Hur man gör yoga på din dator

VIDEO

Dator Yoga är ett enkelt och roligt sätt att varva ner på ditt skrivbord. När det görs korrekt kan det hjälpa dina muskler att slappna av och ge dig lite tid att detox. Om du har ett skrivbord eller spendera mycket tid på att stirra på en skärm, kan avancerad dator yoga hjälpa dig att bli lyckligare och uppnå en djupare avkoppling.

Steg

Del 1 av 2:
Avkopplande din kropp
  1. Bild med titeln Gör avancerad dator Yoga Steg 1
1. Använd huvudluckor för att sträcka ut nacken. När du övar dator yoga är det bäst att börja i huvudet och flytta ner. För att göra detta, flytta huvudet i alla riktningar genom att trycka ner nacken och bakåt och vända den från sida till sida. Försök att göra dina rörelser mjuka och beräknade, inte oregelbundna eller ryckiga och ge dig gott tid att slutföra var och en. Varje gång du flyttar till en ny sida, sträck din nacke så långt du kan och hålla den på plats för 3 långa djupa andetag. Upprepa detta i 30 sekunder till en minut.
Expertips
Susana Jones, C-IAYT

Susana Jones, C-IAYT

Certifierad yoga terapeut & pedagogbased i San Diego, Susana Jones är en yoga terapeut och utbildare med 12 års erfarenhet som serverar grupper, individer och organisationer. Hon är certifierad med den internationella föreningen för yoga-terapeuter, registrerad som en E-RYT 500 med Yoga Alliance och har en kandidatexamen från University of Colorado. Susana erbjuder terapeutisk yoga till privata kunder via Shakti Urbana Andmenters studenter av den internationellt ackrediterade själen av yoga. Susana dedicerar sitt arbete till fredligt boende på en hälsosam planet.
Susana Jones, C-IAYT
Susana Jones, C-IAYT
Certifierad Yoga Therapist & Pedagog

Expertrick: Om du inte kan stå upp medan du arbetar på din dator kan du fortfarande göra yoga rutiner genom att sitta mot kanten av din stol med ryggen så rakt som möjligt.

  • Bild med avtagande dator Yoga Steg 2
    2. Utför shrugs, rullar och skift för att slappna av axlarna. För att sträcka ut axlarna, försök shrugging dem, rulla dem fram och tillbaka, eller flytta dem upp och ner. Gör dessa rörelser långsamt nog att du kan känna varje gång dina muskler rör sig. När du sträcker, plocka 2 positioner för att växla mellan, till exempel axlar upp och axlar ner. När du anger den första positionen, andas in och håll positionen i 3 sekunder. Därefter, flytta till den andra positionen och andas ut. Upprepa detta i upp till 1 minut.
  • Bild med avtagande dator Yoga Steg 3
    3. Vrid din överkropp för att lossa din ryggrad. Spinal stretcher är särskilt bra för att lindra spänning orsakad av en dålig sittställning. Att göra dem, håll ner nacken och axlarna och håll din underkropp fortfarande så att du kan fokusera helt på ryggen. Inhale, vrid sedan din ryggrad till ena sidan. Håll den här positionen i 3 sekunder och återvänd sedan till mitten och andas ut. Gör detsamma med den andra sidan, upprepa hela processen i mellan 30 sekunder och 1 minut.
  • Bild med titeln Gör avancerad dator yoga steg 4
    4. Sätt fötterna ner och flytta dem i cirklar till marken själv. Placera fötterna ordentligt på marken och koncentrera sig på deras anslutning till planeten. Visualisera jorden som vänder i ditt sinne, rör sedan fötterna i en cirkulär rörelse, efterlikna hastigheten på den roterande planeten. Ta djupa, långa andetag från ditt membran, som matchar dem till jordens rytm. Gör det här i upp till 1 minut.
  • Bildbeteckningen gör avancerad dator yoga steg 5
    5
    Massage din kropp från huvudet till tå för att slappna av dina muskler. För områden med liten stress kan detta vara så enkelt som att röra din kropp för en fysisk påminnelse om din närvaro på jorden. För områden med mycket stress, tryck djupt i huden och gnid den med kraft för att ta bort så mycket spänning som du kan. När du masserar, fokusera på att frigöra negativitet från din kropp. Massera dig själv så länge du känner är nödvändigt.
  • För att släppa spänningen från dina ögon och ansikte, täck försiktigt områdena med fingrarna eller palmer och flytta dem i en cirkulär rörelse.
  • Del 2 av 2:
    Hitta inre fred
    1. Bild med titeln Gör avancerad dator Yoga Steg 6
    1. Tänk på a mantra För att bättre fokusera dig själv. När du utför andlig yoga kan du recitera en mantra högt eller i ditt huvud hjälpa dig att blockera överflödiga tankar. Den vanligaste mantraen är "om", men något enkelt, lugnande ord eller fras kommer att fungera.
  • Bild med avtagande dator Yoga Steg 7
    2. Ta djupt, fulla andetag för att blockera överflödiga tankar. Placera dina händer på magen och börja ta djupa andetag, inandning och utandning från ditt membran. Fokusera på ingenting annat än din andning tills det börjar känna sig naturlig, andra naturen. Denna process, känd som Breath Sensing, hjälper dig att blockera distraherande, värdelösa och obsessiva tankar samtidigt som man bildar ett djupare förhållande med din andning.
  • Bild med titeln Gör avancerad dator yoga steg 8
    3. Visualisera dig som en kraftfull enhet för att se din plats i universum. Lägg händerna ihop som om du bad. Föreställ dig själv som ett andligt väsen, som Buddha, eller som en samling ren energi. Kom ihåg att du är ansluten till något större, oavsett om det är en gudom, övernaturlig makt eller kosmos. Denna större entitet är där du kommer ifrån, vad du är en del av, och var din energi ligger.
  • Bild med titeln Gör avancerad dator Yoga Steg 9
    4. Skicka goda vibrationer till människor för att hjälpa dig att känna sig mer positiva. Fokusera ditt sinne på någon som, så snart du tänker på dem, framkallar en varm, glad känsla inom dig. Visualisera dem som står med dig och låt idén översvämma dig med positiva känslor. I ditt sinne önskar dem hälsa, säkerhet, lycka och avkoppling, sedan sträcka dina händer ut för att skicka ljus och positivitet till dem. Upprepa detta steg med:
  • Själv, öppna ditt sinne upp för personlig glädje och lycka.
  • Någon du knappt vet, till exempel ett arbete eller en skolkännedom.
  • En person som du ogillar eller har passionerade meningsskiljaktigheter med.
  • Världen och alla i det, oavsett vem de är.
  • Bild med avtagande dator Yoga Steg 10
    5. Be om vägledning som en påminnelse om att du inte är ensam. Håll dina händer framför ditt hjärta och gnugga dem tillsammans. Om du är religiös, tänk på en gudomlig varelse eller upplyst herre och fråga dem om vägledning. Om du inte är religiös, tänk på universum själv eller någon du respekterar djupt, till exempel en familjemedlem eller mentor, och be dem att visa dig vägen. Kom ihåg att, som du tar dina nästa steg i livet, tar du dem inte ensamma.
  • Bild med avtagande dator Yoga Steg 11
    6. Sluta tänka i 1 minut för att hitta fred. Placera dina händer på magen eller benen. Fokusera på din andning när den flyttas till olika delar av din kropp, som ditt huvud, thorax, mage, ben och fötter. Låt dig vara tydlig av alla tankar utom inandning och utandning. Var lugn som din kropp, sinne och anda slappna av.
  • Bild med titeln Gör avancerad dator yoga steg 12
    7. Tänk på ett positivt mål att avsluta din session med. För dina första bilder som utövar dator yoga, tänk på hur du tänker göra dig lyckligare inom en snar framtid, som att fokusera på positiva saker eller helt enkelt vara nöjd med ditt liv. I senare sessioner, flytta dina tankar mot större saker, till exempel hur du kan hjälpa andra eller slutföra dina större livsmål.
  • WikiHow Video: Hur man gör yoga på din dator

    Kolla på

    Tips

    Även om det ofta är förknippade med trossystem som buddhism och hinduism, kan du utöva dator yoga oavsett din tro.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande