Hur man klarar av att inte ha några vänner

Att ha meningsfulla vänskap är en tillgång i livet, men i vissa kapitel kan du hitta dig själv utan några nära vänner. Om det här beskriver din nuvarande situation kan du lära dig att klara av att öva självkänsla och bli mer bekväm att vara ensam. Den här gången kan vara svår, men att utveckla en positiv utsikt och få stöd från andra kan vara väldigt hjälpsamma. Slutligen, var inte rädd för att sätta dig där ute så att du kan träffa nya människor. Kom ihåg att någon kan vara en potentiell vän!

Steg

Metod 1 av 4:
Hantering
  1. Bild med titeln Kope med att ha inga vänner Steg 1
1. Vara medkänsla mot dig själv. Alltid ha självkärlek. Det betyder att behandla dig själv med kärlek, respekt och vänlighet. Ha svårt? Det kan hjälpa till att inse att du inte är ensam. Ensamhet är något som alla upplever på en eller annan gång. Känsla ensam betyder inte att du är felaktig eller konstig. Det är faktiskt det som gör dig mänsklig!
  • Kom ihåg att känslor av ensamhet är bara det: känslor. De är inte en del av din identitet.
  • Tänk på hur du skulle behandla någon du bryr dig om om de lidit. Behandla nu på samma sätt. Börja med att prata vänligt mot dig själv, precis som du skulle prata vänligt till en älskad.
  • Ge dig själv en mild gest, som en klapp på baksidan eller en kram. Detta kan känna sig lite konstigt, men det kan faktiskt ha en lugnande effekt.
  • Bild med titeln Kope med att ha inga vänner Steg 2
    2. Bearbeta dina känslor av ensamhet. Ensamhet känns hemskt. Det är dock viktigt att förstå och ta itu med dina känslor av ensamhet istället för att försöka undertrycka dem. Ta dig tid att sitta med dina känslor. Lägg märke till klumpen i halsen, tätheten i bröstet och den tomma känslan i magen. Då kommer du att arbeta för att flytta förbi dessa känslor.
  • Om du känner uppmaningen att gråta när du bearbetar dina känslor, gråta sedan. Det finns ingen skam när du låter dina känslor ut - i själva verket kommer du förmodligen att må bättre efter ett bra gråt.
  • Bearbeta dina känslor betyder inte att bo på dem. Istället ta tid att förstå dina känslor kan hjälpa dig att flytta bortom dem.
  • Bild med titeln Kope med att ha inga vänner Steg 3
    3. Fokusera på dina långsiktiga mål. Om du känner dig ensam, lägger din energi till Uppnå dina långsiktiga mål kan hjälpa. Har du en drömhögskola? Fokusera på att få bra betyg och involvera dig i din skolsamhälle. Om du alltid har drömt om att resa till Europa, skapa en plan för att spara pengar.
  • Skriv ner dina mål och din plan för att uppnå dem. Du har en bättre chans att följa igenom.
  • Stora mål kan vara skrämmande, så bryta dem ner i mindre, dagliga uppgifter. Om du vill skriva en roman, sätt ett mål att skriva några sidor varje dag.
  • Bild med titeln Kope med att ha inga vänner Steg 4
    4. Spendera tid på att göra aktiviteter du tycker om. Att ha kul Solo är helt möjligt - bara ta tid ut ur din dag för att driva de aktiviteter du tycker om. Kanske älskar du att skriva, vandra eller måla. Att göra något du älskar kan öka ditt humör och hjälpa dig att lära känna dig lite bättre.
  • Försök att gå till din favoritkonstnärs konsert ensam. Att gå till en konsert ensam kan verka besvärligt, men när du kommer dit, kommer du inte att känna dig så ensam. När allt kommer omkring har alla det åtminstone en sak gemensamt - du som bandet eller artisten.
  • Bild med titeln Kope med att ha inga vänner Steg 5
    5
    Gör en YouTube-video. Om du känner dig ensam, gör en YouTube-video är det perfekta sättet att nå ut till världen och att dela dina tankar och känslor med en mängd människor. Oavsett om du vill åka på en rolig rant, sjunga en sång eller visa upp dina jonglerings- eller smink-applikationsfärdigheter, kan du ansluta till andra över hela världen med en engagerande youtube-video.
  • YouTube-samhället är fullt av potentiella vänner! Människor kan älska din video och lämna en vänlig kommentar, gnista en vänskap. Eller, du kan göra vänner genom att titta på och kommentera andras videor.
  • Bild med titeln Kope med att ha inga vänner Steg 6
    6. Starta en blogg. Att starta din egen blogg är ett utmärkt sätt att dela din passion för ett ämne med världen, lära dig mer om ditt ämne och att vara en del av ett produktivt samhälle som delar dina intressen. Hitta något du är passionerad, till exempel baseball, yoga eller mode och börja skriva!
  • Många bloggare slutar göra ett samhälle av vänner när andra läser sina inlägg och ansluter till dem.
  • Du behöver inte nödvändigtvis berätta för andra om din blogg, eller ens publicera inläggen om du inte vill.
  • Bild med titeln Kope med att ha inga vänner Steg 7
    7. Ta en online-klass. Distrahera dig själv genom att sätta din energi till att lära sig något nytt! Kolla in MITs OpenCourseware, eller de kostnadsfria online-kurser som erbjuds av andra universitet. Du kan redan ha fått din examen eller valt din major, men det finns massor av kurser där ute, i allt från mikroekonomi till portugisisk historia, som kan hjälpa dig att utforska ett roligt ämne som intresserar dig.
  • Att ta en online-klass kan också ge någon struktur och mening åt ditt liv. Du kan känna att dina dagar är tomma utan vänner, och det här är ett meningsfullt och produktivt sätt att fylla den tiden.
  • Metod 2 av 4:
    Stanna positivt
    1. Bild med titeln Kope med att ha inga vänner Steg 8
    1. Skäm bort dig själv. En bra självhushållsregim kan öka ditt humör och hjälpa dig att koppla av. Ta minst en dag i veckan för att göra något för att få din kropp att känna sig avslappnad och näring.
    • Självvård kan innehålla allt som hjälper dig att vårda ditt sinne, kropp eller ande, som att äta hälsosamma måltider, träna, få tillräckligt med sömn eller spendera tid i naturen.
    • Du kan också göra bortskämda aktiviteter som att få en massage, gör en ansiktsbehandling, polera dina naglar eller få en ny frisyr.
  • Bild med titeln Kope med att ha inga vänner Steg 9
    2. Öva positivt självtalande. Det är lätt att slå dig själv för att ha inga vänner. Du kanske tror, ​​"Jag är värdelös" eller "Ingen kommer någonsin att tycka om mig."Dessa uttalanden är inte bara falska men kontraproduktiva. Positivt självtalande betyder att du pratar vänligt mot dig själv och motverka negativa tankar med något positivt.
  • Om du befinner dig och tänker "ingen gillar mig," Tänk på dina familjemedlemmar som tycker att du är störst! Du kanske säger till dig själv, "Vänta, det är inte sant. Jag har en hel familj full av människor som älskar mig."
  • Gör en lista över vad som gör dig till en bra vän, som alltid att vara där när människor behöver dig. Läs den här listan ofta när du börjar känna dig ovärderlig.
  • Bild med titeln Kope med att ha inga vänner steg 10
    3
    Utveckla en positiv utsikter. Det kan vara svårt först, men det är alltid bra omkring dig. Det är lätt att se alla de dåliga sakerna i världen, och att alltid vara negativ. Var tacksam för något i det ögonblick som solskenet eller din hälsa.
  • Starta en tacksamhet Journal där du ställer ner tre saker som gick bra i slutet av varje dag. Efter att ha gjort det ett tag kan du börja märka att saker inte är så illa som du trodde att de var.
  • I stället för att fokusera på dina ensamma tankar fokuserar du på att önska andra bra! Försök att ge ett stort leende till de människor du passerar på gatan. Kanske får du några baksida.
  • Bild med titeln Kope med att ha inga vänner Steg 11
    4
    Hålla en journal. Att hålla en tidskrift är ett fantastiskt sätt att komma i kontakt med dina tankar och för att se hur de påverkar dina känslor och beteende. Att hålla en daglig tidning ger dig också en mycket nödvändig tid att sakta ner och reflektera över ditt liv och värderingar. En tidskrift är också ett bra ställe för dig att skriva dina mål för framtiden och att räkna ut ett sätt att uppnå dem.
  • Försök att rereadera din tidskrift var sjätte månad för att få en känsla av hur du har vuxit och ändrats.
  • Bild med titeln Kope med att ha inga vänner Steg 12
    5
    Träna regelbundet.Att hålla sig fysiskt aktiv kan hjälpa till att öka ditt humör och få dig att må bättre om dig själv. Att vara frisk kommer inte bara att förbättra ditt humör och utsikter, men det kommer att göra dig mer passform. Gå ut, ta en promenad eller bara njut av solen och frisk luft i några minuter varje dag.
  • Du kan också anmäla dig till en klass på ditt lokala gym eller rekreationscenter. Att passa på det här sättet kan hjälpa dig att träffa några nya vänner!
  • Bild med titeln Kope med att ha inga vänner Steg 13
    6. Var snäll. Vänlighet går långt. Du kan känna dig avvisad och arg på världen, men den typen av attityd kommer bara att driva andra borta. Försök att förstå, snäll och förlåta till de människor du stöter på från dag till dag. Om du ger av vänlighet och positivitet blir du mer benägna att locka andra snälla människor i ditt liv.
  • Le på främlingar, håll dörren för den äldre kvinnan bakom dig, eller hjälp ett barn hitta sin saknade fotboll.
  • Metod 3 av 4:
    Få stöd
    1. Bild med titeln Kope med att ha inga vänner Steg 14
    1. Se en rådgivare. Ibland behöver du lite hjälp att arbeta på dig själv så att du kan vara öppen för nya vänskap. Överdriven negativ Tankar och känslor kan signalera ett problem som kräver professionell hjälp. Plus, om du har problem med att trösta, kan det indikera social ångest, blyghet eller något annat problem. En rådgivare kan hjälpa dig att arbeta med dessa problem så att du känner dig mer självsäker gör vänner.
  • Bild med titeln Kope med att ha inga vänner Steg 15
    2. Tillbringa tid med din familj. Du kan ha några vänner som bor rätt under samma tak - dina familjemedlemmar! De kan vara bra vänner, även om du inte tänker på dem så. Spendera lite tid på att hänga med dina föräldrar eller syskon, eller checka in på dem så ofta du kan. Du kanske inte tror att de är stora resurser eller att de kan hjälpa dig genom tuffa tider, men de kan.
  • Börja en rolig, ny tradition, som en veckovis spel natt eller afriday film natt med pizza!
  • Bild med titeln Kope med att ha inga vänner Steg 16
    3. Få ett husdjur. Även om husdjur inte kan ersätta människor, är de kända för att vara lojala, otroliga följeslagare som kan lindra stress och göra dina dagar mer uppfyllande. Du kan gå till ditt lokala djurhem och få en hund eller katt. Som en bonus, sällskapsdjur kan faktiskt hjälpa dig att skapa nya vänner! Ditt husdjur ger dig en ursäkt för att komma ut och prata med andra husägare som du möter på gatorna eller i parken.
  • Metod 4 av 4:
    Hitta vänner
    1. Bild med titeln Kope med att ha inga vänner Steg 17
    1
    Initiera konversationer. Det finns förmodligen massor av potentiella vänner runt dig, men du kanske inte vet hur man ska närma sig dessa människor och bli anslutna. Trots allt, slår upp en konversation kan vara ganska skrämmande ibland. Men tveka inte dig själv - du kan göra det! Ta ett djupt andetag och fråga en främling en fråga om sig själva eller kommentera din omgivning. En stor tumme är att människor tycker om att prata om sig själva och deras intressen, så leta efter ledtrådar som kan hjälpa dig att få dem att prata.
    • Till exempel är du i linje i mataffären och du ser en tonåring framför dig som spelar på sin smartphone. Du kanske säger, "du verkar vara riktigt bra på det. Vad är målet med spelet?"
    • Försök att fråga en öppen fråga som kräver att personen ska ge ett detaljerat svar snarare än att bara spela upp "ja" eller "nej."
    • En stor öppen fråga är något som, "du sa att skidåkning är din favorit sport - vad handlar det om skidåkning som du älskar?"
  • Bild med titeln Kope med att ha inga vänner Steg 18
    2. Sätt dig i sociala situationer. Om du känner dig ensam eller osäker på dina vänskapsfärdigheter, kan du bli frestad att stänga av inbjudningar till fester eller andra aktiviteter. Men dessa händelser kan vara super värdefulla vänskapsmöjligheter. Även om du kanske är nervös, ge dig själv en PEP-tal och gå till kontorspartiet eller din kusins ​​baby shower. Det är en risk som kan belönas med nya vänner!
  • Att bara se människor runt kan hjälpa dig att tycka om dem mer - det kallas bara exponeringseffekten. Välj en social miljö, som en kafé eller ett smoothie cafe, och hänga där ute. Vem vet? Du kan bli vänner med arbetarna eller de andra stamgästerna.
  • Bild med titeln Kope med att ha inga vänner Steg 19
    3. Var positiv när du interagerar med andra. Människor gravit mot andra som ger positiv energi. Se till att du alltid pratar vänligt om andra människor. Nasty Gossip, men ibland underhållande, är inte sättet att göra goda vänner. Glöm inte att le! Du kommer automatiskt att visas vänligare och mer sympatisk.
  • Människor som andra människor som får dem att må bra, så var uppmuntrande och ge äkta komplimanger.
  • Du kanske säger något som, "Wow, det är fantastiskt att du volontär på det hemlösa skyddet varje vecka. Jag är så imponerad! Kan du berätta mer om det?"
  • Bild med titeln Kope med att ha inga vänner Steg 20
    4. Driva dina intressen med andra. Att vara runt andra människor kan förbättra ditt humör och utsikter. Om du har tagit upp en sport eller hobby, gå till klubbevenemang, sportmöten och tävlingar. Vid dessa händelser kommer du att vara omgiven av människor som delar samma intressen som du. Slå upp en konversation blir lätt - börja bara chatta om dina gemensamma intressen!
  • Var inte rädd för att gå med i en klubb för något du aldrig gjort tidigare, som improv eller bowling. Du kan träffa många andra personer som är lika oerfarna, och du kan knyta över de utmaningar du står inför och dina roliga misstag.
  • Det är bra att ta det långsamt om du är tveksam. Låt inte din rädsla för avslag hindra dig från att ansluta med fantastiska, likasinnade människor.
  • Bild med titeln Kope med att ha inga vänner Steg 21
    5. Hitta likasinnade människor online. Även om det tar lite tid att hitta vänner i ditt område, kan du hitta många människor online som delar dina tankar, idéer och lustar. Online vänskap är inte lika intima som i det verkliga livet och brukar inte lösa ensamhet helt. Ändå är de fortfarande ett bra sätt att känna sig ansluten och passera tiden.
  • Låt inte dina online-vänner hålla dig från att göra vänner i person, och var försiktig med att möta eller ansluta till några personer du möter online.
  • Bild med titeln Kope med att ha inga vänner Steg 22
    6. Volontär. Att göra saker som gynnar ditt grannskap, som samhällsserviceprojekt, är ett bra sätt att träffa människor och ge tillbaka längs vägen. Att hjälpa de mindre lyckliga gör det också möjligt att gå ut ur dig själv och lägga saker i perspektiv. Du kan upptäcka att du är ännu mer tacksam för vad du har.
  • Hjälp vuxna och barn lär sig att läsa på ditt lokala bibliotek, volontär på ditt lokala soppkök, eller hjälpa till att städa upp en park i ditt samhälle.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande