Hur man hanterar att vara singel och känner sig ensam

När du är singel kan det vara svårt att se glada par som visar kärlek. Men att vara singel kan vara en bra tid att fördjupa relationer med vänner och familj, driva hobbyer, uppnå professionella mål och lära känna dig bättre! Om du kämpar med ensamhet, arbetar du med att bygga ditt förtroende för sociala inställningar. Det kan tyckas skrämmande först, men försök att sätta dig där ute, träffa nya människor och låta dina relationer utvecklas naturligt.

Steg

Del 1 av 4:
Utveckla en positiv tankegång
  1. Bild med titeln Deal med att vara singel och känner ensam steg 1
1. Försök att uppskatta fördelarna med att vara singel. Att vara i ett förhållande gör dig inte en bättre, mer framgångsrik person, så tänk inte mindre av dig själv för att vara singel. Tänk istället på de positiva aspekterna av ett enda liv. Du har friheten att välja var du bor och vad du gör, och du behöver inte ta itu med stress och irritationer som kommer med något förhållande.
  • Att vara singel gör det också möjligt att sätta dina professionella och personliga mål först. Massor av människor i engagerade relationer önskar att de kunde driva sina egna mål utan att behöva kompromissa med.
  • Bild med titeln Deal med att vara singel och känner ensam steg 2
    2. Nå ut till kära när du känner dig ensam. Ring en gammal vän och komma ikapp, fråga en älskad att ha kaffe eller lunch, eller bjuda in några människor över för en spelnatt. Ett romantiskt partnerskap är inte den enda tillfredsställande typen av relation. Faktum är att vara singel är den perfekta tiden att vårda andra relationer som kan vara en livstid.
  • Om du vill ventilera om dina känslor, var ärlig med dina betrodda kära. Det kan vara svårt att prata om att vara ensam först, men diskutera det med en vän eller släkting kan hjälpa dig att må bättre.
  • Dra nytta av tekniken för att hålla kontakten med kära. När du ser varandra i ansiktet är inte möjligt, prata i telefon, utbyta e-postmeddelanden, ansluta via sociala medier eller schemalägga videochats.
  • Bild med titeln Deal med att vara singel och känner ensam steg 3
    3. Lägg till lite jubel till ditt hem. Om din miljö är tråkig, arbeta med att skapa ett lyckligt, vibrerande utrymme för att bekämpa den ensamma bluesna. Försök att ge ditt rum en ny färgfärg i en ljus färg, som en revitaliserande grön eller chipperblå.
  • Få några blommor eller växter att leva upp ditt hus.
  • Öppna fönstret persienner och byt tunga, mörka draperier för rena gardiner. Att låta mer ljus i ditt hem kan hjälpa dig att känna dig mer kopplad till omvärlden.
  • Försök att skära ner på röran, också. Ett mer organiserat hem kan hjälpa till att främja en positiv tankegång.
  • Bild med titeln Deal med att vara singel och känner ensam steg 4
    4. Övning i minst 30 minuter per dag. Regelbunden motion förbättrar både fysisk och psykisk hälsa. Gå för aktiviteter som får dig ut ur huset. Försök att gå runt ditt grannskap, gå till natur, simma eller ta en grupp yoga, snurr eller kampsport klass.
  • Att gå runt ditt grannskap kan hjälpa dig att lära känna mer av dina grannar, och en gruppövningsklass är ett bra sätt att träffa nya människor.
  • Bild med titeln Deal med att vara singel och känner ensam steg 5
    5. Ta upp en ny hobby. Att lära sig något nytt kan vara en givande upplevelse och hjälpa dig att odla nya färdigheter. Att gå med i en klubb eller ta en klass kan också hjälpa dig att träffa människor som delar liknande intressen.
  • Till exempel, förfölja intressen i matlagning, trädgårdsarbete eller hantverk. Vänd dina solo-hobbyer till sociala aktiviteter genom att gå med i klubbar eller ta klasser om dessa ämnen.
  • Titta online för klasser eller klubbar, eller kontrollera relaterade företag eller organisationer för sociala möjligheter. Till exempel, om du är i trädgårdsarbete, se om ett lokalt trädgårdscenter erbjuder trädgårdsklasser.
  • Bild med titeln Deal med att vara singel och känner ensam steg 6
    6. Unna dig med belöningar som kräver att du lämnar huset. Att shoppa för nya kläder, få en ny frisyr, eller att få en massage är bra sätt att träna självkärlek. Kolla in nya butiker, restauranger och andra offentliga platser ger också möjligheter att interagera med andra människor.
  • Sätt dig där ute och unna dig en film, spela eller konsert. Dessa behöver inte bara vara "datum" -aktiviteter - de är saker som du kan njuta av alla på egen hand.
  • Gå på en resa till ett ställe som du alltid har velat besöka. Bäst av allt, du behöver inte förhandla en annan person eller hantera sina quirks, som vill sluta vid en attraktion du bryr dig inte om eller inte vill flyga.
  • Bild med titeln Deal med att vara singel och känner ensam steg 7
    7. Få en ny furry vän. Om du är sjuk att komma hem till ett tomt hus, kan en furig följeslagare erbjuda ovillkorlig kärlek och hjälpa till att begränsa känslor av ensamhet. Dessutom kan husdjur förbättra din övergripande hälsa, till exempel genom att sänka blodtrycket och främja motion.
  • Husdjur kan också ge möjligheter att bli mer sociala. Till exempel, med en hund är en bra konversationsstart, och du måste lämna huset mer för att gå din pooch.
  • Bild med titeln Deal med att vara singel och känner ensam steg 8
    8. Kom ihåg att alla känner sig ensamma ibland. Försök att inte idealisera relationer, eller tror att dating och äktenskap är botemedel. Att vara i ett förhållande med någon är inte lätt, och även människor i relationer känner sig ensamma.
  • Känner sig ensam är en del av att vara mänsklig och på ett sätt är det en bra sak. Ensamhet uppmanar människor att söka anslutningar med andra, så det är en del av grunden för alla relationer.
  • Del 2 av 4:
    Bygga ditt sociala förtroende
    1. Bild med titeln Deal med att vara singel och känner ensam steg 9
    1. Omdirigera negativa, kritiska tankar. Om du börjar tänka tankar som "Jag är inte tillräckligt bra" eller "Det är något fel med mig", säg till dig själv, "sluta! Dessa är inte produktiva tankar, och jag har befogenhet att ändra min tankegång."Det första steget att vara självsäker i sociala situationer är att ändra tankemönstren som ger upphov till osäkerhet.
    • Hård självkritik är vanligtvis baserad på förvrängt tänkande. Sluta slå dig själv, förbli objektiva och utmana förvrängda tankar.
    • Bor inte på tidigare relationer eller tänk på dem som "fel." Acceptera det faktum att du inte kan ändra det förflutna. Istället, fortsätt och gripa möjligheter att bli en mer uppfylld och fruktbar person.
  • Bild med titeln Deal med att vara singel och känner ensam steg 10
    2. Arbeta med att göra dig sårbar. Du behöver inte vara perfekt för att bilda nya platoniska eller romantiska relationer. Faktum är att vara öppen och ärlig om sårbarheter är hur människor binder med varandra. Acceptera dina ofullkomligheter, arbeta på vad du kan ändra och visa dig själv med medkänsla.
  • Försök att inte frukta att bli avvisad. Om saker inte fungerar med en potentiell vän eller partner, antar inte att det är ditt fel eller det är något fel med dig. Ibland är människor oförenliga, har ett missförstånd, eller är bara i dåligt humör.
  • Bild med titeln Deal med att vara singel och känner ensam steg 11
    3. Ta friska sociala risker. Det kan känna sig stressigt och riskabelt, men du måste träffas och interagera med människor för att begränsa ensamhet. Sätt dig där ute och gör anslutningar med nya människor. Med varje barnsteg får du lite bekvämare i din egen hud.
  • Utmana dig själv att prova nya saker, att prata med nya människor och att engagera sig i okända situationer. Om dina medarbetare inbjuder dig ut efter jobbet, ta upp dem på deras erbjudande. Om du är i linje i affären, slå upp konversationen med personen bredvid dig eller med kassören.
  • Bild med titeln Deal med att vara singel och känner ensam steg 12
    4. Spur konversationer genom att ställa frågor. Om du är angelägen om besvärliga tystnader eller inte vet vad du ska säga, fråga bara frågor. De flesta som att prata om sig själva, så frågar frågor är ett bra sätt att få en konversation som flyter.
  • Du kan fråga någon "Vad gör du för arbete," eller "Har du sett några bra filmer på sistone?"
  • Om du är på en fest, kan du fråga, "Så hur vet du värden?"
  • Medan du väntar på att klassen ska börja, kan du fråga personen bredvid dig, "Vad sägs om den pop quizen igår? Det drog verkligen mattan ut från under mig!"
  • Bild med titeln Deal med att vara singel och känner ensam steg 13
    5. Bygg ditt förtroende för sociala inställningar gradvis. Ange rimliga förväntningar och arbeta med att förbättra ditt sociala förtroende ett steg i taget. Till exempel kan du börja med att le och vifta på en granne medan du går ner på gatan.
  • Nästa gång du ser din granne kan du presentera dig själv och ta en minut att chatta. Du kan prata om grannskapet, säg hur söt sin hund är eller komplimangerar sin trädgård.
  • När du blir vänlig kan du bjuda in dem för kaffe eller te
  • Del 3 av 4:
    Träffa nya människor
    1. Bild med titeln Deal med att vara singel och känner ensam steg 14
    1. Gå med i en ny social grupp. Du kan se om det finns en bokklubb genom ditt lokala bibliotek eller kaffehus. Om du är passionerad om en viss uppsättning problem eller sociala orsaker, gör lite internet som söker om det finns några klubbar eller organisationer i ditt område som fokuserar på samma orsaker.
    • Om du är religiös, överväga att gå med i en plats för dyrkan eller delta i en meditation eller bönegrupp.
  • Bild med titeln Deal med att vara singel och känner ensam steg 15
    2
    Volontär För din favorit välgörande orsak. Volontärarbete kan hjälpa dig att hålla dig upptagen och höja din självkänsla. Dessutom kan volontärarbete för en orsak till värdet sätta dig i kontakt med likasinnade människor.
  • Till exempel kan du frivilligt på ett skydd om du älskar djur, öka medvetenheten om en sjukdom som påverkat en älskad eller kanfas för en politisk orsak nära ditt hjärta.
  • Bild med titeln Deal med att vara singel och känner ensam steg 16
    3. Gå med i ett online-community. Förutom att datera online finns det många sätt att ansluta till andra människor via Internet. Spela online-spel med chattfunktioner, chatt på forum om ämnen som intresserar dig och träffa människor på sociala medier.
  • Att interagera med andra på nätet kan hjälpa dig att utveckla sociala färdigheter om du är angelägen om att träffa människor ansikte mot ansikte. Kom bara ihåg att träna Internetsäkerhet, och undvik att dela privat information.
  • Bild med titeln Deal med att vara singel och känner ensam steg 17
    4. Försök att låta relationerna formas naturligt. Gör ditt bästa för att inte skynda på platoniska eller romantiska relationer. Tillåt dina anslutningar med andra att utvecklas över tiden, och känner inte att du måste tvinga saker. Ha tålamod och ge dina relationer tid att utveckla solida fundament.
  • Det är bättre att vara singel än att rusa in i ett förhållande med någon som inte har dina bästa intresse i åtanke. Någon kommer att komma med när du minst förväntar dig det, så försök att vara tålmodig och positiv.
  • Del 4 av 4:
    Pågår datum
    1. Bild med titeln Deal med att vara singel och känner ensam steg 18
    1. Sätta upp en online dejting profil. Försök att vara dig själv när du fyller i din profil. Prata om positiva saker, som dina hobbyer och saker du gillar, istället notera dina irritationer eller skryta om att vara bäst på något. Läs allt du skriver högt och se till att det låter konversation istället för clunky eller cocky.
    • Försök att ställa in realistiska förväntningar, fortsätt långsamt och lyssna på dina instinkter. Om du slår av det med någon via e-post eller text, fortsätt till telefonsamtal och schemalägga ett datum. Medan du inte vill rusa saker är det viktigt att arbeta med att bygga en koppling till någon istället för att bara texta i veckor.
    • Försök att inte tro att någon är "den" eller att du har en omedelbar anslutning med dem, särskilt före det första datumet. Det är lätt att idealisera någon innan du träffar dem personligen, och du bör göra det möjligt för ditt förhållande att utvecklas utan förutbestämda begrepp.
  • Bild med titeln Deal med att vara singel och känner ensam steg 19
    2. Bygg ditt förtroende så att du kan fråga människor ut i person. Bortsett från online dating webbplatser kan du också möta potentiella datum i mataffären, en klubb eller klass, på en fest eller på ditt gym. Tanken att be någon ut kan vara skrämmande, men blir mer bekväm i grundläggande sociala situationer kan hjälpa dig att övervinna blyghet.
  • Arbeta med att starta samtal när du är ute och om, och försök att prata med båda människor du är lockad till och de du inte är. För att bryta isen kan du nämna vädret, be om råd eller betala dem en komplimang.
  • Försök att utveckla en mer självsäker tankegång med positivt självtalande. Istället för att tänka, "Jag är en blyg person och kan inte fråga någon ut," säg till dig själv, "Jag är blyg ibland, men jag kan komma förbi den."
  • Bild med titeln Deal med att vara singel och känner ensam steg 20
    3. Håll dig lugn och avslappnad när du frågar någon på ett datum. När du blir mer bekväm med människor i allmänhet, utmana dig själv att fråga någon på ett datum. Chatta med dem för att bryta isen. Då, om konversationen går bra, fråga dem om de vill träffas för en kaffe eller dricker lite tid.
  • Till exempel kan du se någon på en kafé som bär en bok av din favoritförfattare. Du kanske säger något som, "Åh, jag har alltid älskat nabokov," eller "Jag visste inte att folk fortfarande läste riktiga böcker!"
  • Under din konversation kanske du frågar frågor som "Har du läst många av hans böcker? Vilken är din favorit? Vem är din favoritförfattare?"
  • Om du verkar slå av det, be om att fortsätta till konversationen. Håll det avslappet och tänk på det som att fråga en vän att umgås med dig. Säg, "Jag måste komma till jobbet, men jag njuter verkligen av den här konversationen. Vill du vara intresserad av att fortsätta det över kaffe någon gång i veckan?"
  • Bild med titeln Deal med att vara singel och känner ensam steg 21
    4. Börja med ett kort möte, som kaffe eller en drink. Ett bra första datum är lågtryck, kort och låter dig och ditt datum få en känsla för varandra. Chattar över kaffe eller cocktails hjälper till att bryta isen utan formalitet eller tryck på ett middagsdatum.
  • Sätta rimliga förväntningar och försök att inte bestämma om någon är olämplig bara för att de inte är perfekta. Men om du är helt säker på den fladdermusen som personen inte är rätt för dig, är det åtminstone en kaffe eller en stor investering av din tid eller pengar.
  • Bild med titeln Deal med att vara singel och känner ensam steg 22
    5. Gå på andra och tredje datum som låter dig prata. Om det första dagen gick bra, fråga dem om de skulle vilja äta middag, gå runt en park, göra en picknick eller gå till djurparken. Att lära känna varandra är viktigt i detta skede, så gå till aktiviteter som inte kommer i vägen för att prata.
  • Datum Idéer för att undvika inkluderar att gå på bio och bullriga barer. Dessutom är det bäst att spendera tid ensam vid denna tidpunkt, så håll dig kvar på att göra aktiviteter med massor av vänner. Istället, försök att hitta ett datum som balanserar aktiviteter du gillar och aktiviteter ditt datum gillar.
  • Bild med titeln Deal med att vara singel och känner ensam steg 23
    6. Håll dig öppen och optimistisk istället för att ställa höga förväntningar. När du slår av det med någon, är det frestande att fantasera om var det kommer att gå. Men istället för att skriva ditt förhållande skript innan det kan gå av marken, försök att njuta av varje ögonblick som naturligtvis utvecklas.
  • Inte alla relationer måste utvecklas till ett äktenskap eller ett långsiktigt partnerskap. Tillfälligt dating någon kan vara kul, och det hjälper dig att få en bättre känsla av vad du behöver i en partner.
  • Ha det bra och försök att inte pressa dig själv med styva förväntningar. Påminna dig själv om att kärlek händer när du minst förväntar dig det, och att det finns gott om aspekter av livet som motstår din kontroll.
  • Idéer för att ha kul och hålla sig positiv

    Roliga saker att göra om du är singel och ensam

    Stöd WikiHow och Lås upp alla prover.

    Självprata med omdirigering negativa tankar om ensamhet

    Stöd WikiHow och Lås upp alla prover.

    Göra nya sociala anslutningar

    Stöd WikiHow och Lås upp alla prover.

    Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Umgås med vänner som uppskattar dig och bygger din självkänsla. Undvik människor som bara är intresserade av att kritisera dig.
  • Ta en paus från media som stigmatiserar att vara singel. Om du ständigt bombarderas med bilder av par på sociala medier, klippa ner din skärmtid. Köp inte till TV-program, filmer eller andra medier som gör att det verkar som i slutet av världen.
  • Varningar

    Om du känner dig deprimerad, har förlorat intresse för normala aktiviteter, eller känner sig hopplös om att engagera sig i sociala situationer, att prata med en rådgivare kan hjälpa till. Fråga din primära läkare eller ett hänskjutande eller titta på nätet för en mentalvårdspersonal i ditt område.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande