Hur man gör uterinmassage

Om du bara har fött, försöker bli gravid, eller helt enkelt vilja lindra bukbehov, kan livmodermassage, även känd som finansiell massage, vara ett perfekt alternativ. Denna övning bidrar till att omplacera livmodern och förbättra cirkulationen, och kan till och med hjälpa till att få livmodern tillbaka i form efter förlossningen och öka fertiliteten. Öva livmassage hemma genom att försiktigt massera området mellan ditt navel och pubic ben. Du kan också boka ett möte för en Maya-bukmassage, som innehåller uterinmassage som en del av behandlingen.

Steg

Metod 1 av 2:
Massera din livmoder efter födseln
  1. Bild med titeln Gör Uterine Massage Steg 1
1. Urinera innan massage startas. Var noga med att urinera innan du masserar livmodern. En fullständig blåsan trycker mot livmodern, vilket gör att den slappna av och blöder mer omfattande. Tömmer din blåsor gör det också lättare att koncentrera sig på massage.
  • Bild med titeln Gör Uterine Massage Steg 2
    2. Ligga ner någonstans bekväm. Välj en bekväm plats att ligga ner för din massage (e.g. din säng eller en yogamatta). Om möjligt, välj ett tyst rum med väldigt få distraheringar. Ligga helt platt på ryggen.
  • Bild med titeln Gör Uterine Massage Steg 3
    3. Tryck och gnugga buken. Håll din hand platt och använd hela längden på den för att trycka nedåt på buken, börja strax under din navel. När du trycker ner, gnugga din hand i en mild, cirkulär rörelse. Stärka dig själv för kramper eller extra blödning, vilket sannolikt kommer att inträffa under de första ögonblicken i massage.
  • Om smärtstillande medel har godkänts av din läkare, ta ibuprofen innan du masserar livmodern för att minska smärtan från kramper.
  • Bild med titeln Gör uterinmassage steg 4
    4. Sök hjälp från en obstetrikare, sjuksköterska eller barnmorska. För att säkerställa att du utför postnatal livmodermassage ordentligt, fråga din obstetrikare, sjuksköterska eller barnmorska för att visa det innan du försöker själv. Om du är oroad över att massagen inte fungerar, eller att något kan vara fel, kontakta din läkare omedelbart. Tecken på ett problem kan innehålla:
  • Allvarlig buksmärta
  • Smärta vid urinering
  • Yrsel eller svimning
  • Vaginal blödning som blir tyngre över tiden (istället för att få progressivt lättare)
  • Metod 2 av 2:
    Gör livmodermassage för att förbättra fertiliteten
    1. Bild med titeln Gör Uterine Massage Steg 5
    1. Tid din fertilitet självmassage. Uterinmassage bör genomföras vid vissa punkter i din menstruationscykel och undvikas hos andra. Utför din livmodermassage under perioden för ägglossning och ägglossning, när förhållandena är idealiska för insemination.
    • Undvik livmodermassage om du är gravid, eller misstänker att du kan vara, särskilt under första trimestern.
    • Under menstruationsdag rekommenderas det att utföra lättare bukmassage.
  • Bild med titeln Gör Uterine Massage Steg 6
    2. Massera försiktigt din underliv. Uterinmassage för fertilitet bör genomföras i stort sett på samma sätt som postnatal livmodermassage, om inte något mer intensivt på grund av bristen på smärta och känslighet. Använd plattan på din hand och fingrar för att försiktigt trycka och gnugga buken i cirkulära rörelser. Tryck försiktigt på buken, precis ovanför det pubiska benet och tryck uppåt, försiktigt men ordentligt, som om du flyttar livmodern uppåt. Upprepa denna rörelse 15 gånger.
  • Massagen ska vara ca 5 minuter.
  • Om du ska göra en självutterinmassage under menstruationsdagar, utför en ljus cirkulär massage med fingertopparna runt ditt nedre magenområde. Denna mildare massage kan hjälpa till med menstruationsmärta.
  • Bild med titeln Gör Uterine Massage Steg 7
    3. Gör upplevelsen avkopplande. För att förbättra din livmodermassage, spela lugnande musik och använda en lugnande doftolja (e.g. lavendel) när du masserar buken. Stress kan bidra till fertilitetsproblem och påverka din hälsa negativt, så någon avkoppling är fördelaktig för att hjälpa dig att bli gravid. Gruppera din vanliga livmodermassage tillsammans med andra lugnande aktiviteter som yoga, ljusövning eller journalskrivning för ytterligare fördelar.
  • Bild med titeln Gör Uterine Massage Steg 8
    4. Gör själv livmodermassage i 1-3 månader. För bästa resultat, ge dig själv regelbundna livmodermassage under en period av en till tre månader. Genomföra massage dagligen bör utesluta livmodern och rensa eventuella blockeringar som förhindrar uppfattning inom denna tidsram. Regelbunden massering kommer också att förbättra cirkulationen, vilket kommer att ha fördelar för din fertilitet och övergripande hälsa.
  • Under menstruationsdagar, välj en mildmassage i stället för en livmodermassage.
  • Bild med titeln Gör Uterine Massage Steg 9
    5. Få en Maya bukmassage. Maya bukmassage har använts för att öka fertiliteten, förbättra matsmältningen, lätta menstruationskramper och förbättra symtom på klimakteriet. Titta online för massage terapeuter nära dig som övar Maya bukmassage, som blir populär. Planera ett möte för att falla mellan slutet av din period och ägglossning, så många utövare av Maya bukmassage kommer att minska för att genomföra massage när du menstruerar eller kan vara gravid.
  • Bild med titeln Gör Uterine Massage Steg 10
    6. Rådfråga en läkare eller fertilitetsspecialist. Innan du påbörjar eventuella fertilitetsåtgärder, kontakta din läkare för att säkerställa deras säkerhet. Din läkare kan ge dig en hänvisning till en fertilitetsspecialist som kan erbjuda mer omfattande hjälp i dina försök att bli gravid. Du kan också kontakta en organisation som det amerikanska samhället för reproduktiv medicin för mer information om välrenommerade fertilitetsspecialister i ditt område.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande