Hur man bestämmer om ett jobb är en bra passform för dig

Tänk på om din nuvarande eller framtida arbetsplats gör att du kan vara dig själv och driva dina karriärbehov är viktigt och kan hjälpa dig att bestämma om ett jobb är en bra passform för dig eller inte. För att fatta detta beslut kan du också vilja tänka på kulturen i ditt nuvarande eller framtida företag. Beslut om ett jobb är en bra passform, kan börja med din jobbsökning, men bör också vara i ditt sinne under intervjuprocessen. I vissa fall kan du vilja återvända till den här frågan och omvärdera länge efter att du har börjat arbeta i en organisation.

Steg

Metod 1 av 3:
Ansökan om jobb
  1. Bild med titeln Bestäm om ett jobb är en bra passform för dig Steg 1
1. Skriv ner en lista över allt du vill ha i ditt nästa jobb. Begränsa dig till allt du kan skriva på en sida och försök att lista minst en kvalitet eller egenskap du vill ha i förhållande till löneförväntningar, handledaregenskaper, framsteg och innehållet i jobbet. Du kan rangordna den relativa betydelsen av varje jobbkaraktäristik genom att använda en skala från en (högsta prioritet) till tio (lägsta prioritet).
  • Om din lista har mer än tio egenskaper kan du fortsätta rangordningen i stigande ordning från högsta till lägsta prioritet.
  • Du kan till exempel skriva nummer ett bredvid det löneområde du bestämmer för att ange denna egenskap som din första prioritet.
  • Bild med titeln Bestäm om ett jobb är en bra passform för dig Steg 2
    2. Bestäm vad du vill göra på ditt nästa jobb. Tänk om du vill göra samma typ av arbete du för närvarande gör eller något lite annorlunda. Om du är snickare och tillbringade det mesta av din tid i din sista position som utformar, överväga om du vill vara inramning på ditt nästa jobb eller om du föredrar att spendera mer tid på att avsluta jobbet, skåp eller andra typer av snickeri.
  • 3. Ställ in löneförväntningar. Reflektera över den lön du vill tjäna på ditt nästa jobb. Tänk på den lön du gjorde i dina senaste positioner och om du vill tjäna en liknande eller högre lön.
  • Bild med titeln Bestäm om ett jobb är en bra passform för dig Steg 4
    4. Bestäm övervakningsegenskaper. Tänk på de egenskaper du vill se i din nästa chef. Reflektera över egenskapens egenskaper och vilken av de egenskaper du hoppas att hitta (eller inte) i din nästa handledare.
  • Om din senaste handledare erbjöd liten eller dålig feedback om din prestation, överväga om du vill att din nästa handledare ska vara mer skicklig när du erbjuder konstruktiv feedback.
  • Bild med titeln Bestäm om ett jobb är en bra passform för dig Steg 5
    5. Forskarutvecklingsmöjligheter. Tänk på möjligheterna till framsteg eller professionell utveckling du hoppas kunna se i din nästa position. Fundera över om det finns specifika områden av professionell utveckling som du hoppas att hitta på din nästa position, till exempel finansiering för professionella konferenser.
  • Bild med titeln Bestäm om ett jobb är en bra passform för dig Steg 6
    6. Sök efter företag som värderar de egenskaper du letar efter. Med hjälp av listan över kvaliteter och egenskaper som du har skapat, begränsa ditt jobbsökning till positioner som har åtminstone ett bra antal av de egenskaper du önskar. Du kan söka efter företagsvärden genom att titta på uppdragskommittéer och "Om oss" sidor på företagswebbplatser eller genom att prata med tidigare eller nuvarande anställda på professionella konferenser och evenemang.
  • Till exempel kan du titta på uppdragsutlåtanden på företagets webbplatser. Läser uppdragsuppdrag, sök efter nyckelord som relaterar till de värden du letar efter som "personlig tillväxt" eller "professionell utveckling."
  • Om du till exempel vill ha ett jobb som värderar professionella utvecklingsmöjligheter, bör du leta efter en som främjar detta på deras hemsida.
  • Om du vill ha en som värderar arbetslivsbalans, bör du leta efter den här kvaliteten på deras hemsida.
  • Bild med titeln Bestäm om ett jobb är en bra passform för dig Steg 7
    7. Ta reda på om företagskulturen är en bra passform för dig. Medan vissa företag gör mycket för att främja sociala relationer på arbetsplatsen med förmåner som Weekend Retreats, andra har en mer händer avvägagångssätt. Du bör se till att företagskulturen är en bra passform för vad du vill ha i din karriär och om den passar din livsstil.
  • Utforska "Om oss" eller "värden" på företagets hemsida. Detta bör ge dig en första känsla av om de värderar saker som du letar efter i ett företag.
  • Utforska "Careers sidan på organisationens webbplats. Detta kan hjälpa dig att räkna ut om kulturen är en bra passform för dig.
  • Ställ in en Google News Alert för företaget. Detta kommer att hjälpa dig att få en känsla av de värderingar som företaget främjar till allmänheten och hur det uppfattas i nyhetsmedia.
  • Tänk på vilken typ av arbetslivsbalans du behöver och om företagskulturen kommer att stödja den balansen i ditt liv. Tänk på dina nuvarande och framtida planer. Till exempel, om du planerar att ha ett barn inom en snar framtid, kan du överväga om företaget tillåter telekommunikation eller flexibla timmar.
  • Bild med titeln Bestäm om ett jobb är en bra passform för dig Steg 8
    8. Läs om företaget på granskning webbplatser. Gemensamma granskningswebbplatser inkluderar glasdörr och valv. Om du hittar trender i recensioner som höjer röda flaggor för dig, kanske du vill se någon annanstans. Samtidigt kom ihåg att ta recensionerna med ett saltkorn. Många recensioner kan skrivas av antingen missnöjda eller nya anställda.
  • Företagsöversyn Hemsidor inkluderar också information om liknande företag som du kanske är intresserad av att ansöka om.
  • Bild med titeln Bestäm om ett jobb är en bra passform för dig Steg 9
    9. Titta på deras sociala mediasidor. Observera de värden som främjas i sina Facebook-inlägg och om de anpassar sig till dina värden. Därefter, titta på profiler av människor som arbetar på företaget på LinkedIn. Bestäm om det här är människor du vill arbeta med.
  • Om du lägger ett högt värde på arbetslivsbalansen och du hittar många inlägg som indikerar företagets värderingar eller näsan till den anställda som arbetar varje helg, kanske företagsvärdena inte anpassar sig till din.
  • Om du värdesätter social och miljömässig hållbarhet och du inte kan hitta några inlägg avseende hållbarhet, kanske företaget inte har samma värderingar som du.
  • Bild med titeln Bestäm om ett jobb är en bra passform för dig Steg 10
    10. Leta efter personer som arbetar på företaget. Att prata med andra personer som arbetar på företaget är ett av de bästa sätten att avgöra om det är ett bra ställe att arbeta. Prata med dem om företaget för att räkna ut om det är en bra passform för dig. Om det verkar som en bra passform kan du använda kontakten för att hjälpa dig att bli redo för den stora intervjun.
  • Fråga dem om hur det är att jobba där, till exempel om det förväntas arbeta sent och om de ger dig gratis mat eller andra förmåner.
  • Du kanske frågar: Hur känner du dig om företaget? Känner du att det ger goda möjligheter till framsteg? Är du nöjd med hur de behandlar dig?
  • Metod 2 av 3:
    Beslut om en arbetsintervju avslöjar en bra match
    1. Bild med titeln Bestäm om ett jobb är en bra passform för dig Steg 11
    1. Ställ frågor under intervjun. Kom ihåg att du också kan ställa frågor under en intervju. Fråga om vem som lyckas i företaget, och hur du kan få tillgång till den information som gör det möjligt för dig att lyckas. Be dem också att beskriva sin företagskultur för dig.
    • Vid intervjun kan du fråga: Kan du ge ett exempel på en särskilt framgångsrik anställd hos ditt företag?
    • Du kanske också frågar: Vilken typ av företagskultur försöker du skapa här? Vilka typer av sociala stöd erbjuder du medarbetare? Till exempel, erbjuder du daghem?
  • Bild med titeln Bestäm om ett jobb är en bra passform för dig Steg 12
    2. Ta reda på om jobbet är en bra passform för din motivationstyp. Om du mestadels motiveras av möjligheter att gå upp i organisationen, bör du ta reda på vilka typer av belöningar som erbjuds för entreprenörsarbetare. Om du är motiverad av ett jobb med säkerhet, bör du ta reda på vad jobbet erbjuder när det gäller långsiktiga fördelar.
  • Vid intervjun kan du fråga: Vilken typ av pensionsplan erbjuds med denna position? Vilka fördelar erbjuds?
  • Du kanske också frågar: Vilka belöningar erbjuder du för personer som går utöver den veckovisa kvoten? Vilka möjligheter finns för professionell utveckling inom företaget?
  • Bild med titeln Bestäm om ett jobb är en bra passform för dig Steg 13
    3. Titta på din omgivning under intervjun. Observera hur människor relaterar till varandra och hur de uttrycker sig eller inte på arbetsplatsen. Specifikt, se till att folk ler på varandra, lyssnar på varandra och respekterar varandra.
  • Tänk på om du ser att människor är vänliga mot varandra i väntrummet.
  • Observera demeanor för personer du möter under intervjuprocessen. Reflektera över om du skulle se dig själv som är glad i den här miljön.
  • Även layouten på möblerna kan ge dig en indikation på arbetskulturen. Om du till exempel ser många gemensamma utrymmen med stolar och soffor för anställda att samla, värderar företaget sannolikt samarbete mellan sina anställda. Men om du ser mestadels bås, värderar företaget enskild ansträngning och uppmuntrar inte samarbete.
  • Bild med titeln Bestäm om ett jobb är en bra passform för dig Steg 14
    4. Bedöm din erfarenhet av intervjun. Tänk på hur du behandlades under hela intervjuprocessen och om den behandlingen indikerar att företaget är en bra passform för dig.
  • Du kanske frågar dig själv: Arbetsgivaren visar respekt för min tid genom att starta intervjun i tid och meddela mig om ändringar eller förseningar till intervjunschemat?
  • Du kanske frågar dig själv: Visste arbetsgivaren äkta intresse för mina svar och min erfarenhet?
  • Du kanske överväger: Verkade arbetsgivaren verkligen intresserad av mina karriärmål och ambitioner eller var de bara frågade Rote-frågor?
  • 5. Var försiktig med företag som använder ett annat företag för att göra sitt anställning. Vissa företag använder jobbplaceringsbyråer för att få majoriteten av sina anställda och det kan tyda på att bolaget har en hög omsättningshastighet. Om omsättningsgraden är hög, kan företaget inte vara en trevlig plats att arbeta.
  • Även om företaget gör sin egen anställning, kanske du vill fråga om den typiska tiden som människor bor hos företaget.
  • Metod 3 av 3:
    Att räkna ut om ditt nuvarande jobb är en bra passform
    1. Bild med titeln Bestäm om ett jobb är en bra passform för dig Steg 15
    1. Reflektera över om du känner att du mår bra på ditt jobb. Om du känner att du är bra på att göra ditt jobb, är det ett tecken på att det åtminstone delvis är en bra passform. Men om du känner att ingenting kommer naturligt till dig på jobbet, kan du vara i fel jobb.
    • Överväga om de uppgifter du måste slutföra för ditt nuvarande jobb är fortfarande mycket svåra trots att de måste slutföra dem i många månader eller år.
    • Om du är snickare och hitta inramning mycket svårt efter många år att göra det, kanske är det här jobbet inte lämpligt för dig. Kanske skulle andra typer av snickeri vara mer givande.
    • Du kan också checka in med dig själv varje dag innan du går till jobbet för att se hur du känner för det. Till exempel, om du fruktar att arbeta varje dag, så är det här en bra indikation på att du ska leta efter något annat.
  • Bild med titeln Bestäm om ett jobb är en bra passform för dig Steg 16
    2. Granska feedbacken som du har fått på din nuvarande position. Om du har fått lite positiv feedback nyligen kan det vara ett tecken på att jobbet är en bra passform för dig. Men om du ständigt får negativ feedback på din position och upplever mycket få belöningar, kan positionen inte vara en bra passform för dig.
  • Om du får feedback från din chef oralt, försök skriva ner den feedback som du får i några månader. I slutet av några månader, granska dina anteckningar och göra en lista över alla områden som behöver förbättras och all den positiva feedbacken. Om återkopplingen är mestadels negativ eller i det krävande förbättringsområdet, kan du behöva överväga annat arbete.
  • Bild med titeln Bestäm om ett jobb är en bra passform för dig Steg 17
    3. Undersök om jobbet gör att du kan vara dig själv. Om du känner att du kan vara dig själv på ditt jobb, är det ett tecken på en bra passform. Om du känner att du inte kan vara dig själv på arbetsplatsen eller din identitet är marginaliserad, kanske jobbet kanske inte är en bra passform.
  • Om du är annorlunda, överväga om din arbetsgivare tar steg för att göra detta jobb och arbetsplatsen mer tillgänglig.
  • Om du är ute på arbetsplatsen som en del av lesbiska, gay, bisexuell, transgender, queer eller ifrågasättande (jag.e., LGBTQ +) Community, överväga om din arbetsgivare har en LGBTQ + anställd resursgrupp. LGBTQ + Resursgrupper delar information om LGBTQ + Problem och evenemang på företaget och hjälper till att ansluta LGBTQ + identifierade personer i bolaget.
  • Bild med titeln Bestäm om ett jobb är en bra passform för dig Steg 18
    4. Prata med vänner och familj om ditt jobb. Om du gillar att chatta med dina vänner och familj om ditt arbete och känna en gnista av passion om arbetsrelaterade ämnen, kan det här vara ett tecken på en positiv match. Om du verkligen inte gillar att prata om ditt arbete, kan det vara en indikation på att din passion för positionen har minskat eller aldrig var där.
  • Ta upp föremålet för arbete vid din nästa familjehändelse. Om du befinner dig njuter av erfarenheten av att prata om ditt nuvarande jobb, kanske är du glad i din nuvarande position. Men om du tycker det är smärtsamt eller stressigt att prata om, bör du överväga varför ämnet är så svårt att prata om.
  • Bild med titeln Bestäm om ett jobb är en bra passform för dig Steg 19
    5. Fundera över om du gör det för pengarna. Det är bra om du delvis är motiverad av pengarna, men du borde ha andra skäl för att göra jobbet. Om du verkligen gör jobbet för att göra en buck, kan det inte vara en bra passform.
  • Det finns många som lyckas hitta arbete gör vad de älskar, vad som helst som kan vara, så titta runt och försöka hitta dig själv ett jobb som gör något du är passionerad om.
  • Tänk på vilken typ av arbete du vill göra om pengar inte var ett problem. Om du fortfarande skulle göra ditt jobb eller något liknande, så är det här en bra indikation på att ditt jobb är en bra passform för dig. Om du hellre skulle göra något helt annorlunda, kanske du vill titta på förändrade fält.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande