Hur spola dina njurar

Njurar filtrera och ta bort avfall från kroppen, liksom balansering av salthalten och andra viktiga näringsämnen. Genetisk predisposition och användning av giftiga ämnen kan minska din njurfunktion. Njurhälsa är mycket viktigt för din övergripande hälsa. Spola dina njurar betyder att du väsentligen sköljer dem. Om du vill spola dina njurar finns det flera steg du kan ta för att se till att du gör det på ett sätt som är friskt och fördelaktigt för din kropp.

Steg

Metod 1 av 3:
Äta och dricka för dina njurar
  1. Bild med titeln Spola dina njurar Steg 1
1. Håll hydratiserad. Långvarig uttorkning kan förhindra att dina njurar fungerar ordentligt. Drick när du känner dig törstig och dricker nog för att hålla din urin färglös eller blekgul. Det är en myt att ytterligare vatten bortom denna baslinje hjälper till att spola dina njurar, men det kommer att bidra till att förhindra njurstenar i riskgrupper.
  • Bild med titeln Spola dina njurar Steg 2
    2. Balansera din kost. De livsmedel du äter är mycket viktiga för din njure hälsa. När du försöker spola dina njurar, var uppmärksam på din kost. Du bör alltid sträva efter att äta hälsosamt, men det är särskilt viktigt när du rengör ett stort organ som dina njurar. En hälsosam, balanserad diet hjälper till att förhindra högt blodtryck och diabetes, de två stora orsakerna till njurskador.
  • Watermelon är en bra mat att lägga till i din kost. Den innehåller mycket vatten, och fungerar som ett diuretikum, vilket hjälper till att spola toxinerna från dina njurar.
  • Ät fler bär. Tranbär och hallon i synnerhet kan hjälpa till att befria dina njurar av oönskade ämnen.
  • Pumpa frön innehåller många kraftfulla antioxidanter som kan bidra till att förbättra njurfunktionen. Överväg att lägga till dem i din kost som ett hälsosamt mellanmål.
  • Bild med titeln Spola dina njurar Steg 3
    3. Minska ditt natriumintag. Dieter som är höga i natrium leder till en större risk för högt blodtryck. Detta kan leda till extra belastning på njurarna. Att minska natrium i din kost är ett utmärkt sätt att främja övergripande hälsa, särskilt för dina njurar.
  • Ät färska frukter och grönsaker. Färska sorter innehåller lägre mängder natrium än de konserverade alternativen.
  • Läs etiketter. Börja skanna ingredienslistor för att se till att de livsmedel du köper har inte hög natriumhalt. Konserverade soppor är en uppenbar att undvika. Jämför produkter för att du ska köpa den med de lägsta mängderna natrium. Leta efter produkter som annonseras som lågnatrium.
  • Bild med titeln Spola dina njurar Steg 4
    4. Drick naturjuice. Eftersom dina njurar är din kropps filtreringssystem, kan de samla upp några byggnader. Att dricka naturlig juice utan tillsats av sockerarter är ett bra sätt att hålla sig hydratiserad medan du levererar näringsämnen till din kropp.
  • Tranbärsjuice är ett av de mest effektiva valen för njure rengöring, eftersom det hjälper till att minska mängden kalciumoxalat, vilket kan orsaka njurstenar. Leta efter juice som är alla naturliga och har inget tillsatt socker.
  • Bietjuice är också en bra juice. Den innehåller Betaine, som kan hjälpa till att ta bort uppbyggnad av många ämnen.
  • Den naturliga surheten i citronsaft hjälper till att spola dina njurar. Tillsätt vatten för att skära den skarpa smaken.
  • Bild med titeln Spola dina njurar Steg 5
    5. Ta växtbaserade kosttillskott med försiktighet. Många örter används traditionellt för att behandla njureproblem, men att överusa dem eller ta dem i kombination med andra örter eller medicinering kan sluta och orsaka mer skada än bra. Prata alltid med din läkare innan du börjar något kosttillskott.
  • Mjölktistel och grapefruktfröextrakt är alla exempel på naturopatiska njurbehandlingar. Växtbaserade produkter är vanligtvis bäst som te, gjord genom att steeping örten i varmt vatten i 5 till 10 minuter.
  • Kosttillskott är särskilt riskabelt om du har en njursjukdom, eller om du tar andra mediciner. Även fördelaktiga kosttillskott som vitamin C eller tranbärstabletter kan backfire om de tas i stora mängder.
  • För att undvika förorenade produkter, leta efter kosttillskott med en försegling av godkännande från en oberoende organisation, till exempel Consumer Lab, NSF International eller U.S. Farmakopei.
  • Bild med titeln Spola dina njurar Steg 6
    6. Prova en rengöring. En njure rengöring är ett bra sätt att "återställa" din kropp och börja nya, friska vanor. Konsekventa hälsosamma förändringar är säkrare och effektivare än extrema förändringar, så känner inte behovet av att designa en ansträngande reningsutmaning. Några dagar - eller till och med bara en dag - av rengöring kan ha bra resultat.
  • När du gör en rengöring, äter du bara specifika livsmedel och vätskor. Dessa inkluderar frukter, som tranbär och örter, som marshmallow root. Leta efter recept som gör att du kan integrera dessa livsmedel i dina måltider.
  • Rengöring innebär att du också behöver undvika vissa livsmedel som stressar dina njurar, särskilt alkohol och koffein. Om du är i riskzonen för njurstenar, undvik också choklad, nötter, te, vete kli, betor gröna, jordgubbar, rabarber och spenat.
  • Metod 2 av 3:
    Stödja dina njurar
    1. Bild med titeln Spola dina njurar Steg 7
    1. Träna regelbundet. Fysisk träning kan hjälpa dig att undvika viktökning och högt blodtryck, vilka båda lägger onödigt tryck på dina njurar. Att hålla din kropp frisk kan hjälpa dina njurar att fungera ordentligt. Syfte att få minst 20 minuters fysisk aktivitet varje dag.
    • Leta efter en aktivitet som du tycker om. Till exempel, om du gillar att gå, rekrytera en vän och planera ett stående datum för att utforska ditt grannskap. Om du gillar att simma, leta efter en gemensam pool i ditt område.
    • Om du är ny att träna, kontakta din läkare innan du börjar något program.
  • Bild med titeln Spola dina njurar Steg 8
    2
    Sluta röka. Om du röker, kan sluta hjälpa till att förbättra inte bara din övergripande hälsa, men det kommer mycket att gynna dina njurar. Rökning hindrar blodflödet till vitala organ, inklusive dina njurar. Det betyder att de inte effektivt kan spola toxiner från din kropp.
  • Att sluta röka är svårt, men det finns många resurser du kan använda. Fråga din läkare om medicinering eller nikotin cessation produkter som gummi eller fläckar.
  • Bild med titeln Spola dina njurar Steg 9
    3. Ta läkemedel enligt anvisningarna. Även om det finns många fördelar med mediciner kan det också finnas biverkningar. Vissa receptbelagda läkemedel har varit kända för att skada njurarna. Se till att du diskuterar den här möjligheten när din läkare utfärdar dig ett recept.
  • Övergripande smärtmördare - speciellt NSAIDS som Ibuprofen, Aleve och Motrin - kan också orsaka skador på njurarna om de tas regelbundet. De är bra för tillfällig användning, men prata med din läkare om alternativ om du behöver behandla kronisk smärta och har oro över din njure hälsa. Acetaminofen anses allmänt säkrare.
  • Metod 3 av 3:
    Förstå njurhälsa
    1. Bild med titeln Spola dina njurar steg 10
    1. Lär dig varför dina njurar är viktiga. Du kommer bättre att kunna ta hand om dina njurar om du förstår hur viktigt de är för din hälsa. Dina njurar tar bort avfallet från din kropp - tänk på det som ditt filtreringssystem. Utan dina njurar kan dina nivåer av natrium och kalium nå skadliga nivåer.
    • Försök att skapa vanor som leder till god övergripande hälsa. Till exempel, försök att begränsa din koffein och alkoholintag. Du får se flera hälsofördelar, och dina njurar kommer tacka dig.
  • Bild med titeln Spola dina njurar Steg 11
    2. Känn riskerna med dålig njurhälsa. Kronisk njursjukdom är den vanligaste njursjukdomen. Om tillståndet kvarstår kan det leda till att dina njurar misslyckas, vilket betyder att avfallet inte filtreras korrekt. Symptom på njursjukdom inkluderar utmattning, illamående, ökad eller minskad urinering, flytande uppbyggnad (vilket kan orsaka andfåddhet) och en ökning av kaliumnivåerna.
  • Kronisk njursjukdom orsakas typiskt av högt blodtryck eller diabetes. Om du lider av något villkor, har ett läkare att testa din njurfunktion minst en gång om året.
  • Njurstenar är en annan vanlig sjukdom. Dessa är fasta partiklar, ofta bildade av mineraler, och kan vara mycket smärtsamt. Symtom inkluderar smärta (ibland extremt svår och stabbing) i ryggen, flanken och buken, liksom och svårigheter och smärta under urinering.
  • Bild med titeln Spola dina njurar Steg 12
    3. Prata med din läkare. Om du misstänker att du har en njursjukdom, bör du söka läkarvård. Var noga med att beskriva dina symptom så specifikt som möjligt för din läkare. Du kan också begära information om att förebygga njursjukdomar.
  • Tips

    Prata med din läkare innan du börjar en over-the-counter njure rengöring, speciellt om du har hög risk för kronisk njursjukdom. Din läkare kan föreslå ett välrenommerat och reglerat varumärke.

    Varningar

    Okontrollerad diabetes kan också orsaka skador på njurarna, och i vissa fall orsaka njursvikt - därför är det viktigt att behandla din diabetes tillräckligt med hjälp av din läkare.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande