Hur man klarar sig av att känna sig ensam på natten

De långa, mörka timmarna på natten kan vara speciellt ensam för dem som sover själv eller bor ensam. Sanningen är, nattlonlighet kan påverka någon, vilket gör att du känner dig ledsen eller rädd. Även om det är viktigt att erkänna att du känner dig ensam, behöver du inte bara suga upp det och lida genom dina nätter i elände. Det finns meningsfulla saker du kan göra för att få dina nätter att känna sig fullare och roligare.

Steg

Metod 1 av 3:
Stanna upptagen på natten
  1. Bild med titeln Kope med känsla ensam på natten Steg 1
1. Börja röra. Det finns många sätt att få din kropp att flytta och ta reda på dina känslor av ensamhet: försök träna, dansa till dina favoritlåtar, hoppa på din säng eller lära karate på YouTube.
  • Övning ger dig endorfiner, vilket ökar ditt humör och kan bidra till att förbättra dina känslor av ensamhet. Kom bara ihåg att inte träna för nära sänggåendet eller din kropp och hjärnan kommer att ha svårt att slå ner och bosätta sig i viloläge. För vissa människor ger kvällsövningar dem friheten att sova i lite senare, samtidigt som han behåller sin hälsa.
  • Gör något roligt och roligt som att spela bra musik och dansa i ditt underkläder. Detta kommer att få dig att skratta, vilket är ett bra sätt att börja känna sig bra istället för att känna sig ensam!
  • Bild med titeln Kope med känsla ensam på natten Steg 2
    2. Hitta inspiration. Nätter kan vara berömda för att få ut dina mest negativa känslor, speciellt när vi är ensamma. Men du kan motverka det genom att söka positiva saker för att göra ensamheten mer uthärdlig.
  • Bläddra Pinterest eller Google för inspirerande citat för att klistra in som bakgrundsbild på din telefon eller profilfoto på sociala medier. Läs en självbiografi av en lyckad person du beundrar. Eller, titta på ett upplyftande och pedagogiskt ted talk.
  • Bild med titeln Kope med känsla ensam på natten Steg 3
    3. Förlora dig själv i en annan värld. Läs en bra bok, titta på en favoritfilm, binge klocka en tv-show eller surfa på internet. Alla dessa alternativ kommer att ställa in din hjärna till en annan kanal och fokusera din uppmärksamhet bort från din ensamhet. När du känner sömnighet börjar krypa in, så kan du gå till sängs.
  • Bild med titeln Kope med känsla ensam på natten Steg 4
    4. Gå till en enhet eller en promenad. Ibland är det bästa att komma ut ur huset (väder tillåter). En liten bit av distraktion och en förändring av landskapet kan gå långt mot att du glömmer hur ensam du känner. Du kan även se någon du vet och ha en snabb chatt. Eller, du kan snubbla på något intressant längs vägen.
  • Överväga att våga i okänt territorium. Ta till exempel en bilresa till en del av staden du inte är bekant med eller gå till ett grannskap du brukar inte besöka. Var noga med att det är ett relativt säkert område i förväg. På så sätt upplever du något nytt som en del av härdning av din ensamhet, vilket kan ge dig en extra dos av distraktion.
  • Bild med titeln Kope med känsla ensam på natten Steg 5
    5. Bli utbildad. En expert föreslår att man läser upp ensamhet som ett sätt att känna sig mindre ensam. Ju mer du lär dig om ensamhet och hur vanligt det är, desto mindre kan du känna. När du vet att även en svår, smärtsam känsla du har delas av andra, gör det så lite mindre hemskt.
  • Titta på resurser online eller kolla en bok ut ur biblioteket. Håll dessa resurser till hands för när du känner dig särskilt dålig. Du kan alltid dra upp de motiverande citat du gillar och läs över dem för att ge dig en liten pep talk när ensamhet slår. Ett bra exempel på en praktisk guide om ämnet är Emily White`s Lonely: Att lära sig att leva med ensamhet.
  • Bild med titeln Kope med känsla ensam på natten Steg 6
    6. Omfamna att vara själv. Inse att du faktiskt är riktigt bra företag för dig själv. Du behöver inte vara runt andra människor eller göra spännande saker att vara lyckliga. Medan det är med andra är det bra, är det också viktigt att lära sig att njuta av ensamhet. Spendera tid ensam kan vara mycket värdefull. Om du kan omfamna att vara själv - och omfamna din ensamhet - du kan sluta känna mig mindre ensam.
  • När du befinner dig känner mig ensam, ta tid att koppla av och stänga dina ögon. Fokusera på din andning och känslorna av varje del av din kropp. Försök att vara i ögonblicket, bara fokusera på dig själv.
  • Försök recitera denna självkänsla vers för att påminna dig själv, du är inte ensam att känna ensam och att behandla dig försiktigt när du känner det här sättet: det här är ett ögonblick av lidande. Lidande är en del av livet. Låt mig vara snäll mot mig själv i det här ögonblicket. Låt mig ge mig den medkänsla som jag behöver.
  • Denna teknik kanske inte fungerar för alla. Vissa människor kommer att finna det för svårt att koppla av medan de koncentrerar sig på sig mitt i att känna sig ensam, föredrar en distraktion istället. Detta är helt bra och normalt.
  • Metod 2 av 3:
    Vara med andra människor
    1. Bild med titeln Kope med känsla ensam på natten Steg 7
    1. Anslut med någon. Hitta någon som du kan prata med när som helst på kvällen - även 2:30 a.m. Detta kan vara din betydande andra, en syskon, en förälder eller din bästa vän. Rulla över och skaka din älskade en vaken, eller ring ett telefonsamtal till någon som är villig att prata med dig. Kanske kan du ansluta till din rumskamrat som bara är några dörrar. Bara nå ut till någon om du kan.
    • Om det inte är för sent, överväga att ringa någon som verkligen skulle uppskatta att höra från dig, som en äldre släkting. Detta kommer inte bara att lyfta dina andar, men det är också, vilket då lyfter din igen i gengäld!
    • När ensamhet träffar mitt på natten och det är för sent att ringa eller besöka någon, kan du alltid skriva ett e-postmeddelande eller ett brev till någon speciell. Även om du förmodligen är van vid omedelbar anslutning i dagens snabba samhälle, är det faktiskt ett riktigt bra sätt att omtänksamt förmedla dina känslor och idéer - och e-posten eller brevet kommer att nå dem. tid.
    • Du kan också bjuda in människor över för att titta på en film, äta middag eller bara umgås. Om du ser nära vänner eller familj, bjuda in dem att stanna över - ibland är det trevligt att bara veta att det finns någon i det andra rummet.
  • Bild med titeln Kope med känsla ensam på natten Steg 8
    2. Gå ut. Ett sätt att undvika nattlonlighet är att komma ut ur huset på kvällarna som leder upp till sänggåendet. Det betyder inte att du måste stanna ut tills solen kommer upp. Bara gå ut på bio med vänner, ha en sen middag med en klasskamrat, eller fånga drycker med tjejer från kontoret.
  • Du kanske inte känner dig om du känner dig deprimerad eller ledsen, men det är precis när du mest behöver göra det. Plus, när du kommer hem, kommer det att vara dags att klättra under omslaget och du har inte mycket tid att spendera mig ensam.
  • Om du är verkligen ovillig att gå ut, prova det här: istället för att begå hela kvällen, berätta för din vän / den grupp som du kan träffas för en drink (eller en aptitretare mm.), men då måste du förmodligen gå. Då finner du sannolikt att saker har gått bra och du känner dig mycket bättre än du förväntade dig - och du kan stanna för en annan runda (eller två).
  • Bild med titeln Kope med känsla ensam på natten Steg 9
    3. Gå med i en grupp eller ta upp en ny hobby. Lägga till en aktivitet / klass som du ser fram emot på kvällen kan tänka på dina känslor av ensamhet och ge dina kvällar en känsla av struktur. Även om du kanske inte hittar många grupper som möts vid 2 a.m., Du kan hitta en mängd aktiviteter att engagera sig under kvällstimmarna, som yoga, tai chi, stickning och målning.
  • Titta på meetup.com att hitta personer i ditt område som är intresserade av liknande saker och evenemang som händer omkring dig. Vem vet, du kan träffa någon som har problem med att känna ensam på natten också. De två av er kan spendera tid tillsammans, prata i telefon eller skype för att bekämpa ensamhet tillsammans.
  • Bild med titeln Kope med känsla ensam på natten Steg 10
    4. Ge tillbaka. När vi känner dig, är det lätt att fokusera all vår uppmärksamhet och energi på oss själva, vilket kan leda till ökad negativitet. Om vi ​​fokuserar vår uppmärksamhet utåt, kan vi ofta ta oss av vår egen ensamhet och göra lite bra under tiden.
  • Prova volontärarbete på ett lokalt hemlöst skydd, djurhem eller ett annat behov av behov i ditt område. Timmarna kommer att flyga med när du spelar med eller tvätta de söta husdjuren, eller delta i någon annan välgörenhetsevenemang.
  • Överväga att besöka äldre och sjuka på ett vårdhem eller ett lokalt sjukhus. Om dina egna släktingar är stängda, betala dem ett besök och se vilken glädje det medför. Ibland, när du får chansen att känna igen hur lyckligt du är, känner livet mindre dyster. Att kunna hjälpa andra kan verkligen upplyft ditt perspektiv.
  • Metod 3 av 3:
    Somna ensam
    1. Bild med titeln Kope med känsla ensam på natten Steg 11
    1. Upprätta en sömnrutin. Går till sängs och vaknar på ungefär samma tider varje dag hjälper din kropp att somna snabbare, vilket hjälper dig att känna dig mindre stressad när du är i sängen. Det kan ta några veckor att etablera en ny rutin, så oroa dig inte om saker inte klickar omedelbart.
    • Går till sängs tidigt, medan det fortfarande finns lite buller ute, kan hjälpa dig att känna sig mindre ensam. Om du bor ensam kan den här tekniken hjälpa dig att känna dig mer bekväm eftersom andra fortfarande kommer att göra buller i lägenheterna eller gatorna runt dig.
  • Bild med titeln Kope med känsla ensam på natten Steg 12
    2. Koppla av innan du går och lägger dig. Tillbringa lite tid att avveckla innan du går och lägger dig. Begränsa tv- och mobiltelefonens skärmtid minst 20 minuter före sängen för att hjälpa din hjärna att börja stänga av natten framåt.
  • Andra tekniker för att lugna dig själv före sängen inkluderar meditation, andningsövningar, visualisering och strukturerad muskelavslappning. Du kan också försöka läsa en bok eller tidning med lågt ljus, gör ett korsord, eller lyssnar på mjuk musik.
  • Bild med titeln Kope med känsla ensam på natten Steg 13
    3. Tvinga dig inte att sova om du inte kan. Försöker sova när du inte kan öka din ångest och göra det fortfarande svårare att somna. Om du inte kan somna, gå upp och gå in i ett annat rum och göra en avkopplande aktivitet. I tid hittar du att du har unround och är redo att försöka gå tillbaka till sängs.
  • Bild med titeln Kope med känsla ensam på natten Steg 14
    4. Vara medveten om ljus. Människor sover bättre på natten efter att ha haft solljus exponering under de vakna timmarna. Begränsa också mängden ljus i ditt sovrum medan du sover, som att ha lampor kan göra det svårare att somna.
  • Om du inte har blackout gardiner (gardiner som bokstavligen "blackout" all inkommande ljus), överväga att köpa en sömnmask för att täcka dina ögon. Dessa är billiga och kan köpas på de flesta apotek och online.
  • Bild med titeln Kope med känsla ensam på natten Steg 15
    5. Inte nap under dagen. Om du övergår din mitten av snooze, blir du trött på natten och mer sannolikt att somna snabbt - och därför har det mindre tid att känna sig ensam eller stressad i sängen.
  • Bild med titeln Kope med känsla ensam på natten Steg 16
    6. Lägg till bakgrundsbrus till ditt sovrum. Du kanske vill lägga till någon form av omgivande eller vitt ljud. Många människor gillar ljud från naturen som vattenfall eller regnskogarna.
  • Dessa och andra liknande ljud är tillgängliga från ljudmaskiner eller på appar som är tillgängliga via smarta telefoner, tabletter och datorer.
  • För dem med ensamhet medan du sover ensam, kan en bra insats vara att vända TV: n och ha volymen låg. Ljudet av röster kan vara lugnande. Om möjligt, vinkla skärmen bort från dig för att minska din ljus exponering från TV: n. Ljus i sovrummet kan vara problematiskt för att sova.
  • Tips

    En person kan vara ensam utan att känna sig ensam, och i många fall kan du välja att vara ensam, som när du vill läsa en bok, ta en tupplur eller titta på din favorit-tv-show själv. Ensamhet, däremot kommer om när du är ensam och känner dig ledsen om att vara ensam. I den här situationen är uppfattningen mycket viktig.
  • Ensamhet kan påverka fetma och blodtryckshastigheter (med så många som 30 poäng), liksom ledning till sömnlöshet, så det är viktigt att du adresserar långvariga känslor av ensamhet innan de blir överväldigande.
  • Cirka 10% av Nordamerikanerna behandlar kronisk ensamhet.
  • Alla blir ensamma ibland, även när det finns andra människor runt. Det är naturligt att ha perioder av upp och ner. Var inte för hårt på dig själv!
  • Läs en bra bok, eller, om du vill ha något annat, försök att titta på en av dina favoritfilmer eller titta på en rolig tv-show.
  • Överväg att anta ett husdjur som en hund eller en katt som hjälper till med din ensamhet.
  • Kom bara ihåg, du kanske känner dig väldigt väldigt nere och ledsen just nu på grund av brist på företag. Men kom ihåg, om några månader - eller ens mycket senare i ditt liv - kommer dessa stunder att vara de som finns kvar i ditt minne, för att de är upptäckta och verkliga. Bekämpa inte det. Det är helt naturligt att känna det sättet.
  • Varningar

    Att låta dig sjunka för långt i känslor av ensamhet kan leda till känslor av depression och hjälplöshet, som bara kommer att fortsätta att fortsätta din känsla av ensamhet. Om du börjar känna dig instängd av känslor av depression eller hjälplöshet, bör du se din läkare eller en terapeut för hjälp.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande