Hur man räknar fett på keto

Av alla låg-carb dieter där ute, ketogen, eller "keto," Diet är unik på grund av sitt höga feta intag. Det kan tyckas motsägelsefullt att tro att du kan förlora fett på en fet diet, men Keto har en stark framgång på kort sikt (mindre än ett år). Om du är intresserad av denna diet, har du sannolikt frågor om hur du räknar fett på keto och vilka typer av fett du ska äta. Här har vi sammanställt svar på några av dina vanligaste frågor om att konsumera fett på Keto så att du kan bestämma om det här är sättet för dig att hoppa över din viktminskning resa.

Steg

Fråga 1 av 11:
Hur mycket fett kan jag ha på Keto Diet?
  1. Bild med titeln Count Fat på Keto Steg 1
1. I allmänhet bör minst 70% av dina kalorier komma från fetter. Den specifika mängden fett som du behöver för Keto-kosten beror på det totala antalet kalorier du konsumerar på en dag. Men även om du inte specifikt räknar kalorier, kan du fortfarande hålla fast vid Keto-kosten genom att hålla alla dina måltider inom den uppsatta andelen av ca 70-80% fett, 5-10% kolhydrater och 10-20% protein.
  • Till exempel, om du åt 2 000 kalorier om dagen, skulle du behöva äta ungefär 165 gram fett. För referens har 6 stora ägg cirka 30 gram fett.
Fråga 2 av 11:
Vilka typer av fett är bäst att äta?
  1. Bild med titeln Count Fat på Keto Steg 2
1. De flesta keto dieter uppmuntrar stora mängder mättade fetter. Källor av dessa fetter att äta inkluderar ägg, kokosnötolja, fettfisk, olivolja, smör från gräsmatade kor, och feta nedskärningar av rött kött (som porterhouse och t-bone biffar). Medan du också kan äta mat med omättade fetter, som nötter, avokado och tofu, är de inte riktigt fokus för de flesta keto dietplaner.
  • Detta är det primära sättet att Keto skiljer sig från andra dieter och från hälsovårdsråd, vilka varnar dig för att begränsa mättade fetter. Om du stannar på Keto-kosten i mer än några månader kan du hamna med höga nivåer av LDL-kolesterol, som är kopplat till hjärtsjukdomar.
Fråga 3 av 11:
Är det till och med nödvändigt att räkna gram fett på keto?
  1. Bild med titeln Count Fat på Keto Steg 3
1. Var uppmärksam på kolhydrater och protein. De kolhydrater och protein du äter är allvarligt begränsade på en keto diet, men fett är inte. Fett utgör helt enkelt resten av dina dagliga kalorier - så länge du spårar dina kolhydrater och protein, bör ditt fett falla direkt på plats.
  • På en typisk keto diet kommer 5-10% av dina dagliga kalorier från kolhydrater och 10-20% kommer från protein. Resten kommer från fett. Ange mängden kolhydrater och protein du behöver äta och äter inte mer än det. Om du äter mer fett, sänker det bara andelen kolhydrater och protein i din kost.
Fråga 4 av 11:
Räknar jag totalt fett eller mättat fett?
  1. Bild med titeln Count Fat på Keto Steg 4
1. Alla fettantal för syftet med ditt feta makro. Keto Diet fokuserar på 3 makron: fett, kolhydrater och protein. Om du försöker spåra mängden fett du äter på en dag, inkludera allt det feta du äter. Du kommer fortfarande att vilja bryta ner det i typer av fett, men för att se till att huvuddelen av ditt fett kommer från mättade och monounsaturerade fetter.
  • Generellt förbrukar naturliga fetter, som de som kommer från smör från gräsmatade kor, olivolja och kokosnötolja. Begränsa "gula oljor," som vegetabiliska och fröoljor. Dessa tenderar att vara mycket bearbetade och innehåller också höga nivåer av fleromättat fett, vilket är den typ du bör vara begränsande på en keto diet.
Fråga 5 av 11:
Hur bestämmer jag mitt feta mål?
  1. Bild med titeln Count Fat på Keto Steg 5
1. Ta reda på dina kolhydrater och protein först, fyll sedan resten med fett. I allmänhet beror den specifika mängden fett som du vill konsumera på en keto diet på antalet kalorier som du syftar till att konsumera på en dag. Eftersom kolhydrater och protein är begränsade på keto, vill du hitta dessa nummer först. De återstående kalorierna i din kost ska komma från fett.
  • Till exempel, anta att du planerar att äta 2 000 kalorier om dagen. Om du vill ha 10% av de kalorier som kommer från kolhydrater och 20% för att komma från protein, skulle du behöva äta 200 kalorier värda kolhydrater och 400 kalorier som är värda protein. Som lämnar dig med 1 400 kalorier värt fett.
  • För att räkna ut matdelar, kom ihåg 4-4-9: 4 kalorier i ett gram kolhydrat, 4 kalorier i ett gram protein och 9 kalorier i ett gram fett. Så 1 400 kalorier slutar vara ungefär 156 gram fett.
  • Medan det inte nödvändigtvis betyder att du måste ständigt räkna kalorier På Keto behöver du en ballparkidé om antalet kalorier du vill konsumera varje dag. Använd det numret för att räkna ut i allmänhet hur mycket fett du behöver äta, gå sedan därifrån.
Fråga 6 av 11:
Behöver jag slå mitt feta mål varje dag?
  1. Bild med titeln Count fett på Keto Steg 6
1. Fokusera mer på att träffa dina Carb and Protein-mål. Så länge din carb och protein makron fortfarande är bra är det bra om du inte slår ditt feta mål. Fallande av ditt feta mål kastar det totala antalet kalorier du konsumerar, men som kan stöta på din carb och proteinprocent.
  • I Keto Diet är Fats funktion att hjälpa dig att känna dig full. Om du känner dig hungrig, måste du äta mer fett. Om du begränsar ditt fettintag, kommer du förmodligen inte att förlora så mycket vikt som du kan vara.
  • När du bara börjar på Keto, kommer du förmodligen att hitta att du behöver äta mer fett för att känna sig full. Detta beror på att din kropp fortfarande anpassar sig till kosten. När du har varit på kosten i en vecka eller så kan du börja känna dig full med mindre fett-vilket kan innebära att du måste justera makronen i enlighet därmed.
Fråga 7 av 11:
Vad händer om jag inte äter tillräckligt fett på keto?
  1. Bild med titeln Count Fat på Keto Steg 7
1. Om du inte äter tillräckligt med fett, kanske du inte går in i ketos. Generellt är mängden fett du äter på en keto diet inte så stor av en affär, så länge du inte ersätter det fettet med kolhydrater eller proteiner. Ät för mycket protein och inte tillräckligt fett, men din kropp kommer inte att gå in i ketos - vilken typ av negerar dietens punkt.
  • Även om du är i ketos, om du äter mindre fett, kommer du förmodligen att märka att du förlorar mindre vikt. Men så länge du håller dina kolhydrater och proteiner i kontroll, blir du bra.
Fråga 8 av 11:
Vad är feta bomber?
  1. Bild med titeln Count Fat på Keto Steg 8
1. Fettbomber är snacks som hjälper dig att fylla dig utan att lägga till kolhydrater och protein. Om du är på Keto-kosten är för många kolhydrater och proteiner de stora no-nos. Fettbomber, å andra sidan, är nära 100% fett. Så om du börjar känna dig hungrig, släpp en tjock bomb!
  • Du kan köpa kommersiella fettbomber online eller i kostdelen av de flesta livsmedelsbutiker - eller du kan göra din egen. Sök online för feta bombrecept och experimentera med ingredienser tills du hittar de kombinationer du gillar bäst.
  • De flesta feta bomber är gjorda av en krämig bas, såsom gräddeost eller jordnötssmör, med andra keto-vänliga ingredienser, såsom mörka chokladflis eller bacon, tillagda i. Du rullar bara dem i bollar och fryser dem för ett par timmar - ingen bakning krävs!
Fråga 9 av 11:
Är det möjligt att äta för mycket fett på keto?
  1. Bild med titeln Count Fat på Keto Steg 9
1. Inte riktigt, men du vill se till att du förbrukar rätt typ av fett. Fett har fått en dålig rap, och det gör mycket dieters om att äta för mycket av det. Men det är en skillnad mellan kroppsfett (som du vill förlora) och kostfett (de saker du äter). Så länge som huvuddelen av kostfettet du konsumerar är naturligt, borde du inte ha några problem.
  • Fett från högt bearbetade oljor, liksom transfetter, kan ha andra negativa hälsoeffekter, så det är bäst att undvika dem. Men kom ihåg det skulle vara sant om du var på keto eller inte.
  • Ät bara så mycket fett som du behöver känna dig full. Om du bara tänker på mer fett än du behöver för att tillfredsställa hunger, kommer du att sakta ner eller till och med stoppa viktminskning. Din kropp kommer inte att bränna lagrat fett när det kan bränna det fett du har kommit in.
Fråga 10 av 11:
Vad är det viktigaste makroet att spåra?
  1. Bild med titeln Count fett på Keto Steg 10
1. Om du bara ska spåra ett makro, gör det kolhydrater. Keto är en låg-carb diet, så din carb makro är en absolut gräns. Kanske kan du konsumera färre kolhydrater och vara bra, men om du konsumerar fler kolhydrater än din gräns, kommer din kropp inte att gå in i ketos.
  • Dina totala kolhydrater kan variera beroende på den specifika planen du följer och antalet kalorier du konsumerar på en dag, men alla keto dieter begränsar kolhydrater till 50g eller mindre per dag. För att lägga detta i perspektiv har en enda medium vanlig bagel mer kolhydrater än det.
  • Protein är andra viktiga för kolhydrater. Om du inte konsumerar tillräckligt med protein, kommer din kropp att börja bränna muskelfibrer för energi istället för det feta du vill att den ska brinna. Å andra sidan, om du äter för mycket protein, kommer din kropp inte att gå in i ketos, så håll det i åtanke också.
Fråga 11 av 11:
Varför finns det så mycket motstridiga råd om keto?
  1. Bild med titeln Count Fat på Keto Steg 11
1. Råd om Keto kan vara motsägelse eftersom det inte finns någon enda standard keto diet. Medan alla keto dieter avsevärt minskar kolhydrater och protein varierar de också alla när det gäller hur du mäter och spåra vad du äter. Vissa förespråkar vissa livsmedel medan andra säger att du undviker dem. Alla motsättningar kan leda till förvirring - det som är kopplade till dietens tungt restriktiva natur är det som gör det så svårt att följa i mycket lång tid.
  • Om du bara har igång med Keto, välj en plan som du tror kommer att fungera för dig och det innehåller massor av livsmedel du tycker om. Om du äter saker du gillar, är du mindre benägna att tänka på alla saker du saknar.

Video

Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

Tips

Se till att du äter en mängd olika livsmedel på Keto och fokuserar inte bara på högfettiga livsmedel. Kött, fisk, grönsaker, frukter, nötter och frön är alla viktiga för att du får nog av de näringsämnen som din kropp behöver.

Varningar

Prata med din läkare innan du börjar Keto-kosten så att de kan övervaka din hälsa. Din läkare eller en nutritionist kan också föreslå måltidsplaner som tar hänsyn till ditt nuvarande hälsotillstånd.
  • Den ketogena kosten är inte avsedd att följas långsiktigt (mer än ett år). Det kan finnas hälsokomplikationer, inklusive en ökad risk för njursten, osteoporos och gikt.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande