Hur man blir en kändisassistent

Kändispersonliga assistenter kombinerar många olika jobb i en hektisk, högflygande livsstil: de är både en administrativ assistent och en organiserad evenemangsplanerare, både vän och anställd. Många människor är upphetsade av glamouren och närhet till de rika och berömda, men det är viktigt att komma ihåg att jobbet kräver ett stort engagemang och hårt arbete. Om du är energisk, organiserad, och har en burk-attityd, är det dags att borsta upp på dina färdigheter, få någon relevant upplevelse och börja nätverk för att hitta den perfekta kändisen PA-jobbet för dig.

Steg

Del 1 av 3:
Få relevanta färdigheter och erfarenheter
  1. Bildbeteckningen blir en kändis personlig assistent Steg 1
1. Förvänta långa timmar och ett hektiskt, ibland stressigt schema. Som en kändisassistent kommer du att resa, gnugga armbågar med de rika och berömda, och ha en snabb och spännande livsstil. Men kom ihåg att kändis personliga assistenter sätter på långa timmar, ibland för god lön och ibland för en pittans. Du kommer att vara nära kändis livsstil men kanske inte uppleva glitz och glamour som kommer med det. Dina uppgifter kommer inte alltid att vara glamorösa, så var beredda att göra någonting som din kändischef berättar att du ska göra - oavsett liten tid som de ger dig att göra det!
  • Din kändis arbetsgivare vill vara din första prioritet. Se till att du kan offra tid med din familj, husdjur eller betydande andra innan du letar efter en kändis PA-jobb.
  • Bilden med titeln Bli en kändis personlig assistent Steg 2
    2. Få erfarenhet i evenemangsplanering. Lär dig hur du är cool under tryck och tidsbegränsningar och blir bekväm med att lösa problem i sista minuten.
  • Du behöver inte vara en professionell evenemangsplanerare för att bli övning som organiserar människor och tjänster. Ordna parter för dina vänner, sociala evenemang på ditt jobb, eller hjälp att planera en familjeåterförening eller bröllop.
  • Bildtiteln Bli en kändis personlig assistent Steg 3
    3. Var praktisk med en dator och smartphone. Du kan hantera ditt kändisens e-postkonto, sociala medier och personliga kalender, så du behöver veta dig runt tekniken. De mer tekniska färdigheterna du kan erbjuda dem, som webbplatshantering eller grafisk design för sin livsstilsblogg, desto bättre.
  • Skapa en personlig webbplats eller blogg för dig själv, eller volontär att göra en till en vän. Studera populära kändis sociala medier och börja använda liknande knep i din egen. Öva sortering av dina e-postmeddelanden i mappar och skapa snygga, organiserade kalendrar.
  • Bild med titeln Bli en kändis Personlig assistent Steg 4
    4. Borsta upp på dina människors färdigheter. Kunna hantera någon från den snootiest celeb till sina sociala klättrare vänner. Öva att vara tålmodig, med hjälp av goda kommunikationsförmåga och hantera någon och alla med ett artigt leende, oavsett om det är på jobbet eller med en icke-så favoritfamiljemedlem.
  • Bildbeteckningen blir en kändis personlig assistent Steg 5
    5. Landa ett relevant professionellt jobb. Arbeta som administrativ assistent eller i kundtjänst och slutföra dina uppgifter effektivt och med en positiv attityd. Uppleva som en barnflicka eller som en personlig assistent till en icke-kändis ger dig en uppfattning om vad jobbet kräver och landar dig relevanta referenser.
  • Bilden med titeln Bli en kändis personlig assistent Steg 6
    6. Borsta upp ditt CV. Inkludera alla färdigheter och erfarenheter som en kändis kan vilja ha för sin personliga assistent. Betona din organisationskunskaper, kundservicen och kapacitet under snäva tidsfrister.
  • Del 2 av 3:
    Letar efter kändis PA-positioner
    1. Bild med titeln Bli en kändis personlig assistent Steg 7
    1. Bestäm vilken typ av kändis du vill arbeta för. Välj ett fält du är intresserad av så du har mer att erbjuda din arbetsgivare. Du får inte landa i ditt drömfält direkt, men att ha ett mål att sträva efter kommer att vara bra motivation att arbeta hårt.
    • Till exempel, om du är intresserad av musikbranschen, leta efter ett jobb med en professionell musiker. Människor mer intresserade av filmvärlden kunde leta efter aktörer eller styrelseledamöter.
    • Om du älskar att läsa eller skriva, försök att para upp med en bästsäljande författare. Om sport är mer din stil, leta efter PA-jobb med en professionell idrottsman.
  • Bildbeteckningen blir en kändis personlig assistent Steg 8
    2. Flytta till ett område som är populärt med kändisar. Tänk på vilket fält du helst som helst som att arbeta i, och där de professionella tenderar att leva. Om du är seriös om att hitta ett jobb som en kändis pa, flytta dit. De flesta potentiella kunder kommer inte att överväga dig som en sökande om du inte är lokal.
  • I USA hittar kändispersonliga assistenter i underhållningsindustrin ofta arbete i Hollywood eller New York City, men om du vill arbeta för en rik tech entreprenör kan Kalifornien Bay-området vara ett säkrare satsning. I andra delar av världen, sikta på stora städer och konstnav.
  • Bildbeteckningen blir en kändis personlig assistent Steg 9
    3
    Nätverk så mycket som möjligt för att göra professionella anslutningar. Börja prata med någon du vet vem som har ett jobb relaterat till underhållningsindustrin. Berätta för dem att du letar efter ett jobb som en kändisassistent och fråga om de känner till någon du borde prata med. Prata upp dina människors färdigheter och evenemangsplaneringsbakgrund. Kändis Personliga assistentjobb är nästan alltid greppade av någon med en inre anslutning, så var tålmodig och träffas så många som du kan på fältet.
  • Bilden med titeln Bli en kändis personlig assistent steg 10
    4. Delta i nätverkshändelser i ditt område. Forskningsunderhållningsindustrin Nätverkskonferenser - de äger ofta rum i städer som Los Angeles eller New York. Om du är på college, fråga ditt karriärcenter om campus karriärmässor i din industri.
  • Bild med titeln Bli en kändis personlig assistent Steg 11
    5. Använd en bemanningsbyrå när allt annat misslyckas. Om du bara inte kan hitta ett jobb via dina nätverksanslutningar, ta ditt CV till lokala bemanningsföretag. Detta bör användas som en sista utväg, som kändisar som måste använda bemanningsbyråer ofta är svåra att arbeta med - du kanske accepterar ett jobb som ingen annan skulle ta. Men det här kan vara ett bra sätt att få din fot i dörren om du är ute av nätverksalternativ och är villiga att sätta upp en svår kändisklient.
  • Del 3 av 3:
    Landning ett kändis personligt assistent jobb
    1. Bild med titeln Bli en kändis personlig assistent Steg 12
    1. Ess intervjun. Du kan prata med en kändisens agent eller deras nuvarande personliga assistent - eller du kan prata med kändisen själva. Vem du pratar med, var artig och professionell. Var inte skrämmad av din närhet till en kändis, men var inte så vänlig. Du kommer att spendera mycket tid med dem som en personlig assistent, så försök att visa att du är en trevlig person att vara runt och att du får ditt arbete snabbt och effektivt.
  • Bild med titeln Bli en kändis personlig assistent Steg 13
    2. Var diskret och respektera din kändisens integritet. Kändiskunder kommer att kräva diskretion, så undvik att säga saker som, "Mina vänner tyckte det var så coolt att jag fick prata med dig!"Visa att du kommer att hjälpa dem att hålla sina privata liv privata.
  • Bild med titeln Bli en kändis personlig assistent Steg 14
    3. Gå med i en professionell förening när du har ett jobb. Dessa organisationer kan erbjuda dig råd och professionellt stöd, liksom ett stort nätverk för att hitta andra PA-jobb när du är redo att gå vidare. Du kommer vanligtvis inte att kunna bli medlem tills du har ett kändis PA-jobb, så använd när du har landat en. Observera att en årlig medlemsavgift är vanligtvis obligatorisk.
  • Professionella föreningar för kändis personliga assistenter finns både på lokal nivå, på platser som Los Angeles och New York, och internationellt.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande