Hur man blir upplyst

Att bli upplyst kan innebära olika saker för olika människor. I allmänhet tänker de flesta människor om upplysning som en större medvetenhet om världen eller ett högre medvetande. Även om det blir upplysat kanske inte är en lätt uppgift, kan du flytta lite närmare upplysning varje dag. Du kan bli upplyst genom att vara i det aktuella ögonblicket, utöka din förståelse av livet och världen runt dig, och mediterar att expandera din medvetenhet.

Steg

Metod 1 av 3:
Vara i nuet
  1. Bildtiteln blir upplyst Steg 1
1. Sluta försöka fly från ditt liv. Det är normalt att vilja distrahera dig själv från ditt liv och dina känslor med aktiviteter som att dricka eller översätta. Men dessa strategier kommer inte att få dig att må bättre. Faktum är att de kan få dig att känna dig sämre över tiden. Istället börja vara närvarande i ditt liv så att du kan ändra hur du tänker på det.
  • Tänk på de distraktioner du använder för att fly. De kan inkludera saker som shopping, droger, kön, alkohol, festa eller sova för mycket. Tänk om dessa saker hjälper eller skadar dig. Då bestämmer du om du vill göra några ändringar i dina vanor.
  • Bildtiteln blir upplyst Steg 2
    2
    Öva mindfulness För att hjälpa dig att fokusera på nutiden. Helt enkelt sätta, att vara uppmärksam betyder att det är rotat i det nuvarande ögonblicket. För att öva mindfulness, skift dina tankar till vad som händer i här och nu, inte tidigare eller framtiden. Du kan bli mer uppmärksam genom att göra följande:
  • Tänk på vad du gör just nu.
  • Beskriv miljön runt dig.
  • Lägg märke till vad du känner.
  • Lyssna aktivt på andra när de talar.
  • Fokusera på ditt andetag för att root dig själv i ögonblicket.
  • Dricks: Om du vill bli mer uppmärksam i ditt dagliga liv, kan du hitta böcker, tidskrifter och webbplatser för att hjälpa dig. Dessutom finns det apps med Mindfulness Hjälp, till exempel The Mindfulness App, Headspace och Mindbody.

  • Bild med titeln blir upplyst Steg 3
    3. Engagera dina 5 sinnen för att hjälpa dig att engagera dig med din omgivning. Dina sinnen av syn, ljud, lukt, beröring och smak hjälper dig att rota dig i din nuvarande miljö. Gå igenom varje mening och lista vad du märker omkring dig. Tänk sedan på hur det gör att du känner.
  • Till exempel kan du säga till dig själv, "jag ser blekgrå färg och senapfärgade gardiner, liksom abstrakta konsttryck med svart, grå, gul, vit och röd färg. Jag hör syrsor utanför fönstret och svagheten i ett luftkonditioneringsapparat. Jag luktar färska bakade kakor, och jag kan nästan smaka på dem på min tunga. Jag känner mig också cool från fläkten."
  • Bild med titeln blir upplyst Steg 4
    4. Lägg åt gången varje dag för att njuta av ögonblicket. Du lever sannolikt ett upptagen liv, så det är bra att utse tiden för dig själv. Så lite som 15-30 minuter är allt du behöver ha en trevlig upplevelse varje dag. Använd den här tiden för att göra något som påminner dig varför du tycker om att leva ditt liv, som att lyssna på en favoritrekord, leka med ditt husdjur eller njuta av en speciell behandling.
  • Till exempel kan du lägga åt sidan 30 minuter efter middagen för en behaglig aktivitet.
  • Bildtiteln blir upplyst Steg 5
    5. Låt dina tankar passera utan dom istället för att slåss mot dem. Tankar kan vara en stor källa till nöd, speciellt om du håller på dem. Overthinking kommer att hindra dig från att hitta visdom och mental fred. Men kämpar dina tankar kommer inte att få dem att gå bort. Istället erkänner vad du tycker och känner, så låt det passera.
  • Till exempel, låt oss säga att du är orolig att du inte kommer att göra ett bra jobb i en kommande presentation. Istället för att bo på den tanken och låta det uppröra dig, erkänna hur du känner. Säg till dig själv, "det är vettigt att jag är nervös för att det här är viktigt för mig."Försök sedan låta tanken gå.
  • Bildtiteln blir upplyst Steg 6
    6. Uttrycka din tacksamhet för vad du har i ditt liv varje dag. Att öva tacksamhet hjälper dig att bekämpa negativa känslor, som avund och svartsjuka, som kan blockera din väg till upplysning. I stället för att fokusera på vad du saknar, erkänner vad du har i ditt liv. Tänk på de människor du känner, de talanger du äger, och de möjligheter du har fått, liksom dina ägodelar.
  • Till exempel kan du lista tre saker du är tacksam för varje morgon. Du kanske säger, "Jag är tacksam för en varm frukost, en katt som älskar mig och bekväm säng."
  • Dricks: Notering saker du är tacksam för är ett bra sätt att komma ihåg alla välsignelser i ditt liv. Du kan skriva din lista på papper, tala det högt, eller spela in den i telefonen. För att hålla reda på dina tacksamhetslistor, försök hålla en tacksamhet Journal!

    Metod 2 av 3:
    Utöka din förståelse
    1. Bild med titeln blir upplyst Steg 7
    1. Var snäll mot dig själv och andra. Utslå kärleksfull vänlighet mot dig själv och folket runt dig kan förbättra hur du tror. Plus, det sprider godhet runt dig. Ändra hur du pratar med dig själv genom att ersätta negativ självtalande med positivt självtalande. Dessutom, ta det bästa om andra, och förlåta människor när de glider upp.
    • I stället för att döma människor kan du "bedöma" dem. Till exempel kan du märka att en viss kollega ofta är sen i mötesfrister. Det är okej att känna igen den här vanan och justera dina förväntningar när du arbetar med dem. Men du behöver inte döma dem genom att göra antaganden om varför de är sent eller tänker dåligt om dem.
  • Bildtiteln blir upplyst Steg 8
    2. Agera enligt dina övertygelser och värderingar. Att räkna ut vad som är viktigt för dig, gör en självförteckning. Lista dina mål, kärnbesök, och vad du vill ha i livet. Dessutom, tänk på vad du tycker är viktigast i livet, till exempel hur du vill leva och hur du tror att folk ska behandlas. Då, gör val som speglar vad som är viktigt för dig.
  • Till exempel kan du tro att erfarenheter är viktigare än saker, människor förtjänar respekt, och djur är inte avsedda att användas av människor. För att återspegla dessa idealer kan du spendera några extra pengar du gör på resor, volontär eller donera för att hjälpa andra, behandla andra som du vill bli behandlad och bli vegetarian.
  • Dricks: När du fångar en negativ tanke, som "Jag kan inte göra det," Pausa och ifrågasätta tanken. Säg, "Varför tror jag det här?"Byt ut den tanken med något positivt, till exempel," Om jag fortsätter, kommer jag att förbättra mig."

  • Bildtiteln blir upplyst Steg 9
    3
    Ha ett öppet sinne När du lär dig om världen och andra människor. Det är väldigt lätt att fånga i ett smalt perspektiv av världen, men det kan blockera dig från att bli upplyst. Varje person filtrerar världen genom sitt eget sinne, så varje persons erfarenhet av världen och hur det fungerar är lite annorlunda. På vissa sätt betyder det att sanningen är relativ. Det enda sättet du verkligen kan förstå saker är att öppna dig för hur andra ser världen.
  • Till exempel, tillvägagångssätt kulturer och religioner utanför din egen med ett mål att lära och förstå, inte döma. På samma sätt, antar inte att alla har haft samma erfarenheter som du har. Var öppen för att lära dig mer om hur andra bor och varför.
  • Du kan vara mer öppet sinne genom att läsa mer och våga utanför din komfortzon.
  • Bilden med titeln blir upplyst steg 10
    4. Hitta lektionen i dina misstag. Varje person gör misstag, men det kan vara värde i dina slip-ups. Istället för att vara nere på dig själv, tänk på hur det misstaget kan hjälpa dig att växa och framsteg mot upplysning. Dessutom, leta efter sätt du kan undvika att göra det misstag igen i framtiden.
  • Du måste göra misstag i livet för att lära dig de lektioner du behöver för att bli den person du är menad att vara. Ibland är erfarenheten den bästa läraren.
  • Fråga dig själv frågor som, "Vad kan jag lära av det här?"" Hur har det förändrats mig?"Eller" vad kan jag göra annorlunda nästa gång?"
  • Bild med titeln blir upplyst Steg 11
    5. Läs vad andra har skrivit om upplysning. Du kanske inte kan bli upplyst genom att läsa andras ord, men lär dig vad andra tycker kan hjälpa dig att förstå mer om dina egna tankar. Läs böcker skrivna av bra filosofer och lärare, särskilt de du tror har uppnått upplysning.
  • Kom ihåg att du inte behöver tro på allt som säger.
  • Studera till exempel bra filosofer och lärare, som Gautama Buddha, Jesus, Lao Tzu, Shunryu Suzuki, Mohammed, Dante Alighieri och Sir Francis Bacon.
  • På samma sätt är det bra att lära sig om den ädla åttafolden och de fyra ädla sanningarna, som kan hjälpa dig att hitta upplysning.
  • Metod 3 av 3:
    Mediterande
    1. Bilden med titeln blir upplyst Steg 12
    1
    Begå att förmedla Minst 10 minuter varje dag. Medan meditation kan hjälpa dig att få upplysning, måste du göra det regelbundet. Lyckligtvis behöver du inga speciella verktyg eller massiva mängder tid att förmedla. Du kan sitta eller gå i meditation var du än är. Bara fokusera på andan.
    • Inledningsvis, sätt ett mål att göra 5-10 minuters meditation per dag. Med tiden kan du expandera längden på dina meditationer om du vill.
  • Bild med titeln blir upplyst Steg 13
    2. Gör en sittande meditation för att lugna ditt sinne. Sitta i en lugn, tyst miljö med dina ben korsade eller i en bekväm position. Stäng dina ögon och märk hur din kropp känner. Därefter fokusera på andans känsla. När ditt sinne vandrar, returnera dina tankar till andan så snart du märker.
  • Döm inte dig själv för att låta ditt sinne vandra, eftersom det är en vanlig del av meditationen.
  • Dricks: Om du kämpar för att hålla dig fokuserad på andan, försök att räkna varje andas eller andas ut.

  • Bildtiteln blir upplyst steg 14
    3. Gör en gångmeditation för att uppmuntra till ökad medvetenhet. En gångmeditation förändrar hur du tror. Du kan antingen vandra eller gå i en etablerad väg. När du går kommer tankar att komma in i ditt sinne. Låt dem passera utan dom eller hålla på dem. Detta möjliggör upplysta tankar att komma in i ditt sinne och öka medvetenheten.
  • Försök inte tänka på någonting i synnerhet. Låt bara dina tankar komma och gå.
  • Du kan också fokusera på andan eller på dina fotspår för att hjälpa dig att lugna dig, om det är racing.
  • Bild med titeln blir upplyst Steg 15
    4. Leta efter guidade meditationer online eller via gratis appar. Du kanske föredrar en guidad meditation, beroende på din erfarenhetsnivå och mål. Lyckligtvis kan du hitta många alternativ online eller via App Store. Experimentera med olika meditationer tills du hittar en som fungerar för dig.
  • Till exempel är huvudutrymmet, lugn och insikt timer alla meditationsapps som erbjuder en gratis version.
  • Bild med titeln blir upplyst Steg 16
    5. Gå med i en meditationsklass eller ett centrum om du vill arbeta med en lärare. Även om du kan meditera på egen hand, kanske du föredrar att arbeta med en lärare. Du kan hitta en genom att söka efter klasser i ditt område eller letar efter ett lokalt meditationscenter. Som ett annat alternativ kan du gå till ditt lokala buddhistiska tempel eller samhällscenter.
  • Du kanske kan ta klasser online.
  • Dessutom, kolla webbplatser som möte.com eller facebook.com för meditationsgrupper som möts i ditt område.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Ingenting i livet är permanent, så försök att inte bli knuten till människor, saker eller idéer. Världen förändras ständigt och utvecklas.
  • Om du övar att vara mer medveten om det ögonblicket, märker du att det blir lättare och lättare att göra det utan att försöka.
  • Det är bättre att fokusera på att göra positiva förändringar för dig själv och vara mer närvarande i ditt liv istället för att aktivt söka upplysning. Fokusera på vägen, inte destinationen.
  • Du är nyckeln till din egen upplysning, så lita inte på andra för att hjälpa dig att hitta den.
  • Varningar

    Mind-altering droger kan vara mycket farliga, och de tillåter dig inte att hoppa över resan för att hitta upplysning.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande