Hur man blir en apotekstekniker

Apotekstekniker hjälper apotekare med dispensering av information och bearbetning av recept. Läkemedelsindustrin expanderar stadigt, och eftersom antalet apotek ökar under de närmaste åren kommer apotekstekniker att vara i allt högre efterfrågan. Denna artikel innehåller information om de utbildnings- och certifieringskrav som behövs för att bli en apotekstekniker och tips om hur man landar ett jobb på ett apotek.

Steg

Del 1 av 3:
Uppfyller utbildningsbehov
  1. Bildbeteckningen blir ett apotekstekniker Steg 1
1. Vet vad jobbet medför.Som apotekstekniker kommer du att vara beredd att hjälpa licensierade apotekare att tillhandahålla medicinering och andra hälsovårdsprodukter till patienter. Ditt jobb kommer att innehålla räkning och mätning av medicinering, hantering av lager och slutföra farmaceutiska doseringsformer, på full- eller deltid.
  • Bildtiteln blir ett apotekstekniker Steg 2
    2. Ha ett gymnasiet diplom. För att driva ett jobb som apotekstekniker krävs en högskoleexamen eller motsvarande utbildningsnivå.
  • Bildbeteckningen blir ett apotekstekniker Steg 3
    3. Anmäl dig till ett apotekstekniker på ett ackrediterat yrkesmässigt / tekniskt högskola eller ett online-program. Programmen varierar i längd, och kommer att förbereda dig för att ta Apotekstekniker Certification Board (PTCB) examen.
  • Många högskolor och webbplatser erbjuder online Pharmacy Technician-program. Dessa tillåter dig att hålla ditt nuvarande jobb och studera på egen tid.
  • Du kommer att lära dig namnen på droger och deras användningsområden, hur man avger läkemedel, hur man bestämmer korrekta doser och annan information du behöver för att utföra jobbet.
  • Vissa program undervisar kundservicekunskaper, registreringsförmåga och etik.
  • Bildbeteckningen blir ett apotekstekniker Steg 4
    4. Tänk på ett träningsprogram. Om du väljer att inte anmäla dig till ett apoteksteknikerprogram via ett högskola, har du möjlighet att anmäla sig till ett träningsprogram som erbjuds av ett apotek, som Walgreens. Det kan finnas svårt att hitta anställning utan att först vara certifierad.Du kommer att bli utbildad med de exakta färdigheter du behöver vara anställd av det företag du tränar.
  • Se till att träningsprogrammet är utformat för att förbereda dig för PTCB-examen. PTCB-certifiering kommer att vara nödvändig om du vill söka anställning med ett annat apotek.
  • Del 2 av 3:
    Mötesupplevelse och certifieringskrav
    1. Bildbeteckningen blir ett apotekstekniker Steg 5
    1. Hitta ett jobb som apotekassistent. I några stater måste du ha flera hundra timmar av erfarenhet som arbetar i ett apotek innan du kan ta emot certifiering. Apotekassistentpositioner kräver mindre utbildning och utbildning som apoteksteknikerpositioner, men de får värdefull erfarenhet som kan ge dem ett ben upp när det gäller att få ett jobb som apotekstekniker.
  • Bildbeteckningen blir ett apotekstekniker Steg 6
    2. Bli certifierad. För att uppnå certifiering med Pharmacy Technician Certification Board måste följande krav uppfyllas (ytterligare krav kan gälla enligt stat):
  • Överensstämmelse med PTCB-certifieringspolitiken
  • Fullständig upplysning av alla brottsliga och statsråd för apotekets registrering eller licensur
  • Passar poäng på apoteket tekniker certifiering examen.
  • Del 3 av 3:
    Landar ett jobb på ett apotek
    1. Bildtiteln blir ett apotekstekniker Steg 7
    1. Börja med personer du vet. Låt din högskola eller utbilda kursinstruktörer veta att du söker en position som en certifierad apotekstekniker. Om du fått erfarenhet som apotekassistent, fråga din chef om apoteket är anställt tekniker.
  • Bildbeteckningen blir ett apotekstekniker Steg 8
    2. Tänk på ett brett utbud av arbetsplatser. Välj att arbeta tillsammans med en licensierad apotekare på ett sjukhus, samhällsapotek, poliklinik, vårdhem eller farmaceutisk organisation. Nu när du är en certifierad apotekstekniker, är du berättigad att arbeta på apotek över hela USA.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande