Hur man ansöker om ett jobb i kanada

Ansökan om ett jobb kan vara en komplicerad process - Lyckligtvis desto mer gör du det, desto bättre kommer du att bli på den! Att ansöka om ett jobb i Kanada, oavsett om du redan bor där eller inte, måste du organisera lite pappersarbete, söka efter ett jobb, fylla i ansökan och delta i en intervju.

Steg

Del 1 av 3:
Organisera pappersarbete
  1. Bild med titeln Ansök om ett jobb i Kanada Steg 1.jpeg
1. Ta reda på om du är berättigad att ange Kanada om du inte redan bor där. Icke-boende kommer att behöva lagligt komma in i Kanada innan de kan börja arbeta. Att vara ett nationellt säkerhetshot, vilket bryter mot internationella mänskliga rättigheter, med ett straffrättsligt register för vissa brott, med ett hälsotillstånd som är farligt för folkhälsan, eller inte kan stödja dig själv ekonomiskt när du kommer in i Kanada är alla skäl att du kan anses avvisas.
  • Besök Regeringens invandrings webbplats för Kanada på http: // invandring.CA / grunder-för-otillåtlighet / För mer information om din tillåtlighet i landet.
  • Bild med titeln Ansök om ett jobb i Kanada Steg 2.jpeg
    2. Få ett arbetstillstånd om du behöver en. Icke-boende i Kanada måste antingen immigrera, få ett tillfälligt arbetstillstånd eller arbeta som student. Det finns några jobb som inte kräver ett arbetstillstånd, som utländska tjänstemän, prestationskonstnärer, atletiska lagmedlemmar och akutleverantörer.
  • För att se en komplett lista och få mer information om jobb som inte kräver ett arbetstillstånd i Kanada, besök den officiella myndighetens invandringswebbplats på http: // invandring.CA / Jobs-det-gör-inte-krävande-A-arbetstillstånd-i-Kanada /.
  • Du kan ansöka om ett arbetstillstånd online påhttp: // cic.gc.CA / engelska / information / applikationer / arbete.asp. Du måste ha tillgång till en skanner eller kamera för att skapa elektroniska kopior av dina dokument, till exempel ditt pass, såväl som ett giltigt kreditkort för att betala $ 155-avgiften. Webbplatsen ger också instruktioner om hur du skickar in en pappersansökan om du föredrar.
  • Bild med titeln Ansök om ett jobb i Kanada Steg 3.jpeg
    3. Ansök om ett socialförsäkringsnummer (SIN) om du inte redan har en. Om du föddes i Kanada, har du förmodligen redan en synd. Du måste ange detta nummer till framtida arbetsgivare. Om du inte föddes i Kanada måste du ansöka om en synd när du kommer till landet.
  • Att ansöka om en kanadensisk synd, besök den officiella regeringens synda på https: // kanada.CA / SV / SUPPLY-Social-Development / Tjänster / Synd.html .
  • Bild med titeln Ansök om ett jobb i Kanada Steg 4.jpeg
    4. Skriv en återuppta eller curriculum vitae. Ett CV kallas också en Curriculum Vitae (CV) i Kanada. Det är en 1-sidig sammanfattning av dina jobbupplevelser och kvalifikationer, och krävs av de flesta arbetsgivare. Ange din kontaktinformation på toppen, sedan detaljera din utbildning och datum för examen, din jobbupplevelse (börjar med den senaste) och dina relevanta färdigheter.
  • Var noga med att korrekturläsa ditt CV eller CV försiktigt, eftersom arbetsgivare kan överväga fel en röd flagga som du inte uppmärksammar detaljer.
  • Del 2 av 3:
    Söka efter jobb
    1. Bild med titeln Ansök om ett jobb i Kanada Steg 5.jpeg
    1. Forskningsföretag där du vill arbeta. Ett bra sätt att hitta ett jobb är att leta upp specifika företag i ditt fält på internet. Till exempel, om du är advokat, börja söka advokatbyråer i området Kanada, planerar du att leva. Om du är en kock, forskningsrestauranger i det område flyttar du till.
    • Vid forskning av företag, överväga om du tror att du är en bra match som anställd för dem. Om så är fallet, besök deras anställningssida för att se om de anställer och hur man ansöker om en position.
  • Bild med titeln Ansök om ett jobb i Kanada Steg 6.jpeg
    2. Gå till jobbmässor i din stad eller stad. Om du redan bor i Kanada, träffa arbetsgivare och diskutera jobb på lokala jobbmässor. Jobbmässor uppstår ofta på college campus och i storstadsregistret. Kontrollera när jobbmässor händer nära dig genom att söka på webben för namnet på din stad eller stad och jobbmässor.
  • Om du flyttar till Kanada men är inte säkra på var du vill leva, besök jobbmässor i flera städer.
  • Bild med titeln Ansök om ett jobb i Kanada Steg 7.jpeg
    3. Kontrollera jobbbank eller andra webbplatser för aktuella jobbposter. Job Bank är en stor jobbsökningssida via den kanadensiska regeringen som har upp till 2000 nya jobbannonser varje dag. Du kan söka någon typ av jobb för något område i Kanada via sökmotorn.
  • Besök Job Bank på https: // jobbank.gc.ca / hem för mer information.
  • Bild med titeln Ansök om ett jobb i Kanada Steg 8.jpeg
    4. Använd en arbetsförmedling för hjälp. Det finns både privata och statsbaserade arbetsförmedlingar i Kanada som kan hjälpa dig att hitta ett jobb. Hitta ett servicecenter Kanada för listor över statliga sysselsättningstjänster och utbildning.
  • Service Center Canada webbplats är http: // Servicecanada.gc.CA / TBSC-FSCO / SC-HME.jsp?lang = eng.
  • Bild med titeln Ansök om ett jobb i Kanada Steg 9.jpeg
    5. Prata med familj och vänner om jobb nära dig. Vissa jobb annonseras inte, och det enda sättet du får reda på dem är genom munstycke. Låt din familj, vänner och grannar veta att du letar efter ett jobb på ett visst område.
  • Del 3 av 3:
    Ansöker och intervjuer
    1. Bild med titeln Ansök om ett jobb i Kanada Steg 10.jpeg
    1. Skriv en Personligt brev för det specifika jobbet du ansöker om. Ett brevbrev berättar en viss arbetsgivare varför du bör övervägas för sitt företag. Det är vanligtvis 1 eller 2 korta stycken. När du skriver ett brevbrev är det till hjälp att undersöka företaget att se exakt vad de letar efter i anställda.
  • Bild med titeln Ansök om ett jobb i Kanada Steg 11.jpeg
    2. Fyll i jobbansökan helt och ärligt. När du hittar ett företag som anställer att du är intresserad av att arbeta för, spendera så mycket tid som du behöver fylla i sin ansökan. Kom ihåg att ansökan och ditt CV och omslagsbrev är den enda informationen om dig som företaget har hittills, så du vill se till att de är imponerande.
  • Var noga med att din ansökan är fri från grammatik och stavfel. Fråga en vän eller bekant för att korrekturläsa det för dig innan du skickar in det.
  • Bild med titeln Ansök om ett jobb i Kanada Steg 12.jpeg
    3. Visa upp i tid och välklädd för din intervju. Om ett företag tycker om din ansökan, återuppta och omslagsbrev, kommer de att bjuda in dig för att komma in för en intervju. Le och vara självsäker under intervjun. Kom ihåg att inte bara är företaget som intervjuar dig, du intervjuar dem.
  • Var beredd att svara på frågor om din bakgrund, erfarenhet, kunskap och expertis på det område du intervjuar.
  • Klä professionellt i rena, rynkfria kläder som är lämpliga för arbetsplatsen.
  • Bild med titeln Ansök om ett jobb i Kanada Steg 13.jpeg
    4
    Uppföljning med företaget om 2-3 dagar. Om ett företag är mycket imponerat med dig, kan du få ett jobbbjudande omedelbart. Det är dock vanligt att ett företag tar några dagar eller till och med en vecka för att avsluta sin intervju med intervju innan de bestämmer vem de kommer att anställa för positionen. Ta en stund att skriva ett mail eller ringa de personer som intervjuade dig för att tacka dem för sin tid.
  • I ditt meddelande eller e-post, säg något som, "Jag ville tacka dig för din tid och säga att det var ett nöje att träffa dig. Jag ser fram emot att höra tillbaka från dig om den position jag intervjuade för."Lämna din kontaktinformation igen i slutet av meddelandet.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande