Hur man lagar fläsk

Fläsk är kulinariskt namn för kött från grisen. Även om ordet fläsk också kan referera till härd, rökt eller bearbetat kött, kommer den här artikeln att fokusera på färskt kött. Fläsk kan ätas och förberedas i olika former: härdad, rökt, rostad, broiled, grillad, ångad, sauteed, Wokad, bräserad, friterad, och stewed. I den här guiden hittar du olika metoder för hur man hanterar, lagar mat och lagra "det andra vita köttet."

Steg

Metod 1 av 4:
Förbereda och lagra fläsk
  1. Bild med titeln kock fläsk steg 1
1. Känna dina nedskärningar. I allmänhet finns det fyra grundläggande delar av grisen som de vanligaste köttets sänkningar kommer från (även om många länder skär köttet annorlunda och / eller har egna namn för vissa nedskärningar): axeln / handen, lojan, magen / sida och benet / skinka. Musklerna som omger ryggraden är ömma och mager (och vanligtvis dyrare!) Eftersom de inte används lika mycket av grisen som musklerna närmare marken, som är hårdare men mer smakrika.
  • Axel - vanligtvis uppdelad i den nedre picknick axeln och den övre Boston axeln (även känd som Boston Butt). Dessa nedskärningar måste kokas med låg värme och försiktigt simma vätska (e.g. en långsam spis) för att smälta bort fett och bindväv, men resultatet är ömt och fuktigt. Finns som: Boneless Boston Shoulder Roast, Boston Shoulder Roast, Cubed Fläsk för Kebab och Stews, Ground Pork (Picknicken).
  • Loin - det här är ribbrödor, babyback revben, tenderloin och koteletterna kommer ifrån. Eftersom dessa nedskärningar är naturligt anbud är torra värmekokningsmetoder (rostning, grillning, broiling, pan-stekning och stekning) bäst. Finns som: Blade Roast, Rib Chop, Loin Chop, Sirloin Chop, Sirloin Roast, Tenderloin.
  • Mage / sida / Spareribs - The Spareribs kan grillas och sedan rostad, men resten av det här avsnittet är vanligtvis reserverat för bacon. Finns som: Bacon, Pancetta, Spareribs.
  • Ben / skinka - det här skäret säljs vanligtvis härdad, kokta eller rökt, men om du köper det fräscha kan du glasera och sörja skalen och grillat den (ett populärt alternativ för semester och speciella tillfällen). Finns som: benklick, rökt skinka, toppbenet.
  • Annat-Om du är äventyrlig, är det en användning för nästan alla delar av grisens kropp. Du kan koka huvudet för Brawn (huvudost), lager och soppor, och steka eller baka öronen för crunchy munching. Kasta hocks / trotters i långkokta soppor, grytor och såser för att lägga till kropp. Svansen kan också ätas, liksom organen: pâté, tunntarmen korv (chitterlings) och svart pudding (blodfylld matsmältningsorgan).
  • Bild med titeln Cook Pork Steg 2
    2. Göra tid till saltlösning eller marinera. Eftersom moderna grisar uppföds för att vara mager, har köttet mindre fett för att hålla det fuktigt under matlagningen. Brining är en bra lösning för detta, men det kräver planering framåt. Köttet sitter i en blandning av salt och vatten och absorberar vattnet långsamt genom osmos. Du kan också göra en munvatten marinad för ditt fläsk genom att kombinera dina favorit smaker och kryddor i en oljebas, så att låta fläsk sitter nedsänkt i denna blandning i flera timmar eller över natten.
  • En allmän regel för marinader är att använda ca 1/4 kopp marinaden per pund av fläsk eller tillräckligt för att täcka hela ytan av köttet i en plastkylskåp.
  • Ju större klippet, desto mer tid behöver det vara brett eller marinat.I allmänhet kommer skärningar från länden eller mageregionen att marinera i flera timmar (upp till 6 för stora nedskärningar). Axelrödor kan ta upp till 24 timmar eller längre för att helt marinera. Gärna marinera ditt fläsk så länge som vill, men se till att du inte tillåter fläsk att bli dålig genom att marinera i mer än en dag eller två.
  • Bild med titeln Cook Pork Steg 3
    3. Förbered Adry Rub. Ett annat populärt sätt att smaka många typer av kött är med en torr gnidning - en torr kombination av salt, peppar, örter, kryddor och andra (vanligtvis pulveriserade eller granulerade) torra ingredienser. Köttet är belagt med den torra gniden antingen omedelbart innan du lagar mat eller någonstans från några timmar till en dag i förväg. Torra gnider hjälper inte en bit av fläsk behåller sin fukt, men de do Ge det ett intensivt smakfullt exteriör, och när du är expertklart, bilda en läcker "skorpa."
  • Vanliga ingredienser i torra gnider inkluderar salt, peppar (både röd och svart), pulveriserad vitlök och lök, ingefära, rosmarin och, för en söt, karamelliserad skorpa, vit och / eller brunt socker. Experimentera med dina favorit ingredienser.
  • I allmänhet behövs ca 1/4 kopp torrgn för varje standardstorlek av fläsk. Om du är osäker, bara gör tillräckligt med torr gnid för att helt täcka ytan av varje köttbit.
  • Bild med titeln Cook Pork Steg 4
    4. Vet i förväg när du ska sluta laga mat. Som med kött, vill du laga tillräckligt länge för att döda någon Skadliga mikroorganismer, men inte så länge att du torkar köttet ut. USDA rekommenderar att man lagar fläsk till en intern temperatur på 160 F (70 c) (använd en omedelbar lärd kötttermometer i mitten av den tjockaste delen av köttet), men vissa kockar föredrar att stoppa mellan 140 och 150 f för att bevara juiceiness, Sedan Trichinella-parasiten dör vid 137 f.
  • Kom ihåg att ta hänsyn till det faktum att den inre temperaturen på större bitar fortsätter att stiga även efter att du har tagit köttet av värmen. Låt inte en bra kött "överkoka" När du är klar.
  • Fläskkokad till 160 f (70 c) kan ibland vara rosa i mitten, beroende på matlagningsmetoden eller tillsatta ingredienser. Så antar inte det eftersom det är rosa, det är inte säkert att äta!
  • Bild med titeln Cook Pork Steg 5
    5. Förvara fläsk säkert. När du köper rå fläsk, kyl det så snabbt som möjligt till 40 ° F. Om du inte lagar den inom 5 dagar måste du frysa den (0 ° F) eller kasta bort det. När du lagar mat, ät det inom två timmar (eller om omgivningen är 90 ° F, inom en timme) eller lagra den i kylskåpet i grunda, täckta behållare i upp till 4 dagar eller frysa den. För bästa kvalitet, äta frusen fläsk inom 3 månader, och aldrig återfrräva delvis avfrostat fläsk. I allmänhet, men upptining kan torka ut fläsk, så håll det i åtanke!
  • Gjorde du det här receptet?

    Lämna en recension
    Metod 2 av 4:
    Grill
    1. Bild med titeln Cook Pork Steg 6
    1. Värm din grill. Grillning är en matlagningsmetod som använder direkt, torr värme för att värma kött på en rad tätt åtskilda metallstänger som kallas en grill. Grillning är ett utmärkt val för att ge en läckra skarp, seared skorpa till naturligt fuktiga snitt av fläsk som kotletter eller smörglans. De vanligaste typerna av grill är kol- och gasgrillar. Om du använder en kolgrill (som tar tid att nå matlagningstemperaturen), antända ditt kol, då, när du väntar på kolet för att få ett asktäckt, glödande utseende, dela ut dina fläskskärningar på ett bricka eller tallrik så du är redo att omedelbart lägga till dem i grillen.
    • Gasgrillar nå "redo" temperatur mycket snabbare än kolgrillar. Men de kan ge en något annorlunda smak mot köttet. Vissa människor föredrar smaken av kolgrillar, medan andra föredrar lätta gasgrillar.
    • Överväg att använda naturligt lövträ eller mesquitkol i motsats till den mer vanliga brikettformen. Hardwood Charcoal brinner i allmänhet varmare och snabbare, vilket är praktiskt för sårande kött. Naturligt kol kan också överföra några av sin rökiga, aromatisk smak till ditt kött som det lagar mat.
    • Särskilt tjocka skärningar av fläsk kräver en längre, lägre temperaturgrillningsprocess. I det här fallet kan konventionella briketter vara ett bättre val än varmare, snabbare brinnande trägolvskol.
  • Bild med titeln Cook Pork Steg 7
    2. Lägg till dina fläskskärningar till grillen när den är klar. För att förhindra att ditt kött sticker sig till grillen, täcker grillens barer med en olja som har en hög rökpunkt (oliv eller grapesead olja fungerar bra.) Gör detta genom att använda en grillborste doppad i olja eller genom att blötlägga en pappershandduk i olja och tryck sedan över grillen med ett par tang eller ett annat hanterat verktyg. Sedan placera dina fläskskärningar på grillen med tang, ordna dem så att de inte berör.
  • Undvik korskontaminering. Använd inte något av de verktyg du använder för att placera ditt fläsk på grillen för att hantera andra livsmedel utan att tvätta dem. Rengör behållaren som höll dina okokta fläskskärningar innan du använder den för någon annan mat. Låt inte okokt fläsk att röra på kokta fläsk.
  • Bild med titeln Cook Pork Steg 8
    3. Koka ditt fläsk på en kallare region av grillen. I motsats till populär tro, omedelbart searing en bit kött inte "försegla i fukten (eller smak.)" Faktum är att snabbt seared köttstycken nu trodde att behålla mindre fukt än bitar av kött som har kokats mer gradvis. För träkolgrillar, börja med att ordna ditt fläsk runt kanten av grillen, som vanligtvis är kallare än i mitten. Gasgrillar bör använda en medelvärme nivå.
  • Vi kommer så småningom sjönk fläsk i slutet av grillprocessen. Genom att vänta tills köttet redan är kokta till Sear, behåller vi mycket av köttets fuktighet.
  • Vänd dina fläskskärningar om en gång varje minut eller så. Detta säkerställer att köttet är jämnt kokta. Det kommer också att hjälpa köttet att börja utveckla en jämn skorpa.
  • Bild med titeln Cook Pork Steg 9
    4. Grill tills köttet är gjort. Håll grillens lock stängd när du lagar mat för att påskynda matlagningsprocessen. Tunna nedskärningar av fläsk behöver bara 4-5 minuters matlagning på heta grillar, medan större köttstycken kräver längre, kallare matlagningsperioder. "Gjort" Fläsk ska vara jämnt fast vid beröring med en brunad ute, en vitaktig (inte rosa) interiör och juice som går klart för brun (aldrig röd eller rosa.)
  • Om du är osäker, använd en kötttermometer. USDA rekommenderar en intern temperatur på 160-170 grader F (ca 70 grader c) för fläskprodukter. Men många föredrar temperaturer så låga som 140 grader C för juicier, sällsynta nedskärningar av fläsk (se metod 1 för mer information.)
  • Bild med titeln Cook Pork Steg 10
    5. Snabbt sear fläsk. Innan du tar bort ditt fläsk från grillen, ge det en krispig, utsökt skorpa. På kolgrillar, överför fläsk till den hetaste delen av grillen (vanligtvis centrum). På gasgrillar, vrid helt enkelt värmen till "hög." Koka fläsket på det här sättet för mindre än en minut på varje sida - du vill inte bränna köttet eller torka ut det.
  • Den kemiska processen som skapar den flavorful seared skorpan kallas Maillard-reaktionen. Delvis brinnande utsidan av ett köttstycke medför att köttets aminosyror reagerar med sockerarter för att bilda smakföreningar. I praktiken betyder denna process helt enkelt att ett kötts seared skorpa smakar bra!
  • Bild med titeln Cook Pork Steg 11
    6. Låt köttet vila. Ta bort gjort bitar av fläsk från grillen, placera dem på en ren tallrik. Täck köttet med aluminiumfolie för att hålla det från kylning, låt köttet sitta i ungefär fem till tio minuter. Använd den här vilotiden för att sätta efterbehandlingen på alla följeslagrätter (eller för att ställa in ditt bord.)
  • Tillåter köttet att vila tjänar två ändamål. Först fortsätter de flesta köttfärger att laga mat även efter att de har tagits bort från grillen - ditt fläsk är inget undantag. Om du är på staketet om huruvida ditt fläsk är gjort eller inte, vilket ger tid att sitta kan ofta ge extra "skjuta på" Det måste vara definitivt gjort. För det andra tillåter det att fläsket åter absorbera en del av fukten som förlorats under matlagningsprocessen. Som en bit köttkockar, krymper det och "stramar" på en molekylär nivå, klämma fukt ut ur köttet. Några minuter av vila tillåter köttet att delvis "koppla av" och behåll mer fukt.
  • Bild med titeln kock fläsk steg 12
    7. Säsong och tjäna. Efter att köttet har vilat och absorberat lite av sin fukt är det klart att äta! Säsong försiktigt med salt, peppar eller någon annan av dina favorit kryddor. Tjäna med benet i eller med det borttaget.
  • Grillat fläsk går bra med stärkelser som sötpotatis eller typiska grillsidor som kålsallad.
  • Gjorde du det här receptet?

    Lämna en recension
    Metod 3 av 4:
    Pan-Frying Pork Chops
    1. Bild med titeln Cook Pork Steg 13
    1. Bröd dina fläskkotletter. Stekt fläskkoteletter är en rik, utsökt behandling. Deras guldbruna skorpa, ett resultat av att de är belagda med en smakfull bröd Innan stekning är så iögonfallande som det är smakfullt. För att börja laga den här scrumptious maträtten, bröd dina fläskkotletter (anteckning - tunna klippa fläskkoteletter är att föredra för sin snabba matlagningstid.) Helt kappa varje fläskkotlett med fläck, damm det så att dess beläggning är tunn och jämn, doppa den sedan i slagna ägg. Låt ägget kort dränera av din chop. Slutligen kasta ditt fläsk i en butiksköpt eller förberedd brödning av ditt val.
    • Det finns en mängd olika alternativ när du väljer din breading. Många stormarknader säljer förpackade brödsmulor (Panko, etc.). Du kan använda dessa av sig själva eller, för en anpassad smak, säsong med dina favorit kryddor, salt och / eller peppar. Du kan till och med Gör din egen breading Av normala brödsmulor.
    • Breading behöver inte vara den enda källan till smak - torra kryddor som cayennepeppar och paprika kan också läggas till mjölet.
  • Bild med titeln Cook Pork Steg 14
    2. Värm olja i en panna. För stekning är det bäst att lägga till kött direkt till en hetpanna, för att inte lägga till kött till en kall panna, Då värme. Lägg till en halv kopp av en olja med en hög rökpunkt (som oliv eller grapesead olja) till en stekpanna eller stekpanna. Virvla om pannan för att jämnt belägga insidan av pannan med olja. Vrid spisens brännare till "hög" och låt oljan värma i en minut eller två. Lägg försiktigt på en matsked eller två smör till den heta oljan - det hjälper till att ge fläskkoteletten en krispig brun skorpa.
  • Oljan är tillräckligt varm när kött hörs sizzles när det rör det.
  • Bild med titeln Cook Pork Steg 15
    3. Lägg till dina panerade fläskkoteletter till pannan. Var försiktig - en varm oljig pan kan utbreda med sizzling och knäckning när kött läggs till. Sizzle låter enormt tillfredsställande, men det är ofta åtföljd av små stänk av varm olja. Använd ett par tang för att säkert justera dina fläskkotletter.
  • Bild med titeln Cook Pork Steg 16
    4. Koka koteletterna över medelhög värme tills de är guldbruna. Den exakta tillagningstiden kommer att skilja sig från storleken och tjockleken på dina fläskkotletter. Thin-cut chops behöver bara några minuter per sida, medan tjocka skivor kan kräva 5 minuter eller mer. Låt varje sida utveckla en rik, djup guldbrun färg. Välstekta koteletter bör vara krispiga på utsidan medan det är ömt på insidan.
  • Normala regler för bedömning av fläsks doneness Ansök: Använd en gaffel och kniv för att kontrollera kött som är vitt hela vägen med tydlig för bruna juice.
  • Bild med titeln Cook Pork Steg 17
    5. Ta bort fläsk från värmen. Som med andra metoder för matlagning fortsätter fläsk att laga mat efter att den har tagits bort från stekpannan. Flytta färdiga fläskkotletter till en tallrik kantad med en pappershandduk (som kommer att absorbera överflödig olja, vilket bidrar till att förhindra fläskkoteletterna från att bli fuktig.) Låt fläsken vila i flera minuter, servera och njut av!
  • En cool, lättklädd sallad komplimanger den heta crispiness av fläskkoteletten perfekt.
  • Bild med titeln Cook Pork Steg 18
    6. Noggrant Olja. Häll inte fry olja ner i avloppet - det här kan täppa till din handfat. Istället, låt din olja svalna, sedan överföra den till en burk eller plastbehållare. Håll din olja i kylskåpet, där det kommer att stelna. Använd din olja för framtida recept eller för en mängd andra ändamål som kräver fett.
  • Om du är intresserad av alternativa bränslen kan du även göra biodiesel från kvarvarande olja med några hushållsverktyg och ingredienser!
  • Gjorde du det här receptet?

    Lämna en recension
    Metod 4 av 4:
    Braising Pork Spareribs
    1. Bild med titeln Cook Pork Step 19
    1. Förvärm din ugn till 375 grader f (190 grader c). Braising är en lång, långsam matlagningsmetod som lämnar kött så fuktigt och ömt att det praktiskt faller ifrån varandra. På grund av detta är det idealiskt för tuffare nedskärningar. I det här receptet använder vi en braising-process för att ge några fläskspareribs en saftig kött-fall-off-the-bone-konsistens. Som med alla ugnsbaserade matlagningsmetoder, börja med att förvärma din ugn.
  • Bild med titeln Cook Pork Steg 20
    2. Säsong dina spareribs. Häll en kopp mjöl i en maträtt och säsong med salt och peppar till smak. Vrid spareriberna i mjölblandningen, dammar dem för att säkerställa att det inte finns något överskott av mjöl. Mjölblandningen kommer att lägga till en fin smaklig smak för ditt kött och hjälpa det att utveckla en brun skorpa i nästa steg.
  • Bild med titeln Cook Pork Steg 21
    3. Brown Brown dina Spareribs i en panna. Värm några matskedar olja i en stekpanna, lägg sedan till dina spareribs och sear över hög värme i några minuter. Koka inte dina spareribs hela vägen - ge dem bara en skarp brun exteriör. Köttets inre kommer långsamt att laga i ugnen under flera timmar medan de är braising. När Spareriberna är bruna, lägg åt sidan.
  • Ditt kött behöver inte ens dyka upp när du tar det ur pannan - så länge det har ett skarpt, brunt exteriör, är det klart att gå in i ugnen.
  • Bild med titeln Cook Pork Steg 22
    4. I samma panna, sautélök och vitlök. Att lägga till grönsaker till denna maträtt ger den slutliga produkten en komplex, utsökt smak. Hugga en medium storlek lök och några klyftor vitlök i medelstora bitar, sedan sauté dem tills de bara är genomskinliga.
  • Bild med titeln Cook Pork Steg 23
    5. Lägg till en braisingvätska till pannan. Braising är en matlagningsprocess som delvis liknar stewing. När vi Broise köttet, lagar vi det långsamt i en soppig blandning - som en gryta. Nötköttslager kommer att vara vår basvätska - börja med att lägga till två koppar nötköttslager till pannan. Ändra den här basen med några ounces av andra flytande smaker - rödvinäger, till exempel är ett bra val - och simmer i pannan för att minska blandningen, koncentrera smaken.
  • När det gäller att smaka på din Braising-vätska finns det otaliga val. Stout öl, rött vin och tomatpuré smakar alla. Pulverformiga ingredienser som Paprika och Vitlöksalt fungerar också bra. Var inte rädd för att testa din buljong genom att prova det. Generellt, om det smakar bra, så kommer ditt kött!
  • Bild med titeln Cook Pork Steg 24
    6. Placera spareriberna i en matlagningspanna. Häll din biffslagblandning över toppen av dina spareribs, jämnt beläggning. Täck pannan med folie och överför till ett stativ i mitten av ugnen.
  • Bild med titeln Cook Pork Steg 25
    7. Braise i ca 2-3 timmar. Varje timme, vänd dina spareribs. Exakta tillagningstider varierar. Lyckligtvis är Braised kött bara att torka ut om det är kvar i ugnen väl förbi sin färdiga punkt. Efter en och en halv timme, testa periodiskt dina revben för doneness med en gaffel. Köttet ska vara ganska mjukt och lätt att dra ifrån varandra. Insidan kan verka något strängt.
  • Bild med titeln Cook Pork Steg 26
    8. Ta bort och tjäna. Överför omedelbart dina fuktiga, saftiga spareribs till en tallrik och tjäna. Om du vill, använd vänster vätska från matlagningspannan som en sås, generöst basting dina spareribs.
  • Denna maträtt är ett fantastiskt komplement till fluffiga potatismos, eftersom potatiserna kommer att absorbera vätskan (och därmed smaken) som läcker från Spareriberna.
  • Gjorde du det här receptet?

    Lämna en recension

    Tips

    Koka till rätt temperatur men inte övercook eller köttet blir torrt och tufft.
  • För att undvika torkad fläsk, linda fläsket tätt. Om köttet torkar ut blir det för svårt att hantera och förbereda sig ordentligt.
  • När shopping, färskt fläsk borde vara gråaktig till rosa i färg och borde ha lite marmor. Undvik nedskärningar av fläsk som har ett överflöd av fett runt deras ute.
  • Låt köttet vila i 10 till 15 minuter före snidning för att tillåta juice att distribueras i hela köttet.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande