Hur man klarar när din vän dumpar dig

Att bli dumpad av en vän kan ibland känna sig värre än att bli dumpad av en pojkvän eller flickvän. Breakups är aldrig roliga och förlorar en vän kan skada. Om du kämpar för att hantera din vän dumpning dig, oroa dig inte. Den goda nyheten är att det finns saker du kan göra för att klara av sin förlust tills du kan läka och gå vidare. För att hjälpa dig, har vi sammanställt en lista med saker du kan göra för att bättre hantera dina känslor och ta hand om dig själv under tiden.

Steg

Metod 1 av 12:
Box upp dina gamla minnen.
  1. Bild med titeln Kope när din vän dumpar dig Steg 1
1. Lägg dem bort, åtminstone tills du har flyttat på. Samla några föremål som påminner dig om din vän som foton, kläder eller gåvor. Placera dem i en behållare som en låda eller en korg och lägg dem någonstans ute av sikte som i en garderob eller under din säng. Att flytta från din vän kan vara lite lättare om du inte ständigt påminner om dem.
  • Du kan kasta bort dem om du vill, eller du kan behålla dem när du inte känner dig så sårad. De kan vara minnen som du kommer att skatta när du läker.
Metod 2 av 12:
Avveckla din tidigare vän på sociala medier.
  1. Bild med titeln Kope när din vän dumpar dig Steg 2
1. Att se dem på nätet kan göra saker svårare. Du har sannolikt många bilder tillsammans på alla sociala medier som du är vänner på. Att se gamla minnen kan ge upp negativa känslor, och att se din tidigare vän leva sitt liv utan att du också kan bli skadlig. Det är bäst att bara unfriend och följa dem så att du inte behöver ta itu med det.
  • Vi älskar alla Facebook, Twitter, Instagram och andra sociala medier, så det kan vara svårt, men du vill inte vara obsessivt stalking din tidigare väns konton.
  • Du kan inte följa dem eller helt blockera dem så att de inte heller kan se någon av dina saker.
Metod 3 av 12:
Prata om dina känslor med människor du litar på.
  1. Bild med titeln Kope när din vän dumpar dig Steg 3
1. Det kan få dig att känna dig mindre ensam. Nå ut till personer du känner att du kan prata med, särskilt människor som har varit genom svåra uppbrott innan. Försök inte att hantera din smärta på egen hand. Prata med människor du litar på hur du känner så att de kan empati med dig och få dig att känna dig mindre ensam.
Metod 4 av 12:
Skriv ett adjöbrev för dig själv.
  1. Bild med titeln Kope när din vän dumpar dig Steg 4
1. Ingen måste läsa den, men det kan hjälpa till att få dina känslor ut. Medan du pratar med andra kan du hjälpa dig att känna dig mindre ensam, skriv en anteckning om hur du känner dig själv kan hjälpa dig att komma överens med dina egna känslor. Starta en tidskrift eller skriv ett brev till din tidigare vän som talar om slutet av din vänskap och hur du känner för det. Ingen måste någonsin se brevet, så var så ärlig och öppen som du kan vara.
  • Bara att skriva om dina känslor kan vara riktigt terapeutiska.
Metod 5 av 12:
Låt dig känna sig upprörd.
  1. Bild med titeln Kope när din vän dumpar dig Steg 5
1. Det är okej att vara ledsen, hjärtbruten och arg. Att förlora en vän kan vara väldigt svårt. Du behöver inte förneka dina egna känslor och du borde inte försöka begrava dem. Låt dig bli arg eller känna dig ledsen eller till och med gråta om du behöver. Så småningom kommer du att läka av erfarenheten och det kommer inte att skada så mycket.
  • Det första steget i att flytta förbi förlusten av en vän kommer i kontakt med hur du känner.
Metod 6 av 12:
Tillbringa tid med människor som värdesätter dig.
  1. Bild med titeln Kope när din vän dumpar dig Steg 6
1. Njut av att göra saker med människor du älskar. Häng ut med några av dina andra vänner eller besöka familjemedlemmar som du inte har sett på ett tag. Njut av att vara i företaget med människor som älskar dig och hitta några roliga eller avkopplande aktiviteter du kan göra för att tänka dig av din tidigare vän.
  • Till exempel kan du gå ut på middag med några gamla vänner eller umgås med din syskon och titta på en film.
Metod 7 av 12:
Gör saker du tycker om att göra.
  1. Bild med titeln Kope när din vän dumpar dig Steg 7
1. Komma tillbaka i de aktiviteter du älskar. Försök att komma in i en ny rutin som inkluderar tid för de saker som gör dig lycklig. Gör saker som ger dig glädje och hjälper dig att ansluta till andra människor. Det kan hjälpa dig att komma överens med att förlora din vänskap.
  • Till exempel, om du brukade samlas med vänner för att spela videospel eller motion, försök komma tillbaka till det. Bekanta aktiviteter kan få dig att må bra och hålla ditt sinne av förlusten av din vän.
Metod 8 av 12:
Hitta något nytt för att fylla din tid.
  1. Bild med titeln Kope när din vän dumpar dig Steg 8
1. Använd nya aktiviteter för att ockupera utrymmet kvar av din vän. Om det är något du alltid har velat försöka, är nu den perfekta tiden att göra det. Att hålla upptagen kan hjälpa till att distrahera dig från förlusten av din vänskap, så det hjälper till att fylla den tid du brukade spendera med din vän med nya hobbyer eller aktiviteter. Det kan vara något kul som en matlagningskurs eller något som utmanar som att köra en maraton.
  • Titta upp klasser eller klubbar online om du försöker komma in i något nytt. Till exempel, om du alltid ville försöka rock klättring, det är förmodligen ett lokalt gym eller klubb som du kan gå med för att lära dig hur man gör det!
Metod 9 av 12:
Göra ett försök att träffa nya människor.
  1. Bild med titeln Kope när din vän dumpar dig Steg 9
1. Odla nya vänskap som kommer att ersätta dina gamla. Bara för att din vän dumpade dig betyder inte att du aldrig någonsin har några andra vänner! Försök att ansluta till en specifik intressegrupp på sociala medier, ta en pedagogisk eller fitness klass, eller bli involverad i ditt samhälle. Det finns människor du kan träffa att du kan sluta ha mycket gemensamt med.
  • Till exempel, om du är super i trädgårdsarbete, kan du leta efter lokala trädgårdsgrupper du kan gå med. Du möter andra människor som delar dina intressen.
  • En fitness klass kan vara ett bra sätt att komma i form och skapa nya vänner samtidigt!
Metod 10 av 12:
Tänk på några lektioner du har lärt dig.
  1. Bild med titeln Kope när din vän dumpar dig Steg 10
1. Försök att komma med 1 eller 2 insikter du har fått från upplevelsen. Tro det eller inte, det kan finnas något värde för att din vän dumpa dig. Det kan ibland lära dig saker om dig själv och om andra människor. Ta lite tid att tänka på någonting som kan ge din smärta något värde.
  • Till exempel kan du ha lagt för mycket förtroende för din vän eller antas att de aldrig skulle göra någonting för att skada dig. Det betyder inte att du inte kan lita på någon igen, men nu vet du vad som kan hända om du lägger för mycket tro på någon som inte har dina bästa intressen i hjärtat.
Metod 11 av 12:
Tänk inte att det är något fel med dig.
  1. Bild med titeln Kope när din vän dumpar dig Steg 11
1. Försök att inte ta slut på din vänskap personligen. Kom ihåg att det var din tidigare vän som bestämde sig för att avsluta din vänskap. Det är inte ditt fel. De kan bara vara på en annan väg än du och det har inget att göra med vem du är. Det kan känna sig smärtsamt, men slutet på din vänskap kan faktiskt visa sig vara en bra sak som frigör dig för att göra nya vänskap.
  • Om din vän slutade din vänskap eftersom de känner att du missbrukade eller misshandlade dem, kanske du vill använda den som ett tillfälle att reflektera över dina handlingar.
Metod 12 av 12:
Se en terapeut eller rådgivare om du verkligen kämpar.
  1. Bild med titeln Kope när din vän dumpar dig Steg 12
1. Det är inget fel med att söka hjälp om du behöver det. Att förlora en vän som du brydde dig om kan vara väldigt svårt att klara av. Om dina känslor är intensiva och du har problem med att komma överens med din vän att dumpa dig, nå ut till en rådgivare eller en terapeut. De kommer att kunna hjälpa dig att övervinna och klara av dina känslor av förlust.
  • Du kan gå online för att leta upp terapeuter och rådgivare i ditt område.

Tips

Det är helt bra att ta lite tid åt dig själv också. Gå på en resa, slå spaet, eller bara fånga på din favoritutställning. Öva lite självomsorg att läka från förlusten av din vän.

Varningar

Om du känner dig deprimerad eller självmord, nå ut för hjälp. Kontakta en mentalvårdspersonal som en psykiater, rådgivare eller terapeut. Du behöver inte bekämpa det ensam.
Dela på det sociala nätverket:
Liknande