Hur man bruer kycklingbröst

Kyckling är bra all-purpose kött, men det kan torka lätt ut när du lagar det. Håll din kyckling att torka ut genom att brinna det först. En bra saltlösning lägger inte bara smak för att luta kött som kycklingbröst, men hjälper också till att hålla det saftigt oavsett hur du lagar det. Gör en saltlösning genom att lösa salt, socker och kryddor i vatten och låta din kyckling sitta i blandningen under ett tag. Koka sedan det till din smak.

Steg

Del 1 av 4:
Gör en grundläggande saltlösning
  1. Bild med titeln Brine kycklingbröst steg 1
1. Lös fyra matskedar salt i en kvarts vatten. En saltlösning, på sin mest grundläggande nivå, är inget mer än salt upplöst i vatten. Olika människor gillar olika saltförhållanden i vatten, men ett bra förhållande att börja med är fyra matskedar (ca 60 gram) salt för varje quart (0.95 liter) vatten. Tillsätt saltet till varmt vatten och rör det tills det har upplösts helt.
  • Generellt kräver saltlösningar ett grovt salt, såsom havsalt eller kosheralt. Bordsaltet kommer att fungera, men du behöver ungefär en fjärdedel mindre mängden salt per quart.
  • En quart är tillräckligt för att saltlösas om en och en halv pund (680 g) kyckling.
  • Bild med titeln Brine kycklingbröst Steg 2
    2. Lägg till två matskedar socker. Inte alla breines kräver socker, men det är en bra idé för kyckling. Socker kommer att hjälpa utsidan av dina kycklingbrun bruna och karamellisera bättre när de lagar mat. Medan ditt saltvatten är fortfarande varmt, lägg till ungefär två matskedar (30 g) brunt socker till din saltlösning och rör om tills sockret är helt upplöst.
  • Bild med titeln Brine kycklingbröst Steg 3
    3. Säsong din saltlösning med peppar, citronsaft, vitlök och örter. Den exakta kryddor du använder beror på vilka smaker du vill ha i din kyckling, men många saltlacker har några grundläggande kryddor. En tesked (5 g) svarta pepparkorn, två till fyra skalade och krossade vitlöksklyftor, en pressning av färsk citronsaft och ett buktblad per kvarts vatten kommer att lägga till lite subtil smak för din kyckling.
  • Bild med titeln Brine kycklingbröst steg 4
    4. Smaka din saltlösning. Några saltlösningar ska smakas istället för kryddat. Om du vill att din kyckling ska ha en viss smak när den är kokad, som honungsmör eller varm och kryddig, kan du börja bygga den smaken i din saltlösning. Det finns ett antal saltlösningsrecept i böcker och online för att hjälpa dig att hitta din perfekta smak.
  • Del 2 av 4:
    Förbättra din saltlösning
    1. Bild med titeln Brine kycklingbröst Steg 5
    1. Gör en honungssmörkors. För en söt saltlösning perfekt för honungsmörkylling, använd standardvattnet till saltförhållandet. Istället för socker, byt i lika mycket honung. Säsong med hela pepparkorn och färska örter som timjan och rosmarin till din smak.
  • Bild med titeln Brine kyckling bröst steg 6
    2. Lägg till en kryddig smak för din saltlösning. Gör en kryddig saltlösning genom att lägga till två till tre fröade jalapeno eller habanero paprika och ett streck rökt paprika till ditt grundläggande vatten, socker och salt saltlösning, tillsammans med vitlöksklyftor och pepparkorn att smaka.
  • Bild med titeln Brine Chicken Breast Steg 7
    3. Saltlösning din kyckling med öl. Om du ska rosta din kyckling, gör en standard saltlösning men ersätter en kopp (237 ml) av stout öl i din lösning. Lägg till ett par streck av Worcestershire sås och använd lönnsirap eller melass i stället för socker i lika delar.
  • Bild med titeln Brine kyckling bröst steg 8
    4. Kyl saltlösningen innan du lägger i kycklingen. Lägg aldrig till en varm saltlösning till din kyckling. Som skapar en perfekt miljö för bakterier att trivas. Låt din saltlösning svalna tills det är rumstemperatur, eller poppa den i kylskåpet för att kyla av det snabbare.
  • Del 3 av 4:
    Lägger kyckling till saltlake
    1. Bild med titeln Brine Chicken Breast Steg 9
    1. Trim fett och senor av din kyckling. Du kan sätta din kyckling i en saltlösning fräscha eller frysta. Innan du bråkar, förbered du dina bröst genom att trimma bort några fetter eller senor. Fett är typiskt en vit eller krämig färg och kommer att vara runt bröstets kanter, medan senor kommer att vara tuffa, rödaktiga fläckar.
  • Bild med titeln Brine kycklingbröst steg 10
    2. Sätt din kyckling i en panna eller påse. Du kan lägga din kyckling i antingen en stor, grunda panna eller en tätbar väska till saltlösning. Om du väljer att lägga din kyckling i en panna, lägg brösten ut sida vid sida, se till att de inte överlappar varandra.
  • Bild med titeln Brine kycklingbröst Steg 11
    3. Lägg till din saltlake. Häll din saltlösning i din behållare över din kyckling. Det borde finnas tillräckligt med saltlösning för att helt nedsänka din kyckling. Försegla din väska och rulla den lätt för att få din saltlösning i alla delar av kycklingen. Om ditt kött är i en panna eller maträtt, täcka det med folie eller klamrasa.
  • Bild med titeln BRINE Kycklingbröst Steg 12
    4. Sätt din kyckling i kylskåpet och låt den vila i saltlake. Ju längre din kyckling vilar, juicier och mer flavorful det blir när du lagar mat. Brine din kyckling i en timme för varje kilo kött.
  • Större kycklingbröst eller stora mängder kyckling kan vara brinn över natten för att få den bästa smaken och texturen.
  • Du kan snabbkorsna din kyckling genom att dela upp den i halv pund (227 g) portioner och låta var och en suga i sin egen maträtt eller påse i en halvtimme.
  • Bild med titeln Brine kycklingbröst steg 13
    5. Ta bort din kyckling och klappa det torrt. När du har brunnat din kyckling, ta bort den och låt den vila på en tallrik i minst fem minuter. Detta gör det möjligt för överskottsaften att tömma dina kycklingbröst. Använd sedan en pappershandduk och klappa försiktigt bort eventuellt överskott av fukt från bröstets yta.
  • Vissa människor väljer att skölja sin kyckling efter att ha brinit det. Detta hjälper till att hålla kycklingen saftig och lämnar en mer mild smak.
  • Del 4 av 4:
    Laga din brined kyckling
    1. Bild med titeln Brine kyckling bröst steg 14
    1. Grill kyckling omedelbart ur saltlake. Grilling BRINED kyckling ger köttet en krispig ute och ett ömt, saftigt inuti. Koka din kyckling på medelhög värme på 375 till 450 ° F (190 till 230 ° C) tills utsidan av din kyckling är gyllenebrun och insidan är upp till en temperatur av 165 ° Fahrenheit (75 ° Celsius).
    • Arbeta över direkt värme, kycklingbröst kan laga sig snabbt. Det finns ingen bestämd tid för grillning, men. Var noga med att kontrollera insidan och se till att den är kokad helt.
  • Bild med titeln Brine kyckling bröst steg 15
    2. Baka anbud kycklingbröst. Bakad kyckling kommer ofta ut torrt. BRINED kyckling, dock kommer vanligtvis ut saftig och ömma efter bakningsprocessen. Förvärm din ugn till 450 ° F (230 ° C) och säsong kycklingen med salt, peppar och andra kryddor att smaka. Placera sedan brösten i en smurt maträtt och koka i 20 till 25 minuter, eller tills din kyckling når 165 ° F (74 ° C) internt.
  • Du kan använda en kötttermometer för att övervaka den inre temperaturen på din kyckling. Om utsidan matlagning är för snabbt, vrid temperaturen ner till 400 ° F (204 ° C).
  • Bild med titeln Brine kycklingbröst Steg 16
    3. Steka din kyckling. Mycket som bakning, stekning kan torka ut kyckling. Brining hjälper till att hålla bröstet anbud. Bär kycklingen i din favorit smet och djupt stek i olja som har värmts till ca 350 ° F (176.6 ° C) i fem till sju minuter på varje sida, beroende på tjockleken på dina skär.
  • Tips

    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande