Hur man bryter sig snabbt

När du kommer ut ur en snabb, är det viktigt att underlätta din kropp tillbaka i processen att smälta regelbundna livsmedel. Eftersom ditt matsmältningssystem har sannolikt minskat enzymproduktion och påverkat slemfoderet i magen, kan översätta eller intag av vissa livsmedel för snabbt få dig att uppleva hälsoproblem som illamående, magont eller diarré. Introducerar regelbundna livsmedel långsamt och strategiskt hjälper dig att bryta ett snabbt säkert, utan att störa ditt matsmältningssystem.

Steg

Del 1 av 4:
Bryta den snabba (dag ett)
  1. Bild med titeln Bryt ett snabbt steg 1
1. Ställ in en tidslinje beroende på hur länge du har fastat. Du vill se till att du vet vad tidsramen är för att bryta av det snabbt. Oftast bestämmer längden på det snabba längden på tiden som spenderas av det snabbt. Hoppa inte över den första brytningen av det snabbt om du inte vill känna dig sjuk och helt ångra allt ditt hårda arbete.
  • För längre tid (mer än 7 dagar) kommer du att vilja lägga undan fyra dagar för att bryta dig snabbt. De första par dagarna kommer att begränsas till de stora grunderna innan du börjar lägga till fler saker.
  • Lägg åt sidan en till tre dagar för att bryta det snabbt om du gör en kortare snabb (ungefär en vecka). Den första dagen kommer att vara dagen för bara fruktjuice och kanske lite buljong. Beroende på hur du känner kan du flytta igenom stegen snabbt under de närmaste 2 dagarna.
  • För en en-dagars snabb, lägg åt sidan en till två dagar för att återhämta sig från den. Ditt system kommer inte vara lika stressat, men det betyder inte att du bara kan hoppa in och börja äta skräp.
  • Bild med titeln bryta ett snabbt steg 2
    2. Gör en måltidsplan. Ett sätt att göra det lättare att hålla sig på schema och inte börja äta saker du inte borde göra för att göra en specifik måltidsplan för hur länge du behöver presentera mat tillbaka i ditt system. Ett exempel på en måltidsplan (för att bryta en fyra dagars snabb) kan vara:
  • Dag ett: två 8-uns koppar frukt / veggie (morot, några gröna, banan, äpple) juice som späds 50/50 med vatten 4 timmar från varandra.
  • Dag två: mer utspädd veggie / fruktjuice, med benbuljong och 1/2 kopp frukt (päron och vattenmelon) varannan timme).
  • Dag tre: en kopp yoghurt och fruktjuice till frukost, ett mellanmål av 1/2 kopp vattenmelon och veggiejuice, en lunch med vegetabilisk soppa och fruktjuice, ett mellanmål av 1/2 kopp äpple, middag greener med yoghurt som dressing och fruktjuice.
  • Dag fyra: Ett mjukt kokt ägg till frukost med fruktjuice, yoghurt och bär som ett mellanmål, några kokta bönor och grönsaker till lunch, ett äpple och några nötter som ett mellanmål, en hardy veggie soppa till middag med fruktjuice.
  • Bild med titeln bryta ett snabbt steg 3
    3. På dag ett fokuserar du övervägande på att dricka frukt eller grönsaksjuice. För den första pausen, speciellt om du har fastat för ett tag, måste du börja med att hydrera din kropp. För detta ändamål, den första dagen, eller två, behöver du bara dricka utspädd frukt / veggiejuice.
  • För att bryta den snabba, drick en 8-uns kopp utspädd frukt eller veggiejuice. Undvik det slag som har extra sockerarter och tillsatser. När allt kommer omkring har du bara det här av ditt system.
  • På 4 timmar drick en annan 8-uns kopp utspädd frukt eller veggiejuice.
  • Bild med titeln bryta ett snabbt steg 4
    4. Komplettera din frukt / grönsaksjuice med vegetabiliska eller benbuljonger. Beroende på hur din kropp känner, i ytterligare 4 timmar, kan du börja lägga till lite vegetabilisk eller benbuljong i din regim.
  • Prova detta recept på kycklinglager eller köttbuljong Om du är äventyrlig och kan hjälpa dig från nibbling på kött medan du gör det.
  • Du ger din kropp tillräcklig tid mellan mat eftersom du inte vill överbelasta ditt system. Det kommer att ha svårt att bearbeta och smälta ny mat, även buljonger, om du lägger en massa mat i det direkt.
  • Del 2 av 4:
    Bryta den snabba (dag två)
    1. Bild med titeln bryta ett snabbt steg 5
    1. Börja med att introducera rå frukt i din kost, speciellt om din snabb var på den kortare sidan. Om du fastade i några veckor eller längre är det förmodligen en bra satsning för att fortsätta en stadig kost av frukt / veggiejuice och aktier eller båda. Annars är det dags att flytta till hela frukten. Det beror på att många frukter har ett högt vatteninnehåll och lätt smält, samtidigt som det är högt i näringsämnen och energi. Ditt system behöver mat som lätt assimileras och får ditt matsmältningssystem utan att det måste fungera för hårt.
    • Du kommer att börja introducera små mängder frukt runt slutet av den första dagen och andra dagen.
    • Några av de bästa frukterna att äta är: meloner (särskilt vattenmelon), druvor, äpplen och päron. Det här är lätta på systemet.
  • Bild med titeln bryta ett snabbt steg 6
    2. Under denna tid, undvik citrusfrukter som citroner eller apelsiner och fibrösa frukter som ananas. De fibrösa frukterna är svårare för din kropp att smälta och de mycket sura frukterna kan orsaka obehag.
  • Bild med titeln bryta ett snabbt steg 7
    3. Lägg till i yoghurt. Du vill verkligen äta yoghurt under de snabba. Yoghurt hjälper till att repopulera din matsmältningsorgan med bra bakterier och enzymer som det snabbt har tagit bort det. Dessa probiotika kommer i sin tur att göra det lättare för dig att smälta mat.
  • Introducera den här på andra dagen, eller när du presenterar frukten. Du vill ha de enzymer i ditt matsmältningssystem så snart som möjligt, utan att överbelasta systemet.
  • Se till att du använder osötad yoghurt, eftersom socker (bearbetat socker, inte det slag som är i frukt) kommer att känna dig värre.
  • Bild med titeln bryta ett snabbt steg 8
    4. Var uppmärksam på din kropp under den här tiden. Din kropp kommer att berätta om du flyttar för snabbt. Vissa saker är normala, som att känna sig otroligt hungrig eller ljusad eftersom du inte har ätit på ett tag. Det finns andra saker som betyder att du bryter snabbt fel.
  • Om du blir förstoppad, är din mage kramning, eller känner att du ska kasta upp (eller faktiskt kasta upp) du borde gå tillbaka till att dricka den utspädda fruktjuice och buljong.
  • Du bör passera minst en tarmrörelse efter de första par glaset juice. Om inte, kan du behöva gå vidare till frukt.
  • Du vill också vara uppmärksam på den mat du introducerar i din kost, för att du kan upptäcka några matallergier. Var uppmärksam på hur maten gör att du känner: illamående, dåsig, gör din mun eller tunga kliar, gör dig överbelastad.
  • Del 3 av 4:
    Bryta de snabba (dagar tre och fyra)
    1. Bild med titeln Bryt ett snabbt steg 9
    1. Inkorporera grönsaker. Börja med lummiga gröna som sallad och spenat. Ät dessa grönsaker, och inkluderar yoghurt som dressing. Fortsätt att äta frukt och dryck juice eftersom din kropp reglerar sitt matsmältningssystem.
    • Efter att ha ätit sallad och spenat, fortsätt till andra grönsaker. Ät dem råa och kokta. Du kan till och med göra grönsaksoppa (men äter inte butiken köpte soppor, eftersom de har många tillsatser och salter och saker som din kropp inte kommer att tacka för).
    • Spiror är också en mycket effektiv grönsak, eftersom de innehåller massor av mineraler och antioxidanter som din kropp behöver och lätt smälter.
  • Bild med titeln bryta ett snabbt steg 10
    2. Lägg till några korn och bönor. Du måste laga de här bra och äta dem förutom dina grönsaker och dina frukter. Din aptit kommer att bli starkare när du fortsätter att introducera olika livsmedel i din kost.
  • Prova nötter och ägg när du har fått mer van att äta (dag fyra för längre snabb, dag två för en-dagars snabb och dag tre för mediet Fasts). Det enklaste sättet att äta ägg är att koka dem eller krypa dem. Hårdkokta ägg är svårare för din kropp att smälta.
  • Bild med titeln bryta ett snabbt steg 11
    3. Se till att din kropp går bra innan du presenterar en hel massa saker. Om det behandlar grönsakerna och frukterna utan problem (som kramper, illamående, etc.), då kan du börja äta de svårare att smälta maten. Men om det har varit en kamp hittills, hålla fast vid de livsmedel som har orsakat det minst problem så långt. Lita på de livsmedel som har en bra rekord med din kropp.
  • Bild med titeln bryta ett snabbt steg 12
    4. Ät små portioner. Du vill börja äta varannan timme eller så, i början (efter att du har slutfört 4 timmars lägenhet utspädd juice). Du kommer att fortskrida mot större måltider, eftersom din kropp anpassar sig till mer mat.
  • I slutändan är det optimala dagliga matchemat 3 måltider och 2 mellanmål. När du har fått till den här tiden, ska din kropp vara tillbaka till det normala och förhoppningsvis mår bättre efter rengöringen.
  • Bild med titeln bryta ett snabbt steg 13
    5. Tugga mat väl. Tugga din mat bryter upp det så att det lättare smälts av ditt system. Så äta långsamt och låt din kropp förbereda sig för matsmältningen. Syfte att tugga varje bit av mat minst 20 gånger innan de går vidare till nästa bit.
  • Del 4 av 4:
    Felsökning av vanliga problem
    1. Bild med titeln bryta ett snabbt steg 14
    1. Vet att diarré och frekventa evakueringar är vanliga efter återintroduktion av fasta ämnen. På den första dagen fastnade du till vattenmelonjuice och på den andra dagen, introducerade du druvor och päron. Då, omedelbart efter att ha ätit bara små delar av druvorna och päron, får du diarré och de fasta ämnena passerar direkt genom dig. Är något fel?
    • Fasters upplever detta ganska ofta efter att de introducerar fasta ämnen tillbaka i kroppen. Under det snabba har ditt matsmältningssystem vilat och inaktivt. Enzymerna i din tarm används inte för att fungera. Plötsligt får de hela mat och måste rampa upp från 0 till 60 på kort tid. Inte konstigt att de kraschar och brinner.
    • Lösningen på detta problem är att stanna kursen. Mest troligt är problemet inte med maten själv, men med det enkla faktumet att du frågar din kropp att göra något är det inte helt klart för. Stick övervägande med frukt och grönsaksjuice, tillsammans med buljonger och aktier, och ibland ger din kropp några enkla fasta ämnen. Din kropp ska anpassa sig inom en dag eller två.
  • Bild med titeln bryta ett snabbt steg 15
    2. Vet att gas och förstoppning är också relativt vanlig. Om du på andra sidan spektrumet inte kan ha en tarmrörelse efter att ha börjat återinföra fastämnen i din kost, inte panik. Du är inte ett fransväska, och du gör inget fel. Här är vad du gör:
  • Blanda tillsammans 1 tesked metamucil (eller annat fibertillskott) och 1 tesked aloejuice i 8 uns vatten och dryck före måltiderna. Fibertillskottet och Aloe Vera är båda milda laxermedel som ska hjälpa dig att evakuera.
  • Håll dig borta från mat eller drycker som orsakar förstoppning eller gör det ännu värre. Nötter, kale och kaffe, medan råa och annars bra för dig, kommer att göra din förstoppning ännu värre. Stick med lätt att smälta frukter som pommes frites och grönsaker som yams och squash.
  • Bild med titeln bryta ett snabbt steg 16
    3. Vet att för mycket sort, speciellt när man återintroducerar fasta ämnen, kan orsaka matsmältningsproblem. Namnet på spelet för att bryta en snabb är enkelhet. Hitta en juicedryck som fungerar och hålla fast vid en dag. Nästa dag, hitta en enkel frukt som fungerar och bara äta den för en dag. För många spärrar antar att deras matsmältning är svårare än det faktiskt är och straffar det genom att ge det vad de tror Det vill ha - Variety - när det verkligen vill ha enkelhet. Håll saker enkla och din kropp kommer att belöna dig.
  • Bild med titeln bryta ett snabbt steg 17
    4. Akta dig för livsmedel med mycket olja under den första veckan av att bryta det snabbt. Även mat med fördelaktiga oljor, som avokado och nötter, kan orsaka matsmältningsproblem för magar som nyligen har avvänts av fasta ämnen. Hålla sig till frukter och grönsaker utan många oljor i det tidiga som du svarar på hur du svarar på högoljiga livsmedel som avokado när du är redo att återinföra dem.
  • Tips

    Upprätthålla hälsosamma matvanor. Kom ihåg att din snabb var en rengöringsupplevelse för din kropp. Fyll inte omedelbart tillbaka med skräpmat och bearbetade måltider. Gör din snabba början på en hälsosam livsstil.
  • Håll upptagen medan du bryter snabbt. Du vill hitta sätt att distrahera dig från att tänka på hur hungrig du är. Få några roliga filmer, hänga med en vän, lära dig att sticka.
  • Håll dig hydratiserad. Fortsätt att dricka mycket vatten och färsk juice medan du bryter din snabba.
  • Varningar

    Varnas att du kommer att känna dig väldigt hungrig när du kommer av det snabbt, men du måste träna någon disciplin, speciellt när magen och matsmältningssystemet blir återaktiverat.
  • Gå inte på ett binge när du bryter snabbt. Det kan vara frestande att fylla på alla de livsmedel du längtade efter att fasta. Detta kan dock göra dig sjuk och vara mycket skadlig för dina matsmältnings- och tarmsystem.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande