Hur man snabbt

Fastande, eller avstå från andra mat och dryck än vatten för en viss tid, praktiseras för att främja fysiskt och andligt välbefinnande. Går utan mat under en längre tid kan vara farlig, så se till att du är frisk nog att snabbt. Oavsett om du försöker en intermittent fastande diet eller observera din tros traditioner, ta försiktighetsåtgärder för att hålla fast vid din snabba. Prata med din läkare i förväg, speciellt om du tar mediciner eller har en historia av eventuella medicinska tillstånd.

Steg

Metod 1 av 3:
Klibbar sig snabbt
  1. Bild med titeln Snabbt steg 1
1. Kontakta din läkare, speciellt om du har några medicinska problem. Prata med en läkare för att se till att Fasting inte kommer att påverka din hälsa negativt. Genomgår en snabb kan ta en farlig vägtull på din kropp om du har en historia av medicinska problem.
  • Dessutom, gravida kvinnor, barn och äldre bör undvika att fasta.
  • Om du är orolig för att fasta för andliga ändamål, kom ihåg att de flesta religioner tillåter undantag för barn, gravida kvinnor, äldre och människor som inte är friska nog att snabbt.
  • Bild med titeln Snabbt steg 2
    2. Förbered din kropp för att snabbt gradvis. Om du aldrig har fastat tidigare tidigare är det svårt att förutsäga hur din kropp kommer att svara. Börja små istället för att skära ut mat helt och hållet under en längre period. Du har en bättre chans att säkert hålla fast med en snabb om du låter dig själv in i den.
  • Du kanske vill börja med att gradvis avveckla några livsmedel eller minska din kaloriförbrukning för 1 dag. Försök till exempel att klippa tillsatt sockerarter från din kost i en vecka, eller äta 50% färre kalorier för 1 dag.
  • Expertips
    Shira Tsvi

    Shira Tsvi

    Personal Trainer & Fitness Instructorshira Tsvi är en personlig tränare och fitnessinstruktör med över 7 års personalutbildning och över 2 år som leder en grupputbildningsavdelning. Shira är certifierad av National College of Exercise Professionals och Ord Wingate Institute för fysisk utbildning och sport i Israel. Hennes övning är baserad i San Francisco Bay-området.
    Shira Tsvi
    Shira Tsvi
    Personlig tränare och fitnessinstruktör

    Experttrick: Ett enkelt sätt att börja äta mindre är att skära varje måltid du normalt skulle äta under hela dagen i hälften. Då, om du känner dig kan du göra dessa portioner mindre.

  • Bild med titeln Snabbt steg 3
    3. Klar ditt kök för att fasta. Oavsett om du är snabbare för att gå ner i vikt, för att bygga disciplin eller för religiösa ändamål, gör ditt bästa för att befria ditt kök av frestelser. Om du lämnar frestande mat och drycker som ligger runt huset, kommer fasta att vara en mycket svårare upplevelse. Undvik att köpa förbjudna föremål före din snabba, och ge någon till hands till vänner eller familj.
  • Tänk på att du borde ha mat i ditt kylskåp och skafferi. Om du observerar Ramadan, till exempel, se till att du har frukter, grönsaker, helkorn och friska proteinkällor för Iftar och Suhoor.
  • Om du är kristen och gav upp godis och choklad för lån, lämna inte dessa saker som sitter ute på disken. Ge någon till hands bort eller och gör ditt bästa för att hålla de saker du har gett upp ur sikte och ur sinnet.
  • Bild med titeln Snabbt steg 4
    4. Undvik att göra hög energi aktiviteter under din snabba. Gör justeringar under din snabb och försök att inte överextera dig själv. Eftersom du inte tar i en vanlig mängd näringsämnen och kalorier, kan krävande aktiviteter leda till svaghet, yrsel eller svimning.
  • Absolut fastande kan inte vara klokt om ditt yrke innebär hårt arbete eller om krävande aktiviteter annars är oundvikliga.
  • Bild med titeln Snabbt steg 5
    5. Distrahera dig själv om du känner dig frestad att fuska. Dagdrömmer om fester kommer bara att öka dina begär, så gör ditt bästa för att bli frestande mat och dricker av ditt sinne. Om du känner dig frestad att njuta av, berätta för dig själv, "sluta. Jag kan styra mina tankar, och jag är engagerad i det här snabbt."Försök att göra en lätt aktivitet, som att spela ett spel, lyssna på musik, trädgårdsarbete eller skriva.
  • Spendera tid med en vän eller släkting kan vara en bra distraktion, så länge de vet att du fastar. Du skulle inte vilja att de skulle föreslå att gå ut på middag eller gripa iskeglar.
  • Undvik att titta på TV, eftersom reklamfilmerna kan fresta dig med bilder av mat och människor som äter. Det kan finnas många livsmedelsrelaterade inlägg på sociala medier också. Försök läsa en bok eller arbeta på ett hantverksprojekt istället.
  • Tänk på att du ska lyssna på din kropp om det säger att något är fel. Försök att känna igen skillnaden mellan att känna sig frestad att njuta av och behöva äta eftersom du känner dig sjuk.
  • Bild med titeln Snabbt steg 6
    6. Försök fasta med vänner, släktingar eller medarbetare. En känsla av samhälle kan hjälpa till att motivera dig att hålla fast vid din plan. Se om en vän, relativ, rumskompis, din partner eller en kollega kommer att ta det snabbt med dig. Du kan hålla varandra ansvarig och ge varandra PEP-samtal när frestelser uppstår.
  • Om du fastar för andliga ändamål kan din trosgemenskap hjälpa dig att hålla dig på spår.
  • Bild med titeln Snabbt steg 7
    7. Sluta fasta om du känner dig sjuk. Röda flaggor inkluderar svaghet, yrsel, förvirring, tunnelvision, svimning och illamående eller kräkningar. Om du upplever någon om symptom under ett snabbt, drick vatten och ät en liten måltid. Din kropp kan ha svårt att hantera tunga livsmedel, speciellt om du är illamående, så gå till crackers, toast eller soppa.
  • Om du inte känner dig bättre 1 till 2 timmar efter att ha en lätt måltid, ring din läkare.
  • Dessa symtom kan vara tecken på en medicinsk nödsituation om du fastar och har ett medicinskt tillstånd sådant diabetes eller njursjukdom, eller om du tar hjärtat eller blodtrycksmedicin.
  • Metod 2 av 3:
    Efter en intermittent fastande diet
    1. Bild med titeln Snabbt steg 8
    1. Begränsa ditt kaloriintag 5 dagar per månad för en enklare plan. Om du går utan mat verkar helt och hållet osäkert eller oönskat, prova en mindre intensiv kost. För 5 på varandra följande dagar varje månad, försök att äta 1/3 till 1/2 så många kalorier som du normalt skulle. Om du är van vid att äta 3000 kalorier per dag, gå för 1000 till 1500.
    • Bortsett från de 5 dietdagarna, äta en normal, hälsosam kost. Packa inte på massor av sötsaker och feta livsmedel under icke-fasta perioder.
    • Du kan också försöka begränsa ditt kaloriintag i 4 på varandra följande dagar, sedan återuppta din normala diet i 10 på varandra följande dagar.
    • Det finns bevis för att kaloristrestriktion efterliknar de positiva effekterna av strikt fastande utan de potentiellt skadliga hälsoriskerna.
  • Bild med titeln Snabbt steg 9
    2. Prova 16: 8 daglig fastighetsdiet för viktminskning. För en daglig fasta diet, försök bara äta fast mat under 8-timmarsintervaller, till exempel mellan 10 a.m. och 6 p.m. Utanför dessa timmar, begränsa din konsumtion till vatten, koffeinfri te och andra icke-koffeinfria, alkoholfria och kalorifria drycker.
  • Intermittent daglig fastighet kan hjälpa till att främja viktminskning. Eftersom du fortfarande möter dina dagliga näringsbehov finns det en lägre risk för negativa effekter.
  • Kom ihåg att undvika binge äta under ditt 8-timmars fönster. Ät en normal, balanserad kost av frukter, grönsaker, mager proteiner (som vitt skinnlöst fjäderfä eller fisk) och hela korn.
  • Bild med titeln Snabbt steg 10
    3. Snabbt för 2 icke-på varandra följande dagar per vecka för att följa 5: 2-kosten. Den 5: 2 fastighetsdiet innebär att äta normalt i 5 dagar i veckan och begränsa dina kalorier i 2 dagar. Till exempel kan du snabbt eller äta färre kalorier på tisdagar och fredagar.
  • På fastiga dagar rekommenderar dietplaner för att konsumera 500 kalorier om du är en kvinna och 600 om du är en man. Men sjukvårdspersonal hävdar att dessa är godtyckliga tal.
  • Eftersom det inte finns några vetenskapliga bevis som återkommer ett optimalt antal kalorier för att konsumera på en fastig dag, försök experimentera och se vad som fungerar för dig. Om du konsumerar 500 till 600 kalorier per dag känner inte rätt, försök att äta 1/3 eller 1/2 av det belopp du normalt skulle.
  • Bild med titeln Snabbt steg 11
    4. Var försiktig med renar och detox dieter. Klibbar till en flytande kost under en längre tid kan vara farlig. Dessutom rekommenderar vissa kraschdieter att dricka opasteuriserade drycker och andra produkter som kan göra dig sjuk.
  • Var misstänksam för dietplaner som lovar att avgifta ditt system. Din kropp avgiftar sig med dina njurar, lever och andra organ.
  • För att hjälpa din kropp att avgifta sig, drick mycket vatten, äta fiberrika livsmedel (som nötter, korn och råa frukter och grönsaker) och konsumera naturligt fermenterade livsmedel (som yoghurt, kimchi och surkål).
  • Metod 3 av 3:
    Fasta för andliga ändamål
    1. Bild med titeln Snabbt steg 12
    1. Lär dig om rollen Fasting Plays i din religiösa tradition. Även om du är välkänd i din tros praxis är det till hjälp att granska syftet att fasta i din religion. I de flesta religioner är fasta meningen att främja moderering, disciplin och hängivenhet. Du kan läsa religiösa texter, fråga ledare på din tillbedjan, eller prata med vänner och släktingar som övar din tro.
    • Att komma bortom den bokstavliga känslan av fastande och reflekterande på sin moraliska och andliga betydelse kan hjälpa till att stärka din lösning.
  • Bild med titeln Snabbt steg 13
    2. Undvik att skryta eller klaga på din snabba. Fasting handlar inte om att skryta till andra människor om hur helig du är eller hur länge du har gått utan att äta. Du borde inte berätta för andra om hur svårt det är eller klagar på din kamp, ​​heller.
  • I stället fokusera på att använda erfarenheten för att förbättra din tro. Kom ihåg, det handlar inte om vad andra människor tycker om dig. Poängen är att odla dygd och hedra principen om din religiösa tradition.
  • Bild med titeln Snabbt steg 14
    3. Stanna för ett ögonblick av bön när du känner dig hungrig pangs. När du känner dig frestad eller hungrig, sluta och säg en bön för att få ditt sinne av saker. Stäng dina ögon och reflektera över det faktum att du gör det här för ett högre syfte.
  • Medan bön kan hjälpa dig att vara motiverad, kom ihåg att det är en skillnad mellan att bli frestad att njuta av och vara sjuk. Om du upplever yrsel, förvirring, tunnelvision, svimning eller annan om symptom är det bäst att äta något.
  • Bild med titeln Snabbt steg 15
    4. Ät välbalanserade tillåtna måltider långsamt. I överensstämmelse med Ramadan, följare av islam snabbt under dagen i ungefär en månad. Fasting för denna tidsperiod kan krävas på kroppen, så det är viktigt att göra det mesta av iftar och suhoor, eller de tillåtna måltiderna efter solnedgången och före soluppgången.
  • Medan tillåtna måltider inte borde vara övertygande bör du fortfarande försöka äta en blandning av frukter, grönsaker, korn och fetthaltiga proteiner. Lyckligtvis, från norra Afrika till de indiska subkontinenten, som traditionellt serveras på Iftar, inkluderar ofta kombinationer av ris, grönsaker, datum, kött, fruktjuicer och mjölk.
  • Försök att äta tillåtna måltider långsamt, och undvik rika, feta livsmedel. Efter att ha fasta hela dagen, kunde gulping ner en tung måltid snabbt göra dig sjuk.
  • Oavsett din tro bör alla tillåtna måltider under längre perioder av fastande vara friska och välbalanserade, och du bör takt dig när du äter.
  • Tips

    Planera en aktivitet för de tider du normalt skulle äta. Du kan vila, läsa, meditera, skriva i en tidskrift, spendera tid i naturen eller umgås med kära. Att ha en plan för de tider du normalt skulle äta kan hjälpa dig att hålla fast vid din snabba.
  • Försök att vara medveten om ditt humör. Om fastande gör dig irriterad och korthärdad, påminna dig om att du är cranky eftersom du är hungrig. Om du inte kan skaka ett dåligt humör, kan det vara bäst att ta ett mellanmål eller lätt måltid.
  • Varningar

    Fast om du har en historia av eventuella ätstörningar. Prata med din läkare, en psykisk hälso-professionell, eller en betrodd älskad om du tror att du kan ha en ätstörning. Om en älskad har uttryckt oro, hör dem ut och få hjälp.
  • Fast om du är gravid eller ammar. Kontakta din läkare innan du fasta om du har en historia av medicinska tillstånd eller ta några läkemedel. Fastande kan påverka hur din medicin fungerar eller leder till oönskade biverkningar.
  • Det är särskilt viktigt att kontakta din läkare om du har diabetes och ta insulin, ta mediciner för högt blodtryck, eller ha något hjärta, njure, lever eller metaboliska förhållanden.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande