Hur man hanterar kramper när du inte är hemma

Menstruella kramper kan sträcka sig från mild till försvagande, vilket gör dem särskilt svåra att strida mot när du inte är hemma. Tack och lov kan många vanliga lösningar anpassas för användning i skolan eller arbetet. Genom att koppla av krammuskler, minska din smärta och använda copingstrategier som är utformade för när du är ute av huset, kan du lindra kramper på språng och fortsätt med din dag.

Steg

Metod 1 av 3:
Avkopplande krampmuskler
  1. Bild med titeln Deal med kramper när du
1. Ta djupa andetag. Djupa andetag översvämmer blodet med syre och kan minska muskelkramper. Andas djupt genom näsan och ut genom munnen, så att din mage slappna av utåt när du drar luft djupt in i ditt membran. Du kan utföra en uppsättning av 10 djupa andetag för optimal avkoppling. Detta kan enkelt göras i klass eller på ditt kontor.
  • Bild med titeln Deal med kramper när du
    2. Applicera tryck på reflexologiska tryckpunkter. Det finns några lättillgängliga tryckpunkter du kan använda för att minska menstruationskramper. En är belägen 4 fingerbredder under din navel, och en ligger på framsidan av varje bipben. Använd ditt långfinger för att applicera långsamt, fast tryck vid varje punkt, håller var och en i 2-3 minuter att starta. Du kan göra det diskret över dina kläder medan du sitter i ett möte eller när du läser i skolan.
  • Håll inte dessa punkter längre än 10 minuter åt gången, vilket kan orsaka ömhet. Efter att ha utfört en session på 2-3 minuter kan du göra en annan om det känns bekvämt.
  • Bild med titeln Deal med kramper när du
    3. Massage din buk och sänk tillbaka i små cirklar. Massage kan öka cirkulationen och få mer blod till området för att lindra muskelkramper. Följ ditt obehag för att ge mest lättnad: Om din nedre rygg gör ont, gnugga små cirklar nära din ryggrad med tummen, vilket är ditt mest kraftfulla finger. Om du har lägre bukkramper, använd tummen för att massera i en cirkulär rörelse från höftben till höftben över din mage.
  • Cirkulära rörelser kan tränga in mer djupt och ge bättre cirkulation till området än mer svepande rörelser. Om ett annat massagetmönster känns bra, men gör bara vad som minskar ditt obehag.
  • Denna massage är diskret och kan utföras över dina kläder i bilen eller när de sitter under ditt arbete eller skoldag.
  • Bild med titeln Deal med kramper när du
    4. Drick mycket vatten. Att vara välhydrerad underlättar muskelkramper och kan minska periodens smärta. Syfte med att få 2 liter (eller en halv gallon) vatten om dagen, speciellt när du har kramper. Du kan bära en vattenflaska med dig på språng och påfyllning under din dag.
  • Bild med titeln Deal med kramper när du
    5. Applicera några droppar eteriska oljor. Eteriska oljor kan minska spänningen och hjälpa till att balansera hormonerna som orsakar dålig menstruation. Applicera 2-3 droppar pepparmint eller clary salvia olja till insidan av din handled, så du kan ta en sniff under dagen. Om du hittar doften för att vara distraherande när du äter eller dricker, kan du tillämpa dropparna direkt på bukområdet.
  • Du kan hålla en flaska olja i din bokväska eller laptopväska, så du kan ta itu med ditt obehag på språng.
  • Applicera inte mer eterisk olja än riktad. Det är inte heller för användning internt.
  • Metod 2 av 3:
    Minska smärta
    1. Bild med titeln Deal med kramper när du
    1. Skapa en provisorisk värmekudde med pappershanddukar. Värme ökar blodflödet till krammuskler och kan vara en stark, avkopplande smärta reliever. Om du har tillgång till en mikrovågsugn, till exempel i ett arbetsbrott, dämpa några pappershanddukar och värma dem i 30 sekunders steg i mikrovågsugnen tills de är varma men inte ångande. Ta dem till badrummet och ansöka på din nedre rygg för lite lugnande smärtlindring.
    • Om du inte vill riskera att göra dina kläder fuktiga, kan det vara till hjälp att sitta på toaletten. På så sätt kan du tillämpa de uppvärmda pappershanddukarna till din nedre rygg med dina byxor eller kjol sänkta.
    • Om du inte har tillgång till en mikrovågsugn kan du fortfarande använda värme för att lugna dina kramper. Kör några pappershanddukar under varmt vatten i badrummet. Vrida dem väl och placera på buken eller sänka tillbaka för att lugna din kramper.
  • Bild med titeln Deal med kramper när du
    2. Ta trappan eller gå hallen. Övning producerar endorfiner, som är din kropps naturliga smärtstillande medel. Eftersom du sannolikt inte kan lägga in en löpbandssession på språng, försök att integrera lätt träning i ditt arbete eller skoldag för att öka dina endorfiner och ge någon naturlig krameringslättnad. Du kan ta trappan istället för hissen eller gå utanför under en ledig period.
  • Bild med titeln Deal med kramper när du
    3. Undvik att dricka kaffe och high-koffein te. Koffein är begränsar blodkärl och kan öka muskelkramper. Styra av högkoffeindrycker om du upplever menstruationsmärta. Den lugnande värmen av ett decaf örtte är ett bättre alternativ för att hjälpa hydratisering och lindra obehag.
  • Metod 3 av 3:
    Hantera när du är ute hela dagen
    1. Bild med titeln Deal med kramper när du
    1. Applicera en personlig värmekudde. En personlig uppvärmningsplatta, till exempel en tumakare, aktiveras genom exponering för luften och är osynlig under dina kläder. Bär man kan minska kramper och lindra smärta utan att behöva utföra pappershandduksmetoden. Många fläckar är varma i upp till 8 timmar, och du kan tillämpa dem direkt på buken eller tillbaka för lättnad.
    • Håll en lapp i din bil eller bokväska, så du har alltid en praktisk om du behöver det.
  • Bild med titeln Deal med kramper när du
    2. Fråga en vän för OTC-smärtmedicinering eller bära en liten flaska med dig. Over-the-counter smärtstillande medel, som ibuprofen och acetaminofen, kan minska din smärta och göra dig mer bekväm. För bästa smärtlindring, ta dessa läkemedel vid början av din kramper och fortsätt medan du upplever symtom. Det är i allmänhet effektivare att komma före smärtan med medicinering när det är mildt än att trubba smärtan när det redan är mycket starkt.
  • Ibuprofen dosering är 200 till 400 mg oralt var 4 till 6 timmar efter behov. Acetaminofen Dosering är 500-1000 mg var 6: e timme efter behov.
  • Om du är på ett hotell eller en restaurang för ett affärsmöte, kan du också fråga concierge eller maître d `för en smärtstillande medel. Många håller ett lager av vanliga OTC-mediciner för anställda och är glada att dela en med patrons.
  • Om du hittar dina kramper börjar och du inte har något läkemedel med dig, fråga en vän om de har en kapsel att spara.
  • Bild med titeln Deal med kramper när du
    3. Byt till Maxi Pads. Medan tamponger är mycket praktiska, kan de irritera livmoderhalsarna hos vissa kvinnor, försvårande kramper. Om din kramper är mycket intensiv, kan det vara värt att byta till dynor för en dag om någon aktuell irritation ökar ditt obehag. De flesta offentliga toaletter i skolor och kontor har kuddar tillgängliga i de femininprodukt som varuautomater.
  • Bild med titeln Deal med kramper när du
    4. Ta en banan. Kalium kan hjälpa till att hålla dig hydratiserad och lindra muskelkramper på grund av uttorkning. Om din kramper fungerar när du är hemifrån, ta en banan till snack på. Det är en lätt mat att ta på sig och kan lindra några av ditt obehag.
  • Tips

    Om du är i skolan och inte har OTC-smärtmedicin, gå till sjuksköterskans kontor och fråga om de har några de kan ge.
  • Försök vila ditt huvud på ditt skrivbord ett ögonblick bara att andas och slappna av.
  • Ta endast receptbelagd medicin som har ordinerats till dig. Det är inte rekommenderat att ta de doktorsförskrivna medicinerna för andra.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande