Hur man gör reflexologi

Zoneterapi är en gammal helande konst stöds av modern forskning som du kan lära dig att utföra i ditt eget hem. Reflexologi innebär att man applicerar tryck på specifika platser på dina fötter, händer och öron, som har perifera nerver som är anslutna till ditt centrala nervsystem. Massera dessa områden är ett sätt att knacka in i ditt centrala nervsystem för att lindra smärta och minska stressen genom den enkla kraften i kontakten.

Steg

Del 1 av 3:
Förstå zoneterapi
  1. Bild med titeln Gör reflexologi Steg 1
1. Lära sig grunderna för reflexologi. Zoneterapi är baserad på förutsättningen att nerverna i dina fötter, händer och öron motsvarar andra delar av din kropp. Applicera tryck på vissa reflexområden kan lindra symtomen i andra delar av kroppen. Engagera en nerv i din stora tå, till exempel, kan minska spänningen i ditt huvud och lindra huvudvärk. Applicera tryck på din häl kan hjälpa till i matsmältningen. Zoneterapi har till och med använts för att bistå i behandling för allvarliga förhållanden som cancer, diabetes och hjärtsjukdom. Forskning har visat att reflexologi har fyra primära effekter:
  • Det kan påverka specifika organ, såsom genom att öka blodflödet till njurarna.
  • Det kan medföra en förbättring av specifika symptom genom att hjälpa organ att fungera korrekt.
  • Det kan skapa en avkopplingseffekt och minska ångest.
  • Det kan lindra smärta i hela kroppen.
  • Bild med titeln Gör reflexologi Steg 2
    2. Förstå reflexologiska zoner. Zoneterapi är baserad på tanken att kroppen kan delas in i zoner. Bild din kropp uppdelad i ett system med longitudinella och tvärgående zoner. Föreställ dig fem zoner på varje sida av din kropp, börja vid spetsen av varje tå och springa upp längden på din kropp till toppen av ditt huvud. De tvärgående zonerna (liknar linjer av latitud) delar upp områdena i dina fötter i zoner som motsvarar ditt huvud och nacke, bröstet, buken och ditt bäckenområde. Engagera spetsen av en viss zon genom att applicera tryck på en plats på foten aktiverar kroppens helande kraft för den hela zonen. Detta koncept kallas också zonterapi.
  • När du utför reflexologi är det nödvändigt att lära sig var reflexerna är på fötterna som motsvarar varje lem, organ och körtel. När du tillämpar tryck på dessa specifika punkter, stimulerar du motsvarande lem, organ eller körtel.
  • På så sätt kan du använda reflexologi för att stimulera din kropps helande kraft. När din kropp upplever stress, blir dina energireserver depleted och du är mindre kunna bekämpa infektioner eller bekämpa smärta. Men när din kropp är i ett djupt avslappnat tillstånd som induceras av reflexologi, är din kropps naturliga helande kraft aktiverad.
  • Bild med titeln Gör reflexologi Steg 3
    3. Överväg att göra ett möte med en reflexolog. Möte med en person som har certifierats inom zonlexologi är ett bra sätt att presentera dig själv i praktiken. Han eller hon kommer att kunna visa dig fingret "gående" tekniker som används för att applicera tryck på specifika punkter på händerna, fötterna och öronen för att lindra stress och smärta i andra delar av kroppen.
  • Innan du gör ett möte, var noga med att kontrollera personens referenser och verifiera att han eller hon är en certifierad reflexolog. Några naturliga hälso-utövare övar reflexologi utan att ha studerat konsten i djupet.
  • Om du är intresserad av bli en reflexolog, Kontakta webbplatsen för American Reflexology Certification Board för att hitta en lista över program som erbjuder certifiering i reflexologi.
  • Bild med titeln Gör reflexologi Steg 4
    4. Öva tillämpa tryck på reflexpunkter. När du identifierar vilken zon du vill engagera, hitta de korrekta reflexfläckarna på foten genom att titta på ett diagram eller konsult med en reflexolog. Applicera försiktigt tryck på området. Det tryck du ansöker om dessa fläckar kommer att stimulera din kropp för att skapa endorfiner som avbryter smärtcykeln och lindra stress.
  • Reflexologi känns liknande att få en fotmassage. Det tryck du ansöker bör känna sig fast, men inte smärtsamt. Använd fingrarna och tummen för att försiktigt arbeta i området i flera minuter.
  • För att förbereda dig för en reflexologi session, försök bara slappna av. Zoneterapi anses ofta vara en holistisk helande övning, men det finns ingen speciell mental förberedelse du måste gå igenom för att göra det effektivt.
  • Del 2 av 3:
    Lindring av stress
    1. Bild med titeln gör reflexologi Steg 5
    1. Få i en bekväm position. Ta bort dina skor och strumpor och sitta korsben på en säng eller en yogamatta. Försök att slappna av din kropp i ett försök att förbereda dig för att börja läkningsprocessen. Du kan antingen utföra din egen reflexologibehandling eller arbeta med en partner som kan tillämpa tryck i de fläckar som är svårare att nå.
  • Bild med titeln gör reflexologi Steg 6
    2. Lossa spänningen i nacken och huvudet. Lindra nackspänning genom att applicera tryck på lederna eller "hals" av dina 8 lilla tår. Om du upplever spänning i ett område i nacken, kommer du att känna spänning eller ett litet obehag i en av dina motsvarande tår. Hela huvudet är representerat i dina två stora tår, så använd trycket för dem för att lindra huvudvärkspänningen.
  • Använd fingrarna för att applicera stadigt, fast tryck på baksidan av tårna, en i taget.
  • Fortsätt tills du känner att spänningen i nacken börjar upplösas och trycket lämnar huvudet.
  • Bild med titeln Gör reflexologi Steg 7
    3. Hjälp bröstet att slappna av. Stress manifesterar ofta i form av ett bröst som känns tätt. Du kanske känner att du har problem med att ta ett bra, djupt andetag. Applicera tryck på dina fötters bollar för att lindra bröstkorgen. Detta område innehåller reflexerna till dina lungor, luftvägar, hjärta, tymuskörtel, bröst och axlar.
  • Bild med titeln Gör reflexologi Steg 8
    4. Lindra magspänning. Om du tenderar att känna stress i magen, vilket många kan beskriva som att ha "jitters," Tryck på reflexpunkterna på ditt Intep (det icke-viktiga lagerområdet på botten av foten) för att lindra obehag i bukorganen. Detta är det område du vill arbeta med om du känner "GUT-wrenching" känslor, eller om du vaknar med en känsla av tyngd i magen i magen.
  • Bild med titeln Gör reflexologi Steg 9
    5. Lossa dina lemmar. Om dina ben, armar och axlar känner sig täta med stress, använd reflexologi för att lossa upp. Lossa spänningen i dina armar och ben genom att applicera tryck på reflexpunkterna på dina yttre kanter.
  • Bild med titeln Gör reflexologi Steg 10
    6. Hjälpa dig att sova. Försök att applicera tryck på en kombination av alla reflexpunkter för att lindra sömnlöshet. Stress är ofta den främsta orsaken bakom sömnlöshet, och om bekymmer, rädsla och spänning tenderar att hålla dig på natten, kan du lindra din sömnlöshet med samma reflexpunkter som du skulle använda för att lindra spänning och stress:
  • Applicera tryck på baksidan av tårna för att underlätta tryck i nacken och huvudet.
  • Applicera tryck på bollarna på dina fötter för att hjälpa dig att andas lättare.
  • Applicera tryck på ditt Intep för att hjälpa din mage att lugna sig.
  • Applicera tryck på dina fötters yttre kanter för att lossa täta muskler.
  • Del 3 av 3:
    Lindring av smärta
    1. Bild med titeln Gör reflexologi Steg 11
    1. Ha en partner hjälpa dig. När du har att göra med smärta kan det vara till hjälp att arbeta med en partner i stället för att utföra reflexologi tekniker på egen hand. På det sättet kan du försöka slappna av din kropp för att tillåta att läka att börja. Ta bort constricting kläder och lägg dig på en säng eller en annan bekväm yta innan du börjar sessionen.
    • Dimljusen för att skapa en mer fredlig miljö med så få irriterande stimulanser som möjligt.
    • Det kan hjälpa till att spela lugnande musik, lätta några ljus, eller använda massageolja för att få upplevelsen att känna sig som lugnande och läkning som möjligt.
  • Bild med titeln gör reflexologi steg 12
    2. Bli av med huvudvärk. Zoneterapi är perfekt för att lindra enkla huvudvärk. Lossa spänning och sinus huvudvärk genom att applicera tryck på reflexpunkterna för huvudet och nacken, som ligger på tårna. Alla dina tår har punkter som korrelerar med ditt huvud, ansikte och hjärna.
  • Applicera tryck på hela ytan av var och en av tårna om du lider av migrän huvudvärk. Tryck på tummen i varje tå och upprepa processen minst tio gånger för varje tå. Denna metod är särskilt effektiv om din migrän har utlösts av bihåleinflammation.
  • Om du har kronisk eller oförklarlig huvudvärk, sök läkare för att ta reda på om huvudvärk utlöses av andra medicinska tillstånd.
  • Bild med titeln gör reflexologi Steg 13
    3. Hantera allmänna värk och smärtor. En övergripande reflexologi session kan lindra generella värk och smärtor. De flesta reflexpunkter bör pressas i ca 10 sekunder i taget. Ta din tid och tryck på alla reflexpunkter på var och en av dina fötter. Använd lätt tryck och uppmärksamma någon plats som känner sig öm eller smärtsam. När du upplever obehag i en reflexpunkt är motsvarande organ eller lem i balans.
  • Behandla alla reflexpunkter på varje fot, för att utvärdera alla dina områden av obalans.
  • När du väl har jobbat på var och en av dina fötter, återvänd till några smärtsamma punkter och arbeta dina öm pekar försiktigt tills du inte längre känner ömhet eller obehag.
  • Tips

    Håll en handduk eller liten filt i närheten så att du kan täcka och hålla varma foten du inte arbetar med.
  • Gör en kort reflexologi session på dig själv innan du går och lägger dig. Du kommer att dra nytta av en natts sömn om du har avslappnat din kropp och lossnade dina spända muskler innan du går och lägger dig.
  • Zoneterapi ökar flödet av vätskor i kroppen, så var noga med att dricka mycket vatten när du ger dig en behandling.
  • Ställ stämningen för din reflexologi session genom att skapa en lugnande miljö. Dämpa lamporna och spela lite mjuk, melodisk musik.
  • Varningar

    Undvik att dricka alkohol före, under och efter att ha givit dig en reflexologibehandling, som du kan upptäcka behandlingen själv ökar effekten av alkohol. Dessutom kan med hjälp av alkohol i samband med reflexologi skapa mer stress på kroppsorganen som kroppen försöker bearbeta reflexologibehandlingen och rensa din kropp av alkoholen.
  • Zoneterapi är en kompletterande helande konst, och inte en ersättning för professionell sjukvård.
  • Även om det finns många reflexologiska tryckpunkter som kan behandla och lindra vanliga graviditetsjukdomar, finns det några reflexpunkter som, om de trycks för hårt, kan inducera arbetskraft. De är bara inuti din häl, din fots båge och mellan de stora och andra tårna. Det här är alla bra reflexpunkter att arbeta med i arbetet, men undvik dem före ditt förfallodatum.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande