Hur man hanterar hjärtat

Alla går igenom hjärtat vid någon tidpunkt, och det finns inget sätt att undvika det. Det finns dock sätt att hantera heartbreak och nuger dig i rätt riktning. Se steg 1 för att börja hantera medheartbreak.

Steg

Del 1 av 2:
Hantera den omedelbara efterdyningarna
  1. Bild med titeln Deal med Heartbreak Steg 1
1. Ge dig själv tid. När du bara kommer ut ur en situation som har orsakat dig heartbreak (som uppbrott av ett förhållande) kommer du att behöva ge dig tid att lura och att hantera alla de känslor som kommer att plåga dig i dem första månaderna.
  • Kasta inte omedelbart till jobbet (eller något annat som förbrukar hela tiden) eftersom du bara fortsätter att skjuta bort känslorna istället för att faktiskt hantera dem och det kommer att göra det svårare på dig på lång sikt.
  • Du kommer att ha massor av känslomässiga upp och ner. Återhämta sig från hjärtat är inte en rak linje med progression uppåt, utan snarare en spiral. Kom bara ihåg när du går igenom samma känslomässiga cirkel, att varje gång du är bättre kunna hantera känslorna från hjärtat och att du blir bättre.
  • Bild med titeln Deal med Heartbreak Steg 2
    2. Ge dig själv utrymme från din ex. Det är nästan omöjligt att komma över hjärtat av ett förhållande som slutar, men ständigt bombarderas med information om din ex är definitivt inte att hjälpa någonting. Det betyder ingen stalking på Facebook, ingen texting, inga berusade telefonsamtal.
  • Blockera din ex på sociala medier så att du inte kommer att bli frestad att spendera timmar som häller över sin Facebook-sida och överanalysera varje sak de skickar i ett försök att räkna ut om de ångrar inte att vara med dig och saknar dig, etc. etc.
  • Om du ständigt försöker hålla dig i kommunikation med din ex kommer du inte att kunna gå vidare, vilket kommer att göra dina känslor av hjärtat och olycka så mycket svårare och så mycket svårare att bära.
  • Bild med titeln Deal med Heartbreak Steg 3
    3. Kämpa inte på dina känslor. Du kommer att bli förödad när du stöter på Heartbreak. Det finns inget sätt att undvika det och om du bekämpar de känslor kommer du att göra det svårare att hantera dem på lång sikt.
  • Prova journaling om hur du känner. Detta är en speciellt bra att göra om du är dålig att prata med andra människor om dina känslor. Varje dag, skriv ner hur du känner för hjärtat. Gradvis ser du att du blir bättre.
  • Du behöver inte låtsas vara bra när du verkligen inte är det. Acceptera att du kommer att gå igenom någon känslomässig turbulens för lite. Dina vänner (om de är sanna vänner) kommer att förstå och stödja dig.
  • Känn dig fri att lyssna på Angsty, arga, ledsna sånger för att få dessa känslor ut, men stanna inte där. Se till att du inte bara lyssnar på låtar om hjärtat och uppbrott, annars kommer du att få en jämn hårdare tid att komma över den.
  • Bild med titeln Deal med Heartbreak Steg 4
    4. Planera. Medan du behöver tid att vika i din olycka, måste du också påminna dig varför livet är värt att leva. Först blir det väldigt svårt att göra dig själv och gör någonting, men försöker göra minst en sak i veckan kan vara ett bra ställe att börja.
  • Börja små. Försök inte att göra dig själv och värd en hel fin middag strax efter hjärtat. Istället börja med att få kaffe eller en öl med din bästa vän, eller ska hänga på biblioteket.
  • Gör saker som du tycker om, särskilt saker som du inte kunde göra medan du var en del av ett par. Detta kommer att påminna dig varför du är bättre utan förhållandet och påminner dig hur man gör saker på egen hand.
  • Bild med titeln Deal med Heartbreak Steg 5
    5. Ta hand om dig själv. En av de viktigaste sakerna att göra medan du återhämtar dig från hjärtat är att ta hand om dig själv. Många gånger kommer du att känna dig super omotiverad och det kan vara svårt att enkelt gå ut ur sängen, men gå den extra milen för dig själv kan hjälpa dig att falla i en stor grop av förtvivlan.
  • Belöna dig själv för saker som tar extra ansträngning som att städa din lägenhet, gå livsmedelsbutik, även duscha.
  • Träning kan vara ett bra sätt att ta hand om dig själv och öka ditt humör. Övning släpper ut endorfiner, som kan hjälpa dig att känna dig lyckligare och du kommer att må bättre om dig själv i allmänhet.
  • Del 2 av 2:
    Hantera långsiktigt
    1. Bild med titeln Deal med Heartbreak Steg 6
    1. Införa en daglig gräns för sorg. När du har kommit över den initiala chocken i hjärtat, måste du se till att du inte spenderar för mycket tid att vända och lura, annars kommer du aldrig att låta dig komma över förhållandet och det är vad du behöver mest av allt.
    • Ställ in en tid varje dag för att reflektera över uppbrytningen, vanligtvis ca 20-30 minuter. Ställ in en timer så att du vet när tiden är upp. Under dagen, som tankar på hjärtat kommer upp, påminna dig om att du har en viss tid att sätta åt sidan och tills dess kommer du att fokusera på andra saker.
    • Se till att du har en aktivitet som kräver din uppmärksamhet (helst något roligt) schema för strax efter, så din uppmärksamhet avleder omedelbart.
    • Få en pålitlig vän eller familjemedlem för att hjälpa dig. Ge dig själv en viss gräns när du pratar om hjärtat (säg 30 minuter) och när du har gått över har du din vän eller familjemedlem påminner dig om att sätta ditt fokus på annat håll.
  • Bild med titeln Deal med Heartbreak Steg 7
    2. Akta dig för rebounden. Det är inget fel med att stärka ditt förtroende med ett lätt återhämtningsförhållande, så länge som båda parter vet att det är allt det är. Du kommer att vara i ett myr av lågt självförtroende och sårbarhet efter en ny splittring och det är en riktigt dålig tid att försöka börja något riktigt med någon annan.
  • Om du går ut och festa försök att mildra ditt dricka, både så att du inte hamnar upp, ringer / textar din ex och så att du inte tycker att det är en riktigt bra idé att försöka börja med någon Eftersom du känner dig nere och självkänsla är låg.
  • Låt dina vänner hjälpa dig. Om det ser ut som om du kommer in för ett fall, få dem att påminna dig om returer och bara se till att det är verkligen vad du vill ha (vilket det kan vara, men du måste checka in med dig själv för att se till).
  • Bild med titeln Deal med Heartbreak Steg 8
    3. Titta på hur du agerar online. Detta hänvisar också till textning och ringer. Du vill verkligen se till att du inte lägger på massor av arga eller upprörda saker om ditt tidigare förhållande och du vill inte bjuda in alla att bevittna din mentala uppdelning över Facebook-statusuppdateringar.
  • Du vill också se till att du inte bara sätter saker som "Kan inte vänta på mitt heta datum ikväll" På Facebook i hopp om att din ex eller deras vänner kommer att se. Om du gör det är du fortfarande i brytningen och du gör fortfarande saker för deras Fördel i stället din egen.
  • Ju mer du text / kalla din ex desto hårdare blir det för dig att gå vidare, speciellt om de bröt upp med dig. Du gör ingenting mer än att öka självkänslan och sänka din egen. Ta bort dem från din telefon, blockera dem på sociala medier och fråga inte dina vänner eller deras vänner hur de är.
  • Bild med titeln Deal med Heartbreak Steg 9
    4. Kom ihåg att ditt slutmål är att gå vidare. Heartbreak kommer från trauman i slutet av ett förhållande och när du har flyttat från själva förhållandet kommer du inte längre att uppleva hjärtat. Ditt mål är att komma ihåg att det här är något som du kan, även när det känns som om din värld har kommit till ett slut.
  • Du har fortfarande en framtid, kom ihåg. Även om det inte längre involverar den andra personen, har du fortfarande hopp och drömmar och planer för vad du ska göra. Du kommer att lura förlusten av de drömmar du jobbade med med den andra personen, men du måste komma ihåg att du kan ersätta dessa drömmar med nya.
  • Upprepa till dig själv "Jag vill vara glad." Denna mantra kommer att påminna om att trots att du är i dumparna på grund av hjärtat, har du ingen önskan att stanna kvar där. Påminn dig om att du arbetar för att vara glad och komma över ditt hjärtat är en del av det.
  • Bild med titeln Deal med Heartbreak Steg 10
    5. Sök hjälp. Ibland kan du inte komma över något på egen hand och du måste söka professionell hjälp. Det är inget fel med det här eller med dig och du borde inte skämmas över det. Heartbreak är smärtsamt och det rör sig om en hel bubblande kittel av känslor och känslor som kan vara svåra att hantera.
  • Lär dig att se skillnaden mellan regelbunden sorg över en upplösning och sann depression. Om det har varit veckor och du inte kan gå ut ur sängen, eller ta hand om dig själv, eller du bryr dig inte om någonting, behöver du definitivt se en professionell.
  • Tips

    Även om det är ostlikt och säger "jag älskar mig själv" dagligen kan hjälpa dig att återkräva lite av dig självkänsla och självförtroende. Det påminner dig om att du är en mästare på dina egna känslor och att ditt eget värde inte bestäms av en annan persons känslor om dig.
  • Håll några av de saker du fick under förhållandet. Det finns ingen anledning att kasta ut något du gillar bara för att det påminner dig om din ex. Det kan vara en bra idé att lägga bort det för ett tag tills du känner dig mer återhämtad.
  • Ät din favoritchoklad och gråta i en fluffig kudde, bara låt det ut.
  • Frestande men det kan vara, inte tillgripa negativa hanteringsförmåga. De resulterar i sämre problem på vägen. Välj positiva coping färdigheter istället, som motion, lyssna på / spela musik, eller skriva dina känslor ner.
  • Varningar

    Du borde inte ta full skyll för slutet av förhållandet enbart på dig själv. Två personer var en del av det förhållandet och två personer slutade det (även om man bröt upp med den andra).
  • Försök att undvika att berätta för dina vänner och familj mycket smutsiga och dåliga detaljer - de kommer att avskräcka den här personen för alltid. Om du en dag bestämmer dig för att komma tillbaka tillsammans med din ex - blir det ett stort problem.
  • Börja inte Badmouthing din ex till alla. Du behöver inte hålla tyst om de saker som inte fungerade och de saker som gjorde förhållandet svårt, men kom ihåg, det var nog inte bara din ex som skruvade upp saker.
  • Om du upptäcker att din tidigare så har en ny affär, agera som en välskött person - stör inte din exs nya förälskelse.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande