Hur man avfrost kött

Frosset kött är bekvämt att laga mat och lätt att lagra. Men om du inte tina köttet ordentligt, riskerar du tillväxten av skadliga bakterier på din mat. Först tina maten långsamt och jämnt i kylskåpet. Denna metod tar den längsta, men det är också den säkraste och enklaste. Alternativt, tina fryst kött i en skål med kallt vatten. Denna metod är snabbare än att använda kylskåp och mildare än mikrovågsugnen. Slutligen, för att återuppvärma objekt snabbt, använd funktionen "Defrost" på din mikrovågsugn. Kontrollera maten regelbundet för att du inte är oavsiktligt att laga de tunnare sektionerna.

Steg

Metod 1 av 3:
Tina kött i kylskåpet
  1. Bild med titeln avfrostat kött steg 1
1. Välj kylskåp för långsam, till och med avfrostning. Metoden för kylskåp är lätt och säkert, vilket kräver mycket lite händer. Dessutom behöver du inte oroa dig för att laga tunnare delar av maten eller överhetta köttet. Det kan dock ta lång tid för mat att tina, särskilt större kött som en kalkon eller en fläskstek.
  • Om du inte har minst 24 timmar att vänta på köttet att avfrost, välj en snabbare metod.
  • Bild med titeln Defrost kött steg 2
    2. Placera det frusna köttet på en tallrik. Välj en stor, robust tallrik som är tillräckligt stor för att hålla allt kött. Plattan kommer att förhindra att en fukt faller från det tina köttet i ditt kylskåp. Om köttskuren är mycket stort, till exempel en kalkon eller grillat, placera den på en stor panna.
  • Lämna på någon plastförpackning. Detta skyddar köttet från fallande mat eller skräp i ditt kylskåp.
  • Bild med titeln Defrost Meat Steg 3
    3. Kyl det frusna köttet. Placera plattan med fruset kött i kylskåpet i minst 24 timmar. För större köttskärningar, tillåta 24 timmar för var 5: e pund (2.3 kg) kött. Efter de första 24 timmarna, kontrollera köttet periodiskt för att se om det tinas.
  • Poke köttet genom plasten eller vrid det för att se om det är gjort det eller inte.
  • Tvätta händerna före och efter att ha rört det frusna köttet för att undvika matförorening.
  • Bild med titeln avfrostat kött steg 4
    4. Koka köttet eller refria det. Eftersom kylskåp avfrostning är en sådan mild metod, behöver du inte laga köttet direkt. Istället kan du återställa den för senare användning eller laga den vid ett senare tillfälle. Till exempel:
  • Fjäderfä, fisk och köttkött kan hållas i kylskåpet i ytterligare 1-2 dagar.
  • Nötkött, fläsk, lamm eller kalvkött kommer att hålla i ytterligare 3-5 dagar i kylskåpet.
  • Metod 2 av 3:
    Använda kallt vatten till avfrostat kött
    1. Bild med titeln avfrost kött Steg 5
    1. Välj den kalla vattenmetoden. Denna metod för avfrostning är mycket snabbare än kylskåpet. Fem pund kött (2.3 kilo) eller mindre kan avfrostas inom en timme, medan större skärningar kan ta 2-3 timmar. Dessutom riskerar du inte att mata tunnare delar av köttet som du skulle i en mikrovågsugn. Men en gång avfrostat måste maten tillagas omedelbart.
  • Bild med titeln avfrostat kött steg 6
    2. Placera köttet i en re-tätbar väska. Den återförseglingsbara väskan skyddar köttet från alla bakterier i luften eller vattnet. Välj först en stor frysskivs-re-tätbar väska. Därefter, täta köttet inuti, tryck på påsen för att ta bort det mesta av luften.
  • Du behöver inte ta bort någon plastförpackning innan du förseglar köttet i den re-tätbara väskan.
  • Bild med titeln avfrostat köttsteg 7
    3. Dunker påsen i skål med kallt vatten. Välj en stor skål och placera den i din handfat. Fyll skålen med kallt kranvatten. Därefter placera den re-tätbara påsen av kött i vattnet, nedsänkning av det helt. Låt köttet sitta i vattnet tills det är helt tina. Varje trettio minuter, dumpa ut vattnet och fyll på det för att hålla vattnet friskt och kallt.
  • En eller två pund kött (0.5 kilo) kan ta 15-30 minuter.
  • Större köttstycken kan ta 2-3 timmar.
  • Bild med titeln avfrostat kött steg 8
    4. Koka det upptinade köttet omedelbart. Även om köttet har blivit nedsänkt i kallt vatten, har det blivit utsatt för varmare temperaturer. Därför måste köttet kokas omedelbart efter avfrostning. Om du vill återfrylla maten måste du laga den först.
  • Metod 3 av 3:
    Avfrostning av mat i mikrovågsugnen
    1. Bild med titeln Avfrostat kött Steg 9
    1. Använd mikrovågsugnen för snabb avfrostning. Denna snabba metod fungerar bäst med mindre bitar av jämnt klippt kött. Mikrovågsugnen kommer att avfrosta köttet på några minuter. Emellertid kan denna metod också delvis laga köttet eller göra det tufft, vilket påverkar skålens kvalitet.
    • Den upptinade maten måste kokas omedelbart efter upptining. Om du inte kan laga det omedelbart, vänta med att tina det tills du behöver det.
  • Bild med titeln avfrost kött steg 10
    2. Unwrap köttet och placera det på en tallrik. Först, ta bort eventuell plastförpackning från köttet. Denna förpackning kommer att behålla fukt som kommer att "koka" utsidan av köttet. Därefter placera köttet på en stor, mikrovågsugnsäker tallrik. Om det finns tunnare delar av kött, placera dem nära mitten av plattan för att stoppa dem från matlagning i mikrovågsugnen.
  • Mikrovågsugnsplattor Inkludera keramiska och glasplattor som inte har några metallutsmyckningar.
  • Några frysta kött kommer på styrofoambrickor. Dessa brickor är inte mikrovågsugnsäkerhet och bör kasseras.
  • Bild med titeln avfrostat kött steg 11
    3. Mikrovågsugn köttet. Varje märke av mikrovågsugn är något annorlunda. De flesta märken har dock en speciell "defrost" -knapp. För att tina köttet, placera köttet i mikrovågsugnen och tryck på "Defrost" -knappen. Då kommer din mikrovågsugn att be dig att komma in i köttets vikt. Denna mätning kommer att användas för att bestämma upptiningstiden för köttet.
  • Innan du använder funktionen "Defrost", läs din tillverkarhandbok.
  • Bild med titeln avfrost kött steg 12
    4. Kontrollera maten periodiskt för "hot spots."Varje minut eller så, pausa mikrovågsugnen och kolla på ditt kött. Tryck försiktigt på sidorna för att se om de är varma. Om de är, låt köttet svalna i en minut eller så innan du fortsätter att avfrosta köttet. När mikrovågsugnen har slutat avfrostning av maten, ta bort den från mikrovågsugnen.
  • Använd en handduk för att ta bort plattan från mikrovågsugnen för att undvika att bränna din hand.
  • Tvätta händerna före och efter att ha rört rå kött för att undvika matförorening.
  • Bild med titeln avfrost kött steg 13
    5. Koka köttet omedelbart. När du använder en mikrovågsugn för att tina fruset kött, exponerar du köttet till varma temperaturer som kan uppmuntra tillväxten av bakterier. Därför måste köttet kokas omedelbart för att undvika matförorening. Om du vill återfrylla köttet måste du laga det först.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Varningar

    Defrost inte kött genom att lämna det ut eller sätta det i ugnen. Dessa metoder kan uppmuntra tillväxten av skadliga bakterier.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande