Hur man undviker anställningsbyxor

Letar efter ett nytt jobb är stressigt nog, men siktning genom falska arbetsgivare och poster kan vara lika ansträngande. Att ge ut din personliga information till en scammer kan sätta dina pengar och din identitet i fara, så det är viktigt att vara försiktig. Vi har sammanställt en lista med några sätt du kan undvika anställningsväskor att leta efter ett nytt jobb samtidigt som du behåller din information.

Steg

Metod 1 av 11:
Leta efter jobb på välrenommerade webbplatser.
  1. Bild med titeln Undvik anställningsbyxor Steg 1
1. De flesta anställningswebbplatser vetesätter sina jobbposter. Webbplatser som faktiskt, Glassdoor, LinkedIn, Monster, CareerBuilder, Google för jobb, och helt enkelt är bra ställen att starta din jobbsökning. Jobbförteckningarna är nästan alltid legitima, så du behöver inte oroa dig så mycket om dem.
  • Att hitta jobb på webbplatser som Craigslist eller Facebook Marketplace är bra, men du bör alltid dubbelkontrollera att de inte är bedrägerier innan du ansöker. Kolla in företagets webbplats eller hitta noteringen någon annanstans för att se till att posten är legit.
Metod 2 av 11:
Håll dig borta från jobb med catchy titlar.
  1. Bild med titeln Undvik anställningsbyxor Steg 2
1. Vagt men catchy titlar är vanligtvis bedrägerier. Fraser som "Arbeta hemma", "Ingen erfarenhet krävs", "Gör $ 1000 i veckan" och "Arbeta bara en timme i veckan" används av scammers mycket. Om noteringen har någon av dessa fraser, kanske det inte är legitimt.
  • Detta är särskilt sant om det är svårt att ta reda på vad jobbet faktiskt är. Om du inte kan berätta exakt vad du skulle göra från jobbet, var försiktig när du ansöker.
Metod 3 av 11:
Undvik att klicka på länkar i e-post.
  1. Bild med titeln Undvik anställningsbyxor Steg 3
1. Ett företag kommer nästan aldrig att skicka ett jobb erbjudande direkt. Om du får ett e-postmeddelande från ett företag som hävdar att vara legitimt, klicka inte på några länkar. Istället, gå till webbplatsen direkt och söka igenom sina jobb där.
  • Ett e-postmeddelande från en gratis domänplats som Yahoo.com, gmail.com eller hotmail.com kan också ange att jobbet är en bluff.
Metod 4 av 11:
Ansök inte om jobb som verkar för bra för att vara sanna.
  1. Bild med titeln Undvik anställningsbyxor Steg 4
1. Din tarm är förmodligen att säga att något är fel. Om ett jobb erbjuder en stor lön för en väldigt lätt uppgift, eller det hävdar att du bara kan göra tusentals dollar som bara arbetar några timmar per vecka, är det förmodligen falskt. Allt som inte verkar som ett riktigt jobb erbjudande är ett varningsskylt.
  • Arbetstaganden som fokuserar enbart på de pengar som ska göras istället för de faktiska arbetsuppgifterna är misstänkta, och förmodligen inte legitima.
  • Arbete från hem jobb är mer benägna att vara bedrägerier än några andra jobb.
Metod 5 av 11:
Slå upp företagets namn.
  1. Bild med titeln Undvik anställningsbyxor Steg 5
1. Om du inte hittar en webbplats, fortsätt med försiktighet. Vissa scammers kommer även att ställa in webbplatser för falska företag, så du kan söka namnet plus "bluff" eller "bedrägeri" för att se om någon har skrivit om dem online. Om du hittar misstänker information om dem är det troligtvis ett bluffbud.
  • Du kan också söka efter Better Business Bureau för att se om företaget har några klagomål som lämnats in mot dem. Sök deras hemsida genom att besöka https: // bbblasv.org.
Metod 6 av 11:
Acceptera inte kontroller från potentiella arbetsgivare.
  1. Bild med titeln Undvik anställningsbyxor Steg 6
1. Arbetsgivare kommer aldrig att skicka dig en check och be dig att betala den för dem. Scammers skickar ofta folk kontroller och be folk att betala tillbaka med kontanter eller presentkort. Därefter kommer checken att studsa, och du kommer att lämnas utan dina pengar.
  • Scammers kommer också ibland att betala dig för ett jobb och be dig att leda de överskottspengar någon annanstans. Detta är en annan bluff som kostar dig pengar, och det kan vara mycket svårt att få pengarna tillbaka.
Metod 7 av 11:
Dela bara din personliga information om du vet att företaget är legit.
  1. Bild med titeln Undvik anställningsbyxor Steg 7
1. Håll din information till dig själv tills du har noggrant kontrollerat den. Titta på företagets hemsida, prata med arbetsgivaren i telefon och få ett jobb erbjudande innan du ger dem något. Ditt namn, adress, ID, personnummer och bankkontoinformation kan användas för att stjäla din identitet.
  • Legitima jobb behöver denna information från dig så småningom, men först efter att du har gått igenom ansökan och intervjuprocessen.
Metod 8 av 11:
Acceptera inte ett jobbbjudande utan en intervju.
  1. Bild med titeln Undvik anställningsbyxor Steg 8
1. Arbetsgivare har du vanligtvis genom en intervjuprocess. Om någon anställer dig baserat på din resumé ensam, är det ett dåligt tecken. Medan du kan ha en imponerande jobbhistoria, vill legitima företag fortfarande prata med dig först innan du anställer dig.
  • Även under högsäsonger kommer de flesta företag fortfarande att chatta via telefonen eller via videosamtal.
Metod 9 av 11:
Få ett kontrakt och detaljer skriftligen.
  1. Bild med titeln Undvik anställningsbyxor Steg 9
1. Om de inte kan ge dig det, är det förmodligen en bluff. Se till att du får dokumentation om vad ditt jobb innebär, hur mycket du ska betala, och när ditt startdatum är. Om du inte har skrivit något gör något arbete för företaget.
  • Om en potentiell arbetsgivare är tveksam att skicka över ett dokument, det är en stor röd flagga. Gör lite mer utredning av företaget att se om det är legit eller inte.
Metod 10 av 11:
Betala aldrig för att få ett jobb.
  1. Bild med titeln Undvik anställning bedrägerier Steg 10
1. Legitima jobb erbjudanden kommer inte att kräva att du betalar för dem. Om ett jobb frågar dig om en deposition eller insisterar du måste köpa ett paket eller en träning, är det inte riktigt. Ett legitimt jobb kommer aldrig att be dig att betala för att ansöka, antingen.
  • Några bedrägerier, som Multi Level Marketing Schemes, även be dig att köpa produkter som du kan sälja för en vinst. Dessa jobb är inte heller legitima, och det finns en stor sannolikhet att du inte kommer att kunna göra pengarna tillbaka.
Metod 11 av 11:
Börja inte att arbeta tills du är officiellt anställd.
  1. Bild med titeln Undvik anställningsbyxor Steg 11
1. Om du inte har skrivit ett kontrakt, gör du inget arbete. Jobb som lovar att betala dig "senare" eller efter att du har slutfört en uppgift är definitivt bedrägerier. Börja bara med att arbeta när du har fått ett jobbbjudande och tecknat ett kontrakt.
  • Även jobb som kräver träning har du skrivit ett kontrakt först.

Tips

Om du tror att du har givit pengar till en scammer, ring din bank direkt. De kan hjälpa dig att räkna ut vad du ska göra nästa och (förhoppningsvis) få pengarna tillbaka.
Dela på det sociala nätverket:
Liknande