Hur man förlåter och fortsätt

När du har blivit allvarligt skadad kan det känna att du drunknar. Livet spelar ut som en scen från en film när du tar desperat för något att hålla fast för att hålla huvudet flytande. Tja, låt WikiHow vara din rock. Nedan hittar du bra råd för att hantera din erfarenhet på ett hälsosamt sätt, förlåt de som skadar dig och flyttar till ett otroligt liv. Kom bara igång med steg 1 nedan!

Steg

Del 1 av 3:
Hälsosamt hantering av smärta
  1. Bilden med titeln förlåt och flytta på steg 1.jpeg
1. Låt dig känna smärta. Innan du förlåter och fortsätter, är det viktigt att låta dig känna smärta för ett tag. Sorg, ånger, ilska, besvikelse: Det här är alla normala, friska känslor. Om du inte tillåter dig att känna dem i minst en liten stund då och då, så hittar du dig själv oförmögen att klara av många svåra situationer. Vår förmåga att vara ledsen på ett hälsosamt sätt och sedan gå vidare efter en kort tid är som en muskel, och du måste träna din för att hålla det i topptillstånd.
  • Låt inte folk få dig att känna dig dålig för att ha ett känslomässigt svar på den här situationen. Känslor är normala och friska.
  • Bild med titeln Förlåt och flytta på steg 2.jpeg
    2. Ta lite tid att vara ledsen. Låt dig vara ledsen (eller arg, besviken, vad som helst) i några dagar eller några månader, beroende på situationen, och låt den känslan gå. Släpp det. Ju mer tid du spenderar är ledsen, desto mindre tid du har tillgång till att spendera på att fylla ditt liv med glädje och stora nya erfarenheter.
  • Bild med titeln Förlåt och flytta på steg 3.jpeg
    3. Tala upp om hur du har skadats. Förlåtande, hantering, och gå vidare från att bli skadad betyder inte att jag inte säger någonting. Du borde prata när någon har gjort det! Detta är särskilt viktigt om de har gjort det mer än en gång. Du måste låta folk veta hur deras dåliga beteende påverkar dig. Detta är friskt för dig och en bra lärande erfarenhet för dem.
  • Om de fortsätter att vara en källa till smärta i ditt liv, överväga att kanske de inte förtjänar att vara i ditt liv längre. Detta kan vara ett hälsosammare val för er båda.
  • Bild med titeln förlåt och flytta på steg 4.jpeg
    4. Se den stora bilden. Ibland skadar människor oss verkligen, men ibland är det också lätt att fånga upp i små argument och problem som inte spelar någon roll så mycket som vi tror att de gör vid den tiden. Försök att titta på frågan du har på ett stort bildväg. Kanske du och din bestie kämpar över en pojke. Men efter så många år av nära vänskap och verkligt emotionellt stöd, spelar den här pojken verkligen till dig så mycket som ditt förhållande med din bästa vän? Det här är de typer av saker du behöver komma ihåg. Ja, dina känslor kommer att bli skadade och du kommer att vara rätt att bli skadad, men försök att hålla perspektiv om hur mycket som skadar betyder.
  • Bild med titeln Förlåt och flytta på steg 5.jpeg
    5. Sluta se dig själv som ett offer. Du måste sluta se dig själv som ett offer eller en överlevande och börja se dig själv som någon som tog kontroll över situationen de var i och gjorde sina liv bättre. Att se dig själv som ett offer kommer att få dig att fortsätta att känna dig maktlös och skadad. Att se dig själv som en överlevande kommer att leda dig att fortsätta att definiera dig själv genom denna erfarenhet. Du vill nå en punkt där det bara är något som hände med dig och en av de många saker som hjälper dig att göra dig den person du är.
  • Till exempel, om din pojkvän dumpade dig, fortsätt inte bara tänka på dig själv som den tjejen som dumpades. Du är du, inte den etiketten.
  • Del 2 av 3:
    Förlåtande graciöst
    1. Bild med titeln Förlåt och flytta på steg 6.jpeg
    1. Ta lite tid att svalna. Ta lite tid omedelbart efter att ha skadats för att svalna. Vanligtvis är ett par timmar till en dag en bra tid. När du är väldigt sårad, i ögonblicket, tenderar du inte att tänka och du kan enkelt sluta säga saker du inte menar eller säger saker på ett sätt som inte är konstruktivt för någon. Du vill ha dina ord att tänka på och ha en inverkan, så ge dig lite tid att tänka.
  • Bild med titeln Förlåt och flytta på steg 7.jpeg
    2. Förstå de människor som skadar dig. Försök att förstå den person som skadade dig. Människor, om de inte är faktiska sociopater, har alltid känslor och en bra anledning att göra vad de gör. Människor är också sällan skadliga. Mest av tiden gör de bara sitt bästa och försöker göra vad de tycker är det rätta att göra. Och mycket av tiden, precis som resten av oss, de gör misstag.
  • Försök att tänka på varför de kanske trodde vad de gjorde var rätt. Detta hjälper dig att sympatisera med dem och må bättre om vad som hände.
  • Bara för att någon gjorde något med goda intentioner eller helt enkelt inte tänkte på det skada de skulle orsaka, ursäkta inte dem eller gör dem rätt. Om de gjorde något dåligt, borde du fortfarande låta dem veta (vänligen) så att de kan göra rätt val i framtiden.
  • Bild med titeln Förlåt och flytta på steg 8.jpeg
    3. Sätt dig i deras ställe. Föreställer du att du var dem och försökte göra samma val. Försök verkligen att lägga undan din bias. Du skulle nog ha gjort samma val, rätt? Eller åtminstone gjorde du förmodligen ett liknande val av liknande skäl i det förflutna (kanske när du var ung och visste inte bättre). Tänk på detta kommer också att hjälpa dig att förstå dem och vad som hände, vilket gör att du mår bättre.
  • Kom ihåg att folk brukar ha mer påfrestningar av sorg och stress i sitt liv än de släpper ut. De kanske inte har varit i det bästa mentala tillståndet när de gjorde vad de gjorde, vilket kan förklara riktigt konstiga eller grymma val. Vi kan inte vara på våra bästa 100% av tiden, så försök att ha sympati för dem.
  • Bild med titeln Förlåt och gå vidare på steg 9.jpeg
    4. Acceptera sin ursäkt. Ett bra ställe att börja när förlåtande någon är att acceptera sin ursäkt. Ge dem fördelarna med tvivel och ta dem på deras ord att de verkligen är ledsna. Folk kan verkligen vara ledsen och fortsätta att göra misstag (även samma misstag ibland). Acceptera deras ursäkt, tro det, inte bara för dem, men för dig också. Det kan verkligen hjälpa dig i din egen helande process.
  • Att acceptera någons ursäkt ger dem inte rätt till någonting eller betyder att du måste göra någonting. Du behöver inte vara snäll eller glad runt dem helt plötsligt. Det är även okej att hålla dem ur ditt liv fortfarande, om det är vad som är bäst för dig.
  • Bild med titeln Förlåt och flytta på steg 10.jpeg
    5. Släpp ditt hat. Nu är det verkligen viktigt. Om du känner dig hat för dem måste du sluta. Hat är en känsla som inte gör någon något bra. Det straffar inte dem och det gör dig inte lyckligare. För din egen emotionella hälsa måste du sluta hata dem. Istället fokusera på att inte tänka på dem alls, om du inte kan följa de tidigare stegen och komma för att förstå dem bättre.
  • Bild med titeln Förlåt och flytta på steg 11.jpeg
    6. Ge upp hämnd. Hämnd är en annan sak som inte gör någon som är bra. Att tänka på hämnd kommer bara att konsumera dig och göra ditt liv om smärtan som du lidit. Vill du hellre att ditt liv handlade om din smärta eller om alla de glada, fantastiska sakerna du ska göra nu? Den bästa hämnden som du kan ha är att fortsätta leva ett fantastiskt, produktivt, uppfyllande liv som inte kommer att hända medan du sitter runt är arg.
  • Bild med titeln förlåt och flytta på steg 12.jpeg
    7. Gör din smärta betyder något. Ett bra sätt att verkligen förlåta någon i ditt hjärta är att vara glad att det som hände hände. Du gör det genom att vända din upplevelse till något meningsfullt och positivt. Hitta en lektion som ska läras i vad som hände med dig eller ägna någon av din tid och erfarenhet att hjälpa till att hålla andra från att göra samma misstag.
  • Ett exempel skulle vara om du hade ett långsiktigt förhållande. Ser det inte som slutet på all din lycka. Istället, ta erfarenheten som något som hjälpte form som du är och hjälpt till att göra dig till den person som din framtida make kommer att älska ännu mer.
  • Ett annat exempel skulle vara om du var föremål för rasism, använd dina erfarenheter att gå in i skolor och prata om hur rasism påverkar andra människors liv.
  • Bild med titeln förlåt och flytta på steg 13.jpeg
    8. Tänk på om du vill att den andra personen ska förlåta du Om tabellerna vändes. En stor del av förlåtelse släpper ut de känslor som har ett stränghållande på ditt hjärta och skiftar ditt perspektiv. Här är en enkel övning som hjälper dig att göra just det. Sätt dig i den andras skor och fråga dig själv: skulle jag vilja att den andra personen skulle förlåta mig om jag gjorde något fel?
  • De flesta som är ärliga med sig svarar ja. Eftersom förlåtelse betyder så mycket när det kommer från en oväntad plats. Det inspirerar oss att ge till andra människor. Det hjälper oss att bli bättre versioner av oss själva. Viktigast, det läker obligationer. Sanningen är att de flesta skulle hellre leva tillsammans med andra människor än att leva ifrån varandra.
  • Bild med titeln förlåt och flytta på steg 14.jpeg
    9. Skriv ett brev, häll ditt hjärta in i det och bränna sedan det. Ja, du hörde rätt. Skriv det mest emotionellt råa brevet du kan. Beskriv exakt hur du känner och varför du är arg. Spara inga detaljer. Bränna sedan det. Det låter riktigt dramatiskt, men för många människor fungerar det. Eftersom det brinnande brevet är en påminnelse om att allt är tillfälligt - även smärta och hat. När du inser det, borde du vara mycket mer redo att förlåta.
  • Människor har ett namn för denna process: katarsis. Catharsis är en frisättning av dåliga känslor på en väg till lättnad. Catharsis hjälper dig att må bättre, och det är därför läkare och psykologiska proffs berättar att du pratar om dina känslor och till och med återuppliva dem.
  • Del 3 av 3:
    Gå vidare till glädje
    1. Bild med titeln förlåt och flytta på steg 15.jpeg
    1. Refocus din energi. Att vara upprörd, hat, vill ha hämnd: alla dessa tar upp mycket energi och tid! Det är dags att du kan spendera något som gör att du känner dig lycklig och uppfylld. Det kan till och med hålla dig från att träffa nya och spännande människor. Sätt de negativa känslorna åt sidan och hitta en ny användning för din energi. Detta kan driva en kampanj, lära sig en ny färdighet, eller förbättra dina betyg!
    • Att ge dig ett upptagen och set schema kan hjälpa, särskilt under den tidiga perioden när du inte har ändrat ditt eget hjärta än.
  • Bild med titeln förlåt och flytta på steg 16.jpeg
    2. Leta efter hjälparna. När dåliga saker händer är det lätt att fokusera bara på det dåliga och ignorera alla de otroliga goda gärningarna som människor gör som svar. Titta tillbaka på din smärta och tänka på de människor som var där för dig. Det är viktigt att verkligen omfamna kärleken att de visade dig och spendera lite tid på att visa dem din tacksamhet.
  • Till exempel, din bästa vän håller tillbaka ditt hår efter att du stressar-kräkningar från att se din ex. Det är en otrolig kärlek som du inte ska lägga undan eller glömma.
  • Bild med titeln Förlåt och flytta på steg 17.jpeg
    3. Sluta återuppleva upplevelsen. Fortsätter att berätta historien om vad som hände med dig om och om igen gör dig helt enkelt att du återupplev upplevelserna och lämnar dig som ett offer. Var inte ett offer. Bostad på dessa negativa erfarenheter kan också köra bort människor som annars skulle vilja göra dig lycklig. När vi fyller våra andar med trots och sorg, bär vi dessa känslor på utsidan också. Detta är ofta läskigt och oattraktivt för människor. Du vill inte köra bort bra människor...Då har den person som skadat dig vunnit!
  • Om någon frågar dig om ämnet, kan du säkert fortfarande berätta för dem om du vill, men den viktiga tanken här är att sluta identifiera dig själv och ditt liv som allting om den hemska saken som hände.
  • Bild med titeln Förlåt och flytta på steg 18.jpeg
    4. Kom ihåg bättre tider. När vi är fokuserade på dåliga saker är det lätt att glömma alla de goda sakerna som hände också. En uppbrytning kan få dig att glömma vad som kan ha varit många lyckliga år med den personen. En kamp med din vän kan få dig att glömma de lyckligare tiderna och roliga de två av er. Tänk på dessa goda tider och inser att du kan göra nya lyckliga minnen kan hjälpa dig att gå vidare.
  • Bild med titeln förlåt och flytta på steg 19.jpeg
    5. Gör nya glada minnen. Att göra nya glada minnen, som verkligen arbetar för att njuta av livet medan du har det, är ett av de bästa sätten att gå vidare. När vi känner oss riktigt dåliga är det lätt att glömma att livet fortsätter men det gör verkligen. Ju mer glada saker du gör, desto mer kommer din själ att börja komma tillbaka och vakna i dig. Innan du vet det, kommer du inte ens att tänka på de saker som skadar dig.
  • En bra väg att ta är att resa. Resa någonstans riktigt galen, där du inte pratar språket. Detta kommer att tvinga din hjärna att fokusera på alla nya uppsättningar av problem och erfarenheter. Du kommer att vara så upptagen med att du kommer att sluta lämna de tidigare erfarenheterna exakt var de tillhör: Tidigare.
  • Bild med titeln Förlåt och flytta på steg 20.jpeg
    6. Ombyggnad av förtroende. För att gå vidare måste du förmodligen börja ombygga förtroende vid någon tidpunkt. Det här kan innebära att återuppbygga förtroende med den person som skadade dig, men det betyder mest om att lita på dig själv och med dem som kanske kan skada dig igen. Tyvärr ger en stor del av ombyggnadsförtroendet människor chansen och låter dem överraska dig. Du måste göra dig sårbar, men utbetalningen kommer att vara värt det.
  • Ditt hjärta kan bli lite regnig på, men det betyder inte att du ska låsa det inifrån och borta. Bara ge det ett paraply och låt det sjunga i regnet tills lycka kommer att ringa igen. Någon kommer att komma som kommer att förtjäna ditt förtroende och du kommer att vara så glad att du låter dem i ditt liv.
  • Bild med titeln Förlåt och flytta på steg 21.jpeg
    7. Gör nya anslutningar. Träffa nya människor! Du vet aldrig vem som ska överraska dig och ta ditt liv i en helt ny, fantastisk riktning. Oavsett om du gör nya vänner, gör nya romantiska förbindelser, eller bygger den familj du önskar att du hade, träffa nya människor, hur du går vidare till nya erfarenheter och nya glada tider.
  • Du kan träffa nya människor genom att gå med i klubbar eller ta klasser. Prova ditt lokala community center för att hitta något som appellerar till dig.
  • Kom ihåg att du inte ska stänga dörrarna innan du får chansen att se inuti. Bara för att någon inte verkar som din vanliga typ betyder inte att de inte kommer att få ditt liv att känna att drömmen aldrig trodde du skulle inse. Ge människor chansen att överraska dig.
  • Bild med titeln Förlåt och flytta på steg 22.jpeg
    8. Leva ett bra liv. Som vi sa, lever ett bra liv är den bästa hämnden. När du strävar efter din lycka, omfamna livet till fullo, och göra saker som får dig att känna sig uppfylld, kommer alla saker som skadar dig tidigare att känna sig som en cliffnote. Svett inte det förflutna och istället ser fram emot framtiden!
  • Tips

    Älska dig själv.
  • Ta bort alla hans meddelanden, nämner eller väggposter på din telefon, Facebook eller Twitter. Säg till dig själv: "Ja, jag är på väg att gå vidare!"
  • Läs romansk romaner med söta ändringar. Inte ledsna slut.
  • Även om personen inte erbjöd dig en ursäkt ännu, (eller inte erbjöd en uppriktig ursäkt). Besluta att släppa bort din skada så att du kan skapa en lugn tillfredsställelse för dig själv.
  • Varningar

    Droger är en stor nej.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande