Hur man rengör din kropp genom att fasta

För var som helst från några dagar till flera veckor kan du hjälpa föryngra din kropp genom att fasta, skära dig från en mängd olika fasta livsmedel. Du kan snabbt dricka juice eller vatten, eller genom att undvika konsumtion helt under en viss tid. I hundratals år har kulturer runt om i världen använt sig som ett sätt att rengöra kroppen. Innan du börjar måste du vara säker på att du är frisk och välutbildad på säkra fastsättningsmetoder.

Steg

Del 1 av 3:
Förberedelser för din snabba
  1. Bild med titeln Rengör din kropp genom fastande steg 1
1. Se till att du är frisk nog för en snabb. Medan målet med ett snabbt är att hjälpa till att rengöra din kropp betyder det inte att alla kan göra det. Om du har vissa hälsoförhållanden, eller inte är friska nog att gå utan fast mat i flera dagar, kan fastande vara farlig för din hälsa.
  • Fast om du har njursjukdom. Cleanses kommer att skapa höga nivåer av kalium och andra mineraler i ditt blod. Eftersom dina njurar inte fungerar ordentligt kan det vara farligt för dig.
  • Om du är diabetiker är det bäst att inte göra en juice snabbt. Att förlita sig på juice för din näring innebär det tunga intaget av sockerarter. Detta kan orsaka att ditt blodsocker spjäll, vilket leder till trötthet, oförklarlig viktminskning, suddig syn, överdriven hunger och törst och långsammare läkningstid för skador och infektioner.
  • Gör inte en juice snabbt om du genomgår kemoterapi. Din kropp kommer att ta i ökade antioxidanter från juice och lägre nivåer av protein.
  • Bild med titeln Rengör din kropp genom fastande steg 2
    2. Prata med din läkare. Innan du genomgår någon väsentlig förändring i din kost, bör du diskutera den med din läkare för att se till att det inte finns andra potentiella problem. De kommer att kunna låta dig veta om det finns vissa aspekter av din hälsa du borde vara orolig för.
  • Om du fastar för en specifik hälsoskäl, bör du se till att göra det under överinseende av en läkare eller dietist. De hjälper dig att hålla reda på dina fysiska mål samt hålla ögonen på varningsskyltar på andra hälsoproblem.
  • Bild med titeln Rengör din kropp genom fastande steg 3
    3. Bestäm hur länge du tänker fort. Det finns inget sätt att göra en rengöring snabbt, och beroende på din erfarenhet och intresse för programmet, kan du snabbt för så lite som en dag eller upp till flera månader. När du tänker på din fastande längd, överväga din hälsa, kostnaden och din förmåga att hålla fast vid programmet.
  • Det finns många olika typer av rengöringsprogram där ute, var och en med sina egna rekommendationer för fast tid. Oavsett vilken du väljer, se till att du följer deras riktlinjer. Att förlänga det snabbt utöver deras rekommendationer kommer det inte att fungera bättre.
  • Om du är ny att fasta, bör du börja med en kort snabb på en dag eller en helg. Om du vill snabbt under längre perioder måste du arbeta dig upp till det.
  • Bild med titeln Rengör din kropp genom fastande steg 4
    4. Ta reda på vad du tänker spendera. Rengöring, antingen genom ett program eller genom att använda din egen juicepress, kan vara dyrt. Rengöringsprogram kan springa till cirka $ 65 till $ 70 per dag, vilket lägger till de flera dagar eller veckor du är på programmet. Juicers är var som helst från $ 30 till $ 300, plus kostnaden för färska frukter och grönsaker att klämma. Se till att du har sparat pengarna du måste gå igenom din rengöring.
  • Bild med titeln Rengör din kropp genom fastande steg 5
    5. Bestrida på vad du behöver. Om du går på ett vatten eller juice snabbt, se till att du beräknar hur mycket vätska du tänker dricka under din snabba. Detta inkluderar hur ofta du tänker dricka, och hur mycket med varje servering. Du vill också vara beredd på vad som kommer nästa.
  • Om du rengör genom ett program, kan de leverera juice för dig. Se till att du inte behöver ytterligare tillskott till den juiceen, och om du gör det, få nog för längden på hela tiden.
  • Se till att du har maten du kommer att bryta den snabba med också. Shopping för mat efter att ha inte ätit i flera dagar eller veckor kan leda till att du köper för mycket av de felaktiga sakerna. Se till att du har massor av lätt smältbara livsmedel som färska frukter och grönsaker, liksom flytande mat som soppa.
  • Del 2 av 3:
    Gör en snabb
    1. Bild med titeln Rengör din kropp genom fastande steg 6
    1. Stanna på schema. Om din snabb innebär att konsumera te eller vätskor vid vissa punkter under dagen, se till att du gör det. I de flesta fall använder du rengöringsjuice som en ersättare för dina vanliga måltider. Att hålla fast vid schemat kommer att hålla ditt matsmältningssystem vanligt och på rätt spår, och hjälper dig att hålla dig disciplinerad med programmet.
    • Om inte annat riktas, är en bra tumregel att ha ett glas juice eller vatten (beroende på din rengöring) under varje vanlig måltidstid. Det betyder ett glas när du vaknar (till frukost), en i middagen (till lunch) och en på kvällen (till middag). Du kan komplettera dessa med mindre glasögon mellan måltiderna för att hålla dig hydratiserad.
  • Bild med titeln Rengör din kropp genom fastande steg 7
    2. Hitta sätt att koppla av. Fastningen är bara en del av rengöring av din kropp av toxiner. Använd denna möjlighet att ta upp andra avkopplingsaktiviteter för att hjälpa till att stressa och återuppliva din kropp. Meditation och yoga är båda goda sätt att hjälpa till att rensa ditt sinne.
  • Meditera. Hitta en lugn plats och komma in i en bekväm sittposition. Stäng dina ögon för att undvika att titta på världen och fokusera på något annat än din stress. Det kan styra din andning, tänka på långsamt flytta var och en av kroppens muskler, eller till och med fokusera på ett avlägset objekt för att utesluta alla andra. Om det hjälper, kan du också upprepa en mantra för att hjälpa till att rensa ditt sinne.
  • Prova yoga. Se till att du har ett tydligt, lugnt utrymme där du kan flytta utan obstruktion eller avbrott. Forskning flera sträckor att göra på egen hand och prova dem. Om du inte är bekväm med att arbeta själv, kan du alltid börja delta i en klass. Om du är nybörjare, starta lätt och öka långsamt frekvensen och intensiteten av din träning.
  • Träna lätt. Fastande betyder att du inte kommer att ta i kalorier och näringsämnen som finns i mat. Om du behöver träna och flytta runt, håll dig till lågintensiv träning. Saker som att gå, eller en kort simning, kan ge dig ett träningspass utan att trycka på din kropp för hårt. Undvik saker som viktutbildning eller långa körningar.
  • Bild med titeln Rengör din kropp genom fastande steg 8
    3. Få regelbunden sömn. Din metabolism kommer att vara lägre när du konsumerar mindre, så du måste spara din energi. Se till att du får en bra mängd sömn, ungefär sju till åtta timmar varje natt, och att du sover på ett normalt schema. Rengöringen är redan en chock för ditt system - du vill inte lägga till en annan genom att ändra hur du sover.
  • För de första dagarna kan du till och med överväga att gå och lägga sig lite tidigare än vanligt. Detta kommer att hjälpa din kropp att anpassa sig till dina förändrade energinivåer.
  • Bild med titeln Rengör din kropp genom fastande steg 9
    4. Avsluta din snabba. Fastande bör vara tillfällig, och du kommer så småningom att behöva gå tillbaka till att äta solida livsmedel. När du snabbt tar du in färre kalorier och näringsämnen som protein. Att sänka din kaloriantal kommer att minska din energi och minska din ämnesomsättning. Om du inte får tillräckligt med protein, börjar din kropp bryta ner muskelvävnad för energi, vilket får dig att förlora muskler istället för fett.
  • Bild med titeln Rengör din kropp genom fastande steg 10
    5
    Lindra tillbaka till att äta. När du är klar, kan du inte bara börja äta som du gjorde före rengöringen. Istället börja med några dagar med fetthaltiga livsmedel, och delta långsamt upp ditt intag av protein och komplexa kolhydrater. Det kan vara upp till en vecka till 10 dagar innan du börjar äta som du gjorde innan du föll.
  • För den första dagen eller två är det bra att äta saker som liknar vad du redan har konsumerat. Dessa är färska frukter och grönsaker, i fast form den här gången, liksom naturliga livsmedel som nötter och frön. Flytande livsmedel som soppa är också bra sätt att lätta dig tillbaka i regelbunden äta.
  • Som ett annat sätt att lätta tillbaka i det vanliga schemat, överväga att byta ut en av dina måltider med ett glas juice. Detta är ett annat bra sätt att undvika överbelastning av matsmältningssystemet när rengöringen är över.
  • Del 3 av 3:
    Försöker olika typer av fastande
    1. Bild med titeln Rengör din kropp genom fastande steg 11
    1. Gå på ett vatten snabbt. En av de enklaste snabba du kan göra är ett vatten snabbt, där du förbrukar ingenting annat än vatten som ett sätt att gå ner i vikt snabbt. Drick en till två kvarts vatten per dag, åtskilda under vanliga måltider. Du kan komplettera den med en bit citron.
    • Din snabb ska inte vara väldigt lång, helst under 72 timmar. Se också till att du rymmer en tid mellan FAST, minst 3 veckor, för att bygga upp din styrka.
    • Du vill undvika att göra mycket av någonting medan du är snabbt, så se till att du är beredd att vila ofta. Om du kan, spendera ditt vatten snabbt i en övervakad reträtt eller klinik, där du kan övervakas noggrant av proffs, är det säkraste alternativet.
    • När det är gjort under medicinsk övervakning kan vattenfasting vara ett säkert och effektivt sätt att normalisera ditt blodtryck. Vanligtvis fungerar det bäst som en gateway till ytterligare kost och livsstilsförändringar, särskilt eftersom du inte kommer att kunna leva av vattnet snabbt i mer än några dagar.
  • Bild med titeln Rengör din kropp genom fastande steg 12
    2. Prova intermittent fastande. Det här är en fastande övning som inte handlar om att inte äta alls, men mer om att ta längre raster mellan måltiderna. Det finns mycket flexibilitet i den här typen av fastande, eftersom du kommer att göra det medvetna beslutet att hoppa över måltiderna. Detta är ett populärt sätt att tänka på att äta bland befolkningen på Paleo Diet.
  • En bra startplan är 16/8 metod, där du begränsar de tider under vilka du äter. Hitta ett åtta timmars fönster, säg 10:00 till 6:00, och bara äta under den tiden. Det kommer att ge dig 16 timmar under resten av den dag där du kommer snabbt.
  • På vissa fastande planer undviker du inte att äta på vissa dagar, men bara konsumera mindre mat. På 5: 2-kosten, till exempel, kan du ersätta en full middag med något litet som en kopp yoghurt eller bit frukt två dagar ur veckan. En del av tricket är att hålla ditt kaloriintag konsekvent på andra dagarna, för att se till att du får rätt antal kalorier.
  • Denna typ av fastande är avsedd att vara knuten till en hälsosammare diet. Se till att du konsumerar näringsrika livsmedel som färska frukter och grönsaker och proteinrika kött. Undvik bearbetade livsmedel och saker som är höga i salt och socker.
  • Det här är inte en bra diet för människor som gillar att snacka några timmar. Dessutom bör diabetiker undvika så långa perioder utan att äta kan orsaka blodsockernivån att bli för låg.
  • Bild med titeln Rengör din kropp genom fastande steg 13
    3. Prova en nybörjares juiceringsplan. Om du aldrig har gjort en juice rensa innan, borde du inte bara hoppa in. Prova en nybörjare snabbt som bara kommer att vara i kort tid. Detta gör det möjligt för dig att se om fastande är rätt för dig, och hjälper dig att komma igång.
  • Du vill ha en mängd olika frukter och grönsaker för din nybörjare kost. Leta efter hårda livsmedel med hög vattenhalt. Dessa inkluderar morötter, äpplen, selleri, betor, ingefära, apelsiner, citroner och löviga gröna. Få en blandning av färger för att få en mängd olika näringsämnen. Blanda och matcha olika grönsaker för att hitta smaker som du gillar. Om du inte gillar vissa grönsaker, behöver du inte äta dem.
  • Drick långsamt. I stället för att göra din juice och ner den så fort som möjligt, hjälp dig själv genom att gå långsam. Ta små sippor, och svälj inte genast. Swish varje sipp runt i munnen lite för att blanda med saliv innan du sväljer.
  • Snabbt i en till tre dagar. Om du är nybörjare blir det svårt att gå mycket längre. Fasta över en helg, fredag ​​till söndag, låter dig bryta in i kosten. Eftersom det är helgen, har du också mer frihet i ditt schema för att göra färsk juice och planera din konsumtion.
  • Bild med titeln Rengör din kropp genom fastande steg 14
    4. Prova mästaren rengöring. En av de vanligaste och populära rengöringsdietterna är mästaren rengöring ett sätt att gå ner i vikt snabbt. Genom att konsumera en speciellt blandad "limonad" -dryck, kanske du kan gå ner i vikt. Var noga med att diskutera din plan för att snabbt med din läkare innan du försöker.
  • Börja med den lätta processen. Några dagar före det snabba, vill du förbereda dig fysiskt och mentalt för rengöringen. Ändra din kost, byta mat till ekologiska frukter och grönsaker, sedan juice.
  • Göra lemonaden. Blanda 2 matskedar färsk citronsaft från en halv citron, 2 matskedar av lönnsirap, 1/10 tsk cayennepeppar och 1 till 2 koppar vatten. Skär citronen i hälften och saft varje halvt separat. Blanda resten av ingredienserna tillsammans med citronsaften i ett glas. Drick det direkt, låt det inte sitta eller vänta.
  • Snabbt i 10 dagar. De flesta master cleanse-utövare kommer inte att rekommendera att gå mindre än 10 dagar. Vissa människor är villiga att driva i 14 dagar, eller till och med så länge som 30 dagar. Första gången du försöker mästaren rengörs, är mer än 10 dagar inte tillrådligt. Efter några gånger genom det snabba har du en bättre känsla av hur det påverkar din kropp och om du kan trycka vidare.
  • Efter ca 10 dagar vill du lätta ut. Börja med apelsinjuice, soppor och buljonger. Ökning av råa och ekologiska livsmedel, och försök att undvika att lägga till bearbetade livsmedel och mejeri.
  • Tips

    Medan hälsofördelarna med fastande fortfarande är varmt debatteras, kan man snabbt vara en bra början att ta mer materiella förändringar i din kost eller liv. Den kontroll som är nödvändig för en kort snabb kan hjälpa dig att utveckla den disciplin som är nödvändig för att ta större kontroll över ditt liv.
  • Din energi kommer att fluktuera under det snabbt beroende på hur långt du är, och hur ofta har du gjort det. Många första timers kommer att känna sitt bästa på andra dagen, eftersom deras lättare matsmältningssystem ger dem mer energi.
  • Det kan finnas ett antal biverkningar som du kommer att uppleva när du fastar, speciellt om du är nybörjare. Vanliga effekter inkluderar huvudvärk, trötthet, svårigheter, humörighet, magont och hungerpangar.
  • Varningar

    Fastande är inte ett effektivt sätt att gå ner i vikt. Du kommer att släppa några pund under det snabbt, men kommer snabbt att få dem tillbaka efter att du har slutat. Faktum är att med din lägre metabolism kommer du förmodligen att få vikt ännu snabbare efter att ha försökt att rengöra. Använd viktminskningen från det snabbt som en början till en hälsosammare livsstil, inte ett sätt att kasta pund.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande