Hur man djupt steka butternut squash

När de flesta människor hör "friterad", tänker de på feta pommes frites och fettoljor. Men inte allt som går in i en friterare måste vara dåligt för dig. Faktum är att du kan höja och utöka din fritering genom att prova olika grönsaker som blomkål, zucchini och butternut squash. Allt du behöver är en kruka, lite olja och en godis termometer.

Steg

Del 1 av 3:
Få dina ingredienser redo
  1. Bild med titeln Deep Fry Butternut Squash Steg 1
1. Välj en olja. När du väljer en olja för att fräsa din butternut squash in, är det viktigt att välja en som har en högre rökpunkt än matlagningstemperaturen. Till exempel, om du har en mat som behöver kokas på 350 grader F (176 c), använd sedan en olja som inte röker till 375-400 grader F (190-204 c). Oljor som solros, sojabönor och jordnöts är bäst för stekning vid höga temperaturer.
  • Du kan också använda vegetabilisk förkortning eller lard. Undvik dock olivolja och smör eftersom de har låga rökpunkter och brinner lätt.
  • Bild med titeln Deep Fry Butternut Squash Steg 2
    2. Ställ in din kruka eller friterare. Om du inte har en djup friterare, använd en stor kruka med höga väggar. Helst bör det finnas tio centimeter till fyra tums utrymme mellan oljan och toppen av potten. Men du vill se till att du har tillräckligt med olja för att nedsänka din mat, så använd din bästa dom. För djupa fryers, fyll bara fritern upp till oljelinjen med oljan efter eget val.
  • När du arbetar utan en djupfrysare, försök att fylla potten bara halvvägs. Detta kommer att bidra till att förhindra spillover och splattering.
  • Värm oljan till 350 grader F (175 c). Du kan använda en godistermometer eller annan kökstermometer som krokar på potten för att övervaka temperaturen.
  • Bild med titeln Deep Fry Butternut Squash Steg 3
    3. Klipp upp din butternut squash. Du kan förbereda din squash på något sätt som du vill. Men se till att skära den innan du lägger den i den djupa fritern som den är för stor att steka hela. Försök klippa det vertikalt i en tums remsor för pommes frites eller i små, tunna rundor för pommes frites. Du kan till och med strimla eller mossa squashen för att blanda med mjöl och ägg för butternut squash fritters.
  • Del 2 av 3:
    Laga din butternut squash
    1. Bild med titeln Deep Fry Butternut Squash Steg 4
    1. Säsong din butternut squash. Beroende på vilket recept du använder, kan du säsong din squash före eller efter dig djupt stek. Om du till exempel gör Butternut Squash-pommes frites, försök att sätta upp skivorna i en plastpåse med en matsked eller två majsstärkelse och skaka det. Du kan också lägga till lite paprika och vitlöksalt för en spark.
    • Om du gör fritters, försök blanda mjöl, bakpulver och salt med mjölk, lönnsirap och ett ägg. Du kan sedan lägga till din mashed eller strimlad butternut squash till den här blandningen.
  • Bild med titeln Deep Fry Butternut Squash Steg 5
    2. Placera allt i oljan. Var försiktig när du placerar din squash i den uppvärmda oljan. Använd tang eller en slitsad sked för att ställa in squashen i försiktigt. Försök att inte släppa bitarna i eftersom det kan orsaka stänk tillbaka som är farligt. Du borde också bara djupa en liten sats i taget, som överbefolkning frysaren kan orsaka att butternut squash håller ihop.
  • Om du märker bitar som börjar klumpa ihop, separera dem lätt med dina tang eller sked.
  • Bild med titeln Deep Fry Butternut Squash Steg 6
    3. Kontrollera squashens yttre färg. När squash är guldbrun är det vanligtvis ett gott tecken på att squashen är klar. Men du borde fortfarande kontrollera insidan för att se om den verkligen har kokats igenom. Om det inte har, minska temperaturen och laga lite längre tid. Detta bör ta var som helst mellan två och åtta minuter.
  • Bild med titeln Deep Fry Butternut Squash Steg 7
    4. Klappa. Som butternut squash kockar, ta bort färdiga portioner för att dränera på en pappershandduk. Du kan behöva ändra lakan när du fortsätter att laga mat, men du borde bara behöva några bitar. Du kan också använda en extra pappershandduk för att försiktigt dab olja från den kokta squashen.
  • En gång torr, låt allt tre till fem minuter att sitta och svalna.
  • Del 3 av 3:
    Serverar friterad butternut squash
    1. Bild med titeln Deep Fry Butternut Squash Steg 8
    1. Gör friska chips. Skär din squash i små, tunna rundor och suga dem i en skål med isvatten i 10-15 minuter. Detta kommer att hjälpa till att få dina chips skarpa. Efter att de har blöt, klappa skivorna torka med en pappershandduk. Du kan sedan släppa dem i djupfrysaren i små satser i två till tre minuter tills de når en chipliknande konsistens. När du har tagit bort dem från friteraren, dränera dem på pappershanddukar och säsong dem med parmesanost och salt.
  • Bild med titeln Deep Fry Butternut Squash Steg 9
    2. Ersätt kött i tacos. Snarare än de vanliga taco ackompanjemang av markkött, kyckling eller fisk, försök att lägga till din stekt butternut squash till friska, vegetariska tacos. Du kan hålla de vanliga ingredienserna som ost, strimlad sallad och salsa, eller du kan försöka lägga skivad rödpeppar, avokado och groddar. Du kan också bröda squashen med en blandning av panko-smulor, vitlökspulver, chilipulver och kummin före stekning.
  • Bild med titeln Deep Fry Butternut Squash Steg 10
    3. Försök butternut squash tater tots. För detta recept, skära Butternut squash i kuber och baka vid 400 grader F (204 c) i 12-15 minuter. Placera sedan squashen i en matprocessor med kryddor som vitlök, paprika och salt, liksom lite mjöl som kikärter eller vetemjöl. En gång blandas, rulla helt enkelt ingredienserna till Tater tot-formade cylindrar och djupt stek.
  • Gjorde du det här receptet?

    Lämna en recension

    Tips

    Saker du behöver

    • Djupfrysare eller stor kruka
    • Olja
    • Tång
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande