Hur man lagar en grillad

Om det fanns en kung av långsam matlagningsstil, skulle rosten vara det. Traditionellt serverades en grill på söndagar när familjer skulle samlas och fest. Lyckligtvis anses roasts nu en häftning av någon veckodags meny. Om du Koka din rost i ugnen eller i en långsam spis, är det en måltid som praktiskt taget lagar sig själv.

Steg

Metod 1 av 2:
Matlagning grillad i en ugn

Del en: Beräkning av matlagningstid och temperatur

  1. Bild med titeln Koka ett steksteg 1
1. Låt köttet "vila". Oavsett om du rostar lamm, fläsk, nötkött, bison eller något annat spel, vill du låta din grillat vila. Det innebär att ta det ur kylskåpet, placera det i en panna (för att fånga några drickningar) och låta den sitta vid rumstemperatur. Om du lagar en liten stek, ska du låta den sitta i ungefär 30 till 60 minuter, medan stora rosta kan sitta i upp till en och en halv timme. Vila grytan tillåter köttet att bli fuktig igen - när det är i kylskåpet tenderar köttet att bli hårdare.
  • Bild med titeln Koka ett steksteg 2
    2. Uppskatta tiden det kommer att ta din rost att laga mat. Generellt kan stekningstiden uppskattas med hur många kilo kött du kommer att laga mat. Den tid du lagar din rosta för kommer att bero på om du vill ha ditt kött sällsynt, medium sällsynt eller medium. Observera dock att varje ugn är annorlunda, medan det här ger en uppskattning av tillagningstiden, bör du fortfarande övervaka köttets interna temperatur för att bestämma när det är gjort.
  • För en sällsynt stek: Tillåt 15 minuters tillagningstid för varje pund av rost. Till exempel, om du hade en 5 pund rost, skulle du laga din rost i 75 minuter om du ville det var sällsynt.
  • För en medium sällsynt rost: Koka rosten i 20 minuter för varje pund. Om du lagade en 5 pund rost, skulle du laga den i 100 minuter.
  • För en medium rost: Tillåt 22 minuters tillagningstid för varje pund. Om du lagade en 5 pund rost, skulle du laga köttet i 110 minuter.
  • Om du lagar en fläskstek, bör du tillåta 20 minuter per kilo av kött.
  • Bild med titeln Koka ett steksteg 3
    3. Förvärm din ugn till rätt temperatur. Detta kommer att bestämmas av den typ av kött du kommer att rostas. Här är stekningstemperaturerna för alla grundläggande köttrödor:
  • Grillat på 325ºF: Lammben eller axelbröd - fläskloin, axel, krona eller ribbstekt- full skinka (med ben eller benfria) - kalvkött-loin eller revben, biff-biff rundspets, rump, botten runt, ögonrundning och fräsch eller corned brisket rost.
  • Rost på 350ºF: Nötkött rib-eye (benlös) eller rib roast (ben-in) - fläsk rib stek.
  • Rost på 425ºF: Nötkött och tri-tip rost- fläskfilébröd.
  • Del två: laga din rost

    1. Bild med titeln Koka ett steksteg 4
      1. Säsong din rost. Traditionellt var Roasts helt enkelt kryddat med salt och peppar. Men du kan också säsong det med vitlök, eller några örter som du tycker om. Om du vill marinera Din rost, du måste göra det ett par dagar innan du planerar att rosta köttet, eftersom Marinade tar en relativt lång tid att absorberas av köttet.
    2. Om din rost har ett lager av svängande fett ovanpå det (som de flesta roasts gör) kan du antingen ströa kryddor ovanpå fettet eller ta bort skiktet av fett (vilket förmodligen hålls nere av strängar, som du ska ta bort) , krydda köttet under, och lägg sedan fettet tillbaka på toppen igen. Fettet kommer att lägga smak för det rostiga köttet.
    3. Bild med titeln Koka ett steksteg 5
      2. Placera ett stativ inuti din rostpanna. Din rostpanna ska vara stor och grunda. Placera ett ställ i pannan och placera köttet på racket. Racket är viktigt eftersom det kommer att hålla köttet separat från sina juicer. Om köttet skulle sitta i sin juice skulle det ånga snarare än att steka.
    4. Bild med titeln Koka ett grillat steg 6
      3. Koka din rost. Du behöver inte övervaka det tills du kommer närmare slutet på den beräknade tillagningstiden. Du behöver en kötttermometer För att göra en bra stek - är nyckeln till roasting att kunna övervaka köttets interna temperatur.
    5. Bild med titeln Koka ett stek Steg 7
      4. Kontrollera den inre temperaturen på roast. När den beräknade tillagningstiden kommer till ett slut måste du kontrollera den interna temperaturen på roasten för att se till att den är lagad ordentligt. Använd en kötttermometer för att kontrollera den inre temperaturen. Ta bort de föremål som anges nedan när de når den angivna temperaturen:
    6. 135ºF: Ta bort nötkött, ögonrunda, nedre rundrot.
    7. 135ºF till 150ºF: Ta bort biff ribeye, revben, tenderloin och tri-tip rost.
    8. 140ºF: Ta bort full skinka.
    9. 140ºF till 155ºF: Ta bort biff runt spetsbenben, axel och skaftbenet.
    10. 145ºF: Ta bort fläskloin, krona och axelrast.
    11. 155ºF : Ta bort kalvköttsliv och ribbröd.
    12. Bild med titeln Koka ett stek Steg 8
      5. Ta bort roast från ugnen. Låt roststödet på en tallrik eller skärbräda som har spår som droppningarna kan springa in. Täcka rosten med pergament eller folie. Roasts fortsätter att laga mat även efter att de har tagits bort från ugnen. Låt små rosta vila i 10 minuter - större rosta bör vila i 15 till 30 minuter. Att låta köttet att vila kommer att hjälpa köttet behåller sin fukt, vilket skapar en juicierbröd.
    13. Ett bra sätt att berätta när din roast är gjort vila är att kontrollera den inre temperaturen igen. Köttet kan skivas och serveras när den interna temperaturen börjar minska.
    14. Bild med titeln Koka ett stek Steg 9
      6. Skär köttet och tjäna. Njut av!

    Gjorde du det här receptet?

    Lämna en recension
    Metod 2 av 2:
    Matlagning grillad i en långsam spis
    1. Bild med titeln Koka ett grillat steg 10
    1. Placera ditt kött i en plastpåse. Medan det här kan låta konstigt, det är faktiskt ett riktigt effektivt sätt att belägga din rost i kryddor. Se till att den påsar du använder är tätbar. När ditt kött är i påsen, tillsätt två matskedar mjöl, ett tesked kosher salt (eller vanligt salt), en halv tesked svartpeppar och två teskedar vitlökspulver. Försegla påsen och skaka väl tills köttet är grundligt belagt i kryddan.
    • Om du följer ett specifikt rostrecept, som s receptborrbärskött, bör du följa krydda riktningar som anges i receptet.
  • Bild med titeln Koka ett grillat steg 11
    2
    Brunt köttet. För att göra detta, placera en matsked olivolja i en stor stekpanna. Ta med den till en hög värme, placera köttet i stekpannan och bara se alla sidor av köttet så att de blir en guldbrun färg. Browning kött lägger smak till grillat.
  • Bild med titeln Koka ett grillat steg 12
    3. Lägg till några grönsaker du lagar mat med din rost. Långsam spis är bra eftersom de är epitomen av "one-pote meal". Helt enkelt genom i ditt kött och grönsaker och din middag kommer att laga sig själv. Placera grönsakerna i spisen före köttet så att de absorberar några av köttets läckra smaker. Traditionell långsammare spisstek är gjord med morötter, potatis och lök, men du kan verkligen laga mat som vegetabiliskt du vill ha. Få kreativitet! Var noga med att skära upp vilka veggies du använder i små bitar så att de lagar sig mer noggrant.
  • Du kan också täcka köttet med grönsakerna, eller omge köttet med grönsakerna - det är verkligen upp till vad du föredrar.
  • Bild med titeln Koka ett steksteg 13
    4. Bestäm vilken vätska du vill laga din rost i. Många väljer att använda en halv kopp biffbuljong för att sakta laga sina rostar i, som den lägger till den naturliga smaken av grillen. Andra använder vin, grädde av svamp soppa, vatten eller en mängd andra ingredienser som worcestershire eller sojasås.
  • Bild med titeln Koka ett stek steg 14
    5. Täck din långsamma spis och vrid den till låg. Hemligheten till en grillning matlagning sakta, så att den absorberar så mycket juice som möjligt. Använd din spisens låga inställning och låt den göra resten av arbetet. Nötköttsrekor bör i allmänhet lämnas i den långsamma spisen i 8 till 10 timmar, medan fläskstöd kommer i allmänhet att göras efter 6 eller 7 timmar.
  • Bild med titeln Koka ett steksteg 15
    6. Ta rosten ur den långsamma spisen. Det borde vara ömt och lätt att skära. Om du upptäcker att din rosta inte är så fuktig som du vill att den ska vara när tillagningstiden är upp, ta den ut ur spisen, klippa den i mindre bitar och returnera den till spisen för att absorbera lite mer av fukten. När det är klart, skiva det och servera bredvid grönsakerna. Njut av!
  • Gjorde du det här receptet?

    Lämna en recension

    Tips

    Få kreativitet. Prova olika kryddor, köttfärger och såser. Detta är en måltid som kan bli så invecklad eller så enkel som du vill.

    Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Saker du behöver

    • Köttstek
    • Svartpeppar och salt
    • Vitlök och andra örter
    • Rostpanna med rack
    • Kötttermometer
    • Stor stekpanna
    • Olja
    • Långsam spis
    • Vatten eller annan vätska att laga mat med
    • Morötter, potatis och andra grönsaker
    • Skärbräda
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande