Hur man är en atletisk person

Att vara en atletisk person är inte bara bestämd av din genpool. Det är ett beslut som du gör varje dag för att vara en hälsosam, aktiv person. Samtidigt som en atletisk individ kan tyckas som en skrämmande uppgift, är det lätt att uppnå med de korrekta stegen. Genom att upprätthålla en hälsosam kost, utveckla ett träningsschema, och delta i sport, är du redo att leva ett uppfyllande, atletiskt liv!

Steg

Metod 1 av 3:
Delta i sport
  1. Bild med titeln vara en atletisk person Steg 1
1. Hitta en sport som intresserar dig. Ta steg för att bli en atletisk person genom att hitta en rolig sport att spela. Beroende på dina egna personliga intressen och styrkor, kan detta beslut variera. Om du gillar särskilt konkurrenskraftiga spel med mycket körning, överväga fotboll eller rugby. Om du gillar styrka specifika aktiviteter, prova kraftliftning eller brottning. Ta denna quiz för att se vilken sport som är bäst för dig: https: // kentspel.Org / Get-Active / Find-Your-Sport.
  • Forskning sport att se om det är rätt för dig. Sport som basket kan verka roligt, men de kan vara svåra om du är på den kortare änden av höjdspektrumet. Kolla här för att se vilken sport som är bäst för din kroppstyp: https: // bbc.com / news / uk-28062001.
  • Till exempel kan mer aggressiva människor vara intresserade av hockey eller boxning, medan mindre aggressiva människor kan ha roligare att simma.
  • Bild med titeln vara en atletisk person Steg 2
    2. Gå till en lokal park eller gym för att träna sporten. Stanna regimera i din träningsrutin genom att integrera en sport i dina dagliga träningspass. Kolla online för att se om det finns fina gym eller parker i närheten där du kan träna den sport du väljer. Beroende på var du går, kan du stöta på någon med liknande intressen och atletiska mål!
  • Bild med titeln vara en atletisk person Steg 3
    3. Köp några kläder som ger dig mer andningsrum medan du tränar. Löpande shorts och yoga byxor är bra alternativ att överväga, liksom fukt-wicking shirts. Se också till att du har en bekväm sneakers eller löparskor på när du tränar.
  • Tankoppar och vindbeständiga jackor är också bra saker att tänka på.
  • Bild med titeln vara en atletisk person Steg 4
    4. Gå med i ett lokalt team eller liga. Anmäl dig till ett skol- eller samhällslag efter att du känner dig mer bekväm i en viss sport. Att spela på en gemenskapsnivå hjälper dig att driva dina atletiska mål på en mindre nivå samtidigt som du får en bättre förståelse för sporten i riktiga
  • Om du blir särskilt intresserad eller engagerad i en viss sport, överväga att titta på professionella träningsalternativ.
  • Metod 2 av 3:
    Upprätthålla en hälsosam kost
    1. Bild med titeln vara en atletisk person Steg 5
    1. Inkorporera massor av frukter och grönsaker i din kost. Ta dig tid att äta gott om producera varje dag. Det rekommenderas att du äter minst 4½ koppar (790 g) frukter och grönsaker varje dag, vilket enkelt kan erhållas med en ordentlig inköpslista. Inkludera en mängd olika färska livsmedel i varje måltid för att hålla din kropp i toppform för framtida atletiska aktiviteter.
    • Vid frukost, överväga att lägga till bananskivor eller bär i din spannmålskål.
    • Ha en sallad med din lunch, eller gör dig en kopp soppa.
    • Försök att lägga till klippa grönsaker som lök och vitlök när du gör såser och soppor hemma.
  • Bild med titeln vara en atletisk person Steg 6
    2. Ät en diet rik på protein. Ät massor av protein varje dag för att hålla dina muskler, ben och cirkulation i topp skick. Att vara en atletisk person kräver att du bygger styrka, och hälften av den kampen kommer att äta tillräckligt med proteinrika livsmedel. Om du inte är säker på var du ska börja, sikta på mat som inte har mycket mättat fett, som grekisk yoghurt, fisk, bönor, kyckling och kalkon.
  • Under hela dagen, försök och gör en tiondel av din övergripande kaloriantal kommer från protein.
  • Bild med titeln vara en atletisk person Steg 7
    3. Ta ett multivitamin för att få många näringsämnen på en gång. Köp några multivitaminer om du har svårt att konsumera nog av rätt näringsämnen per dag. Atletiska individer måste ha sina kroppar i topp skick, vilket innebär att det är tillräckligt med nödvändiga vitaminer och mineraler, som vitamin A, C och E.
  • Försök ta ytterligare kosttillskott om dina vitaminnivåer är låga i vissa områden. Fråga en läkare innan du tar några specifika piller.
  • Gå inte över den dagliga rekommenderade dosen av vitaminer, eftersom det kan göra mer skada än bra.
  • Bild med titeln vara en atletisk person Steg 8
    4. Välj multi-korn istället för bearbetade bröd. Få mer energi för en atletisk livsstil genom att göra omkopplaren till multikorn. Dessa korn gör det mycket lättare för dig att konsumera en mängd olika näringsämnen, som fiber, mineraler och vitaminer. Multi-korn hjälper också till att hålla din GI-kanal i gott skick.
  • Om du inte är ett fan av bröd, överväg att äta multikorn i olika former, som havregryn.
  • Att äta multikorn antas också sänka blodtrycket och kolesterol.
  • Bild med titeln vara en atletisk person Steg 9
    5
    Drick mycket vatten under dagen. Håll hydratiserad hela dagen när man antar en atletisk livsstil. Medan alla ska dricka mycket vatten under hela dagen, behöver idrottsmän speciellt det för att hålla sina kroppar hydratiserade och redo att gå. Män bör sikta på 15.5 koppar (3.7 liter) en dag, medan kvinnor ska försöka för 11.5 koppar (2.7 liter) per dag.
  • Du kan också hålla dig hydratiserad av att äta vätskarika livsmedel, som frukter.
  • Metod 3 av 3:
    Utveckla ett träningsschema
    1. Bild med titeln vara en atletisk person Steg 10
    1. Fokusera på ett område av din kropp som du vill förbättra. Undersök din kropp och se vilka delar som kan använda mest omsorg och uppmärksamhet. Att vara en atletisk person innebär att ha en hälsosam kropp som kan delta i många fysiska aktiviteter, så du måste börja någonstans! Välj en del av din kropp som du vill förbättra, vare din mage, armar eller lår.
    • Om du hellre skulle fokusera på hela din kropp på en gång, det är också bra! Det finns gott om motionsmetoder som kan träna hela din kropp.
    • Till exempel använder simmare sin kärna och nedre ryggmusklerna mycket, så fokusera på att stärka dessa muskler. Om du tittar på snowboard, överväga att stärka ditt underben och ryggmusklerna.
  • Bild med titeln vara en atletisk person Steg 11
    2. Övning i 30 minuter minst 5 dagar per vecka. Bestämma när du vill träna varje dag, och hur länge. Att vara en atletisk person kommer inte att komma över natten, och kommer att kräva mycket tid, ansträngning och engagemang. Syfte för minst 5 30-minuters träningspass under hela veckan för att börja få din kropp i form. Markera din träningsplan på en kalender, eller investera i en pedometer så att du kan övervaka din träning hela dagen.
  • Bild med titeln vara en atletisk person Steg 12
    3. Skapa en övningsplan för veckan. Ange ett specifikt schema för dina träningspassar under veckan. Inte bara kommer ett schema som hjälper dig att vara motiverad, men det blir lättare att försäkra dig om alla dina större muskelgrupper. När du klarar av ditt schema, inkludera den typ av motion du vill göra varje dag, till exempel aerobics, lyft eller benpressar.
  • Gör din träningsrutin mycket roligare och motivera genom att bjuda in vänner och familjemedlemmar att gå med i dina träningspass. Det finns också några roliga sträckor och träningsaktiviteter som du kan göra med partners.
  • Gör inte ditt schema för rigorös, antingen - precis som Rom inte byggdes på en dag, bildar atletiska kroppar inte över natten.
  • Slå upp dina träningsaktiviteter för att hålla dina träningspassar intressanta. Syfte med att inkludera olika typer av träning i ditt träningsschema varje vecka, som styrka, flexibilitet, balans och uthållighet.
  • Tips

    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande