Hur man hanterar din syskon död

Förlusten av en familjemedlem är förmodligen en av de svåraste känslomässiga upplevelserna som vi någonsin måste uthärda. En bror eller systers död kommer med sin egen unika uppsättning tankar och känslor. Det kan vara en förvirrande och störande ibland, oavsett vad din ålder. Hur är det bästa sättet att klara av en sådan händelse?

Steg

  1. Bild med titeln Deal med din bror eller systrar
1. Acceptera det finns ingen "rätt" eller "fel" sätt att hantera detta. Du kan känna numb eller i vantro under en tid. Du kanske känner att du ska känna dig ledsen. Du kanske känner att du inte någonsin kan känna sig ledsenare än det här. Du kanske vill skrika och skrika. Du kanske vill låsa dig bort ensam. Alla dessa är normala känslor och det är helt ok att känna det här sättet. Sätt inte på dig själv för att känna ett visst sätt.
  • Bild med titeln Deal med din bror eller systrar
    2. Fortsätt prata om hur du känner så mycket som möjligt. Det kan inte alltid vara lätt att sätta i ord men försök att förklara för andra runt dig hur du känner. Stäng vänner och familj kommer att vilja hjälpa dig så mycket som möjligt men inte alltid vet hur, så berätta för dem hur du känner och hur du behöver dem att agera runt, hjälper dem att räkna ut hur bäst du hjälper dig.
  • Bild med titeln Deal med din bror eller systrar
    3. Också vara medveten om att du kanske behöver tid till dig själv. Även om det är bra att fortsätta att prata med andra så mycket som möjligt, kan du också behöva lite tid att bearbeta dina egna tankar och känslor. Det här är helt okej. Det kan hända att du kommer till en viss plats hjälper dig att fokusera dina tankar - det kan vara ett ställe som var speciellt för din syskon, din bror eller systers viloplats, en lugn park, eller till och med ditt eget rum. Du kan också hitta att skriva ner dina tankar och känslor hjälper dig att få saker lite mer rakt i ditt sinne.
  • Bild med titeln Deal med din bror eller systrar
    4. Skapa mementos eller föremål för att fira och komma ihåg din bror eller syster. Detta kan inkludera att bli involverad i deras begravningsarrangemang genom att hjälpa till att välja låtarna eller avläsningarna. Du kanske till och med vill läsa något själv. Du kanske inte känner till att bidra till ceremonin mycket och det kan bara vara senare att du känner att du kan börja komma ihåg din bror eller syster utan att det verkar för smärtsamt. Det finns många idéer för saker du kan göra för att hjälpa dig att hålla deras minne levande skrapbooks, minneslådor, fotoalbum, poesi, spellistor. Ju mer personliga de är desto bättre kommer de att vara för dig när du vill spendera lite tid att komma ihåg din syskon och de goda tiderna du hade tillsammans. Du kan också hitta att spendera tid att göra projekt med andra medlemmar i din familj kan hjälpa dig att klara - dessa projekt kan vara helt orelaterade med din bror eller syster men kan hjälpa dig att ge dig något annat att fokusera på medan du fortfarande är i en miljö där du fortfarande är omringad av andra människor som vet vad du går igenom.
  • Bild med titeln Deal med din bror eller systrar
    5. Kom ihåg att du inte är den enda personen som är sorgande och andras handlingar kommer att påverkas av detta. Andra syskon, dina föräldrar, kusiner, morföräldrar, vänner, moster och farbröder kommer alla att beröras av din bror eller systers död på olika sätt. Kom ihåg det här och behandla sina önskemål och känslor med samma respekt som du vill att du ska behandlas. Du kan bli frågad mycket hur dina föräldrar klarar, och det kan tyckas skadligt och respektlöst om det känns som att människor ignorerar dina känslor över det för dina föräldrar. Dessa människor försöker bara hjälpa och kanske inte trivs att fråga dig direkt hur du känner. Men kom alltid ihåg att dina känslor, och dina sätt att leta och hantera, är lika giltiga som någon annans.
  • Bild med titeln Deal med din bror eller systrar
    6. Leta efter rådgivning eller annan professionell hjälp. Det här är en seriös händelse att hända i ditt liv och det finns ingen skam när det gäller att söka efter hjälp. Det finns massor av stöd där ute och många människor hittar tröst i att prata med människor utanför sina vänner och familj. Från gruppmöten till en-mot-sessioner, telefonlinjer och internetforum finns det gott om ställen att gå till om du känner att du behöver. Din läkare kommer att kunna peka i bästa riktning.
  • Bild med titeln Deal med din bror eller systrar
    7. Fråga specifikt inte för synd. Sympatiska blickar varje gång i taget är okej, men de flesta som bara har varit genom en sådan prövning uppskattar inte medlidande som de flesta tror att de tror att de gör det. Om du klarar det, kommer folk att försöka undvika att göra något för att missnöja dig, särskilt vid en tid av lidande.
  • Bild med titeln Deal med din bror eller systrar
    8. När du pratar med någon, agera inte ovanligt eller ta upp ämnet. Det resulterar i medlidande, vilket är något du absolut inte vill ha.
  • Bild med titeln Deal med din bror eller systrar
    9. Bedrägeri men inte för mycket. Detta inkluderar också inte wallowing i självmedlidande.
  • Bild med titeln Deal med din bror eller systrar
    10. Om någon ger dig en present påminnelse om din sena syskon, behåll det. Kasta inte bort det eller av med det på något annat sätt. Senare, när sorgen har gått lite mer, kommer du att kräva minnen, och en gåva som påminner dig om din syskon skulle vara den perfekta saken att ta ut rätt då.
  • Bild med titeln Deal med din bror eller systrar
    11. Göra lite "minnesgåva" själv. Dessa inkluderar scrapbooks, fotoalbum, dedikationswebbplatser, etc. Håll din sena syskon i ditt hjärta ständigt.
  • Tips

    Var inte rädd att gråta.
  • Prata med den person du har förlorat som om de är i rummet med dig. Berätta för dem hur du känner och hur du känner för dem som passerar. Det är ett sätt att berätta för dem alla saker du kanske inte har haft chansen att säga innan de gick bort.
  • Människor vill hjälpa dig, så fråga alltid om du behöver det.
  • Det finns många webbplatser där ute som erbjuder råd och support. Dessa kan vara allmänna beredningsplatser eller platser som är specifika för syskonstöd, eller till och med specifika för orsaken till din bror eller systers död.
  • Överdriv inte minnena. De första dagarna måste du vara ensam utan några minnen. Sedan, när någon tid passerar och du börjar sakna dem, gräva ut alla de gamla fotoalbum som du aldrig brukade titta på och börja bläddra igenom det för bilder.
  • Försök att fortsätta med ditt liv. Det finns inte mycket mer att säga om den här, det är enkelt och ganska självförklarande. Du måste sluta gömma sig i skuggan av sorg och sorg. Visa världen som du kan hantera en död!
  • Vet att du aldrig kommer att komma över "din syskon död eftersom du förmodligen alltid vill komma ihåg dem och kommer alltid att vara ledsen att de är borta. Men i tid hittar du det sätt som är rätt för att du fortsätter att komma ihåg dem men också gå vidare. Du kommer att ha glada tider igen.
  • Omgiv dig med de människor som är närmast dig och stödja varandra så mycket du kan.
  • Försök att inte sätta något extra tryck på dig själv, det här är en traumatisk och förödande händelse och ansträngande.
  • Låt dig gråta och känna smärtan, men att komma ihåg de goda tiderna kommer också att hjälpa.
  • Hitta sätt att dela sina minnen och fira sitt liv.
  • Du behöver mycket tid att tänka och att lura och om du aldrig såg din bror eller syster än att ha ett par månader för att få huvudet runt det och om du behöver hjälp med ett tågprofessor.
  • Om du verkligen behöver, gå bara in i ditt rum och gråta. Det är förståeligt, för andra familjemedlemmar kanske vill göra detsamma.
  • Var aldrig rädd för att visa dina känslor. Om du är rädd eller ledsen, berätta för någon nära vem du älskar och ta ut det.
  • Varningar

    En sådan stor förlust kan leda till depressiva och självmordstankar. Det här är inte onormalt men se till att du direkt söker professionell hjälp från din läkare om du börjar lida av dessa.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande