Hur man frågar om ett jobb fortfarande är öppet

Så mycket av jobbjaktprocessen involverar väntar. Väntar på rätt tillfälle, väntar på att din ansökan ska accepteras, och väntar på resultaten av en intervju kan alla känna sig excruciating-men att ha tålamod är viktigt! Om du vill följa upp ett jobb för att se om det är fyllt, det finns några sätt att du kan göra det. Vi har svarat på några av dina mest pressande frågor så att du kan nå ut till din potentiella arbetsgivare medan du fortfarande är professionell.

Steg

Fråga 1 av 6:
Hur frågar du om ett jobb fortfarande är tillgängligt via telefon?
  1. Bild med titeln Fråga om ett jobb fortfarande är öppet steg 1
1. Nå ut till HR eller en anställningschef. De är de som kommer att kunna berätta om jobbet fortfarande är öppet eller inte. Försök att kontrollera företagets hemsida för att se om de har någon kontaktinformation för sina rekryterare också.
  • 2. Ställ frågor om jobbet. När du får tag i någon, börja med att fråga om jobbet fortfarande är tillgängligt. Om det är, behandla telefonsamtalet som en pre-intervju: fråga om positionen, vad det medför, och vem de letar efter. Alltid vara artig och försök att inte ta upp för mycket av sin tid om de låter upptagen.
  • 3. Tack personen för sin tid. I slutet av telefonsamtalet, tack personen för att vara så hjälpsam och påminna dem om ditt namn. Låt dem veta att du kommer att skicka en ansökan senare den dagen så att de kan se upp för ditt resumé.
  • Fråga 2 av 6:
    Är det okej att följa upp ett jobb efter att ha skickat in en ansökan?
    1. Bild med titeln Fråga om ett jobb fortfarande är öppet steg 4
    1. Ja, om du inte hört något på ungefär en vecka. Det kommer att visa det företag du är seriös om att önska positionen. Det berättar också för din potentiella arbetsgivare som du är ansvarig och dedikerad, precis som du skulle vara på jobbet.
    Fråga 3 av 6:
    Hur följer du upp ett jobb efter att ha skickat in en ansökan?
    1. Bild med titeln Fråga om ett jobb fortfarande är öppet steg 5
    1. Skicka ett mail om du har en anställningschefens kontaktinformation. Ett mail är förmodligen det enklaste sättet att gå till en uppföljningsfråga. Du kan kontrollera företagets webbplats eller inlämningskriterier för jobbansökan för e-post av en anställningschef eller HR-personal.
  • 2. Ring företaget om du känner dig bekväm att göra det. Om du inte hittar någons e-post, vilket ger företaget ett samtal är din nästa bästa satsning. Du kan försöka ringa en HR-person direkt, eller du kan ringa huvudkontoret och be om en anställningschef.
  • Fråga 4 av 6:
    Vad säger du när du följer efter en ansökan?
    1. Bild med titeln Fråga om ett jobb fortfarande är öppet steg 7
    1. Fråga om din ansökan mottogs. Bara dubbelkolla att företaget fick ditt resumé och att allt ser bra ut. Om det fanns ett fel i slutet (eller deras slut), kan du behöva skicka in din ansökan igen.
  • 2. Fråga om en tidsram för rekryteringsprocessen. Var inte påträngande om det, men se till att du låter intresserad av jobbet. Säg något som, "Jag undrade hur länge det vanligtvis tar att fylla en roll som den här."
  • 3. Se om de behöver ytterligare information från dig. Om det fanns något som saknades på din ansökan, kanske de inte har tillräckligt med information för att godkänna det. Dubbelkontroll genom att fråga, "Behövde du något annat från mig innan du granskade min ansökan?"Därefter kan du tacka dem för sin tid och avsluta samtalet eller e-postmeddelandet.
  • Fråga 5 av 6:
    Hur länge ska du vänta med att höra tillbaka från en arbetsintervju?
    1. Bild med titeln Fråga om ett jobb fortfarande är öppet steg 10
    1. Ca 1 vecka efter det datum de sa att de skulle kontakta dig. Intervjuer är upptagna, och de kan få lite sidospår innan du kontaktar dig igen. Om 1 vecka passerar efter att du skulle höra tillbaka från företaget, skicka ett mail till den person som intervjuade dig.
    Fråga 6 av 6:
    Hur frågar du om jobbet fortfarande är tillgängligt efter en intervju?
    1. Bild med titeln Fråga om ett jobb fortfarande är öppet steg 11
    1. Skicka ett mail som uttrycker hur du fortfarande är intresserad. Upprepa hur du njöt av din intervju och att du är ivriga att höra tillbaka om jobbet. Avsluta med en linje om hur du är upphetsad om möjligheten. Du kan prova något som:
    • "Kära fru. Harrington, jag ville följa upp min intervju den 18 mars för ledningspositionen. Jag har verkligen haft vår diskussion och lärde mer om företaget. Vänligen meddela mig om det finns ytterligare information du behöver från mig. Jag är väldigt tacksam för möjligheten att arbeta på WikiHow. Bästa, Jeff Rogers."

    Tips

    Om du skickar ett mail och du hör inte tillbaka, skicka inte en annan. Skicka 2 e-postmeddelanden i rad kan få dig att se lite påträngande.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande