Hur man utökar ditt sinne

Våra sinnen har så mycket potential att expandera och växa, men ibland är det lätt att fastna på ett visst sätt att tänka om vi alltid gör samma saker och inte utmanar oss själva. Den goda nyheten är att det är helt möjligt att skaka upp saker och börja expandera ditt sinne, och det är lätt att komma igång. Vi har sammanställt några tips för att hjälpa dig att byta upp din tankegång, öppna ditt sinne till nya idéer och information och börja uppleva nya saker. Kolla in stegen nedan för att komma igång!

Steg

Metod 1 av 4:
Upprätta en ny tankegång
  1. Bild med titeln Expand ditt sinne Steg 1
1
Öva mindfulness att bli medveten om världen runt dig. Mindfulness är att bli mer i linje med din omgivning. Det innebär att engagera varje mening, känsla och känsla runt dig. Mindfulness kan förbättra ditt minne och stärka din hjärnkraft.
  • Prova mindfulness meditation. Sitta någonstans tyst i 5 minuter och stäng dina ögon. Fokusera på varje känsla som du känner, till exempel ljudet från luftkonditioneringen eller känslan av din plats under dig. Fånga även de mest mindre detaljerna.
  • När du äter, tugga långsamt. Njut av varje smak, konsistens och känsla av maten du konsumerar.
  • Om du är ute i allmänhet, ta några minuter bara för att märka varje detalj. Titta på bladen på marken, dekorationerna på en byggnad, eller rörelsen av människor runt dig.
  • På jobbet eller skolan, försök att göra några jordningstekniker. Ta en minut att märka allt du känner, som stolen under dig eller skrivbordet under dina händer.
  • Bild med titeln Expand ditt sinne Steg 2
    2. Tänk positivt om världen. När du står inför problem eller hinder, behåll en optimistisk tankegång. Positiva tankar, som kärlek, kreativitet och glädje, håller ditt sinne i en fredlig stat. Negativa tankar som rädsla, svartsjuka, hat och ilska, kan orsaka känslor av sorg, nöd eller ångest.
  • Om du vanligtvis tänker negativt om saker, kanske du inte vill hoppa direkt till positivt tänkande. Istället börja med neutrala tankar och arbeta dig upp till positivitet.
  • Säg positiva bekräftelser till dig själv i spegeln varje morgon för att pumpa dig själv för dagen. Du kanske säger något som "det är en annan bra dag" eller "Jag ska rocka det idag."
  • Motiverande citat, affischer, muggar eller andra påminnelser kan hjälpa dig att hålla dig i den högra sinnesstämningen när du går igenom din dag. Lämna en vänlig anteckning i din plånbok eller skicka ett positivt citat ovanför ditt skrivbord.
  • Fördelar med positivt tänkande inkluderar en längre livslängd, minskad stress, starkare psykologisk hälsa och förbättrade hanteringsförmåga under svåra situationer.
  • Bild med titeln Expand ditt sinne Steg 3
    3. Identifiera dina fördomar. Förspänningar kan få oss att tro att vissa saker alltid är sanna, även om de inte är. Om du känner dina fördomar kan du arbeta för att övervinna dem. Var uppmärksam på dina tankar, känslor och handlingar. Fråga dig själv varför du tänker på det sättet, och utmana dina antaganden.
  • Till exempel kan våra förspänningar få oss att ta mer ansvar för våra framgångar än våra misslyckanden. Till exempel kan vi skylla på en lärare när vi misslyckas med ett papper men beröm oss när vi får en a.
  • En bekräftelse-bias är en där du bara överväger information som stöder dina förutfattningar. Till exempel kan du ignorera fakta som inte stöder din politiska ideologi.
  • Ibland bedömer vi ett beslut baserat på dess resultat snarare än beslutets sundhet. Bara för att du vinner ett lotteri betyder det inte att köpa en lotteri biljett var ett smart beslut.
  • Folk tenderar att tänka sig som mindre förspända än andra människor. Det betyder att vi som standard är blinda för våra egna kognitiva förspänningar.
  • Bild med titeln Expand ditt sinne Steg 4
    4. Lyssna på din intuition. Intuition är den lilla inre röst som hjälper dig att identifiera goda och dåliga beslut. Ignorera inte din inre röst. Lyssna på det, och försök att analysera vad det kan betyda. När du fattar ett beslut, överväga din intuition såväl som din resonemang.
  • Du behöver inte blinda följa din intuition, men du bör använda den när du överväger vissa beslut. Till exempel, om du köper ett nytt hus, kan du få en bättre "vibe" eller "känsla" om 1 plats. Fråga dig själv vad som ger dig den känslan. Du kan inse att det finns en anledning till varför du känner det sättet.
  • Bild med titeln Expand ditt sinne Steg 5
    5. Kom ihåg att du kan ändra. Ditt sinne är ett flexibelt verktyg. Medan det kan känna sig styvt eller sätta på sina sätt, med rätt motivation, kan det expandera och växa. Försök att påminna dig om att du kan skapa nya praxis, bryta gamla vanor och göra en förändring till det bättre.
  • Det kan ta cirka 66 dagar för att bilda en ny vana eller att bryta en gammal. Fortsätt arbeta med din nya tankegång. Efter ett tag blir det andra naturen.
  • 6. Förstå ditt arbetsminne. Arbetsminne är det arket i ditt hjärnminne som håller och behandlar små bitar av information vid givet ögonblick. Till exempel, när du läser den här raden använder du ditt arbetsminne för att förstå och förstå meningen. Här kan du märka att du läser meningar en efter en och ibland slutar för att läsa om en passage när något är oklart. Härifrån kan vi härleda att vårt arbetsminne behandlar information i små bitar. Om du försöker läsa Fasthan är du kapabel, överbelastar du ditt arbetsminne och kan kräva mer fokus.
  • De flesta av er har märkt att när du får ett antal instruktioner från dina lärare eller föräldrar, kanske du inte kan förstå dem på en gång, vilket får dig att be om att instruktionerna ska upprepas. Du kan bara bearbeta en begränsad mängd information vid ett givet tillfälle eller tid. Mängden av denna begränsade information kan variera från person till person, men förståelsen av ditt arbetsminnesbegränsning kan undvika att du blir överväldigad.
  • Om du startar en viktig uppgift börjar först med några fokustekniker. Börja med små steg som kommer ihåg en efter en vilken uppgift du behöver göra och ta lite tid att återkalla. Vid denna tid börjar lugnt och inte skynda. När ditt arbetsminne laddas tillräckligt för att hämta information eller anslutning med andra delar av hjärnan kan du märka en hastighet i ditt arbete och tänka, men i början måste du försöka fokusera.
  • Sortera objekten i ditt skrivbord eller rum, det kommer att hindra dig från att bli distraherad.
  • Ge dig själv riklig tid i att ta viktiga beslut av livet.
  • Metod 2 av 4:
    Lärande och växande
    1. Bild med titeln Expand ditt sinne Steg 6
    1. Läs böcker, berättelser och nyheter varje dag. Läsning är ett av de bästa sätten att bli mer informerade, empatiska och medvetna. Läs allt du stöter över. Få en bok att läsa före sängen. Skumma genom nyheterna på morgonen. Prova en dikt eller en kort historia om du inte har mycket tid.
    • Både fiktion och icke-fiktion är fördelaktiga. Medan icke-fiktion kan lära dig information om världen, kan fiktion förbättra din empati, fantasi och hjärnanslutning.
  • Bild med titeln Expand ditt sinne Steg 7
    2. Skriv för att öka ditt minne och problemlösningsförmåga. Skrivning är ett mycket effektivt verktyg för mental tillväxt. Det kan hjälpa dig att bearbeta din dag, analysera problem och böj din kreativitet. Håll en daglig tidskrift för att spåra ditt liv eller prova din hand på att skriva fiktion. Om du står inför ett problem, skriv det för att se om det hjälper dig att komma med en lösning.
  • En tacksamhet Journal är ett bra sätt att skriva varje dag och stödja ditt sinne till tillväxt. Skriv ner 1 sak varje dag som du är tacksam för. Detta kommer att få dig att känna dig mer positiv och självsäker.
  • Om du vill dela dina tankar, starta en blogg. Andra kan svara på dina inlägg och hjälpa dig att tänka på problem på nya sätt.
  • Bild med titeln Expand ditt sinne Steg 8
    3. Ställ frågor när de står inför något nytt. Att ställa frågor hjälper dig att utmana världen runt dig medan du lär dig nya fakta och detaljer. När du står inför något nytt, fråga frågor om det. Om någon i närheten inte kan svara på det, kolla upp svaret själv.
  • Fråga dig såväl som andra. Vad gör du de saker du gör? Varför tror du på vissa saker eller varför tycker du om andra?
  • Försök skriva en lista med 50 frågor. Kanske finns det något du alltid har velat veta. Kanske vill du ifrågasätta dig själv. Titta runt i rummet och fråga hur vissa föremål fungerar eller tänker på hur de gjordes. Efteråt, försök att svara på dessa frågor.
  • Bild med titeln Expand ditt sinne Steg 9
    4. Gör pussel och bryggor för att utöva ditt sinne. Hjärnan behöver träna som någon annan del av kroppen. Hjärnövningar kan innebära att man spelar Tetris, Sudoku, korsord, matteproblem eller andra pusselspel. Dessa kan testa ditt kritiska tänkande, minne och problemlösning.
  • Ladda ner ett pussel eller hjärnträning app på din telefon. Du kan använda den här appen i 15 minuter om dagen för att skärpa dina resonemangskunskaper.
  • Blanda vilka spel och pussel du spelar. Om du gör Sudoku varje dag, kan du bli bra på Sudoku, men du kanske inte lär dig hur man gör andra typer av pussel eller problem.
  • Bild med titeln Expand ditt sinne steg 10
    5. Utför enkla vetenskapliga experiment i ditt eget hem. För att hjälpa dig att tänka som en forskare, försök att göra några enkla hemförsök för att testa världen runt dig. Detta kan bidra till att öka din nyfikenhet, resonemang, och vetenskaplig kunskap.
  • Du kan Gör ett potatisbatteri, dissekera en böna, eller Gör plast ur mjölk.
  • Stick med experiment som kan göras med hushållsobjekt. Undvik att göra någonting som involverar farliga eller brandfarliga kemikalier.
  • Metod 3 av 4:
    Försöker nya erfarenheter
    1. Bild med titeln Expand ditt sinne Steg 11
    1. Steg utanför din komfortzon. Om du bara försöker saker som är bekanta och bekväma, blir det svårt för dig att utöka ditt sinne. Medan du försöker nya saker kan ibland vara obekväma, i slutändan, kommer du vanligtvis att dra nytta av det.
    • Tänk på något som du aldrig har försökt förut men skulle vara intresserad av att lära. Till exempel, kanske du alltid ville gå dykning eller kanske du vill ta en helikopterresa.
    • Alla har någon form av rädsla. Du kan hata att prata i offentliga eller rädda höjder. Om du inte har en svår fobi, försök att identifiera dina rädslor och konfrontera dem. Töm till exempel på en rådhus eller gå till ett bergsklättringsgymnastik. Om din rädsla är så stark att de stör det dagliga livet, prata med en mentalvårdspersonal för hjälp.
  • Bild med titeln Expand ditt sinne Steg 12
    2. Lär dig en ny färdighet. Att lära sig nya färdigheter håller din hjärna skarp när du blir äldre. Det kan också utöka din erfarenhet till nya saker. Tänk på något som du alltid har velat lära dig. Se om det finns en lokal klass, eller kolla upp videor online för att lära dig hur man gör det.
  • Några stora kreativa lektioner inkluderar att lära sig måla, göra keramik, smycken eller sy.
  • Fler fysiska aktiviteter du kan försöka inkludera swingdans, leker på ett sportlag, eller gör yoga.
  • Tänk på alla färdigheter som kan hjälpa dig i ditt dagliga liv. Ta en matlagningskurs, lär dig att vara praktisk runt ditt hus, eller läs upp hur man utför ditt eget bilunderhåll.
  • Bild med titeln Expand ditt sinne Steg 13
    3. Träffa nya människor och grupper. Sociala nätverk är extremt viktiga för att hjälpa oss att växa som människor. Nya människor ger nya erfarenheter, idéer och övertygelser som kan utmana och utöka vårt eget sätt att tänka.
  • Gå med i en klubb eller ett samhälle som centrerar kring dina intressen. Till exempel, gå med i en brädspelklubb, ett miljömässigt samhälle eller en stickgrupp.
  • Försök att stöta på människor med olika övertygelser, kulturella metoder och livsstil. Du kan gå till en kulturell festival, en religiös firande eller en parade.
  • Överväg att gå med i ett idrottslag. Detta kommer att kräva att du arbetar på ett lag med andra människor.
  • Bild med titeln Expand ditt sinne steg 14
    4. Resa till nya platser. Resan kan avslöja dig till nya människor, kulturer, platser och sätt att tänka. Planera resor som tar dig någonstans intressant och ny. Du kan resa till en annan stad, stat eller land.
  • Håll en nyfiken tankegång när du upplever olika kulturer. Istället för att döma eller göra antaganden, fokusera på att lära dig så mycket du kan om hur andra människor bor.
  • Försök att identifiera vilka typer av saker du kanske är intresserad av att göra. Detta kan hjälpa dig att hitta rätt resa. Till exempel, om du vill se djur och natur, besök en nationalpark. Om du är intresserad av historia, hitta en stad med museer, historiska byggnader eller monument.
  • För en stor resa, försök att besöka en storstad, som New York, London eller Tokyo. Du kan behöva spara pengar för resan, men det kan vara en upplevelse som kommer att bredda dina horisonter.
  • Bild med titeln Expand ditt sinne Steg 15
    5
    Volontär Att hjälpa andra i nöd. Att hjälpa andra ger fördelar till ditt samhälle och din egen personliga tillväxt. Du kan stöta på nya personer med ett annat perspektiv på livet, och du kommer att lära dig sätt att lösa problem till fördel för samhället. Volontärarbete kan förbättra empati, sociala färdigheter och tänkande.
  • Leta efter en välgörenhet eller organisation i ditt lokala område som kan använda volontärer. Välj ett problem som är viktigt för dig.
  • Du kan också frivilligt i skolor, stadshändelser, djurhem eller samhällscentra.
  • Metod 4 av 4:
    Stödja ett hälsosamt sinne
    1. Bild med titeln Expand ditt sinne Steg 16
    1. Håll dig upptagen och produktiv hela dagen. Boredom gör mer än bara sap din energi. Det kan också tråkiga ditt sinne. Försök att vara engagerad i olika aktiviteter hela dagen. När du har tid till dig själv, välj en aktivitet som använder din hjärna, som att läsa, göra ett pussel, socialisera eller tillverka.
    • Du kan naturligtvis ta pauser att slappna av. Till exempel är det inget fel med att titta på TV i en timme per natt. Undvik bara att binging i flera timmar i rad.
    • Försök att blanda dina aktiviteter så att du inte blir uttråkad. Till exempel, ge dig en timme för att spela ett spel, gå sedan en promenad. Efteråt laga middag från början och läs en bok efter din måltid.
  • 2. Övning. Övning kan förbättra ditt humör, stärka din medvetenhet och hjälpa dig att tänka igenom problem. Syfte att göra kraftig övning, till exempel körning eller tyngdlyftning, minst 2-3 gånger i veckan. På andra dagar gör du minst 30 minuter med mindre intensiva aktiviteter som att gå, simning eller cykla.
  • Överväg att få en pedometer och sikta på 10 000 steg om dagen. Detta kan hjälpa dig att hålla reda på hur mycket du flyttar.
  • Undvik att sitta hela dagen. Stå upp i 5 minuter varje timme för att ta en kort promenad, gör några sträckor, eller snabbt hoppa Jacks. Detta kan vakna upp ditt sinne och ge en snabb ökning av energi.
  • Om du kämpar med ett problem eller hinder kan rörelsen hjälpa dig att tänka igenom det. Gå på en körning, cykeltur eller jogga.
  • Bild med titeln Expand ditt sinne Steg 18
    3. Ät en hälsosam kost med hjärnhöjande mat.Vissa livsmedel kan öka din hjärnkraft och öka ditt minne. Ät en diet låg i kalorier och mättat fett. Välj färska, hemlagade livsmedel istället för bearbetade eller förberedda måltider.
  • Leta efter mat hög i Omega-3-fettsyror, som fisk, valnötter, tång, vintersquash och broccoli. Dessa är viktiga för att stödja din kognitiva hälsa.
  • Andra livsmedel som kan hjälpa din hjärnkraft att vara blåbär, avokado, nötter och kale. Drycker som kaffe och te kan också ge kognitiva fördelar.
  • Bild med titeln Expand ditt sinne Steg 19
    4. Få 7-9 timmars sömn varje natt. Sova är absolut nödvändigt Om du vill att ditt sinne ska fungera och utvecklas i bästa fall. Om du inte får tillräckligt med sömn, kommer ditt minne, humör, kognitivt tänkande och resonemangs färdigheter att lida.
  • Försök att gå och lägga dig och vakna samtidigt varje dag. Detta ger din hjärna ett schema och gör det lättare att sova på natten.
  • Undvik att använda ljusa skärmar, som telefoner och datorer, i en timme innan du går och lägger dig. Detta kan hjälpa dig att gå och sova snabbare och förbättra din sömnkvalitet.
  • Bild med titeln Expand ditt sinne Steg 20
    5
    Meditera För att öka din mindfulness. Hitta någonstans tyst och bekväm att sitta i 5 minuter. Koncentrera på långsamma och djupa andetag. Tänk inte på något annat. Om ditt sinne börjar vandra, omdirigera det tillbaka till ditt andetag.
  • Meditation kan hjälpa dig att koppla av, hantera stress, hitta ett nytt perspektiv och stärka din självmedvetenhet.
  • Försök ladda ner en app som erbjuder guidad meditation, till exempel huvudutrymme, insiktstimer eller lugn.
  • Bild med titeln Expand ditt sinne Steg 21
    6. Engagera sig i friska sociala relationer. Relationer kan hjälpa oss att konfrontera nya idéer, lära sig nya ämnen och omfamna olika sätt att leva. Främja dina relationer med kära och vänner. Ordna middagspartier, aktiviteter eller möten för att få nya människor tillsammans.
  • Starta en diskussion med andra om dina övertygelser, idéer, tankar och praxis. Du kan bli förvånad över vad den andra personen har att erbjuda. De kan hjälpa dig att överväga saker i ett nytt ljus.
  • Håll ett öppet sinne som du pratar med andra. Du behöver inte hålla med sina idéer eller övertygelser, men du kan lära dig mycket bara genom att lyssna på dem.
  • Tips

    Börja med små steg. Ibland verkar ditt stora mål skrämmande och skrämmande. Vid de tiderna, försök att ta små och enkla steg. De hjälper till att stärka din moral och förtroende för att ta itu med större steg i framtiden.

    Varningar

    Du behöver inte droger för att utöka ditt sinne. Genom att lära och uppleva nya saker hittar du dig själv med mer permanenta fördelar än att använda psykoaktiva droger.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande