Hur man hittar ett jobb för högskolestudenter

Att försöka få ett jobb är hårt arbete, och det är särskilt skrämmande om du fortfarande är i skolan! Du har förmodligen inte mycket erfarenhet av att leta efter jobb och göra intervjuer, så det är helt normalt om du känner dig förlorad. Lyckligtvis finns det några enkla steg du kan ta för att höja dina chanser att hitta ett bra jobb. Det är aldrig för tidigt att börja planera din karriär efter college, så kom igång idag.

Steg

Metod 1 av 3:
Var ska man titta
  1. Bild med titeln Hitta ett jobb för högskolestudenter Steg 1
1. Kontrollera online-arbetsplatser för inlägg i ditt fält. Internet är ett kraftfullt verktyg i din jobbsökning, så dra nytta av det. Gör konton på webbplatser som faktiskt, glasdörr och monster. Ställ sedan in sökinställningarna för att fokusera på den bransch du vill ange.
  • Det bästa sättet att få relevanta resultat är att söka jobb baserat på vad du studerade. Om du studerade engelska, kan du till exempel få sökinställningarna till redaktionella eller kreativa skrivpositioner.
  • Om du inte är säker på vilket fält du vill arbeta med, spendera lite tid tänker på karriärvägen Du vill att väga dina intressen och färdigheter.
  • Bild med titeln Hitta ett jobb för högskolestudenter Steg 2
    2. Leta efter inlägg på specifika företag som du vill arbeta för. Inte alla jobb är publicerade på allmänna jobbbrädor som faktiskt. Om det finns speciella företag du vill arbeta för, är det bäst att titta på karriärsidan på sina webbplatser. Dessa sidor ska ha många lediga jobb hos företaget, så du kan hitta en som passar dina kvalifikationer.
  • Om du verkligen vet att du vill arbeta på Apple, försök att göra en sökning efter "jobb på Apple" för att hitta sin karriär sida. Sök sedan igenom öppningarna för att se om du är en bra passform för en.
  • Kolla tillbaka på dessa sidor regelbundet så att du inte saknar några nya inlägg.
  • Bild med titeln Hitta ett jobb för högskolestudenter Steg 3
    3. Delta i skolan karriärmässor för att möta potentiella arbetsgivare. De flesta högskolor värd jobbmässor några gånger om året för att ansluta studenter med arbetsgivare. Delta så många som möjligt och presentera dig själv till rekryterare i de områden du är intresserad av att komma in. Ta också med massor av CV att lämna ut för dem att fortsätta filen. Om de har öppningar kan de bara ge dig ett samtal.
  • Kom ihåg att se ditt bästa när du går till en jobbmässa! Du vill imponera på potentiella arbetsgivare.
  • Om du chattade med en rekryterare och är intresserade av att ansluta sig till sitt företag, var noga med att följa upp. Även ett enkelt email tackar dem för samtalet kan vara början på ett professionellt förhållande.
  • Bild med titeln Hitta ett jobb för högskolestudenter Steg 4
    4. Fråga några av dina vänner om de känner till öppningar hos sina företag. Om du har några vänner med jobb, kan de vara en bra resurs för dig. Massor av jobb är aldrig ens publicerade, så munnen är det enda sättet som människor hör om dem. Berätta för dem att du letar efter arbete och skulle älska att höra om några öppningar i ditt fält för att få ett hopp på tävlingen.
  • Även om ett jobb annonseras, fråga din vän att sätta in ett bra ord för dig med en anställningschef om de kan. Tävlingen kan vara styv, och det kan driva din ansökan till listan.
  • Bild med titeln Hitta ett jobb för högskolestudenter Steg 5
    5. Besök din skolas karriärcenter för att tala med en karriärrådgivare. Det är helt normalt att känna lite förvirrad över allt detta. En karriärrådgivare kan hjälpa till. De kan granska dina jobbmaterial, ge dig pekare på att söka och peka i rätt riktning för din karriär efter college. Var inte blyg om att göra ett möte och ser vilka råd de kan erbjuda.
  • Vissa karriärcentra har jobbbrädor för företag som rekryterar från din skola. Kom ihåg att ta en titt!
  • Kom ihåg att en karriärrådgivare inte kan hitta ett jobb för dig. Du måste fortfarande sätta jobbet och få ut det mesta av deras råd.
  • Metod 2 av 3:
    Anslutningar och erfarenheter
    1. Bild med titeln Hitta ett jobb för högskolestudenter Steg 6
    1. Starta en LinkedIn eller professionell webbplats för dig själv. Arbetsgivare och rekryterare söker online för potentiella anställda, så att ha en synlig närvaro hjälper dem att hitta dig. Göra en stark LinkedIn profil Med en professionell bild, beskrivning av dina intressen och lista över kvalifikationer och prestationer för att imponera på några besökare på din sida. Du kanske också vill skapa en personlig webbplats för att visa upp dina kvalifikationer ytterligare.
    • En personlig webbplats är bra om du är en författare eller artist. Det låter dig verkligen visa din portfölj till besökare.
    • Potentiella arbetsgivare kommer också troligen att söka online för dig innan du gör ett anställningsbeslut. Att ha en professionell webbplats och LinkedIn-sida skapar en positiv närvaro för dig.
  • Bild med titeln Hitta ett jobb för högskolestudenter Steg 7
    2. Få ett deltidsjobb medan du fortfarande är i skolan. Nyckeln till att landa ett bra jobb efter examen börjar tidigt. Varje jobb ser bra ut på ditt CV och ger dig viktig erfarenhet att prata om i intervjuer. Även om det bara arbetar som kassör på en lokal bensinstation, är det värt att hjälpa ditt jobbsökning senare.
  • Du kan behöva jobba på lite tidshantering om du arbetar och går till skolan samtidigt. Det här kan vara knepigt, men du kan definitivt göra det.
  • Kom ihåg att hålla dina betyg upp! Du behöver ett starkt transkript för några jobb, eller om du vill gå till Graduate School efter college.
  • Bild med titeln Hitta ett jobb för högskolestudenter Steg 8
    3. Prova ett campusjobb om du inte hittar en off-campus. Om ett off-campus-jobb inte är möjligt, kolla sedan på skolans arbetsstudieprogram. Dessa program matchar studenter med olika jobb runt campus. Detta är ett enkelt sätt att få arbetslivserfarenhet om du lämnar campus är svårt för dig.
  • Arbetsstudie jobb är vanligtvis assistentarbete för avdelningar eller campus kontor. Det kanske inte är ganska eller spännande, men det kommer att lägga lite pengar i fickan och ge dig viktig arbetslivserfarenhet.
  • Bild med titeln Hitta ett jobb för högskolestudenter Steg 9
    4. Delta i händelserna för din skolas alumniförening. Alumni-föreningar är fulla av akademiker som förmodligen har flyttat till fruktbara karriärer. Att delta i dessa händelser och anslutning med dem kan ge dig de kontakter du behöver för att få din fot i dörren till ett bra jobb.
  • När du examinerar, var noga med att gå med i din skolas alumniförening också. Dessa händelser är fantastiska nätverksmöjligheter för att fortsätta din karriär.
  • Bild med titeln Hitta ett jobb för högskolestudenter Steg 10
    5. Fyll i praktik innan du examinerar. Det här är bra sätt att ansluta till företag och få värdefull arbetslivserfarenhet och kontakter före examen. Du brukar göra dagliga uppgifter runt organisationen och lära sig repen på det fältet. Vissa praktikplatser kan till och med erbjuda dig en heltidsposition efter att du har examen!
  • Praktikplatser är vanligtvis obetalda, men vissa kan erbjuda betalning.
  • Vissa skolor har praktikprogram som matchar eleverna med företag att praktisera. Dra nytta av dessa resurser om din skola har dem.
  • Metod 3 av 3:
    Ansökan och intervjuförmågan
    1. Bild med titeln Hitta ett jobb för högskolestudenter Steg 11
    1. Gör en professionell e-postadress för jobbansökningar. Det kan tyckas uppenbart, men det är lätt att förbise. När du ansöker om jobb vill du inte att din e-postadress är något som "kegdrinker420."Gör ett enkelt e-postmeddelande som bara är ditt namn eller initialer och några få nummer innan du skickar några applikationer.
    • Om du har en skola e-postadress, fungerar det vanligtvis bra som ett professionellt e-postkonto.
    • Det är också bra att ha ett andra e-postkonto bara för jobbansökningar så att din personliga inkorg inte blir igensatt.
  • Bild med titeln Hitta ett jobb för högskolestudenter Steg 12
    2. Skräddarsy din återuppta och Personligt brev För varje applikation. Eftersom du ska tillämpas på många jobb, kan du bli frestad att använda samma CV och omslagsbrev varje gång. Gör det inte! Arbetsgivare vill se applikationer skräddarsydda för sitt jobb. Skriv ett nytt brev för varje position för att helt förklara dina kvalifikationer, och omorganisera ditt CV för att presentera dina relevanta färdigheter till varje annorlunda applikation.
  • Även enkla steg som att nämna företagets namn eller anställningschefen i ditt brev visar att du sätter i ansträngningen att skräddarsy din ansökan.
  • Var noga med att nämna några av de specifika färdigheter som skickar inlägget. Om företaget letar efter en bra lagledare, nämna att du var ordförande för en campusorganisation, till exempel.
  • Bild med titeln Hitta ett jobb för högskolestudenter Steg 13
    3. Forskning företaget innan du går till en intervju. Så du landade en intervju-stor! Men arbetet är inte över. Gör lite forskning och utbilda dig själv på företaget eller organisationen du intervjuar med. På så sätt kommer du att vara beredd och redo att spika intervjun.
  • Det bidrar till att släppa lite tips om din forskning under intervjun. Till exempel kan du säga "Jag såg på din webbplats som du verkligen betonar personlig service i ditt företag. Det är bra, för jag värdesätter samma sak."
  • Bild med titeln Hitta ett jobb för högskolestudenter Steg 14
    4. Säkerhetskopiera dina färdigheter med konkreta exempel. Arbetsgivare vill inte bara höra om din kompetensförteckning - de vill också höra hur du har använt de färdigheter. Har ett exempel klart för varje skicklighet du nämner för att visa att du är en kvalificerad kandidat.
  • Om du säger att du är en bra problemlösare, kan du till exempel dela ett exempel på en tid på ditt campusjobb när du medierade en tvist mellan anställda. Det här är de typer av konkreta exempel arbetsgivare vill se.
  • Bild med titeln Hitta ett jobb för högskolestudenter Steg 15
    5. Uppföljning efter varje intervju. Åtminstone tack intervjuaren för sin tid. Detta visar artighet och goda sätt, vilka arbetsgivare gillar att se. Upprepa också om du fortfarande är intresserad av jobbet. Lilla steg som detta kan göra stor skillnad i det slutliga beslutet.
  • Entusiasm är alltid bra, så nämna hur upphetsad du är med denna möjlighet och hur glad du skulle vara att få ett erbjudande.
  • Ljuga inte och säg att du fortfarande är väldigt upphetsad för jobbet om du redan har andra erbjudanden. Om du planerar att avvisa ett erbjudande, tack bara personen för sin tid.
  • Tips

    Om du har problem med att hitta ditt idealjobb, är det ingen skam i att ta ett "för nu" jobb som att arbeta i en restaurang eller butik. Du kan göra lite pengar medan du letar efter något i ditt fält.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande