Hur man baka honeynut squash

Vid första anblicken ser en honeynut squash ut som en miniatyr Butternut squash, men det smakar ganska annorlunda. Föreställ dig en sötare mer flavorful butternut squash som också har en nutty smak och du kommer att ha en bra uppfattning om vad honeynut smakar som. Dess lilla storlek betyder också att det packar trippel mängden beta karoten och högre nivåer av vitamin A. För att lägga till denna fantastiska squash till din repertoar, följ bara våra enkla roststeg.

Steg

Metod 1 av 12:
Värm ugnen till 425 ° F (218 ° C).
  1. Bild med titeln Använd en ugnssteg 1
1. Flytta ugnshöljet till mitten innan du stänger ugnen på. Det kanske inte verkar som en stor affär, men bakar din squash i mitten av ugnen hjälper det att laga jämnt.

Gjorde du det här receptet?

Lämna en recension
Metod 2 av 12:
Skölj 1 eller 2 Honeynut Squash.
1. Håll squashen under kallt vatten och gnid det försiktigt för att avlägsna smuts. Planera att servera en halv squash för varje person. Om du ska servera 6 personer, skölj 3 squash, till exempel.

Gjorde du det här receptet?

Lämna en recension
Metod 3 av 12:
Skiva varje squash i halv längd.
1. Placera squash på ett skärbräda och skar försiktigt i mitten. Du kommer noga att hitta att det är lättare att skära igenom en honeynut squash än en butternut squash, men du vill fortfarande nå en stor kockkniv. Klipp genom squashen längst till slutet och vrid squash 180-graderna. Sedan, sluta klippa squashen i längdriktningen så att du har 2 halvor.
  • För ett praktiskt trick, lägg en vikad kökshandduk i slutet av squashen som du inte skär och griper den med 1 hand. Detta kan hjälpa till att städa squashen medan du skär.
  • Det finns inget behov av att skala honeynut squash eftersom den har så tunn hud.

Gjorde du det här receptet?

Lämna en recension
Metod 4 av 12:
Skopa ut frön.
  1. Bild med titeln Öppna en svår burk Steg 12
1. Ta en metallsked och skrapa ut frön från varje squashhalv. Detta är typiskt som att skopa frön ur en pumpa! Du kan se några strängiga bitar av kött och det är helt bra att skrapa ut det också.
  • Kasta ut frön eller skölja dem och grillat dem som du skulle Roast pumpa frön.

Gjorde du det här receptet?

Lämna en recension
Metod 5 av 12:
Drizzle halvorna med olivolja.
  1. Bild med titeln Köp olivolja Steg 2
1. Lägg squash-skuren upp på ett rimmat bakplåt. Då, drizzle 1 matsked (15 ml) olivolja över squashens kött. När de stekar, lägger oljan smak och fukt.
  • Använd gärna samma mängd smält smör istället för olivolja om du vill ha en krämigare smak. Du kan också använda din favoritolja som smält kokosnötolja eller solrosolja, till exempel.

Gjorde du det här receptet?

Lämna en recension
Metod 6 av 12:
Säsong squashen med salt.
  1. Bild med titeln Tillsätt havsalt till din kost Steg 2
1. Strö några nöjor av salt över köttet av varje squash halv. Inte säker på hur mycket en nypa är? Planera med att använda totalt 1/4 tesked (1.3 g) på 4 squashhalvor. Om du vill ta fram den savoriga smaken av honeynut squash, sprinka lite nypa peppar på dem också.

Gjorde du det här receptet?

Lämna en recension
Metod 7 av 12:
Stänk kanel eller kryddblandning om du vill säsong squashen.
  1. Bild med titeln Få hälsofördelarna med kanelsteg 2
1. Använd ca 1/4 tsk (0.5 g) kanel för varje halv. Detta bidrar till att ta fram sötheten i squash, men du kan definitivt använda någon kryddblandning som du gillar. Vill ha en djup, smaklig smak? Använd 1/4 tesked (0.5 g) av en vitlök-örtblandning, till exempel. Här är några stora Spice Mix förslag:
  • Harissa
  • Kinesiska fem krydda
  • Herbes de Provence
  • Garam Masala
  • Adobo eller chili pulver

Gjorde du det här receptet?

Lämna en recension
Metod 8 av 12:
Vrid squashen platt på bakplåten.
1. Vänd varje halvt över så att skärsidan ner berör arket. Detta hjälper köttet att karamellisera som det stekar och squashen kommer att få en underbar, rik färg. Matlagning Squash Cut-Side down hindrar det också att torka ut i ugnen.

Gjorde du det här receptet?

Lämna en recension
Metod 9 av 12:
Steka squashen i 20 till 30 minuter.
1. Laga dem tills köttet är ömt. För att testa om de är klara, pop på ugnsmöten och dra ut bakplåten. Stick en gaffel i squashen och se om du kan dra ut det enkelt. Om inte, sätt squashen tillbaka i ugnen och kolla igen efter 5 minuter.

Gjorde du det här receptet?

Lämna en recension
Metod 10 av 12:
Drizzle squash med sås eller sirap för mer smak.
1. Häll sirap eller dressing som agrodolce, lönnsirap eller tahini om du vill ha mer smak. Även om rostad honeynut squash är fantastisk med bara lite salt och olivolja, kan du packa mycket smak med lite extra kryddor. Drizzle lite tahini dressing om du vill ha en nutty, krämig smak, eller använd agrodolce-en söt och sur sås från Italien som använder ättika och socker.
  • För en söt snurr, häll uppvärmd lönnsirap över halvorna, speciellt om du smakade squashen med kanel.

Gjorde du det här receptet?

Lämna en recension
Metod 11 av 12:
Kyl den kvarvarande squashen.
1. Sätt dina rester till en lufttät behållare och pop dem i kylskåpet. Planera att återuppvärma squashen inom 5 dagar.
  • Känner som att återuppfinna dina rester? Sätt den kokta squashen i en kruka och häll i tillräckligt med grönsaker eller kycklingbuljong för att täcka den. Därefter, ta med vätskan till en simmer och purée squashen med en nedsänkningsblandare. Smaka din soppa och säsong den med salt eller dina favorit örter.

Gjorde du det här receptet?

Lämna en recension
Metod 12 av 12:
Uppvärmning kvarvarande squash i ugnen.
  1. Bild med titeln Gör Hopia Baboy Steg 18
1. Lägg halvorna på en rostpanna och värma ugnen till 350 ° F (177 ° C). När din ugn är varm, kasta vänster squash in i den och baka dem i 15 till 20 minuter eller tills squash är het i hela.

Gjorde du det här receptet?

Lämna en recension

Tips

Du kan lagra en okokt honeynut squash i ett coolt, torrt utrymme i upp till 2 månader.
Dela på det sociala nätverket:
Liknande