Hur man kontrollerar ppm med vatten

Om ditt vatten är luktigt och klart, hur i världen kan du berätta vad som är i det? Svaret är att du mäter riktigt, riktigt litet. Delar per miljon (ppm) mäter små mängder ämnen i ditt vatten. Det är faktiskt väldigt enkelt att kontrollera ditt vatten ppm så att du kan se till att det är säkert. För att hjälpa dig, har vi svarat några av de vanligaste frågorna om att testa ppm med vatten.

Steg

Fråga 1 av 5:
Vad är PPM-vattentestning?
  1. Bild med titeln Kontrollera ppm med vattensteg 1
1. PPM vattenprovningsåtgärder ämnen i vattnet. Delar per miljon (ppm) är lika med en del förorening till en miljon delar vatten. PPM-test är ett effektivt sätt att mäta ämnen som klor och salt. För referens är 1 ppm motsvarande 1 eller 2 korn av socker upplöst i ett badkar fullt av vatten.
  • Vissa ämnen och toxiner är så små att de kan mätas i delar per miljard (PPB).
Fråga 2 av 5:
Är ppm och tds samma?
  1. Bild med titeln Kontrollera ppm med vattensteg 2
1. PPM är en mätning av TDS. TD står för totala upplösta fasta ämnen, som är mängden organiska och oorganiska ämnen i vattnet. Det kan innefatta salter, metaller, mineraler och andra ämnen. TDS använder delar per miljon (ppm) som en mätning av fasta ämnen som finns i en volym vatten. Så i huvudsak är TDS och PPM komponenter av varandra.
Fråga 3 av 5:
Hur mäter du ppm i vatten?
  1. Bild med titeln Kontrollera ppm av vatten Steg 3
1. Använd en vattenkvalitetstester för att snabbt testa vattnet. En vattenkvalitetstester är en elektronisk apparat som snabbt testar ppm av ett prov av vatten. Fyll ett glas med vatten, sätt på testaren och sätt in den i vattnet. Vänta en minut eller så tills testaren tar en läsning och kontrollera sedan vattenprovets ppm.
  • Du kan hitta vattenkvalitetstestare vid poolförsörjningsaffärer. Du kan också beställa dem online.
  • Bild med titeln Kontrollera ppm med vattensteg 4
    2. Använd ett färghjulstest för ett enkelt klorprov. Ett färghjulstest används vanligen för att testa poolvatten för att kontrollera klorhalten. Du löser upp en speciell tablett i ett urval av vattnet som får det att ändra färger. Därefter jämför du färgen på vattnet till ett diagram för att få en rad ppm-nivåer av klor i vattnet.
  • En digital colorimeter involverar upplösande speciella tabletter till ett prov av vatten som får vattnet att byta färger, som du kan testa med en speciell mätare. Det är mer exakt än ett färghjulstest.
  • Fråga 4 av 5:
    Vad är den normala ppm av kranvatten?
    1. Bild med titeln Kontrollera ppm med vattensteg 5
    1. Koncentrationer på mindre än 100 ppm är idealiska för dricksvatten. Eftersom kranvatten ofta används som dricksvatten och för uppgifter som tvättfat och bad, vill du att PPM-nivåerna är låga. Ju lägre ppm, desto lägre är mängden totala upplösta fasta ämnen (TDS) i vattnet, såsom oorganiska salter och mineraler som kalcium, magnesium och kalium. Något under 100 ppm är ett bra utbud.
    Fråga 5 av 5:
    Hur många ppm i vatten är säkert?
    1. Bild med titeln Kontrollera ppm vattensteg 6
    1. Det rekommenderade intervallet är mellan 30-400 ppm. Medan det ideala sortimentet för dricksvatten är under 100 ppm, är vatten fortfarande säkert på högre nivåer. Varje vatten med en PPM-nivå under 400 ppm är säkert för saker som badning, tvätt och till och med dricka.

    Tips

    Om ditt kranvatten har högre PPM-nivåer kan du installera vattenfilter som kan minska sina nivåer.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande