Hur man klarar av att vara impopulär

Att vara opopulär kan verka som det värsta i världen när du är i skolan. Men även om det kan göra ditt dagliga liv lite att försöka, kan vara opopulär faktiskt vara en bra sak eftersom det hjälper dig att lära dig att interagera med olika typer av människor och fokusera din energi på andra saker än att festa och grunda vänskapen. Med lite tid och ansträngning kan du lära dig att få ut det mesta av din impopularitet.

Steg

Del 1 av 4:
Hantera opopularitet
  1. Bildbetaget är coolt och populärt steg 18
1. Hitta sätt att kväva ensamhet. Om du ofta känner dig ensam på grund av din opopularitet, försök att hitta andra saker att göra för att fylla din tid och få dig att känna dig nöjd med ditt liv. Detta kommer att få dig att må bättre om dig själv och det kommer också att få andra att se att du gör mer än att bara sitta hemma, tyvärr för dig själv.
  • Försök med att fokusera mer av din energi på skolan eller arbeta. Att vara framgångsrik senare kommer att vara ett positivt drag som människor kommer att vara attraktiva, även om du känner att folk inte uppskattar dig nu.
  • Fördjupa dig i dina hobbyer. Lär dig ett språk, ta en konstklass, träna ett instrument - gör allt som gör att du känner dig mer engagerad i ditt eget liv.
  • Bildbetatet är coolt och populärt steg 9
    2. Reagera inte negativt. Om människor är menliga för dig eftersom de ser dig som impopulär, ignorera dem bara. Att ge dem en stor negativ reaktion kommer bara att lägga till bränsle i sin eld. Istället, gå bara bort om någon säger något meningen med dig. Då kommer du inte ha något att ångra senare, men de kommer.
  • Om du känner att du är mobbad i skolan eller jobbet, bör du meddela någon om situationen (som din arbetsgivare eller din vägledare).
  • När någon bullar dig, försök att avbryta dem. Bullies räknar med dig att reagera artigt och olyckligt. Försök säga något som "ursäkta mig. jag behöver gå på toaletten."
  • Bild med titeln Förstår vad du läser Steg 5
    3. Söka vägledning i form av andra missförstådda tecken. Holda Caulfield (huvudpersonen i J. D. Salinger Räddaren i nöden) avvisade "fonier" och accepterade dem för vem de verkligen är: en tillverkad överdrift av en svag personlighet. Titta under ytan och inse ingenting och ingen är perfekt popularitet är helt enkelt en handling av narcissism.
  • Du kanske också tänker på Harry Potter och överväga att läsa serien av böcker om honom av J. K. Rodd. Harry Potter börjar som en nördig outcast som inte är älskad även av sin egen utökade familj / vårdgivare. Men han visar sig vara en mycket viktig och kraftfull trollkarl som är älskad av många - speciellt för hans unika.
  • En annan bra bok att läsa är Charlotte Brontës Jane Eyre. Titeln tecknar upprepade gånger som en social utcast och verkar aldrig passa in. Men i slutet är det sant att hon får henne allt som hon ville ha i livet.
  • Del 2 av 4:
    Hitta vänner i din nisch
    1. Bild med titeln Bli vänner med en tjej Steg 1
    1. Välj vänner som gillar dig. Även om du känner att du är impopulär betyder det inte att du inte kan ha meningsfulla vänskap med människor som bryr sig om dig. Tillbringa din tid med andra människor som inte är besatta av att vara populära och skapa din egen tight-stickcirkel.
    • Människor dras till andra som uppvisar positiva drag. Om du internaliserar det faktum att du är en sympatisk person, kommer andra människor runt dig att känna detta och känna detsamma om dig.
  • Bild med titeln Berätta för dina föräldrar Du har en pojkvän Steg 11
    2. Välj vänner med liknande intressen. Impopulära barn behöver också vänner. Och det är helt möjligt för dig att göra vänner med människor som gillar dig, oavsett vad din sociala status är. Du behöver bara titta på rätt ställe. Försök att gå med i en intressebaserad extracurricular aktivitet där du kan träffa människor som är i samma saker som du.
  • Om du är intresserad av teater eller prestanda, försök att gå med i teatergruppen i skolan eller auditionering för ett lokalt spel i ditt samhälle. Försök att gå med i skolans tal- och debattlag eller ett idrottslag. Det här är bra sätt att träffa andra människor som delar dina intressen.
  • Bild med titeln Lär en klass med Facebook Steg 3
    3. Använd sociala medier till din fördel. I dagens teknikdrivna samhälle är det lättare än någonsin att hitta människor som gillar samma saker du gillar, oavsett hur dunkla eller icke-vanliga den där saken kan vara. Försök hitta online samhällen som är centrerade kring något som betyder något för dig. Detta kan vara ett videospel eller en viss musiker. Eller det kan vara baserat på någon form av livsstilsval eller en aktivistisk tro.
  • Dessa online-relationer kan till och med utvecklas till verkliga relationer så småningom.
  • Medan vissa kan argumentera för att bara ha vänner online är en problematisk situation, om du är nöjd med det borde du inte tänka på vad andra måste säga. Det som är viktigt är att du är nöjd med ditt liv.
  • Men om du är online eller bara med online-vänner gör dig ledsen, bör du överväga att ändra detta för dig själv. Kanske är du dras till online-vänskap på grund av vissa sociala fobier? Om så är fallet, försök att söka behandling från en psykolog. Om du är online gör dig ledsen, försök att begränsa den tid du spenderar online varje dag och hitta sätt att engagera sig med andra människor i ditt verkliga liv.
  • Del 3 av 4:
    Att vara säker på vem du är
    1. Bild med titeln är cool i skolan i uniform steg 8
    1. Omfamna dig själv. Många impopulära människor kan hantera blyghet och hämning. Vissa säger att denna brist på sociala färdigheter är en defekt, men det kan också vara en dold fördel. Detta kan innebära att en person är känsligare och inblick i att utveckla en mer raffinerad natur. Det är säkert bättre än att vara nosy och invasiv.
    • Att omfamna dig, du borde låta dig fortsätta att göra de saker du tycker om. Sluta inte en hobby bara för att andra kanske tror att det är "Nerdy."Om du vill ha en slips till skolan varje dag eller färgar ditt hår lila, stoppa inte dig själv eftersom du är rädd för vad andra kommer att säga till dig om det.
  • Bild med titeln Gör dig redo för gymnasiet (tjejer) Steg 10
    2. Fokusera på vad som gör dig lycklig. Glöm vad populära fads händer vid tiden och fokusera på att göra det du gillar - även om dina hobbyer är en del av det som gör dig impopulär. Hitta något som verkligen uppfyller dig är mer givande än jagar efter grunda njutningar.
  • Om du gillar matematik, äger den! Gå till ett matte läger över sommaren även om det betyder att människor kommer att ringa dig en nörd. En dag kan de matematiska färdigheterna hjälpa dig att få ett bra jobb.
  • Bild med titeln Tala med en tjej i gymnasiet steg 5
    3. Visa vänlighet mot andra. En självsäker person vet att de inte behöver lägga andra för att må bra om sig själva. Om du är meningsfull för andra, försöker du bara göra andra människor som impopulära som du känner. Stiga över denna typ av beteende och var snäll mot de människor du stöter på.
  • Del 4 av 4:
    Förstå popularitet
    1. Bild med titeln vara coolt och populärt steg 5
    1. Känna igen den populariteten är flyktig. Detta är särskilt sant i skolinställningarna, särskilt i gymnasiet när popularitet kan tyckas så viktigt. Bedöm det som gör dessa populära barn så vanligt gillade. Det är ofta på grund av fysiskt eller yttre utseende som skapar en universell överklagande. Acceptera den ytliga karaktären av den här personens attraktion och kom ihåg: Skönhet är inte för evigt.
    • Utåt skönhet är inte något som människor kan räkna med för alltid. De färdigheter som faktiskt gynnar dig i livet är de du måste arbeta för att odla - som intelligens och vänlighet.
    • Människor som är beroende av sitt utseende för att få dem i livet kan tyckas grunda och är ofta mindre intressanta än människor som en gång visades som impopulär.
  • Bilden med titeln kommer ut som en gay eller lesbisk tonåring steg 8
    2. Inse att det är populärt ofta att överensstämma. De populära människor du vet uppnådde ofta sin status eftersom de bestämde sig för att hålla sig till gruppens mentalitet av det befintliga populära besättningen. Dessa människor antar varandras åsikter för att passa in med "i" publiken. Det betyder ofta inte att vara sanna mot sig själva.
  • Bild med titeln kommer ut som en gay eller lesbisk tonåring steg 3
    3. Förstå att populära människor har osäkerheter också. Många populära människor har också osäkerhet och självtvivel, de är bara bättre på att camouflaging dessa känslor. Deras yttre utseende och attityd kan dölja känslor av ofullkomlighet.
  • Bild med titeln Förbättra dina betyg Steg 20
    4. Erkänna att opopulära människor ofta är mer framgångsrika i framtiden. Medan studier har visat att barn som uppvisar goda sociala färdigheter i skolan ofta fortsätter att vara socialt framgångsrik i framtiden, är det också sant att många populära människor kan bli distraherade och alltför upptagna med popularitet och uppnå offentligt erkännande. De kan missa prioritera sina liv, och kunna sluta komma in med fel folkmassa eller underachieve i skolan och affärer.
  • Impopulära människor kan relatera till ett bredare utbud av människor och att utveckla ett bredare utbud av färdigheter eftersom de har blivit tvungna att arbeta hårdare på att anpassa sig till sin miljö.
  • Även om det är svårt att vara impopulär nu kommer du att vara mer sannolikt att vara väl avrundad och framgångsrik i en mängd olika situationer senare i livet på grund av det. Också, kom ihåg vad som är populärt är inte alltid bra, och det som är bra är inte alltid populärt.
  • Tips

    Fokusera mindre på vad som gör andra populära och hitta vad som gör dig lycklig. Därigenom kommer du att upptäcka att de som omger dig har mer av de egenskaper du letar efter i vänner och medarbetare.

    Varningar

    Medan du följer dessa steg för att förbättra din egen självbild, börja inte titta ner på människor du anser populär, För att göra det blir du skyldig till de saker du ser ner på dem - värre, faktiskt, för att du känner igen skillnaden.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande