Hur man får allt du vill ha i livet

Vad vill du ha i livet? Har du ett välskött mål eller ambition? Ett bra jobb, en fin bil, ett fint hus? Medan du inte kan få bokstavligen allt i livet, är det säkert möjligt att sikta högt, drömma och uppnå mycket. Du måste bilda en tydlig plan, agera och visa engagemang, disciplin och en känsla av syfte, men. Dina drömmar kommer inte att bli sanna genom önsketänkande..

Steg

Del 1 av 3:
Crafting en plan
  1. Bild med titeln Lösa förtroendefrågor i ett förhållande Steg 6
1. Bedöm dina önskemål och önskningar. Det första steget är att veta vad du vill ha i livet. Vi pratar inte bara om materialobjekt men mål, prestationer och känslor. Titta inuti och fråga dig själv vad det är som du mest önskan.
  • Fråga vad det är som du vill ha i livet och det som är viktigast för dig. Försök skriva ner dina svar när de kommer, utan att bedöma dem.
  • Vara så specifik som möjligt i din angivande vad du vill ha. "Jag vill ha mycket pengar" är en början, men "Jag vill vara ekonomiskt säker och gå i pension efter 50 års ålder" är mer specifik och bättre.
  • Är dina önskningar att uppnå? Är de realistiska? Är de om dig? De måste vara. Du kanske har ett bra jobb, men kan du lyckas gå i pension? Hur skulle du göra det?
  • Bild med titeln Ändra ditt liv om ett antal timmar Steg 4
    2. Fokusera på vad som är viktigast och uppnåeligt. Låt oss vara riktiga: Du kan förmodligen inte uppnå allt du vill ha i livet. Bilar, kläder, fantastiska rikedomar, lyx - det skulle helt enkelt ta för mycket ansträngning och dela dina energier. Fokusera på det som är viktigast för dig, vilket ger det fulla ansträngningar.
  • Titta igen på din lista med önskemål och önskningar och ompröva det. Vad är på toppen? Är din önskan om ekonomisk säkerhet och att gå i pension tidigt verkligen vad du vill ha det mesta av livet?
  • Fråga dig själv igen om det är genomförbart. Är du säker på att du kan hantera det här målet eller är du helt enkelt med att misslyckas för misslyckande?
  • Försök att vara realistisk och öppen. Gå inte in på en alltför ambitiös dröm om du tvivlar på att det kan göras.
  • Bild med titeln Uppfyll ett mål steg 14
    3. Ange ett långsiktigt mål. Att ha ett långsiktigt mål kommer att ge fokus på dina ambitioner, ge dig en känsla av syfte och göra dig medveten om eventuella hinder. Till exempel, var och hur man ser ditt liv i framtiden? Vilken livsstil förväntar du dig? Vilka saker att göra vill göra?
  • Identifiera ett långsiktigt mål. Försök igen, skriv det ner och vara så specifikt som möjligt. "Jag vill gå i pension vid 50" är inte lika specifikt och uppnåelig som ett mål som säger "Jag vill vara skuldfri, äger mitt eget hem och kan gå i pension på 50 på en årlig inkomst på minst $ 50,000."Den senare sätter konkreta riktmärken för framgång.
  • Börja med brainstormvägar till framgång. Hur kan du ta dig dit? Vilken typ av jobb behöver du? Hur mycket behöver du spara varje år?
  • Bild med titeln Ange mål för livet steg 10
    4. Formulera en plan. Ett långsiktigt mål behöver långsiktig vision. Du måste ha en klar uppfattning om hur du vill få från punkt A i ditt liv till Point B, med tanke på att du kanske måste ta oväntade omvägar genom punkterna C och D. Du behöver också en tidtabell och riktmärken.
  • Överväg att bryta upp din ambition i mindre delar. Detta kommer att göra planen mindre skrämmande och hjälpa till att hålla dig motiverad, arbeta mot mindre, inkrementella mål.
  • Var specifik igen om tidslinjer och vad du vill uppnå inom en viss tidpunkt. Till exempel, snarare än att bara säga "pension på 50," tänker på "efter 30 år vill jag ha $ 200 000 i stabila och växande investeringar. Vid åldern 40 vill jag vara 75% av vägen till mitt finansiella mål."Ambitiös? Ja, men konkret.
  • Du kan till och med bryta steg till substeps, var och en med sin egen plan. Till exempel, hur tänker du investera $ 200 000 före 30 års ålder? Du måste lägga undan tillräckligt med pengar, prata med en finansiell rådgivare och utveckla en investeringsplan.
  • Del 2 av 3:
    Utför din plan
    1. Bild med titeln Uppnå ett stort mål genom att bryta det i mindre steg 4
    1. Sätt din plan till handling. Nu är det dags att ta det första steget. Sätta planen i aktion. Rådfråga med personer som kan hjälpa dig, hitta resurser och börja arbeta mot ditt långsiktiga mål. Det är allt upp till dig nu.
    • Sök experthjälp. Till exempel, om du är intresserad av att komma i form, prata med en personlig tränare. Om ditt mål är ekonomiskt, prata med en finansiell rådgivare.
    • Informera dig själv och utnyttja resurser. Du kan lära dig mycket om investeringar, till exempel genom personlig forskning eller genom att ta en ekonomisk planeringskurs.
    • Viktigast, vara proaktiv. Dina mål kommer inte att bli sanna genom önsketänkande.
  • Bild med titeln Uppnå ett stort mål genom att bryta det i mindre steg 6
    2. Utveckla viljestyrka. Håll dig fokuserad på din långsiktiga vision. Du kanske måste göra några offer på vägen, och för detta måste du disciplinera - Willpower. Willpower är förmågan att motstå kortsiktiga frestelser för att uppnå större mål. Du övar det genom att gå till gymmet när du känner dig som att sova i eller genom att göra en extra timmes arbete medan din favorit show är på.
  • Kultivera disciplin. Studier visar att eleverna, till exempel, som uppvisar mer viljestyrka som vanligtvis fungerar bättre.Undvik procrastination, som du prioriterar kortsiktig tillfredsställelse.
  • Komma in i en rutin som hjälper dig att göra framsteg mot dina önskemål. Det blir till exempel lättare att vara fysiskt frisk om du håller fast vid ett träningsschema. Om dina mål är ekonomiska, kan man klibba till en budget göra detsamma.
  • Utveckla vanor som håller dig på spår medan du undviker de som spärrar dina framsteg. Undvik att undvika att gå till köpcentret om du tenderar att göra impulsiva inköp. Göra en vana att omedelbart deponera en del av varje lönecheck så att du kan uppfylla dina sparmål.
  • Bilden med titeln Uppnå ett stort mål genom att bryta det i mindre steg 10
    3. Håll ett öga på framsteg. När du arbetar mot dina drömmar och ambitioner, håll ett öga på hur saker går. Har du träffat riktmärken? Följer du fortfarande din tidslinje? Vilka kortsiktiga mål har du träffat? Erkänna hur långt du har kommit är viktigt för att utföra din plan och att vara motiverad.
  • För en sak kommer du att ta reda på framstegen att du ska göra nödvändiga justeringar. Vad händer om du misslyckades med att träffa en av dina riktmärken? Du försökte hårt men sparade bara $ 100.000 efter 30 års ålder. Du kanske behöver tweak ditt långsiktiga mål, antingen genom att flytta pensionsåldern eller förbinda sig för att spara mer.
  • Du kan upptäcka att din plan behöver ändras. Kanske var ditt ursprungliga mål för ambitiöst. Ett hus, försäkring och en familj kostar mer än du någonsin planerat och kan innebära att en förtidspension är opraktisk.
  • Framsteg är också en mycket kraftfull motivator. Genom att se hur långt du har flyttat mot ett kortsiktigt eller långsiktigt mål, kommer du normalt att få en mental boost.
  • Bild med titeln Uppnå ett stort mål genom att bryta det i mindre steg 1
    4. Fira lite vinner. Vägen till din dröm i livet blir lång. När du spårar dina framsteg, är stolt över att passera alla milstolpar. Fira när du möter kortsiktiga eller långsiktiga mål och du bör hitta dig uppdaterad och återaktiverad.
  • Känna igen vad du har åstadkommit genom att pausa, reflektera och behandla dig själv. Har du äntligen kört en fullständig maraton? Detta kräver en skål! Eller kanske du har en lång önskad kampanj? Gå ut för en speciell middag i firandet.
  • Dessa små vinner visar framsteg. De visar dig långsamt men stadigt mot din önskan, vilket hjälper dig att hålla dig fokuserad på lång sikt.
  • Del 3 av 3:
    Överkomma hinder
    1. Bilden med titeln Uppnå ett stort mål genom att bryta det i mindre steg 7
    1. Identifiera hinder när de uppstår. Granska dina framsteg bör göra dig medveten om några mindre eller stora hinder för att uppfylla dina långsiktiga mål. Vad som är viktigt att inse vad den bakomliggande orsaken är och att ta itu med det. Inaktivitet kommer bara att sätta tillbaka dina ansträngningar.
    • Försök att komma till botten av några problem. Vad är anledningen? Var ärlig med dig själv. Säg att du inte har sparat tillräckligt. Är det en inkomstproblem - gör du inte tillräckligt med pengar? Eller spenderar du för mycket? Kanske är det en fråga om tid, och du måste lägga på mer timmar.
    • Lösa att göra vad som krävs för att uppnå dina mål. Om du står inför ett stort hinder, utvärdera din plan och försök att justera.
    • Vissa saker är bortom vår kontroll. Du kan möta sjukdom, jobbproblem eller familjeproblem som hindrar din långsiktiga vision. Fokusera istället på vad du kan styra.
  • Bild med titeln Bli av med orealistiska mål Steg 4
    2. Vara anpassningsbar. Det finns en bra chans att du har setbacks på vägen till dina drömmar. Medan du avskräcker, borde du inte låta det härleda dig. Det är viktigt att vara flexibel och att justera. Anpassningsbara personer kan ta kontroll, hitta alternativ och flytta förbi bakslag.
  • Först och främst, inte panik. Misslyckande kan vara svårt men det är inte världens ände. Kom ihåg att ha rimliga förväntningar och försöka leta efter de möjligheter som uppstår från ett bakslag.
  • Justera i enlighet med detta. Säg att din ursprungliga dröm inte utde ut. Du har inte tillräckligt med pengar för att gå i pension tidigt på 50. Men kan du kompromissa med? Kan du arbeta deltid för tio eller femton år, vilket sparar mer pengar? Då är du fortfarande väl avstängd och vid en normal pensionsålder.
  • Att hålla en backup-plan är en bra idé. Förhoppningsvis har du utarbetat olika scenarier och försökte förutse motgångar. Att ha en tydlig plan B på plats är smart. Kan du fortsätta att arbeta? Kommer en karriärbyte hjälpa dig att möta ditt mål?
  • Bild med titeln Ändra ditt liv om ett antal timmar steg 15
    3. Lär dig av misslyckanden. Tänk på ett bakslag ett sätt att lära. Mycket motiverade människor kan använda misslyckanden att lära sig, att justera, växa och att gå vidare. Försök att göra detsamma och för att ta ut det mesta av dina motgångar.
  • Bedöm vad som gick fel. Titta först på din planering. Förutfärdade du inte ett hinder? Gjorde du inte tillräckligt med tid? Var det ett misslyckande på din del eller något utanför din kontroll?
  • Titta på din förberedelse. Säg att du förlorat marken på din ekonomiska planering eftersom du var tvungen att doppa in i dina investeringar på grund av en nödsituation. Var denna bakslag oundviklig? Eller har du inte tillräckligt med en nödfond som avsatts?
  • Utvärdera ditt utförande. Försök att ärligt bedöma din insats. Var det konsekvent? Tog du felaktigheter eller har bakslaget har att göra med externa faktorer?
  • När du har bedömt din insats, försök att använda det du har lärt dig av det. Framåt, se till att du inte upprepar samma fel eller för att förutse liknande problem.
  • Tips

    Varningar

    Inse att inte allting händer över natten. Det kan ta lite tid, men ingenting är utanför ditt grepp om du är fast besluten att göra det.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande