Hur man kommer med idéer

Har du någonsin varit fast och tänker på ett ämne för ditt nya projekt? Eller vet du inte vad namnet på ditt nästa kapitel i boken ska vara? Bra idéer kräver hårt arbete, lite utrymme att avstå från dina förutbestämda begrepp, och ett ljudkort för att testa dina idéer mot.

Steg

Del 1 av 3:
Få din hjärna att röra sig
  1. Bild med titeln presentera dig själv i irländskt steg 6
1. Fördjupa dig i ämnet. För att få din hjärna på rätt spår för att komma med en idé måste du omge den med mycket relevant information. Vad det här betyder kommer att bero på vilken typ av idé du försöker komma med.
  • Om du försöker komma med en teori, gör mycket relevant forskning. Du bör göra studier som problematiserar dina befintliga idéer. Om du har fått dig själv till den punkt där du har så mycket information att du tycker att du vet mindre om ämnet än vad du gjorde, kommer din hjärna att kämpa för att förena fakta med dina teorier även när du känner att du har stängt av det.
  • Om du arbetar med fiktion, läs många andra författare som försöker göra liknande saker. Läs böcker som känner till dig med inställningen av den plats du skriver om. Läs litterärteori för att ge dig ett visst perspektiv på hur man skriver. Läs filosofi för att få idéer som du kanske vill ta itu med i din fiktion.
  • Om du är en konstnär, spendera lite tid att granska verk av andra artister på liknande områden.
  • Bild med titeln presentera dig själv i irländskt steg 19
    2. Lär känna nya och olika människor. Att interagera med människor utanför din normala sociala grupp kommer att avslöja dig till nya idéer och perspektiv. Detta är avgörande för att utveckla "psykologiskt avstånd", vilket är en av de viktigaste förutsättningarna för kreativitet.
  • Psykologiskt avstånd är när du börjar titta på saker ur ett annat perspektiv än det som du är van vid. När du börjar sätta dig i skorna av en annan person är det lättare att närma sig dina problem på ett sätt som du inte har tänkt på förut.
  • Bild med titeln presentera dig själv i irländskt steg 17
    3. Gå någonstans ny. Att resa är också ett bra sätt att skapa "psykologiskt avstånd."Exponera dig själv för nya sevärdheter och ljud kommer att få dig att tänka på saker från ett nytt perspektiv. Ibland kan du spara dig en flygbiljett och använd din fantasi för att vända den bekanta till det obekanta.
  • Även föreställa dig själv på en ny plats kan du närma dig saker från ett nytt, mer kreativt perspektiv.
  • På samma sätt har människor visat sig vara mer kreativa när de föreställer sig det problem de har att göra med att hända i den avlägsna framtiden.
  • Alternativt, öva mindfulness att börja titta på din egen värld på ett nytt sätt. Fokusera på något specifikt i din miljö och försök att uppleva det i sin helhet. Lägg märke till saker som skulle passera dig i ditt vardag.
  • Ett användbart exempel på mindfulness är att ägna stor uppmärksamhet åt trångt social miljö. Gå på en promenad i ett urbana område eller vänta i en trångt park. Titta på hur människor interagerar med varandra. Var uppmärksam på sina idiosyncrasies och föreställa sig vad som händer i huvudet. Detta kommer att lägga dig i en andras skor.
  • Bild med titeln Supercharge Business Meetings Steg 6
    4. Få en penna och skriv. Låt dina idéer flöda fritt. Du kan fokusera på det ämne du jobbar med, men tillåter dig själv att våga någon annanstans om det är nödvändigt att hålla saker som flyter. Att göra journalposter varje dag kan vara ett bra sätt att komma igång. Även om fokus är på personliga saker, kan du vandra in i ditt kreativa arbete från ett nytt perspektiv.
  • Bild med titeln Discipline dig själv Steg 6
    5. Hålla ett schema. När inga idéer är kommande kan det vara lätt att bli avskräckt och förhala. Men du kommer vanligtvis inte att uppleva en epiphany tills du verkligen har kämpat för att arbeta genom dina problem. Göra självpålagda tidsfrister och tvinga dig att leva upp till dem. Om det du producerar med tidsfristen är inte spektakulär, åtminstone vet du vad som inte har fungerat och hur man förbättrar i framtiden.
  • Bild med titeln Detect Depression i dig själv och andra Steg 3
    6. Utföra strukturerad brainstorming sessioner. Kraven på en noggrann, strukturerad brainstorming session kan tvinga dig att skapa mer än vad du annars skulle. Ange en tidsgräns och mål som du inte är säker på att du kan träffas. Om du misslyckas, kommer du fortfarande att producera mer än du skulle ha om du inte hade utmanat dig själv.
  • Till exempel, ge dig själv 30 minuter att komma med 30 idéer. Skriv bara så fort som möjligt.
  • Ge dig 30 minuter att skriva två sidor av material.
  • Alternativt, ge dig en timme att skissa ut en ritning.
  • Det är osannolikt att du kommer ut med en bra slutprodukt, men den här typen av utmaning kan tvinga dig att komma med nya idéer.
  • Bild med titeln Detekterar depression i dig själv och andra Steg 6
    7. Lär dig vad du ska glömma. Huvuddelen av den kreativa processen kommer alltid att vara exklusive de saker som inte spelar någon roll. Att veta vad som inte spelar någon roll i början kan vara svårt - som kreativa typer, brukar vi vilja ha allt - men du bör börja skriva några idéer, även om de inte verkar välgrundade först. Börja strukturera den viktiga informationen i ditt huvud och ogräs ut vad som inte verkar passa.
  • Del 2 av 3:
    Avkoppling från jobbet
    1. Bild med titeln Desensibiliserar dig själv från smärta Steg 4
    1. Skapa de rätta förutsättningarna för att epifanier ska uppstå. Epiphanier är sällsynta och svåra att kontrollera, men de är ofta de viktigaste och effektiva idéerna som vi producerar. Epiphanier produceras av vårt omedvetna sinne, kämpar med idéer som dominerat vårt medvetna sinne. Att ha en epiphany, därför behöver vi både arbeta hårt med idéer, men också ta bort ledigt tid för att låta dem slå.
    • Det betyder inte att du ska ta av hela tiden. Försök ge dig åtminstone en timme om dagen för att låta ditt sinne vandra naturligt. Ta minst en ledig dag varje vecka för samma ändamål.
  • Bild med titeln Klänning som dig själv utan att se slarvigt steg 1
    2. Gör dig lycklig. Vi kan bli arg och frustrerad när vi kämpar för att räkna ut något. Dessa känslor kommer att avbryta vår kreativa process. Vi måste ta lite tid för att vara lycklig. Hur vi gör det kommer att variera med vår individuella smak.
  • Prova shopping. Kolla in några av sevärdheterna och ljuden medan du är ute av huset.
  • Surfa på nätet är ett sätt att distrahera dig själv som också utsätter dig för nya idéer och information.
  • Bild med titeln omfamna dig Steg 2
    3
    Njut av naturen. Gå ut i din bakgård och titta på himlen. Gå på en vandring. Rensa dina tankar. Försök att fokusera på naturen snarare än de problem du har griper med. Låt ditt sinne vandra naturligt och du kan hitta det du letar efter.
  • Bildtiteln blir mer musikaliskt upplevt steg 8
    4. Lyssna på lite musik. Sätt på lite musik för att koppla av och rensa ditt sinne. Försök att sätta på ny musik som kommer att få dig ut ur din intellektuella rut. Alternativt, sätt på någon musik som kommer att provocera kraftfulla känslor som kan inspirera dig.
  • Bild med titeln Läs dig själv Steg 1
    5
    Meditera. Meditation är det klassiska sättet att rensa ditt sinne. När du har rensat ditt sinne, kommer några av de mentala blocken och förutbestämda begrepp som hindrar din kreativitet att kollapsa.
  • Stäng dina ögon och fokusera på en sak. Det kan vara en fras som du upprepar i ditt huvud eller en bild som du föreställer dig i ditt sinne. Om ditt sinne börjar strida på annat håll, dra försiktigt tillbaka det till vad du mediterar på.
  • Mindful meditation har visat sig öka kreativiteten genom att tillåta den medvetna delen av ditt sinne att ha företräde framför den reaktiva, vanliga reptiliska hjärnan. För att utföra mindful meditation, sitta upprätt i korsben, med få distraheringar. Ägna cirka 25% av din uppmärksamhet åt att kontrollera och observera din andning. Håll ögonen öppna och var uppmärksam på allt i din omgivning. När ditt sinne börjar vandra, fokusera det tillbaka på din miljö.
  • Del 3 av 3:
    Testa dina idéer
    1. Bild med titeln Läs dig själv Steg 6
    1. Lägg din idé på papper. När något har poppat in i ditt huvud är det viktigt att se om det fungerar. Börja kartlägga ut det på papper, dra det eller skriva ner det. Var noga med att du har en del av vad du har kommit med så att du inte glömmer det.
    • Överväg att hålla en anteckningsbok till hands så att du kan skriva ner dina idéer innan de glider bort.
  • Bild med titeln Välj böcker om relationer Steg 3
    2. Forskning din idé. En idé kan tyckas bra först, men vara ogrundad. Om det är en empirisk teori, testa det mot bevisen för att avgöra om det är giltigt. Om det är en litterär eller konstnärlig idé, gå tillbaka till andra artisters arbete för att bestämma hur original det är. Se om din förståelse av inställningen eller omständigheterna i tomten är realistisk.
  • Bild med titeln Välj böcker om relationer Steg 5
    3. Se vad kritikerna säger. Du borde ständigt söka feedback för att förbättra ditt arbete. Om du kan få professionell feedback som är bra, men, om det inte är möjligt, börja med din sociala cirkel. Kasta dina idéer ut till dina vänner eller betydande andra. Bara för att en idé låter bra för oss betyder inte att det kommer att flyga med andra människor.
  • Tips

    Viktigast, bara slappna av och använd din fantasi!
  • Försök att inte bli frustrerad eller ge upp eftersom det ibland är svårt att tänka på ett ämne eller en idé. Så försök bara ditt bästa och förhoppningsvis kommer du att komma med något bra!
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande