Hur man avgiftar dina njurar naturligt

I detta snabba surrande, stressfyllda liv är du utsatt för en mängd olika toxiner. Du kan vända dig till ohälsosamma avlastningar i form av snabbmat, stimulanser som koffeindrycker och festa för att hålla dig. Dina njurar, ett par bönformade organ som ligger i ett hörn av bukhålan, bär bruntet att utsöndra dessa toxiner. När lasten av toxiner blir för mycket för dina njurar att hantera, saktar deras funktion, vilket gör dig mottaglig för njurstenar, infektioner, cyster, tumörer eller njursvikt. Lyckligtvis kan du förbättra dina njurs hälsa med naturliga metoder, som att äta en hälsosam kost.

Steg

Metod 1 av 3:
Avgifta din kost
  1. Bild med titeln Avgifta dina njurar Naturligt steg 1
1. Drick mycket och massor av vatten. Det viktigaste för en vanlig njure detox är att ha ett högt intag av naturligt, rent vatten. Att ha cirka 8 glas vatten per dag (eller mer om du svettar mycket eller är atletiska) hjälper till att filtrera ut de ackumulerade toxinerna. En bra indikation på att du får tillräckligt med vatten skulle passera klart eller blekgul urin som inte är mycket stark lukt. Om urinen är något djupare än en blekgul, betyder det att det är koncentrerat (vilket är normalt för morgonens första urinering). Passande klart urin är en indikation på ett rent filtreringssystem.
  • Vätskor i form av colas, kaffe och kolsyrade drycker är inte en bra ersättning för naturligt vatten.
  • Vissa te och juice kan innehålla vitaminer och mineraler som är till hjälp för dina njurar. Men de kan också innehålla höga koncentrationer av koffein eller socker, vilket kan vara skadligt för dina njurar. Kom ihåg att vatten fortfarande är bäst.
  • Bild med titeln avgifta dina njurar naturligt steg 2
    2. Fyll på kaliumrika frukter. Frukt och grönsaker som är rika på kaliumhjälpmedel vid rengöring av njurarna. Frukt som druvor, söta limes, apelsiner, cantaloupes, bananer, kiwis, aprikoser och pommes frites är alla rika kaliumkällor. Mjölk och yoghurt är också goda källor till kalium.
  • Inklusive dessa frukter i din dagliga diet hjälper till att bibehålla nivån av elektrolyter i ditt blod, vilket då håller njuren som fungerar vid sin optimala.
  • Ett glas tartkörsbärsaft förbrukad dagligen på morgonen eller eftermiddagen är känt för att rensa uppbyggnaden av överskott av urinsyra, en biprodukt av njurfiltrering.
  • Man måste ha en balanserad intag av kaliumrik mat. Överdriven intag av kalium kan leda till ett tillstånd som kallas hyperkalemi, vilket kan bevisa dödlig och orsaka en hjärtstopp. Människor som har njureproblem som njursvikt kan inte ha för mycket kalium. En frisk person får ha upp till 4.7 gram kalium per dag.
  • Bild med titeln avgifta dina njurar naturligt steg 3
    3. Ät gott om tranbär. Tranbär hjälper till att rensa njuren. Tranbär innehåller ett näringsämne som kallas kinin som omvandlar sig till hippurinsyra genom en serie metaboliska förändringar i levern. Hippursyra rensar överskott av urea och urinsyra i njurarna. En koppfull tranbär är tillräckligt för att rengöra njuren varje dag.
  • Vetenskapliga studier har visat att tranbär också är mycket användbar vid behandling som förhindrande av urinvägsinfektioner, eftersom den har antibakteriella egenskaper.
  • Bild med titeln avgifta dina njurar naturligt steg 4
    4. Inkorporera mer korn i din kost. Korn är ett utmärkt korn som används för att rengöra njurarna. Det kan också bidra till att förhindra skador i njuren på grund av okontrollerad diabetes. Observera att korn inte är ett bot, men det kan användas tillsammans med andra metoder för att bibehålla optimal funktion av njurarna. Korn är en helkorn, och att ersätta kornmjöl i stället för raffinerade mjöl är ett bra sätt att inkludera korn i din kost.
  • Ett annat sätt att få mer korn är att suga en handfull korn i vatten på natten och drick samma vatten första på morgonen. Detta rensar och reparerar uppbyggnaden av njurtoxiner.
  • Regelbunden konsumtion av korn kan också bidra till att bibehålla kreatininnivåerna, eller ta ner dem till normala i fallet mediabetiker.
  • Bild med titeln avgifta dina njurar naturligt steg 5
    5. Håll dig borta från saker som alkohol, koffein och choklad. Även om forskare fortfarande argumenterar för detta, den möjliga listan över saker som ska undvikas inkluderar alkohol, koffein, choklad, nötter och bearbetade livsmedel. Dessa kan vara dåliga för dina njurar, och kan också ha en negativ inverkan på din övergripande hälsa. Oavsett om du avgiftar eller inte kan det vara en bra idé att begränsa ditt intag av alla dessa saker.
  • Prata med din läkare om du behöver begränsa ditt intag av alkohol, choklad eller koffein.
  • Bild med titeln avgifta dina njurar naturligt steg 6
    6. Begränsa ditt proteinintag om din läkare rekommenderar det. Om du har njursjukdom, kan du äta en högprotein diet göra ditt tillstånd värre. Ohälsosamma njurar har svårt att filtrera ut avfallet som din kropp producerar när det metaboliserar protein. Fråga din läkare om du ska begränsa hur mycket protein du äter för att skydda dina njurar.
  • För vuxna med njursjukdom som kroniskt njursvikt, rekommenderar National Njurstiftelsen att begränsa det dagliga proteinintaget till endast 0.8 gram (0.028 oz) per 1 kilo (2.2 lb) kroppsvikt. Så, för den genomsnittliga 60 kg (130 lb) vuxen man, bara 48 gram (1.7 oz) gram protein är tillåtet per dag. Detta är ungefär lika med endast 1 skiva av fläskkotelett och 1 skiva ost!
  • Prata med din läkare om detta i förväg. Protein är ett mycket viktigt element i din kost och bör inte undvikas för de flesta individer.
  • Bild med titeln Rök steg 4
    7. Sluta röka Om du är rökare. Rökning kan öka blodtrycket, vilket kan leda till njurproblem. Rökning har också många andra negativa hälsoeffekter, så om du vill bli friskare och detox kan din kropp, ge upp cigaretterna hjälpa.
  • Metod 2 av 3:
    Utforska alternativ medicin
    1. Bild med titeln avgifta dina njurar naturligt steg 7
    1. Prova maskros. Maskros är en ört som används som ett livsmedelstillsats i olika preparat som sallader, dressingar, te, kaffe och choklad. Maskros är rik på kalium och har en diuretisk-liknande verkan, vilket innebär att det hjälper till att avlägsna överskott av vatten från kroppen. Därför är det mycket användbart för att öka urinproduktionen.
    • Som ett rengöringsmedel, tar omkring 10-15 droppar maskros mamma tinktur 3 gånger om dagen är användbar för att detox njurarna och kan säkert fortsättas i upp till 6 månader.
  • Bild med titeln avgifta dina njurar naturligt steg 8
    2. Experimentera med UVA Ursi eller Björnens druva. Detta är ett utmärkt naturtillskott för njure detox. Det bidrar till att reparera inflammation och skada som orsakas av vävnaderna i njuren som ett resultat av infektioner eller stenar. Den innehåller en glykosid som kallas arbutin som har antimikrobiella egenskaper, vilket bidrar till att behandla urinvägsinfektioner.
  • Det har också en muskelavslappnande handling som hjälper till att sänka svullnaden i urinvägarna eller musklerna. Det neutraliserar urinens sura innehåll och därigenom lindrar den brinnande smärtan som orsakas av infektioner.
  • Det är allmänt säkert att ta detta tillägg. Men du borde inte ta det om du är på antipsykotiska droger som litium. UVA URSI kan störa hur kroppen blir av med litium. Detta kan leda till en hög nivå av litium i blodet, vilket kan vara giftigt eller dödligt.
  • Bild med titeln avgifta dina njurar naturligt steg 9
    3. Överväga att använda gokshura. Detta är ett ayurvediskt tillägg som ökar njurhälsan och är fördelaktigt för dem som lider av återkommande urinvägsinfektioner samt återkommande njurstenar. Det hjälper till att upprätthålla urinflödet och kyler också och lugnar urinmembranen och därigenom lindrar smärtan. Det har också antibiotiska egenskaper och kan hjälpa till med blåsinfektioner.
  • En kapsel av Gokshura kan förbrukas en eller två gånger om dagen för att upprätthålla njurfunktionen.
  • Bild med titeln avgifta dina njurar naturligt steg 10
    4. Titta på att använda europeiska barberry. Detta är ett gammalt tillägg som är känt för att spola ut renala stenar. I homeopati kan en modert tinktur beredd från denna ört, känd som Berberis vulgaris, hjälpa till att lindra patienter från renal kolik. Men storleken på stenarna bör vara mindre än urinrörets diameter, annars kan en större sten skada urinrörets epitel när det försöker komma ut.
  • 10-15 droppar av modert tinktur blandat med ett litet vatten taget 3 gånger om dagen kan spola ut stenarna inom några veckor.
  • Metod 3 av 3:
    När ska man söka sjukvård
    1. Bild med titeln lindra ryggsmärta naturligt steg 17
    1. Se din läkare om du har symtom på njursjukdom. Om du är oroad över att du kanske har problem med dina njurar, är det viktigt att få en medicinsk diagnos och behandling så snart som möjligt. Ring din läkare omedelbart om du har symtom som:
    • Illamående, kräkningar eller ändringar i aptit
    • Trötthet, svaghet eller svårighet att sova
    • Svårigheter urinering eller en förändring i hur mycket du urinerar
    • Muskeltryck eller kramper
    • Svårighet att koncentrera sig
    • Svullnad i dina fötter eller anklar
    • Kliande hud
    • Bröstsmärta eller andfåddhet
  • Bild med titeln Vet om du har njureproblem Steg 2
    2. Sök läkare om du har njursmärta. Smärta i njurarna kan vara ett tecken på njurstenar, en infektion eller någon annan allvarlig komplikation. Ring din läkare omedelbart om du har symtom som en långvarig, tråkig smärta i din sida eller på ena sidan av ryggen, feber, kroppsvärk, trötthet eller illamående och kräkningar. Låt dem veta om du nyligen har haft en urinvägsinfektion.
  • Ring nödtjänster eller gå till akutrummet om du har svår njure smärta som plötsligt kommer, eller om du har njursmärta tillsammans med blod i urinen.
  • Bild med titeln Undvik att irritera ett sårsteg 1
    3. Kontakta din läkare innan du ändrar din kost. Dietbehoven hos personer med njursjukdom skiljer sig från personer med friska njurar. Innan du börjar göra ändringar i din kost, prata med din läkare om dina njurs hälsa och ta reda på vilka livsmedel som är säkra och fördelaktiga för dig.
  • Till exempel kan de flesta dra nytta av att lägga till mer kalium till deras kost, och att få tillräckligt med kalium kan bidra till att förhindra utvecklingen av njurstenar. Men om du har njursjukdom, kan äta mat som är hög i kalium vara skadlig.
  • Bild med titeln Undvik hyperemesis Gravidarum Steg 10
    Bild med titeln Undvik hyperemesis Gravidarum Steg 10
    4. Be din läkare om att ta örter och kosttillskott. Innan du tar något kost eller tillägg eller ört är det väldigt viktigt att prata med din läkare om de möjliga riskerna och fördelarna. Vissa kosttillskott kan interagera farligt med mediciner, och de kan också göra ditt tillstånd värre om du redan har njursjukdom. Fråga din läkare om de kosttillskott du är intresserade av är sannolikt säkra eller hjälpsamma för dig.
  • Innan du försöker ett tillägg, ge din läkare en fullständig lista över andra receptbelagda läkemedel, receptfria läkemedel, vitaminer eller kosttillskott du tar.
  • Låt dem veta om du har några andra hälsoförhållanden, eftersom det också kan påverka vilka kosttillskott som är säkra för dig.
  • Bild med titeln Undvik hyperemesis Gravidarum Steg 21
    5. Följ noggrant igenom läkarmottagningen. Om du har diagnostiserats med njurvillkor eller riskerar att utveckla en, är det viktigt att arbeta nära din läkare för att se till att ditt tillstånd är under kontroll. Besök din läkare så ofta som de rekommenderar för kontroller och laboratorier, och tveka inte att ringa dem mellan möten om dina symptom förändras eller du har några problem.
  • Ta några läkemedel enligt din läkare, och följ noggrant sina rekommendationer för att ta hand om dig själv hemma.
  • De kan rekommendera att göra ändringar i din kost och livsstil tillsammans med med hjälp av medicinska behandlingar.
  • Tips

    Få ditt blodtryck kontrollerat regelbundet eftersom det finns en länk mellan högt blodtryck och njureproblem.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande