Hur man lagar en hel gris

Grisrödor är en gemensam tradition i många kulturer, ett sätt att ta med vänner och grannar tillsammans för mat och roligt. På grund av hur lång tid det tar att slow-rosta en gris, ger det gamla sättet ett tillfälle för alla att komma ihop för en hel dag med festligheter. Men att laga en hel svin är inte en enkel prestation. Det kräver noggrann förberedelse, tålamod och ett försiktigt öga. Det är viktigt att du tar rätt steg för att säkerställa att varje fas av matlagningsprocessen hanteras ordentligt, och att köttet du tjänar till dina gäster är säkra att konsumera.

Steg

Del 1 av 3:
Bygga gropen
  1. Bild med titeln Koka en hel gris steg 1
1. Gör en säng för kolan. Hitta en ur vägen plats där du kan mode en säng av kol som kommer att fungera som roasting grop. En platt, öppet utrymme kommer att fungera bäst. För bästa resultat, gräva en grunda dike och fylla eller ringa den med grus eller plana stenar av en likformig storlek, vilket gör att utrymme i mitten för träet kommer att brinna för att producera kolorna. Du har också möjlighet att helt enkelt fästa en platt patch av mark med stenar och sedan brinna av träet.
  • Om du inte har mycket utrymme att arbeta med, eller inte ha någon önskan att starta en eld direkt i din bakgård, överväga att använda en metall clamshell grill för att bränna träet.
  • Att ställa in en rostgrop på platt mark kan skada någon vegetation som växer under området där du lägger ut stenarna.
  • Bild med titeln Koka en hel gris Steg 2
    2. Placera stöd i huvudet och foten av gropen. Oavsett om du monterar en butiksköpt rostningsspit eller cobble tillsammans, måste du ha ett sätt att hålla grisen över värmen när det är dags att få matlagning. Situera dessa stödmaterial på vardera sidan av gropen i längdriktningen. Vissa människor har framgång helt enkelt med "Y`-formade pinnar som håller spytten i sina skurkar. Andra föredrar att konstruera mer utarbetade inställningar med hjälp av extra timmer eller välskötta cinderblocks. Så länge de stöd du bygger kommer att hålla vikten av gris och spot, kommer de att fungera bra.
  • När du använder trästöd, var noga med att köra dem i marken, så att de kommer att vara fast rotade.
  • Vad du än bestämmer dig för att använda som dina stöd, bör de vara tillräckligt långa för att hålla spytten 1-2 fot (.30-.60m) över gropen.
  • Bild med titeln Koka en hel gris Steg 3
    3. Starta en eld som du använder för matlagning. Traditionellt är långsam rostning av denna typ gjord med hjälp av träkol. Samla träet du använder för att starta elden. De flesta föredrar att använda grundläggande typer av trä som brinner ren, som lövträ eller sorter som äppelträd som lägger smak mot köttet med deras rök. Ordna veden ovanpå stenarna i gropen i täta kluster. Få en eld och vänta på att den ska konsumera träet och dö ner tills bara glödande kol förblir. Träkål brinner vid mycket höga temperaturer under lång tid. Deras konstanta värme kommer att steka grisen till perfektion.
  • Du kommer sannolikt att kräva 5 eller fler buntar av trä för att ha tillräckligt med att sprida sig över ytan av gropen.
  • Du kan komplettera träkolen med bagged kol om du väljer. Detta kommer att hålla gropen som brinner längre och gör värmen mer konsekvent. Dock brinner inte kol som är rent som träkol, och kan påverka köttets smak.
  • Roasting en hel gris är en hela dagen händelse. Matlagning En genomsnittlig storlek gris på 75-100 pund (34-45 kg) kommer att ta den bättre delen av tolv timmar.
  • Bild med titeln Koka en hel gris Steg 4
    4. Ta med kolerna till rätt temperatur. De mest erfarna kulinariska veteraner rekommenderar cirka 250 grader Fahrenheit (121 grader Celsius) som den optimala temperaturen för en långsam stek. Gropen måste hållas tillräckligt varm för att kårens värme tränger in i grisens kött, men inte så varmt att det lagar ojämnt eller för snabbt. Kålen måste rakas och omplaceras som grisrödorna för att hålla matlagningstemperaturerna, och mer trä kan behöva läggas till när gropen börjar förlora värme.
  • Testa temperaturen på gropen genom att hålla upp en kulinarisk termometer vid ungefär den punkt där grisen kommer att avbrytas.
  • Matlagningstemperaturer behöver inte vara exakta, eftersom hur snabbt och jämnt en gris kommer att bli gjort beror i stor utsträckning på sin storlek, tjocklek och positionering. Syfte för 225-250 ° F (107-121 ° C) som en grov riktlinje. Någon svalare än det tar mycket längre tid.
  • Del 2 av 3:
    Förbereda grisen
    1. Bild med titeln Koka en hel gris steg 5
    1. Få en gris som redan har blivit klädd. Köp din gris från en gårdsleverantör eller slaktare. Om möjligt, ha slaktaren "klänning" grisen och ta bort organen och besvärliga tillbehörsvävnader innan du tar hem. Grisens inre hålighet bör vara helt tom för att bättre utföra värme, eller för att du ska kunna göra det om du så önskar. Du kanske kan spara några pengar som drar det själv, men det kommer att lägga till mycket på din arbetsbelastning.
    • Grisar kommer i olika vikter och storlekar. Självklart, ju större grisen, desto längre kommer det att ta för att laga mat. Om du inte har hela dagen att spendera långsam rostning, eller matar inte så många människor, tänk på att köpa en liten sugande gris.
    • Fråga din slaktare om medel för att transportera grisens hem. De kommer ofta att kunna leverera zip-up påsar som kommer att hålla juice från att få över hela din bil och förhindra att köttet utsätts för utomhus.
    • Om du har köpt en hel frusen gris, måste den tinas innan den kan kokas. Att tina en frusen gris slaktkropp, nedsänka den i ett lätt isbad och låta det värmas gradvis när isen smälter. Detta kan ta flera dagar om grisen är tillräckligt stor.
  • Bild med titeln Koka en hel gris Steg 6
    2. Rengör grisen och gnugga den med salt. Gris slaktkroppar är ofta täckta av smuts, avföring och bakterier, så det är nödvändigt att rengöra grisen innan du lagar den. Torka ner grisens extremiteter och eventuella snitt eller öppningar gjorda av slaktaren med en kall, våthandduk. Om du arbetar ute, kan spruta grisen med en slang skära ner på din prep-tid. Stänk slaktkroppen liberalt med grovt salt och massera det i huden. Gör detsamma för innerhålan.
  • Grisen behöver en bra torkning även om den redan har städats av Butcher-butiken där du köpte den.
  • Salt fungerar inte bara som kryddor men har antimikrobiella egenskaper som kan döda långvariga bakterier.
  • Bild med titeln Koka ett helgris Steg 7
    3. Lägg till andra kryddor, saltlösningar eller marinader. Vid denna tidpunkt kan du säsong grisen längre, om du vill. Ytterligare kryddor som svartpeppar, cayenne, gurkmeja, paprika eller kryddat salt kan gnidas i huden, eller du kan injicera en stark marinad eller saltlösning under huden med en köttinjektion. Detta kommer att ge extra smak till grisen som den lagar mat. Glöm inte att zest upp grisens inre hålighet också, om det är tillgängligt för hand.
  • Försök att arbeta en speciellt blandad torr gnugga in i huden före tillagningen.
  • Injicera brines och marinader i köttet kommer att lägga till fukt för att hålla den från att bränna och göra det särskilt gott när det är klart.
  • Bild med titeln Koka ett helgris steg 8
    4. Säkra grisen till en spytt. För att framgångsrikt steka grisen över öppen värme måste det fästas på en spytt-en lång, rak pol som löper genom en köttbit som är kokta hela. Spetsar är stora, dyr och lite otrevliga, och är inte den typ av sak som de flesta har ljugit i sina hem, men de kan ibland hyras från gårdar eller traditionella grilleverantörer. Du kan också köpa en robust metallrotisserie för att få jobbet gjort, eller mode din egen ut ur strippad och whittled wood om du känner dig hantverk. Styra spytten försiktigt genom grisens anus eller bakre öppning och ut genom munnen. Detta kan vara ett 2-3 man jobb.
  • Spytten ska vara tillräckligt lång för att lägga på stöden i båda ändar av elden och tillräckligt stark för att stödja en gris upp till eller över 100 pund (45 kg).
  • Binda grisens ben och midsection till spytten med tråd eller garn för att hålla den från sagging och flopping runt när den hänger över kolerna.
  • Del 3 av 3:
    Rostning av grisen
    1. Bild med titeln Koka en hel gris Steg 9
    1. Lyfta grisen på stöden på vardera sidan av gropen. När grisen har fästs på spytten, lyft och placera den på stöden för att vila det över gropen. Grisen ska vara centrerad och suspenderad ungefär 1-2 fot (.30-.60m) ovanför kolan. När som helst och värmen kan få huden att scorch. Se till att spytten inte glider eller rör sig efter att den är monterad.
    • Se till att du har hjälp med att få grisen placerad över kolerna. De kan vara tunga!
  • Bild med titeln Koka en hel gris steg 10
    2. Låt grisen laga mat i flera timmar på båda sidor. Låt grisen laga mat på ett måttligt avstånd från kolerna. En användbar riktlinje att komma ihåg är att grisen ska laga en timme för var tionde pund av sin vikt- för en gris med medelstorlek, 75-100 pund (34-45 kg), det betyder 4-6 timmar på varje sida. Luta dig tillbaka och njut av en kall dryck under tiden! På halvvägs, vrid grisen över för att börja laga den motsatta sidan. Kom ihåg att hålla gropen het genom att lägga till mer trä preliminärt och rake och omplacera kolen om någon del av grisen lagar sig snabbare än en annan.
  • "Långsam och låg" är vilka experter rekommenderar när du rostar en hel gris. Det är tidskrävande och kräver konstant uppmärksamhet, men gör ett bra mittpunkt för en dag med matlagning och socialisering.
  • Borsta på en beläggning av grillsås, eller använd en kalkonbössa för att dränka grisen i en smaklig marinad som den lagar mat. Detta kommer att ratchet upp smaken och hålla huden skarp och saftig.
  • Bild med titeln Koka en hel gris Steg 11
    3. Ta grisens temperatur i flera fläckar. När grisen närmar sig fullbordandet, börjar sin hud brun och bubbla, men det finns inget sätt att berätta om köttet inuti är gjort utom för temp det. Använd en kötttermometer med professionell kvalitet för att ta en intern temperaturläsning i olika områden av grisen. De mjuka magen och bacon-sektionerna (fettvävnaden på baksidan) serveras bäst vid omkring 145 ° F (63 ° C), medan hårdare, mer seniga delar som axeln och hakarna måste vara minst 160-165 ° F (74 ° C) innan de är säkra att äta.
  • Du måste ta en temperatur som läser flera gånger i hela matlagningsprocessen. Servera inte grisen om någon del av köttet är under 145 ° F (63 ° C).
  • Om ett område är särskilt långsamt att göra gjort, omplacera kolerna under det området för att öka värmen.
  • Bild med titeln Koka en hel gris steg 12
    4. Skära och servera rosten. Efter 10-12 timmar är grisen nu en krispig brun och den inre temperaturen är rätt - det är dags att äta! Ta av grisen av kolarna, ta bort spytten och berätta för alla att gräva in. Du kan antingen skära rosten upp i sektioner, tärning allt tillsammans som drog-fläskgrill eller har alla riva av sina favoritavsnitt för hand. När kokta rätt ska köttet vara tillräckligt anbud för att dra ifrån varandra. Slather roast fläsk i din favorit sås, servera den med några överdådiga sidor och njut av!
  • Köttet ska vara saftigt när det är helt kokta, men inte blodigt eller rött. Om det inte är tillräckligt gjort nog när du skär in det, kan det behöva några minuter.
  • Par en rostad gris med andra bakgård cookout favoriter som grillade grönsaker och bakade bönor, eller gå till de mer öinspirerade smakerna av vildt ris, stekt plantaner och ananas.
  • Gjorde du det här receptet?

    Lämna en recension

    Community Q & A

    Sök
    Lägg till ny fråga
    • Fråga
      Hur många människor gör en 60 lb. gris?
      Samhällsansvar
      Samhällsansvar
      Om du har sidrätter, är det bäst att anta 1 lb. per person, även om de flesta inte kommer att äta så mycket.
      Tack!
      Ja Nej
      Inte till hjälp 1hjälp 7
    • Fråga
      Hur lång tid tar det att laga en 60 pund gris ?
      Samhällsansvar
      Samhällsansvar
      En bra generell tumregel är cirka 1 timme för varje 10 pund vikt, så en måttlig gris (60-70 pund) kan ta var som helst från 6-8 timmar, beroende på köttets tjocklek och konsistens och intensitet av din värmekälla. Se till att du har hela dagen!
      Tack!
      Ja Nej
      Inte hjälpsam 2helpful 6
    • Fråga
      Kommer en fylld gris att ta längre tid att laga mat?
      Stephanie
      Stephanie
      Samhällsansvar
      Ja. En gris utan fyllning har massor av utrymme inuti att andas och laga mat, medan en fylld gris är...väl...fylld. Det lämnar lite utrymme för andning och tar längre tid att laga mat.
      Tack!
      Ja Nej
      Inte till hjälp 0helpful 6
    Se fler svar

    Saker du behöver

    • Hela gris (storlek kommer att variera)
    • Medelstora platta stenar
    • 5-7 buntar av rent brinnande trä
    • Grillbriketter eller kol
    • Lång hanterad rake eller poker (för att raka kolen)
    • Spit och rostningsapparat
    • Grov kosher salt
    • Kryddor, kryddor och marinader (att smaka)

    Tips

    En stor nog gris kan mata 50 personer eller mer.
  • Spice saker med dina favoritrubbor, såser och kryddor, men använd en lätt hand. De läckra, rökiga smakerna av en långsam rostad gris talar för sig själva.
  • Om pengar (och lagringsutrymme) inte är ett objekt, titta på att köpa en speciell spit-rostaplattform. Dessa är utformade för att göra rosta hela grisar och andra typer av kött enkelt och enkelt.
  • När det har kokats igenom, kommer hela grisen att vara öm och scrumptious, inklusive fötterna, snout, öron och hud. Låt inte något gå till avfall!
  • Efter att den har fästs på spytten, lämna grisens mun öppen för att tillåta värme att komma in och cirkulera inuti. Detta hjälper det att bli gjort snabbare.
  • Blanda lite kol i med träkolen för att hålla gropen brinnande varmare längre.
  • Varningar

    Använd inte galvaniserad metall för spytten eller någon del av rostplattformen. När de uppvärms, realiserar dessa metaller giftiga zinkkummor som kan ta bort köttet.
  • Använd alltid värmebeständiga handskar när de tenderar att kol eller hantering av grisen.
  • Håll ett nära öga på eldstaden medan du lagar mat för att förhindra eventuella brandrisker.
  • Sätt söta fyllningar, glasyr och andra ingredienser på insidan av grisen i stället för utsidan. Annars kan sockerarterna brinna innan grisen är färdig med matlagning.
  • Att konsumera underkokt fläsk har kopplats till många hälsorisker som trichinos, salmonella och e. coli. Köttets interna temperatur bör vara minst 145 ° F (63 ° C) innan den serveras.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande