Hur man rengör levern

Levern är det näst största organet i människokroppen och en av de viktigaste, eftersom den är ansvarig för att filtrera skadliga toxiner ut ur blodomloppet. Det finns medicinska program för att avgifta levern, men det finns också flera naturliga, enkla livsstilsförändringar du kan göra det kommer att resultera i en ren, hälsosam lever. Men tanken på detox eller rengöring, är inte stödd av vetenskapliga studier. Var försiktig när du går på dessa dieter, och alltid kvar i kommunikation med din läkare.

Steg

Del 1 av 4:
Dricker de rätta vätskorna
  1. Bild med titeln Rengör leversteget 1
1. Minimera ditt alkoholintag. Varje gång din drink alkohol, filtrerar din lever den ut ur ditt blod, och några av cellerna i din lever dör. Medan levern kan regenerera, kan kronisk alkoholmissbruk hindra det från att reparera sig själv. Om du vill ha en hälsosam lever, klipp ut alkoholen.
  • Bild med titeln Rengör leversteget 2
    2. Drick mycket vatten. Regelbundet vatten och citronvatten kommer både att fungera för en leverrengöring. Avgifta din lever och spola toxiner ut genom att dricka minst 2 quarts vatten varje dag. Att dricka mycket vatten kommer att hålla dig hydratiserad, vilket naturligtvis uppmuntrar cellregenerering. Det kommer också att tillåta levern att filtrera ut fler toxiner och rester, så att det fungerar snabbare och ökar din energinivå.
  • 3. Njut av lite kaffe. Forskning visar att kaffe kan skydda din lever och minska risken för kronisk leversjukdom. Bara begränsa ditt koffeinintag till färre än 400 mg per dag (det finns cirka 95 mg koffein i en kopp kaffe) så att du inte upplever negativa biverkningar som ökat blodtryck och hjärtfrekvens.
  • Bild med titeln Rengör leversteget 3
    4. Lägg till citron i din kost. Drick citronsaft i vatten eller te en gång om dagen. Citronsaft stimulerar leverns gallproduktion för att hjälpa till att driva toxiner ut. Det förhindrar också uppbyggnaden av gallstenar och främjar matsmältningsfunktionen i rörelsen av gastrica.
  • Bild med titeln Rengör leversteget 4
    5. Drick grönt te. Grönt te är rik på katekiner, en typ av växtantioxidant som ökar leverfunktionen och hjälper till att minska fettförvaringen i levern.
  • Bild med titeln Rengör leversteget 5
    6. Drick naturlig frukt smoothies. Frukt som jordgubbar, björnbär, blåbär och hallon förbättrar leverns hälsa. Dessa frukter har organiska syror som sänker sockerblodnivåer, och hjälper dig att bränna fett, vilket minskar dina chanser att feta leversjukdomar.
  • Bild med titeln Rengör leveret Steg 6
    7
    Gör din egen juice snabbt. Fastande är ett säkert sätt att rengöra levern. De flesta snabba innebär att äta bara frukter och grönsaker, eller dricka bara frukt och veggiejuicer, under en viss tid. Det finns många olika rengöringar där ute - du måste välja en som är rätt för din kropp.
  • Du bör överväga att konsultera en nutritionist eller läkare innan du börjar på ett snabbt.
  • Del 2 av 4:
    Äta hälsosam mat
    1. Bild med titeln Rengör leversteget 7
    1. Undvik livsmedel som skadar din lever. Livsmedel som behandlas och innehåller massor av konserveringsmedel, fetter och kolesterol kan orsaka att levern blir överbelastad och täppt med fettrester. Rengör din lever genom att undvika bearbetade eller feta livsmedel för att tillåta levern att blockera sig och regenerera celler.
    • Undvik snabbmat. I synnerhet försök att undvika friterad mat eller konserverat kött (såsom korv, bacon, corned beef, etc.)
    • Undvik dåliga fetter. Fet rött kött, friterad mat och bearbetade fetter bör alla undvikas, eftersom de kan täppa upp din lever. Bearbetade fetter inkluderar margarin, förkortning och hydrogenerade oljor.
    • Undvik konstgjorda sötningsmedel, färgämnen och konserveringsmedel. Det är bäst att gå den naturliga vägen när du rengör din lever.
    • Undvik raffinerade kolhydrater också.
  • Bild med titeln Rengör leversteget 8
    2. Ät dina grönsaker. Vissa grönsaker innehåller näringsämnen som beta karoten som stimulerar leverceller och skyddar levern från toxiner. Mörka, lummiga gröna som spenat uppmuntrar celltillväxt och stimulerar levern, medan betor skyddar gallkanaler i levern från toxinskador. Syfte för 5 portioner av grönsaker dagligen och inkludera de som innehåller leverhjälpande näringsämnen.
  • Greener som främjar leverhälsa inkluderar maskros greener, bitter kalebass, arugula, senap gröna, cikoria och spenat.
  • Bild med titeln Rengör lever Steg 9
    3. Upp ditt vitlökintag. Vitlök har svavelhaltiga föreningar som aktiverar leverenzymer som arbetar för att spola ut några toxiner som kan vara i ditt system. Vitlök innehåller också allicin och selen, två näringsämnen som skyddar levern från skador som orsakas av toxiner. Dessa två näringsämnen hjälper också till avgiftningsprocessen.
  • Om du inte kan stå smaken av vitlök eftersom du bara inte gillar det (eller du är en vampyr) kan du köpa vitlökstillskott på din lokala hälsovård.
  • Bild med titeln Rengör leversteget 10
    4. Äta grapefrukt. Grapefrukt är rik på vitamin C och antioxidanter, vilka båda främjar en hälsosam leverrengöring. Grapefrukt ökar avgiftningsenzymer i levern och har en flavonoidförening som kallas naringenin som får levern att bränna fett istället för att lagra den. Var försiktig dock, eftersom stora mängder grapefrukt kan hämma en leverenzym som kallas cytokrom P450, vilket kan påverka sättet som vissa livsmedel och droger är uppdelade i kroppen.
  • Bild med titeln Rengör leversteget 11
    5. Ät avokado två gånger i veckan. Avokado är läckra och har glutationproducerande föreningar. Dessa föreningar bidrar till att förhindra levern från toxisk överbelastning.
  • Bild med titeln Rengör leveret Steg 12
    6. Äta valnötter. Valnötter har höga nivåer av L-arginin (en aminosyra) glutation och omega-3-fettsyror som hjälper till att rengöra levern av sjukdomsframkallande ammoniak. Extrakt av sina skal används i många leverrengöringsformler.
  • Del 3 av 4:
    Med hjälp av växtbaserade läkemedel
    1. Bild med titeln Rengör leveret Steg 13
    1. Använd ett växtbaserat tillskott. Naturliga örter som Burdock och Maskros rot är alla sagt att hjälpa till att befria kroppen av toxiner samtidigt som de skyddar leverceller och främjar hälsosam leverfunktion. Alla kan hittas i kapsel eller tablettform och maskros rot kommer också i vissa örtte. Att lägga till dessa tillskott till din dagliga kost kan hjälpa till att rengöra din lever och reglera sin funktion.
  • Bild med titeln Rengör leversteget 14
    2. Använd Soya Lecithin. Soja lecitingranuler innehåller fosfolipider som hjälper till att skydda levern. Soja lecitingranuler finns i de flesta hälsokostaffärer.
  • Bild med titeln Rengör leveret Steg 15
    3. Öka ditt magnesiumintag. Magnesium främjar gallproduktion, som i sin tur främjar leverns rengöring. Du kan ta magnesiumtillskott för att öka din leverhälsa.
  • Ett annat sätt att få ditt magnesium är genom att lösa en matsked epsomsalt i varmt vatten och dricka den här blandningen en eller två gånger i månaden. Epsomsalt innehåller en hög mängd magnesium.
  • Bild med titeln Rengör leversteget 16
    4. Lägg till gurkmeja på din kost. Gurkmeja ökar leverns förmåga att producera gall, en viktig del av leverrengöringsprocessen. Det har också varit känt att hjälpa till att regenerera skadade leverceller.
  • Bild med titeln Rengör leveret Steg 17
    5. Börja med att ta mjölktisteltillskott. Mjölktistel främjar levercellernas tillväxt och hälsa.Mjölktistel innehåller silymariner, som är antioxidanter som bekämpar oxidation, en process som skadar leverceller. Det förbättrar också proteinsyntesen i levern.
  • Del 4 av 4:
    Avgifta ditt liv
    1. Bild med titeln Rengör leversteget 18
    1. De-stress ditt liv. Stressiga situationer frigör hormoner och endorfiner i blodet, som i sin tur insättning toxiner i levern och sakta ner det. Eliminera stress i alla delar av ditt liv som du kan.
    • Överväga anti-stress-aktiviteter som yoga och meditation.
  • Bild med titeln Rengör leversteget 19
    2. Använd naturliga husrengöringsprodukter. När du utsätter dig för kemikalier, måste din lever arbeta övertid för att hålla dig frisk. Minska antalet kemikalier du utsätts för genom att använda rengöringsmedel gjorda av naturliga ingredienser. Hjälper också till att använda ekologiska och naturliga produkter för egen personlig hygien.
  • Bild med titeln Rengör leveret Steg 20
    3. Överväg att använda en luftrenare i ditt hem. Ju fler toxiner i luften, desto mer toxiner måste din lever ta bort från din kropp. Luftrenare är särskilt bra investeringar om du bor i staden eller nära en motorväg, som bilar deponerar många toxiner i luften.
  • Bild med titeln Rengör leveret Steg 21
    4. Träna så mycket som möjligt. Övning hjälper dig att upprätthålla en hälsosam kroppsvikt, som i sin tur sänker din risk för fettleversjukdom. Övning förbättrar också leverenzymernas funktion. Överdriven viktutbildning är dock kopplad till förhöjda leverenzymer, varför du borde sluta träna 48 timmar före ett leverfunktionstest.
  • Varningar

    Gallsten är mer benägna att utvecklas hos överviktiga kvinnor och personer med höga triglyceridnivåer. Undvika feta livsmedel och äta en hälsosam kost kan sänka din risk.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande