Hur man släpper vattenvikt

Viktökning på grund av vattenretention kan få dig att känna sig uppblåst och obekväma. Lyckligtvis kan du snabbt släppa överflödig vattenvikt med några enkla steg.

Steg

Metod 1 av 2:
Justera din kost
  1. Bild med titeln Drop Water Vikt Steg 1
1. Drick mer vatten. Det kan tyckas motsägelsefullt att försöka förlora vatten genom att konsumera vatten. Men vistas hydratiserad är viktigt för att hjälpa dina kroppslösa vätskor (inklusive vatten) och rengör din kropp av vilken mat som helst som kan orsaka uppblåsthet.
Om din kropp är uttorkad kommer den att lagra vatten för att kompensera,
vilket leder till mer vattenvikt. Se till att du har minst åtta glas vatten om dagen.
  • Försök att sippa, snarare än chug, vatten. Njutning av vatten gör att din kropp kan smälta mat ordentligt. Chugging vatten kan faktiskt göra din mage svälla upp.
  • Bild med titeln Drop Water Vikt Steg 2
    2. Minska ditt saltintag. Att äta höga mängder natrium kan få din kropp att lagra vatten och leda till uppblåsthet. Din kost bör innehålla högst 2000-2500 mg natrium om dagen för att låta din ämnesomsättning fungera ordentligt utan att leda till vattenretention.
  • Undvik konserverade soppor och frysta måltider som salt används som konserveringsmedel i dessa livsmedel. Gå för färskt kött från slaktaren över deli kött, vilket är fullt av natrium.
  • Använd bordsalt sparsamt i din matlagning och använd mindre kryddor i maten för att skära ner på natrium.
  • Undvik färdiga salladsförband och såser, eftersom dessa ofta är höga i natrium. Ost är också en hög natriummat, så skära tillbaka på ost om möjligt.
  • Bild med titeln Drop Water Vikt Steg 3
    3. Ät mer fiber. Att konsumera fiberrika livsmedel hjälper till att rengöra din urinvägar, njurar och din kolon, vilket släpper ut överskott av vätskor.
  • Ha en frukost hög i fiber, som en skål med fullkornspannmål, eller lägg till några matskedar av linfrö Till din frukostflingor, din yoghurt, eller din morgon smoothie. Linfrö är hög i fiber och omega-3 fettsyror. De kan males i en kaffekvarn eller en matberedare för att sedan lägga till mat.
  • Har ångad eller råa grönsaker som en del av din lunch och middag.
    Undvik att koka eller rosta dina grönsaker
    Eftersom detta tar bort många näringsämnen och frisk fiber.
  • Var noga med att snacka på frukter som blåbär, jordgubbar, hallon och björnbär, som är fyllda med fiber och andra antioxidanter.
  • Bild med titeln Drop Water Vikt Steg 4
    4. Konsumera mer kaffe, te eller tranbärsjuice. Kaffe och te är kända diuretika, vilket hjälper till att släppa vätskor från din kropp. Balka alltid ditt kaffe och teförbrukning med glas vatten för att förhindra uttorkning.
  • Du kan också dricka tranbärsjuice, ett naturligt diuretikum som hjälper till att spola toxiner och vätskor från din kropp.
  • Metod 2 av 2:
    Justera din livsstil
    1. Bild med titeln Drop Water Vikt Steg 5
    1. Tillbringa tid i en bastu eller ett ångbastu. Svettning ut vatten är ett av de snabbaste sätten att släppa vattenvikten. Om du har tillgång till en bastu eller ett ångbastu, ta en 30 minuters blötläggning för att sveta ut vätskorna och toxinerna i din kropp.
    Spendera bara 30 minuter åt gången i bastun för att undvika uttorkning.
    Du kommer sannolikt att få vattenvikten tillbaka efter att ha druckit eller ätit, men det här är ett bra sätt att tillfälligt kasta vattenvikt för natten.
  • Bild med titeln Drop Water Vikt Steg 6
    2. Klipp tillbaka på din alkoholkonsumtion. Att dricka alkohol kan leda till uttorkning, vilket kommer att tvinga din kropp att lagra överskott av vatten för att hålla sig hydratiserad. Undvik det glaset vin eller pint öl före och efter träning för att hålla sig hydratiserade och hoppa över alkoholhaltiga drycker för natten om du vill undvika att bära någon vattenvikt.
  • Bild med titeln Drop Water Vikt Steg 7
    3. Justera din träningsrutin för veckan. Få ditt hjärta att pundna för att pumpa färskt blod och syre till alla dina vävnader, öka cirkulationen av kroppsvätska och hjälpa det utsönska systemet att bli av med avfall. Öka frekvensen och intensiteten i ditt träningspass för veckan för att uppmuntra din kropp att släppa vattenvikt genom svett. Övning lyfter också dina kortisolnivåer till en hälsosam nivå, vilket hjälper dig att arbeta genom stress och spänning.
  • Intervallträning med hög intensitet (HIIT)
    kan hjälpa dig att bränna fett och svettas med vattenvikt. Denna typ av träning är strukturerad kring enkla, intensiva övningar, följt av korta brister för återhämtning eller vila.Du kan utföra HIIT-övningar med gymutrustning eller en träningsmatta och några fria vikter. Det finns flera populära HIIT-program listade här.
  • Dietary förändringar och övningar för att släppa vattenvikt

    Mat och drycker måste falla vattenvikt

    Stöd WikiHow och Lås upp alla prover.

    Mat och drycker för att undvika att släppa vattenvikt

    Stöd WikiHow och Lås upp alla prover.

    Veckovis träningsrutin för att släppa vattenvikt

    Stöd WikiHow och Lås upp alla prover.

    Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Varningar

    Rådfråga alltid en läkare innan du utför någon typ av ändring till din kost eller träningsplan.De ovan nämnda stegen är endast för tillfällig vattenförlust.De är inte avsedda att ersätta en hälsosam, kalori reducerad diet och adekvat fysisk aktivitet för långvarig viktminskning.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande