omedveten.
  • Försök att stänga dina ögon och använda dina andra sinnen för att uppleva människor när de går med. Notera ljudet av deras kläder, fotfall och andning. Notera deras lukt. Notera de subtila förändringarna i luften runt dem när de flyttar. Observera eventuella temperaturförändringar som uppstår när de passerar. Se om du kan upptäcka var deras uppmärksamhet riktas och om du kan berätta när deras uppmärksamhet faller på dig.
  • När du blir känsligare för människor och den energi de avger, se om du kan märka den speciella typen av energi hos varje person som passerar. Kan du hämta på spänning eller på någon negativ eller positiv energi?
  • Försök att bedöma energi av rum du går in i. Kan du känna någon positiv eller negativ energi?
  • Del 3 av 3:
    Att tysta ditt sinne
    1. Bild med titeln utveckla din sjätte mening steg 08
    1. Rikta din tanke utåt. När du är alltför fokuserad på den löpande dialogen i ditt eget huvud, saknar du lätt vad som händer med andra människor och saker i världen runt dig.
    • När du befinner dig fast i ditt eget huvud, vänder medvetet ditt fokus utåt och märker folket, platser och saker runt dig.
    • Lugna ditt sinne genom att berätta för dig att du inte behöver tänka på vad som händer i ditt huvud. Istället bestämmer sig för att vara tyst och fridfullt.
  • Bild med titeln utveckla din sjätte mening steg 09
    2. Utveckla en meditation öva. En del av att lära sig att bli uppmärksam på världen runt dig är att lära dig att tysta ditt eget sinne och lugnt observera. Meditation utbildar ditt sinne att flytta sig från sin normala frenetikning och att knacka in i kroppens inre lugn.
  • Börja med att hitta en lugn plats där du kan sitta tyst.
  • Stäng dina ögon och börja uppmärksamma ljud, luktar och fysiska känslor runt dig.
  • Andas djupt och regelbundet, med fokus på att andas genom ditt membran och märka pausen mellan varje andetag.
  • När slumpmässiga tankar popar in i ditt sinne, försiktigt och lugnt låt dem gå. Följ inte dem.
  • Gradvis bygga upp den tid du spenderar mediterande. Först kan du bara träna i 5 minuter om dagen. Gradvis bygga upp till 10 minuter om dagen, då 15, då 20.
  • Bild med titeln utveckla din sjätte mening steg 10
    3. Ta en promenad. Att gå för regelbundna reflekterande promenader kan vara ett utmärkt sätt att komma ut ur ditt medvetna sinne och in i ett mer intuitivt sensoriskt tillstånd.
  • Hitta en lugn, lugn plats att gå. Många människor känner att det är nära naturen hjälper dig att ansluta dig till en plats som är "större än du", vilket hjälper dig att bli mer anpassad till världen runt dig och mindre fixerad på ditt medvetna och rationella sinne.
  • När du går, gör avsiktligt din uppmärksamhet utåt. Fokusera på vad du ser, luktar, smakar och berör. Försök att hämta de minsta ljuden du kan. Var uppmärksam på små förändringar i landskapet. Försök att känna de minsta temperaturförändringarna, vind och tryck.
  • Håll en anteckningsbok där du registrerar de saker du uppfattar. Notera vad du observerar och hur du reagerar på dessa uppfattningar.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Ju mer du utvecklar din medvetenhet om andra och världen runt dig, desto mer förståelse och empatisk blir du. Odling av intuition är ett utmärkt sätt att hjälpa dig att känna dig närmare och mindre alienerade från människor och saker runt dig.
  • Att tappa in och odla din sjätte mening eller intuition spelar en viktig roll för att hålla din mentala tillstånd lugn och balanserad. När du regelbundet checkar in med ditt intuitiva sinne, checkar du in med känslor, tankar och idéer som inte alltid är uppenbara för ditt dagliga medvetna sinne. Genom att göra så att du kan känna igen och ta itu med känslor eller idéer som kan påverka dig negativt.
  • Att utveckla din sjätte mening / intuition anses också bidra till att öka fantasi och kreativitet, vilket är särskilt användbart om du är kreativ eller har gått in i en mental ruta.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande